Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לפחות ע"פ כתבות למיניהן ופאניקה תקשורתית, מדברים על תקופה כלכלית לא קלה במדינה בתקופת ה post war,

האם אנחנו לקראת היפר אינפלציה ויש ללמוד מההיסטוריה? או שהתקופה הנוכחית בעידן הטכנולוגי עשויה לנבות משהו אחר לגמרי?

אשמח לשמוע דעתכם ולקיים דיון בנוגע לדרך שבה אתם רואים לנכון לגדר ולנהל את הנכסים הפרטיים ואת הרציונל מאחורי ההחלטות

עריכה אחרונה על ידי sjerby

עברתי לסקייטבורד

פורסם

תלוי בהתנהלות הממשלה. בינתיים נראה כהפקרות מוחלטת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באמת שאלה טובה.

נקודת המוצא שלי זה ששר האוצר שלנו הוא איך נגיד בעדינות, לא מקצועי ומערבב קשות בין פנטזיה, משאלות לב לבין זה שתפקידו לקדם את המשק וכרגע גם להיערך לתרחישי כלכלת מלחמה. גם העבודה שנצרה לחלוטין מול הכנסת המגזר החרדי למעגל העבודה.

חלק מדירוג אשראי זה גם אמון בממשלה ובכוחות השוק הכלכליים. אני אעצור פה ומנסה לא להיכנס פה לפוליטיקה. 

אישית - פנסיות הצמדתי לsp500. ככה גם כל מי שעובד איתי. עוד בתקופה המהפכה/רפורמה.

חסכונות רובם הלכו לקניית דירה, צריך לנסות להתחיל לחסוך שוב, אין לי מושג באיזה אפיק.

חושב להתחיל לנהל תיק מניות, אבל זה רמת סיכון גבוהה. בעיה. האישה לא סלחנית להפסדים... אולי רק תעודות סל.

פורסם

רוב התיק שלי מורכב מקרנות מחקות מדדים או סקטורים בארהב. 

חצי בשקלים וחצי בדולרים. 

אני שוקל האם להחליף חלק מההשקעות השקליות בדולריות, בין אם בהצמדה או ממש לקנות ניע בדולרים. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על סמוצ' בנושא הכלכלי, יעני הדיבורים שלו וההתנהלות שלו הם שונים, ז"א האם אלו רעשי רקע בסגנון טראמפ, או שמדובר בדבר האמיתי וחוקותיי הלכנו??

כרגע הרעיון של להסיט את החסכון מחסכון באחד מבתי ההשקעות המקומיים לאחד בינלאומיים, עבר בתור רעיון אבל לא בטוח ממש אם לעשות ומה הדרישה הכספית הנוכחית בשביל זה, ואז אם אני נדרש להתחפף מהר יחסית יש איזשהוא בטוחה שאני יכול להשתמש בה. לא יודע ולא מבין מה אני אמור לעשות, כי שחיקה כבר קיימת במטבע.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא היית מצפה שהמצב הכי גרוע יהיה עכשיו? בזמן המלחמה, כאילו השאריות שלה? מאשר אחריה שאנשים מניחים (בצדק או לא) שזה מאחרינו ועכשיו פריחה?

פורסם
לפני 35 דקות, Nakamichi כתב:

לא היית מצפה שהמצב הכי גרוע יהיה עכשיו?

לפי איך שהעניינים מתנהלים כרגע, אין פה משהו נהדר בסיום המלחמה.

דווקא בזמן מלחמה זו הדרך הכי טובה לעשות שינויים מרחיקי לכת בנוגע לכלכלה.

אבל עם איך שאני רואה את זה, זה בעיקר יפול על כתפי משלמי המיסים שעובדים..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בסוף ישראל צוברת חוב שהולך ותופח.

לשר האוצר 2 אופציות

1.לדחות את החוב לדורות הבאים - כלומר החוב ימשיך לתפוח כמובן ומישהו יצטרך לשלם את זה בהמשך, אם לא אתה אז צאצאיך.

