Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוח קריאת מסמך בנהיגה

פוסטים מומלצים

מנסה לעזור לחבר שקיבל דו"ח שקרי לטענתו

השוטר מציין שהוא קרא מתוך מחברת שהיתה מונחת על ההגה, כותב שזיהה בבירור איך הנהג מפנה את מבטו כלפי מטה וקורא במחברת תוך כדי נהיגה.

החבר מאשר שהיתה מונחת מחברת על ההגה, מדובר שאדם שמנהל את העסק שלו מהאוטו תוך כדי נסיעות, ובעת הצורך הוא עוצר בצד כשהוא מחפש נתונים כתובים, או בעצירות ברמזור, אבל לטענתו באותו זמן הוא לא הסתכל לכיוון ההגה בכלל וטענת השוטר שקרית ומצוצה מן האצבע.

כיוונים שלי לטענות ערעור:

1. לטענת החבר - השוטר נסע לידו ולא עבר אותו, ראה אותו בביצוע העבירה לכאורה דרך חלון צד נהג, ורק אח"כ עבר אותו כדי לאותת לו לעצור.

מבדיקה שלי - בקריאת מסמך על ההגה לא מפנים את הראש כלפי מטה אלא רק את העיניים, (כל אחד יכול לבדוק באוטו שלו, למעט אולי רכבים מסחריים וכדו' עם תנוחת נהיגה גבוהה), ואם השוטר יטען שזיהה הפניית מבט עיניים בלבד - את זה הוא לא היה יכול לזהות דרך חלון צד נהג, אלא רק אם היה עובר את הרכב ומסתכל אחורה.

2. לוח המחוונים נמצא מאחורי ההגה, וצריך להסתכל דרך ההגה על כל נתוני הנסיעה, כך שגם אם אכן השוטר זיהה הפניית מבט לכיוון ההגה אין שום הוכחה שזה היה לצורך קריאת מסמך.

3. ציטוט מסעיף נסיבות המקרה: 'שמשת רכב שקופה ללא גורם הסתרה כלל', ובהמשך 'לציין קיים וילונות על חצי מהחלון הקידמי של הנהג',

האם מדובר בכשל מהותי? או שאולי עדיף לא להתייחס לזה כדי שלא יחליטו להעניש אותו גם על זה?

אשמח לקבל חוות דעת מבעלי נסיון וידע בתחום במה כדאי להתמקד,

‏‏דוח - עותק.pdf

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לעניות דעתי הדו"ח כתוב היטב ודברי הנהג לא תורמים לקייס. על אחת כמה וכמה שהויכוח הוא לא עם העובדות היבשות (מודים שיש מחברת על ההגה).

אני סבור כי יהיה מאוד קשה (בלשון המעטה) לשכנע שופט שגם במקרה הוא נסע לאט, שגם במקרה הייתה לו מחברת על ההגה שמדי פעם הוא עוצר בצד להסתכל בה (lol) וגם שהוא לא הפנה מבט באותו הזמן ושהשוטר סתם מעליל עלילות. זו כמובן דעתי בלבד. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, ניקו פ. כתב:

אני סבור כי יהיה מאוד קשה (בלשון המעטה) לשכנע שופט שגם במקרה הוא נסע לאט, שגם במקרה הייתה לו מחברת על ההגה שמדי פעם הוא עוצר בצד להסתכל בה (lol) וגם שהוא לא הפנה מבט באותו הזמן ושהשוטר סתם מעליל עלילות. זו כמובן דעתי בלבד. 

נסע לאט כי הוא גרר עגלה במשקל גבוה מאד.

תודה על התגובה, ומכבד את דעתך, אבל אשמח לשמוע אם יש שחושבים אחרת, כי סה"כ מדובר בויכוח על עובדה יבישה, האם השוטר יכול לראות שהנהג קרא במחברת או לא, אני טוען שאין אפשרות לשוטר לדעת כזה דבר וזה כל הויכוח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם תחפש ממש ממש חזק, אז תמצא מישהו שיתמוך בדעתך וגם אז תהיו במיעוט.

לגבי הטענה של חבר שלך גם אם הוא לא קרא פיזית מהמחברת, עצם זה שהוא מחזיק חפץ (מחברת) על ההגה זה בגדר עבירה מאחר והחפץ הנ"ל מפריע לשליטה ברכב.

