Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גג סולארי לבית

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז כרגיל כמו בכל נושא בחיים אני מתחיל לבדוק בקארספורום ואחר כך עובר למקומות מידע פחות מהימינים.

אז מצאתי חור במטריקס ואין דיון מעמיק בפורום על גג סולארי. רק דיונים על גגות סולאריים על רכבים, שאני לא מבין מה בכלל הקשר בין רכבים לאתר הזה.

אשמח לקבל אינפוטים ממי שכבר עבר את החוויה ומוכן לחלוק עבור הדורות הבאים:

1. מי כאן התקין גג התקין גג סולארי על הבית שלו?

2. האם זה גג שטוח או רעפים?

3. התקנת לבד או שעם חברה?

4. כמה שנים המערכת בשימוש?

5. עלויות? כמה זמן לקח להחזיר את ההשקעה?

6. דגשים ודברים שחשוב לשים עליהם לב?

יש לי גג שטוח של קצת פחות מ-150 מ"ר. הבנתי שזה פחות או יותר המקסימום שמותר לפני שפורצים את תקרת הטבות המס שהמדינה נותנת.

אני עשיתי הכנות, יש צינור קוברה ספייר מהארון חשמל לגג. כל המנועים של המזגנים הוצמדו לדפנות כדי שלא יפריע בדרך ו/או יעשו צל.

אני יודע שיש מספר מסלולים, ליסינג, השכרה ורכישה. אני לא מעוניין להתחתן עם עוד גורמים חוץ מאשתי, אז כרגע אני מעוניין רק במסלול הרכישה.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

היכן אתה גר? תתחיל לבדוק במפת GIS של השכנים ודבר איתם. חברים שהתקינו על גג שטוח מרוצים מאוד ואחרי 8 שנים השקעה מחזירה את עצמה. אולי היום כבר יותר מהר. 25 שנה הבנתי שיש איזה אחריות.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

השקל תשעים שלי לנושא (המספור שלי הוא לא לפי שלך):

1. כיום יש המון חברות שעושות התקנת פנלים סולרים, כאשר רבות מהן באיכות ירודה - אל תוותר על סקר שוק שבודק גם איכות והסמכות (ולא רק מחיר).

2. גגות שטוחים נוטים לבעיות איטום בחורף. כאשר יש פנלים סולארים ביצוע תיקוני איטום הופכים לסיפור מורכב ומאד יקר ברמה של מחיקת הרווחיות של מספר שנות ייצור. לכן לפני התקנת מערכת חובה לוודא שהאיטום במצב לא פחות ממצוין.

3. התקנה לבד היא חצי אופציה, כי על מנת שיחברו אותך תצטרך אישורי מהנדס מוסמך וחשמלאי מוסמך.

4. בניגוד למצופה, מערכת סולרית דורשת תחזוקה על מנת שתפיק כמיטב יכולתה, בעיקר נקיון תקופתי ובעיקר בחודשי הקיץ עם הרבה אבק. על מנת למקסם רווחים מומלץ על ניקוי של לכל הפחות אחת לחודש. סולאראדג' לדוגמה מקנות את האחריות על הפנלים בנקיון של הפנלים אחת לחצי שנה לפחות (עם ציוד ייעודי).

5. במידה ויש עצים בגובה הפנלים הסולרים ומעלה - זה עשוי להוריד הרבה מהתפוקה - בעיקר בחורף כשהשמש מגיעה בזוויות נמוכות יותר.

עריכה אחרונה על ידי tepic
פורסם

אנסה קצת לעזור...

בעברי התעסקתי בהתקנות של מערכות כאלו, רובן היו גדולות. 50kw, אבל גם הייתי בבתים פרטיים.

אני כבר כמה שנים לא בתחום, אז תיקח בערבון מוגבל מה שארשום, אבל אולי יעזור.

קודם כל לא מתקינים לבד. לא שווה את התעסקות, מה גם שיש קונסטרוקציה להקים, ובסוף אתה מחבר חשמל. אז צריך חשמאלי מוסמך שיחבר לפילר.

בעבר היה את המגבלה של עד 4kw, שלא צריך לשלם מס, לא יודע מה זה היום.

דגשים:

המערכת פונה לכיוון דרום.

תבדוק שאין שם עצים שעושים צל, עמודי חשמל..תכנון עירוני להקים מגדל עוד 5 שנים שיסתיר לך את השמש.