2.לגלגל את זה לציבור - כלומר העלאת מיסים בכל האספקטים.

מה יקרה הלאה? האם משק הבית הישראלי הממוצע יקרוס כתוצאה מהעלייה הקשה במיסים? לא בטוח - כבר המחירים עלו משמעותית בזמן האחרון ואנחנו לא באיזה תרחיש אימים. היום בעידן הגלובליזציה כשמקורות ההכנסה שלנו לא בהכרח ממקורות ישראלים לא בטוח שתהיה השפעה קשה. אבל אף אחד לא נביא.

בסוף מה שיקרה זה כנראה איזה סלט, תהיה עליה במיסים שהוא ינסה לסבסד כמה שיותר כדי שנרגיש את זה כמה שפחות, אבל בסוף נרגיש את זה מצד אחד ומצד שני מדינת ישראל לא באמת תקזז את החוב שלה, זה מה שעשו עד עכשיו וכנראה זה מה שיקרה בהמשך...

Miata ND2

פורסם
בתאריך 11.5.2024 בשעה 08:48, sjerby כתב:

שלום לכולם,

לפחות ע"פ כתבות למיניהן ופאניקה תקשורתית, מדברים על תקופה כלכלית לא קלה במדינה בתקופת ה post war,

האם אנחנו לקראת היפר אינפלציה ויש ללמוד מההיסטוריה? או שהתקופה הנוכחית בעידן הטכנולוגי עשויה לנבות משהו אחר לגמרי?

אשמח לשמוע דעתכם ולקיים דיון בנוגע לדרך שבה אתם רואים לנכון לגדר ולנהל את הנכסים הפרטיים ואת הרציונל מאחורי ההחלטות

לדעתי כל עוד אין מלחמה אזורית משמעותית לא תהיה היפר אינפלציה, כן תהיה אינפלציה אבל כזו שעם מדיניות כלכליות תוכל (מלשון הכלה) אחרי כמה שנים. בהקשר הזה לא הייתי משנה משהו משמעותי ממה שאני עושה היום, למעט צמצום של הצריכה השוטפת בהתאם ליכולת הכלכלית שתהיה נמוכה יותר בעתיד הקרוב.

במידה ויהיה אירוע משמעותי, אני מתכנן לפתוח חשבון באירופה ולהעביר לשם כסף במט"ח עד יעבור זעם.

פורסם
לפני 8 שעות, GTאי כתב:

במידה ויהיה אירוע משמעותי, אני מתכנן לפתוח חשבון באירופה ולהעביר לשם כסף במט"ח עד יעבור זעם

אם ה 7 לאוקטובר, ו 8 חודשי מלחמה בעזה וחלקית בלבנון, זה לא אירוע משמעותי, מה כן? נגיד איראן שולחת עלינו מאות טילים? 🫣

ואיזה אירוע שהוא יותר משמעותי מזה יתן לך זמן לפתיחת חשבונות והעברת כספים לפני איבוד ערך משמעותי למטבע?

במילים אחרות, לא ממש ברור למה אתה מחכה

יום טוב גם לך

פורסם

אירוע משמעותי כלכלי, לא בטחוני.

מספיק לראות דירוגי האשראי בשביל להבין שגם בעולם מבינים שכרגע זה לא יותר ממכה קלה בכנף.

אם ניכנס למלחמה אמיתית כמו שהיו נלחמים פעם זה יהפוך לאירוע משמעותי.

וכן, אולי כבר הייתי צריך לעשות את זה, אבל אני אופטימי ככל האפשר.

פורסם
לפני 57 דקות, GTאי כתב:

אירוע משמעותי כלכלי, לא בטחוני.