תוסיף לכך מבט שמופנה לכיוון שאינו לכיוון הכביש - זה מתכון בטוח לצרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לעניין השמשה . שקופה קרי לא מושחרת. וילון זה לא השחרה. אין סתירה בין הדברים. 

לגבי מהות הדוח עצמו, חובת ההוכחה היא על הנהג. חוברת פתוחה מונחת על ההגה בזמן נסיעה עילה מספקת מעל ומעבר לרישום הדוח. 99% מהשופטים ירשיעו על פי הדוח הזה. בדיוק כמו שלצורך רישום דוח על קריאת הודעה מספיק לזהות מסך טלפון עם ווטסאפ פתוח.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, chezik כתב:

כי סה"כ מדובר בויכוח על עובדה יבישה

דעתי כמו של האחרים. פה אתה טועה. הוריד את הראש או את העיניים זה לא הענין.

הוא החזיק מחברת פתוחה על ההגה. כל אדם סביר יבין שהוא עשה זאת כדי לעין בה. דבר שתוך כדי נהיגה הוא אסור ומסוכן (ולא, לטעון שעשה זאת לאט, כשהוא גורר מטען כבר לא מוסיף לזהירות שלו, אלא מוריד ממנה). אין שום טעם בויכוח האם השוטר תפס אותו ברגע שהוא הוריד את העיניים או את הראש או רכן עם כל הגוף קדימה עם זכוכית מגדלת...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממש מוזר לי שאני בדעה יחידה נגד כולם, בד"כ אני כן מצליח לקלוע לדעת המומחים כאן, אבל אולי החסרתי פרטים? אנסה לתאר את המקרה בניסוח שונה, אם עדיין כולכם באותה דעה אז אני מרים ידיים:

(ניסוח בגוף ראשון לשם הנוחות) אני נוסע עם מחברת פתוחה על ההגה, שימו לב - אני לא מחזיק אותה, היא תפוסה בקצוות בכיסוי ההגה ועומדת לבד, המחברת עומדת שם באופן קבוע כי היא לא מפריעה לי שם ואני משתמש בה כמה פעמים במהלך הנסיעה (רמזורים / עצירות וכדו)

שוטר נוסע לידי ומסתכל לתוך האוטו, לאחר מכן עובר אותי ומסמן לעצור, טוען שראה אותי קורא במחברת, אני טוען להד"ם, ולחיזוק הטענה: 1. השוטר שנוסע לידי לא יכול לראות להיכן המבט שלי מופנה, אז הטענה שהוא ראה אותי בבירור קורא במחברת היא שקרית, 2. גם אם נניח שהוא ראה אותי משפיל מבט לכיוון ההגה - זה היה כנראה כשהסתכלתי על מד המהירות או מחשב הדרך.

האם עכשיו זה נשמע יותר משכנע/הגיוני?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע, אתה יכול לספר סיפורי סבתא רבתא. השוטר מתאר את נהיגתו כלא מרוכזת (נסע במהירות נמוכה מהצפויה בכביש זה), אינו מתאר את הנגרר (לא יודע האם זה משמעותי לדו״ח), וחברך מודה שהמחברת היתה מונחת על ההגה (אז איך הוא יביט בלוח המחוונים? המחברת שקופה?).

שהחבר יגיד תודה שזה נגמר בדו״ח של 500 ש״ח ולא בתאונה עם נפגעים. שישלם וילמד את הלקח - הסחת דעת היא עניין מסוכן לנהג ולסובבים אותו.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, chezik כתב:

ממש מוזר לי שאני בדעה יחידה נגד כולם, בד"כ אני כן מצליח לקלוע לדעת המומחים כאן, אבל אולי החסרתי פרטים? אנסה לתאר את המקרה בניסוח שונה, אם עדיין כולכם באותה דעה אז אני מרים ידיים:

(ניסוח בגוף ראשון לשם הנוחות) אני נוסע עם מחברת פתוחה על ההגה, שימו לב - אני לא מחזיק אותה, היא תפוסה בקצוות בכיסוי ההגה ועומדת לבד, המחברת עומדת שם באופן קבוע כי היא לא מפריעה לי שם ואני משתמש בה כמה פעמים במהלך הנסיעה (רמזורים / עצירות וכדו)

שוטר נוסע לידי ומסתכל לתוך האוטו, לאחר מכן עובר אותי ומסמן לעצור, טוען שראה אותי קורא במחברת, אני טוען להד"ם, ולחיזוק הטענה: 1. השוטר שנוסע לידי לא יכול לראות להיכן המבט שלי מופנה, אז הטענה שהוא ראה אותי בבירור קורא במחברת היא שקרית, 2. גם אם נניח שהוא ראה אותי משפיל מבט לכיוון ההגה - זה היה כנראה כשהסתכלתי על מד המהירות או מחשב הדרך.