קונסטרוקציה מאוד חשוב! שמעגנים כמו שצריך, הפנלים יהיו גבוהים יותר מהחומה שמקיפה את הגג, אז מנועי המזגנים גם ככה לא יעשו להם צל.

ברגים מגולוונים, אלומניום ופלדה, לא מסתדר ביחד. ששמים על הגג פסי זפת כאלו מתחת לבטון של העמודים. שעושים הארקה כמו שצריך!, כולל כל התשתית על הגג. חברה מסודרת אמורה לעשות הכול כמו שצריך, אבל כדאי לראות.

צריך גם תוואי לעלות לגג מהפילר, לחפור בגינה אם צריך.

את הממיר תולים על הגג אם אפשר, קרינה, שלא יהיה צמוד לחלון חדר שינה.

יש את חברת סולאראדג הישראלית שיש לה ממיר קטן לכל פנל, שמבטל את השפעות הצל, והגברת הנצילות.

חשוב לנקות את הפנלים פעם ב מאבק, קקי של יונים

יש חברות שעושות את זה עם מכונות אוסמוזה הפוכה, שלא משאירה אבנית.

המערכת אמורה להיות ל 20 שנה..

היא תעשה לך צל על הגג ותקרר את הבית קצת.

אם עוד משהוא תשאל נראה מה אזכור

• אהבתי 3

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 2.4.2024 בשעה 12:06, Michazzz כתב:

היכן אתה גר? תתחיל לבדוק במפת GIS של השכנים ודבר איתם. חברים שהתקינו על גג שטוח מרוצים מאוד ואחרי 8 שנים השקעה מחזירה את עצמה. אולי היום כבר יותר מהר. 25 שנה הבנתי שיש איזה אחריות.

ראש העין, כיום יש תוספת של כמה אגורות לעידוד להתקין מערכות באזורי הצריכה (גוש דן).

לפי סימולציות של מספר חברות אני מחזיר השקעה אחרי 5 שנים.

בתאריך 2.4.2024 בשעה 16:02, tepic כתב:

השקל תשעים שלי לנושא (המספור שלי הוא לא לפי שלך):

1. כיום יש המון חברות שעושות התקנת פנלים סולרים, כאשר רבות מהן באיכות ירודה - אל תוותר על סקר שוק שבודק גם איכות והסמכות (ולא רק מחיר).

2. גגות שטוחים נוטים לבעיות איטום בחורף. כאשר יש פנלים סולארים ביצוע תיקוני איטום הופכים לסיפור מורכב ומאד יקר ברמה של מחיקת הרווחיות של מספר שנות ייצור. לכן לפני התקנת מערכת חובה לוודא שהאיטום במצב לא פחות ממצוין.

3. התקנה לבד היא חצי אופציה, כי על מנת שיחברו אותך תצטרך אישורי מהנדס מוסמך וחשמלאי מוסמך.

4. בניגוד למצופה, מערכת סולרית דורשת תחזוקה על מנת שתפיק כמיטב יכולתה, בעיקר נקיון תקופתי ובעיקר בחודשי הקיץ עם הרבה אבק. על מנת למקסם רווחים מומלץ על ניקוי של לכל הפחות אחת לחודש. סולאראדג' לדוגמה מקנות את האחריות על הפנלים בנקיון של הפנלים אחת לחצי שנה לפחות (עם ציוד ייעודי).

5. במידה ויש עצים בגובה הפנלים הסולרים ומעלה - זה עשוי להוריד הרבה מהתפוקה - בעיקר בחורף כשהשמש מגיעה בזוויות נמוכות יותר.

1. פניתי רק לחברות גדולות כגון סולראדג', וולטה, כלמוביל או כאלה ששקבלתי עליהם המלצה. יש לי מספיק צרות בחיים, אני לא מחפש עוד הרפתקאות.

2. מדובר בבית חדש בבניה עצמית. הגג בן שנתיים. עשיתי רק שכבה אחת של איטום ואני בדילמה האם כדאי להשקיע בשכבה שניה לפני התקנת המערכת. לטענת המתקינים המערכת שומרת על הגג כי היא עושה צל על היריעות (שנהרסות בעיקר מהשמש) והמערכת מונחת על אבני שפה ששומרות על היריעות.

3. ירדתי מהתקנה עצמית.

