Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, chrono כתב:

שמע, אם אתה יודע לתקן לבד, אתה מבין כמה זה פשוט ומתפלא שלוקחים על זה הרבה כסף. אבל למרבית האנשים זה נראה כמו תהליך מורכב מספיק לשלם עליו את הסכומים המדוברים.

יתרה מכך, חלק מהעלות שאתה משלם במוסך היא על הידע של בעל המקצוע. יש סיפור כזה על בחור שבא למוסך עם מנוע מגמגם, כולו בלחץ, והמוסכניק מסתכל תחת מכסה המנוע, ואומר לו - זה תיקון של 300₪. הבחור אומר - ברור, ברור, בוא נתקן. המוסכניק מחבר את אחד הקוילים של הפלאגים שהיה מנותק, והמנוע חוזר לעבוד עגול. הבחור מתרעם - על עבודה של כמה שניות אתה לוקח לי 300₪!? והמוסכניק אומר, זה 1₪ על העבודה, ו-299₪ על זה שידעתי על מה להסתכל ומה לעשות.

לא לא, זו לא הייתה הכוונה שלי. ההודעה התפצלה לשתיים. במאזדה זה התיישנות מתוכננת. במנוע של PSA זו הנדסה כושלת.

המטרה שלי היא להנגיש את הבעיה לכל בעלי המאזדות כדי שידעו מה הוא שורש הבעיה ואיך לעזור להם למצוא פתרון לטווח ארוך יותר (כמו השדרוג של הגלגלש) ממצב של כל שנה או שנתיים להוציא 600 שקלים על התיקון הזה,הבחירה אם לתקן לבד או עם בעל מקצוע תיהיה שלהם בסופו של דבר,אגב אפילו אני כנראה בפעם הראשונה יראה איך בעל מקצוע יפרק את זה וילמד יחד איתו את המהלך,אבל זה יהיה רק בתנאי שהמנוע הישן נישאר אצלי והחדש ניכנס עם הגלגלש המשודרג

m7kj.jpg
פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, chrono כתב:

והנדסה כושלת זה, כשמו כן הוא, הנדסה כושלת... כמו רצועת התזמון במנועי PureTech, לדוגמא. הם לא תכננו שלכל הרוכשים ייהרס המנוע והם יעשו מלא כסף מהחלפות - הם תכננו אותו לא טוב, וכעת משלמים בקריאות שירות והחלפות.

אתה מבלבל את זה עם משהו אחר

יש הנדסה שבכוונה הינדסו כדי שישבר ותשלם, אפל מעולים בזה תשאל אותם
במקרה של הPureTech וגם הEco boost , ניתן להם את הספק, זה פשוט קורה כשמהנדסים משהו לא טוב, לא בהכרח שבכוונה

במקרה הזה זה סתם הנדסה גרועה, ולא כושלת. ראה, יש לזה תרגום מאנגלית שלא יושב טוב בעברית, אבל באנגלית יש לזה מונח שברח לי

לפני 56 דקות, דור-ל כתב:

בדור הראשון הייתה להם את המחלה הזאת שהגלגלש של המנוע של החלון היה נשברת לו אחת השיניים,15 דקות עבודה זה היה מוחלף,היו גובים עבור זה 250 שקל,והגלגלש עולה 10 שקלים,לא חושב שזה הוגן לדרוש יותר מ120 ש"ח עבור תיקון כזה

צילום מסך 2023-12-22 215907.png

אני החלפתי גיר להונדה סיביק ב700 שקל בזמן שבמוסך לוקחים כמה אלפים טובים וצפונה

מי כמוני יודע כמה גובים על עבודות כשזה מגיע למוסכים 

אבל אל תשכח, הם משלמים על עובדים, מס למדינה, כלים וכיוצ"ב 

בעל הבית צריך להתפרנס, לכן שלא נהוג שאנחנו נקבע לבעל המוסך את התימחור שלו, ו 120 שקל זה אולי הוגן לך אבל בשבילו זה אומר פחות לחם הביתה

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 35 דקות, CiUiK כתב:

אתה מבלבל את זה עם משהו אחר

יש הנדסה שבכוונה הינדסו כדי שישבר ותשלם, אפל מעולים בזה תשאל אותם
במקרה של הPureTech וגם הEco boost , ניתן להם את הספק, זה פשוט קורה כשמהנדסים משהו לא טוב, לא בהכרח שבכוונה

במקרה הזה זה סתם הנדסה גרועה, ולא כושלת. ראה, יש לזה תרגום מאנגלית שלא יושב טוב בעברית, אבל באנגלית יש לזה מונח שברח לי

תקרא את מה שכתבתי בהודעה לפני זו שהגבת אליה. הנדסה כושלת = הנדסה גרועה. מה שאתה מתכוון אליו הוא התיישנות מתוכננת, או planned obsolescence.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, chrono כתב:

תקרא את מה שכתבתי בהודעה לפני זו שהגבת אליה. הנדסה כושלת = הנדסה גרועה. מה שאתה מתכוון אליו הוא התיישנות מתוכננת, או planned obsolescence.

מתנצל לא ראיתי שכתבת, עכשיו ההודעה שלך יוצרת הגיון

פורסם

כן, יצא שם בלגן. כתבתי חצי תגובה, פרסמתי - ואז ניסיתי להוסיף עוד פסקה, ופות"ש הספיק לענות באמצע. אז החלק השני יצא בהודעה נפרדת ותלושה :)

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...