תחליף את המילים 'מחברת פתוחה' ב- 'טלפון עם מסך דולק'.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, ArikB כתב:

תחליף את המילים 'מחברת פתוחה' ב- 'טלפון עם מסך דולק'.

טלפון מוצמד לתושבת מגנט על ההגה? לגיטימי לחלוטין!

לפני 7 שעות, Alloytoy כתב:

צריך לשלול לו את הרישיון עלאק 500 שקל

את הרישיון של השוטר? מסכים איתך.

לפני שעתיים, sperial כתב:

תשמע, אתה יכול לספר סיפורי סבתא רבתא. השוטר מתאר את נהיגתו כלא מרוכזת (נסע במהירות נמוכה מהצפויה בכביש זה), אינו מתאר את הנגרר (לא יודע האם זה משמעותי לדו״ח), וחברך מודה שהמחברת היתה מונחת על ההגה (אז איך הוא יביט בלוח המחוונים? המחברת שקופה?).

שהחבר יגיד תודה שזה נגמר בדו״ח של 500 ש״ח ולא בתאונה עם נפגעים. שישלם וילמד את הלקח - הסחת דעת היא עניין מסוכן לנהג ולסובבים אותו.

אני מקבל ומכבד תגובות ענייניות גם אם לא נעים לי להסכים איתם, אבל זו לא תגובה עניינית.

1. אני לא מספר סיפורי סבתא רבתא, אני מצטט את דברי החבר האמין מבחינתי, את האמינות של השוטר אני פחות מכיר.

2. אם נהג יגרור ברכב את המשקל המקסימלי המותר ולמרות זאת יסע על 100 קמ"ש - זו תהיה נסיעה לא בטיחותית, כשסוחבים משקל עד הקצה לוקחים מרווחי ביטחון אחרים, זו נהיגה אחראית לגמרי, זה שהשוטר התעלם מהעובדה הזאת ומנסה לצרף את זה לתדמית של נהג לא מרוכז - הבעיה היא של השוטר.

4. המחברת לא שקופה, אבל אם היא היתה מסתירה לו את לוח המחוונים הוא לא היה משאיר אותה שם, היא נשארה רק כי היא לא מפריעה.

3. ילמד את הלקח שהסחת דעת זה מסוכן? הוא לא הסיח דעת, הוא ילמד את הלקח שלא עושים דברים ששוטרים עלולים לפרש אותם כעבירה.

עריכה אחרונה על ידי chezik
  • רעיון גרוע 3
  • לא הבנתי... 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, chezik כתב:

צריך לקיים עוד כמה תנאים. אם נעשה בו שימוש שלא לצורך שיחה או ניווט יקבל קנס של 1,000 ש״ח עם8 נקודות. יהיה זה מסך אחר מדובר בהזמנה לדין, ולמעשה עצם קיום המסך הוא העבירה, בלי קשר לשימוש בו.

לפני 9 דקות, chezik כתב:

את הרישיון של השוטר? מסכים איתך.

אני מקבל ומכבד תגובות ענייניות גם אם לא נעים לי להסכים איתם, אבל זו לא תגובה עניינית.

1. אני לא מספר סיפורי סבתא רבתא, אני מצטט את דברי החבר האמין מבחינתי, את האמינות של השוטר אני פחות מכיר.

אתה חבר של העבריין לכאורה, לא שופט. מבחינת השופט חזקה שהשוטר אובייקטיבי, יהיה עליך להוכיח שטעה.