4. יש אפשרות לבצע ניקוי פעמיים בשנתיים. כל ניקוי עולה 300-500 ש"ח. אפשר גם לרכוש מערכת שטיפה בכ-5 אלף ש"ח. יש שטוענים שהיא משפרת את הביצועים ב-3%. ומנגד טוענים שעלות המים (שטיפה כל יומיים בקיץ) והתחזוקה של המערכת (צריך לנקות עם מים נטולי אבנית) לא מצדיקה את ההשקעה.

5. אין, הגג נקי מעצמים שיכולים להטיל צל.

בתאריך 2.4.2024 בשעה 16:07, לירון .ה. כתב:

אנסה קצת לעזור...

בעברי התעסקתי בהתקנות של מערכות כאלו, רובן היו גדולות. 50kw, אבל גם הייתי בבתים פרטיים.

אני כבר כמה שנים לא בתחום, אז תיקח בערבון מוגבל מה שארשום, אבל אולי יעזור.

קודם כל לא מתקינים לבד. לא שווה את התעסקות, מה גם שיש קונסטרוקציה להקים, ובסוף אתה מחבר חשמל. אז צריך חשמאלי מוסמך שיחבר לפילר.

בעבר היה את המגבלה של עד 4kw, שלא צריך לשלם מס, לא יודע מה זה היום.

דגשים:

המערכת פונה לכיוון דרום.

תבדוק שאין שם עצים שעושים צל, עמודי חשמל..תכנון עירוני להקים מגדל עוד 5 שנים שיסתיר לך את השמש.

קונסטרוקציה מאוד חשוב! שמעגנים כמו שצריך, הפנלים יהיו גבוהים יותר מהחומה שמקיפה את הגג, אז מנועי המזגנים גם ככה לא יעשו להם צל.

ברגים מגולוונים, אלומניום ופלדה, לא מסתדר ביחד. ששמים על הגג פסי זפת כאלו מתחת לבטון של העמודים. שעושים הארקה כמו שצריך!, כולל כל התשתית על הגג. חברה מסודרת אמורה לעשות הכול כמו שצריך, אבל כדאי לראות.

צריך גם תוואי לעלות לגג מהפילר, לחפור בגינה אם צריך.

את הממיר תולים על הגג אם אפשר, קרינה, שלא יהיה צמוד לחלון חדר שינה.

יש את חברת סולאראדג הישראלית שיש לה ממיר קטן לכל פנל, שמבטל את השפעות הצל, והגברת הנצילות.

חשוב לנקות את הפנלים פעם ב מאבק, קקי של יונים

יש חברות שעושות את זה עם מכונות אוסמוזה הפוכה, שלא משאירה אבנית.

המערכת אמורה להיות ל 20 שנה..

היא תעשה לך צל על הגג ותקרר את הבית קצת.

אם עוד משהוא תשאל נראה מה אזכור

אין עצים באזור.

עשיתי במהלך הבניה צינור קוברה מהארון חשמל לגג. מיקמתי את הדוד במרכז הגג (העיריה אוסרת שיראו מהרחוב) ומזגנים מוקמו צמוד לחומה.

כל ההצעות שקבלתי כוללות אופטימייזר של סולראדג'.

תודה רבה לכל מי שהשקיע מזמנו לענות.

IMG-20250227-WA0014.jpg

פורסם

כעובד לשעבר של סולאראדג
ממירי התלת פאזי שלהם טובים ואמינים (הם מכונים יופטר)
לחברה סל שרותים, שרות וכלים לבקרה ואבחון בליגה אחת מעל כולם (אין לי רצון להגם עליהם, אבל הם באמת בסדר)
אתה יכול לקבל חבילה כוללת מהם כולל סקר, דימוי, חיזוי (די מדוייק) דרך ארגון ההתקנות שלהם שנקרא 360
אם יש לך כיוונים טובים, אין הצללות ושטח משמעותי, זו לדעתי השקעה מאוד כדאית
בדרך כלל תגיע להחזר של 5-7 שנים על ההשקעה
גם חבילת האחריות שהם היא מהנדיבות בשוק.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

עזוב אותך מגגות סולארים, מה זה האוטו האדום ? 😅

• רעיון טוב! 5

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

למה הכוונה באגירה, למצברים?

אם אני לא טועה יש אפשרות להתקין מערכת סולארית עם מצברים - נקרא מערכת הברידית. כמובן שזה מייקר את המערכת, המצברים זה רכיב יותר יקר מהפאנלים.