אנחנו באירוע כלכלי משמעותי מתגלגל כבר שנה וחצי, אירוע שהתחיל בנסיון חקיקה שגרם למשקיעים רבים לאבד אמון במדינה, שהתגלגל לאירוע בטחוני שגרר עליה משמעותית בגירעון וטיפול לקוי מצד מקבלי ההחלטות שגרם לאיבוד אימון עמוק יותר. כל זה בליווי אינפלציה גבוהה שאיש לא באמת מטפל בה חוץ ממשחקי ריבית. כל הדברים הללו משמעותיים מאוד. הם לא קורים ביום אחד, לכן אנחנו לא מפרשים אותם בתור טריגר נקודתי.

תשווה את שער היורו (או דולר) של היום לשער מלפני שנתיים ותראה כמה כבר הפסדת.

לפני 57 דקות, GTאי כתב:

מספיק לראות דירוגי האשראי בשביל להבין שגם בעולם מבינים שכרגע זה לא יותר ממכה קלה בכנף.

חלק מחברות הדירוג כבר הורידו את דירוג האשראי, וכולן מציבות תחזית דירוג שלילית, כלומר מתכננות להוריד עוד בעתיד. זה גרוע מאוד.

לפני 57 דקות, GTאי כתב:

אם ניכנס למלחמה אמיתית כמו שהיו נלחמים פעם זה יהפוך לאירוע משמעותי.

אבל אמרת כלכלי, לא בטחוני.

לפני 57 דקות, GTאי כתב:

וכן, אולי כבר הייתי צריך לעשות את זה, אבל אני אופטימי ככל האפשר.

זה לא עניין של אופטימי או לא. אתה פשוט בן אדם, ולבני אדם יש נטייה לחשוב שהם יצליחו לתזמן את השוק.

בפועל איש לא באמת מצליח לתזמן את השוק, כולל אנשי מקצוע.

אם אתה רוצה להשקיע בחו"ל תתחיל לעשות את זה אתמול... אחרת התוכנית שלך לא תתקיים לעולם.

סליחה שהתלבשתי עליך, אין פה שום דבר אישי, פשוט קו המחשבה הזה מלווה אנשים רבים, ולקחתי את ההודעה שלך בתור דוגמא.

לפני 34 דקות, iluxxxa כתב:

קיים בנק אירופאי שמאפשר לפתוח חשבון לזרים מרחוק? 

אפשר לפתוח חשבון השקעות בבית השקעות בחו"ל, דוגמת interactive brokers ולהחזיק בו כסף באיזה מטבע שבא לך, ולסחור בבורסות אירופאיות בקלות.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם

הכל טוב :)

אנחנו לא נמצאים באירוע כלכלי משמעותי כזה שיוביל להיפר אינפלציה - זה מה שפות"ש רשם וזו נקודת ההתייחסות.

גם אם יש תחזית שלילית וכו' - זה לא מה המצב של היפר אינפלציה.

מלחמה אמיתית שתגרום לנזק משמעותי לתשתיות אזרחיות, תמרון ארוך על בירות וכו' תהיה כזו שיכולה להוביל להיפר אינפלציה.

ולא, אין לי לשניה מחשבה שאצליח לתזמן את האירוע לשניה שלפני נפילת הערך... אתה צודק לחלוטין במה שרשמת.

אופטימי = מאמין שלא יהיה אירוע גדול ולכן לא צריך את הכאב ראש של להעביר כסף לשם

לפני 46 דקות, iluxxxa כתב:

קיים בנק אירופאי שמאפשר לפתוח חשבון לזרים מרחוק? 

לא יודע. לאשתי יש אזרחות אירופאית

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 15.5.2024 בשעה 08:39, Igalz כתב:

אפשר לפתוח חשבון השקעות בבית השקעות בחו"ל, דוגמת interactive brokers ולהחזיק בו כסף באיזה מטבע שבא לך, ולסחור בבורסות אירופאיות בקלות.

מעניין. אתה יודע להגיד אם ישנה אופציה להעביר משם כסף לחשבון בנק שהוא לא ישראלי?

• תוכן חדש...