לפני 9 דקות, chezik כתב:

2. אם נהג יגרור ברכב את המשקל המקסימלי המותר ולמרות זאת יסע על 100 קמ"ש - זו תהיה נסיעה לא בטיחותית, כסוחבים משקל עד הקצה לקוחים מרווחי ביטחון אחרים, זו נהיגה אחראית לגמרי, זה שהשוטר התעלם מהעובדה הזאת ומנסה לצרף את זה לתדמית של נהג לא מרוכז - הבעיה היא של השוטר.

הבעיה היא של הנהג. שיבקש לעמוד לדין ויוכיח לשופט. שיהיה בהצלחה.

לפני 9 דקות, chezik כתב:

4. המחברת לא שקופה, אבל אם היא היתה מסתירה לו את לוח המחוונים הוא לא היה משאיר אותה שם, היא נשארה רק כי היא לא מפריעה.

3. ילמד את הלקח שהסחת דעת זה מסוכן? הוא לא הסיח דעת, הוא ילמד את הלקח שלא עושים דברים ששוטרים עלולים לפרש אותם כעבירה.

שוב, שיוכיח. השוטר ראה עבירה, תיעד אותה כדבעי. אני סקרן האם יש סרטון ממצלמת גוף, כי אם יש סרטון שמוכיח את המצאות המחברת על ההגה חברך יקבל במקרה הטוב את אותו קנס, השופט יוכל גם להגדילו או לצרף אליו עונש נוסף.

אם באת לקבל עצה קיבלת אותה, עשה בה כרצונך. אם באת לקבל חיזוק לדעתך, פנית למקום הלא נכון.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, sperial כתב:

אם באת לקבל עצה קיבלת אותה, עשה בה כרצונך

באתי לקבל עצה, קיבלתי אותה מהמגיבים האחרים, ואני מקבל את העצה ויורד מהרעיון.

ממך קיבלתי הטפות מוסר לא נכונות, אני חושש שאתה זה שפנית למקום הלא נכון

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 24 דקות, chezik כתב:

סליחה אם תיפגע מהשאלה, אבל אתה רציני או שאתה טרול?

חבר שלך בעל אחריות לתנועה של כלי ששוקל מעל טון, שבהיסח דעת יכול לחלוטין להרוג בן אדם (לא משנה כמה הוא ״זהיר״ ו ״אחראי״), ומה שאכפת לכם זה אם העיניים שלו היו או לא על הכביש?? זה הקייס שלכם??? 

העיניים צריכים להיות ממוקמות על הכביש, הנהג צריך להיות עירני לרוב מה שמתרחש - הולכי רגל, תנועת רכבים, תמרורים, רמזורים. 

התירוץ הזה של ״הוא מנהל עסק אז הוא קורא במחברת באוטו תוך כדי נסיעה״ זה נשמע לך באיזהשהו מקום בראש לגיטימי?

אני לא אומר שאין נהגים בארץ שלא מתעסקים בנייד בנהיגה, או שבכלל לא מרוכזים בכביש, אבל אל תשוו את עצמכם לנהגים הגרועים אלא לנהגים האחראיים.. 

אשכרה מישהו מעמיד את חבר שלך במקום, מסביר לו שזה לא לגיטימי מה שהוא עושה, ועדיין אתם חושבים שהחבר פעל נכון ושהשוטר טועה.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, iEminem כתב:

סליחה אם תיפגע מהשאלה, אבל אתה רציני או שאתה טרול?

סליחה אם תיפגע מהתשובה, אבל אתה לא קראת מה שכתבתי כנראה, לרגע לא כתבתי שהוא קורא תוך כדי נהיגה, אלא רק בעצירות מלאות, תחזור שוב למה שכתבתי ותראה.

עדיין ברור שהוא טעה בזה שמחזיק מחברת פתוחה על ההגה, גם בגלל שזה מזמין שוטרים שמפרשים לא נכון את הסיטואציה. אבל אני מדבר על מה שכבר קרה - האם הדו"ח בר ביטול או לא, אני לא שואל על מכאן ולהבא, זה אני משאיר לו להפיק לקחים בעצמו.

בכל מקרה מבחינתי הדיון מיצה את עצמו, שמחתי לקבל את התגובות הרציניות והחכמתי מהם.

התגובות המטיפות פחות במקום, אבל זה מה יש, בפורום ציבורי צריך לדעת לקבל הכל..

אפשר לסגור את הנושא

ותודה לכל מי שהגיב עניינית.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...