עד כמה שאני מבין לצרכן פרטי אסור להפיק יותר מ-15KW, מה שאומר שאם אתה מייצר חשמל להטענת סוללות זה ע"ח מכירה חברת חשמל. ההגבלה היא בחוזה מול חברת חשמל, אם אתה לא רוצה למכור בכלל לחברת חשמל אז יתכן ואין בעיה לקנות מערכת באיזה גודל שרוצים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

הנושא של האגירה לא כלכלי בארץ. חייבים ממיר off grid. זה מתאים למקומות בהם אספקת החשמל לא יציבה או כגיבוי. יקר מאוד בדר"כ חסר הצדקה כלכלית.

חוץ מזה הסוללות האלו לא שיא האמינות

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הטיפים שלי - לא קראתי אז אל תהרוג אותי אם אני חוזר על משהו

1. נגישות, נגישות ועוד קצת נגישות - לעלות כל פעם על סולם בשביל לנקות את הלוחות זה באסה אחושלוקי. אם ישנה אפשרות להוסיף משהו קבוע, זה יקל עלייך בהמשך.

2. לבנות מקור מים (ברז/כיור) על הגג שממנו תוכל להשתמש בשביל לנקות את הלוחות. 

3. נק' חיבור דרך הרשת - לפי מה שהבנתי מומלץ לחבר את המערכת לאינטרנט על מנת שתוכל לעקוב אחרי הקיבולת שאתה מייצר.

4. מערכות ישנות - תזהר שאתה לא קונה מערכת מיושנת שיכולה להיות לא מספיק יעילה. היעילות של הלוחות עם השנים עלתה אז שים לב שהלוחות שאתה מקבל חדשים יחסית

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 27.2.2025 בשעה 11:08, סולל הדרך כתב:

כעובד לשעבר של סולאראדג
ממירי התלת פאזי שלהם טובים ואמינים (הם מכונים יופטר)
לחברה סל שרותים, שרות וכלים לבקרה ואבחון בליגה אחת מעל כולם (אין לי רצון להגם עליהם, אבל הם באמת בסדר)
אתה יכול לקבל חבילה כוללת מהם כולל סקר, דימוי, חיזוי (די מדוייק) דרך ארגון ההתקנות שלהם שנקרא 360
אם יש לך כיוונים טובים, אין הצללות ושטח משמעותי, זו לדעתי השקעה מאוד כדאית
בדרך כלל תגיע להחזר של 5-7 שנים על ההשקעה
גם חבילת האחריות שהם היא מהנדיבות בשוק.

קבלתי מהם הצעה, הם מן הסתם הכי יקרים אבל גם עם הכי הרבה אחריות על כמה שיותר רכיבים במערכת.

מכיוון שזה גג שטח ואין לי הפרעות בכלל אז החזר ההשקעה מתקבל תוך 5 שנים.

כתור מי שעבד בתחןם, תוכל לתת קצת רקע על ההבדלים בתפוקות בין הפאנלים השונים? מה מוגדר טוב/בסדר/לא מומלץ?

בתאריך 27.2.2025 בשעה 11:32, Shmulik_Miata כתב:

עזוב אותך מגגות סולארים, מה זה האוטו האדום ? 😅

כמובן שאופל

בתאריך 27.2.2025 בשעה 12:33, outnex כתב:

מה ההצעות שקיבלת?
מה המטרז של הגג?

קבלתי הצעות של 70-80 אלף ש"ח להקמת מערכת שתספק 19 קילוואט, כ-30 פאנלים, תכניס לי כ-16 אלף ש"ח בשנה.

תוספת לממיר היברידי 10 אלף ש"ח (מאפשר להוסיף בעתיד אגירה).

סוללה למערכת אגירה עולות כ-6500 ש"ח ל-3.6 קוט"ש. יש לממיר מגבלה על כמות הזרם שהוא יכול לתמוך, לא זוכר את המספר כרגע.

חלק מהחברות מתחייבות על תשואה מסויימת, אני מאמין שזה מתבטא במחיר הרכישה (סוג של ביטוח) ו/או שהם מראש נותנים הערכת חסר.

להשכיר את הגג לא רלוונטי כי יש לי עוד זכויות בניה לקומה נוספת שאולי אוסיף בעתיד.

כולם נותנים אחריות 25 שנים על הפאנלים והאופטימייזרים.

על הממיר נותנים רק 10 שנים אחריות, חברה אחת נותנת אפשרות להרחיב ל-25 שנים בתוספת תשלום. לטענת נציג המכירות, החומרה משתפרת עם השנים ולכן עוד עשור לא יהיה כדאי לתקן את הממיר כי מה שיהיה בשוק יהיה זול וטוב יותר.

בתאריך 27.2.2025 בשעה 14:59, farkash7 כתב:

מתעלק. יש פתרונות אגירה בישראל?
האם כלכלי להתקין גג אם ניתן רק לאגור ולא למכור?

כן, אבל זה פחות רלוונטי לבתים פרטיים אלא למי שיש לו גגות מסחריים עם שטח גדול או לחלופין מי שמחובר למונה תעו"ז שמשלם לפי צריכה בשעות השפל/שיא.

אני רואה שכבר ענו לך מנוסים ממני אבל הסוללות לא זולות, הן לא שיא האמינות ודורשות החלפה עם השנים.

אני מתעניין באגירה רק לצורך גיבוי למקרה של הפסקת חשמל כי בין כה וכה רציתי לרכוש גנרטור ולשים על הגג.

בתאריך 27.2.2025 בשעה 22:13, DareDevil כתב:

הטיפים שלי - לא קראתי אז אל תהרוג אותי אם אני חוזר על משהו

1. נגישות, נגישות ועוד קצת נגישות - לעלות כל פעם על סולם בשביל לנקות את הלוחות זה באסה אחושלוקי. אם ישנה אפשרות להוסיף משהו קבוע, זה יקל עלייך בהמשך.

2. לבנות מקור מים (ברז/כיור) על הגג שממנו תוכל להשתמש בשביל לנקות את הלוחות. 

3. נק' חיבור דרך הרשת - לפי מה שהבנתי מומלץ לחבר את המערכת לאינטרנט על מנת שתוכל לעקוב אחרי הקיבולת שאתה מייצר.

4. מערכות ישנות - תזהר שאתה לא קונה מערכת מיושנת שיכולה להיות לא מספיק יעילה. היעילות של הלוחות עם השנים עלתה אז שים לב שהלוחות שאתה מקבל חדשים יחסית

1. טופל עוד בזמן הבניה, יש סולם מסודר במסתור כביסה.

2. גם טופל בשלב הבניה. אני יודע שמומלץ לנקות עם מים מטופלים ללא אבנית.

3. כולם כבר מציעים את זה היום, כולל התחייבות על תפוקה מסויימת. יש אפשרות להעביר כבל רשת לגג.

4. אשמח אם תוכל להרחיב. אני רואה באחת ההצעות שרשום שהם מתחייבים לפאנלים TEIR1 בהספק 620w של תדיראן.

קשה לדעת מבין ההצעות מי עדיף, לכן אני מחפש אנשים שכבר התקינו מערכות על הגג. לבקש המלצות מהחברה המשווקת לא רלוונטי כי מן הסתם יעבירו שמות של מי שמרוצה.

פורסם

הפנלים הם סינים. פחות התעסקתי בהם... ככה שאני לא יודע מה טוב ומה לא. לא זוכר באופן עקרוני על בעיות בפנלים. אאלט מה שהולך עכשיו זה 650 וואט.

נכון שהם יקרים אבל תקבל גם את חבילת הכלים הכי חזקה וגם אפשריות גידול והרחבה לאקו סיסטם של בית מנוהל אנרגיה.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, redroze כתב:

כן, אבל זה פחות רלוונטי לבתים פרטיים אלא למי שיש לו גגות מסחריים עם שטח גדול או לחלופין מי שמחובר למונה תעו"ז שמשלם לפי צריכה בשעות השפל/שיא.

אני רואה שכבר ענו לך מנוסים ממני אבל הסוללות לא זולות, הן לא שיא האמינות ודורשות החלפה עם השנים.

אני מתעניין באגירה רק לצורך גיבוי למקרה של הפסקת חשמל כי בין כה וכה רציתי לרכוש גנרטור ולשים על הגג.

ספציפית איפה שאני גר אפשר להתקין פאנלים סולריים אבל לא ניתן למכור את החשמל אלה רק לאגור ולהשתמש.
סיטואציה מוזרה לא נכנס אליה היא לא רלוונטית ל-99.9% מהאנשים. יש מצב שזה השתנה בעתיד. 

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...