Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואי איזה בעסה שזו המחשבה כשהאוטו אצלך פחות משנתיים, מצד שני אני אומר שאנשים שאוהבים רכבים צריכים לנסוע במשהו שהם מתחברים אליו.

בהנחה ואתה תרצה למכור אותו בכמה כסף אפשרי יהיה לקבל עליו ומה החלופות/כמה צריך להוסיף אליהן?

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

• תגובות 478
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיוק מה שכתבתי כאן, שממש הפריע לי שהרכב רך מידי.

יש עוד דרך חוץ מלהחליף את הרכב - להתקין בולמים קשיחים, בילשטיין B6. מניסיון (לא ברכב הזה) עם רגישים לבחילות במשפחה זה עוזר קצת.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא חושב שזה בולם רגיל שאפשר להחליף את לבילשטיין, המתלים בC5 AIRCROSS הם הידראוליים דו שלביים.

עוד איזה פטנט צרפתי מיוחד שלא בטוח שיש לו תחליף אפטרמרקט וגם אם כן יהיה לא פשוט להשיג אותו בארץ.

פורסם
בתאריך 22.3.2024 בשעה 11:05, amosbmw כתב:

נסעתי שבוע שעבר 600 ק"מ על בנזין היברידית בחו"ל, חדשה לחלוטין, אחרי שהרכב שהזמנתי לא היה והC5 היה הדבר הכי נורמלי שמצאו בתחנת ההשכרה אחרי מאמץ מצידם.

הגיר אכן מפריע לרכב להתחיל נסיעה. יש לה כוח אבל היא לא עושה שום חשק להשתמש בו. 

המרכב נורא מתנדנד קדימה/אחורה בכל פעולת האצה/בלימה, גם בפעולה עדינה. אחיזת הכביש מצויינת והמושבים נוחים. 

המושב האחורי מאכזב בצפיפות שלו (גם במצב הרגיל של הכי אחורה). ישבתי שם לאכול בעצירה.

הצמיגים היו מישלן פרימסי קוטר גלגל 19.

הנדסת האנוש מזעזעת - במיוחד מתג בורר הגיר ובקרת האקלים.

לקח כמה דקות של נבירה בתפריטים עד שהצלחתי להביא מד סל"ד בלתי קריא.

לא התרשמתי במיוחד לטובה מצריכת הדלק אבל אני לא זוכר את המספרים.

לכאן עמוס רצה להפנות

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש כאן יותר ביאוס ממה שנראה לעין - 

גם ברכב הזה מותקנת מערכת סטריאו לא שגרתית שממש אין לי חשק לפרק ואח"כ להתקין שוב ברכב אחר - זה תמיד אספקט רציני אצלי והאמת זה הדבר העיקרי שמונע ממני פשוט להחליף את הרכב. 

זה והעובדה שזה כן רכב נהדר למרות הכל - באמת, זה רכב נהדר. 

הוא יפה בעיני - פנים וגם חוץ. 

איכות הבניה פנטסטית ואיכות החומרים טובה - אפילו שזה רמת האבזור הפשוטה. 

איכות הנסיעה באמת - אני חושב שאחת הטובות - למעט הרגעים שבהם הרכות הופכת למורגשת - איכות נסיעה פשוט מופלאה. (אמרתי שהדברים הטובים פועלים גם לרעת הרכ). 

ההתנהגות שלו מפתיעה לטובה בנסיעה מנהלתית - מדגיש, מנהלתית - זה כל מה שהרכב הזה יודע לעשות - ועושה את זה מצויין. 

הפרקטיות ונוחות השימוש שלו (למעט המסך שצריך לעבור בנסיעות ארוכות מניווט למיזוג) 

ולא אני לא הולך להחליף את הבולמים ברכב - אני מנסה לייצר חיסכון לפני שאני פוגש בתקלה הבאה ואין לי ספק שאני אפגוש ואני כבר לקראת טיפול שגרתי. 

ההחלטה היתה לרכוש את הרכב הזה לטווח אחזקה של מינימום 6 שנים - לא בטוח שזה יגיע ל3. 

בכל מקרה נכון לעכשיו - עבר טסט, נראה מה הלאה. 

זה כן רכב שאני אוהב לראות בחניה - מודה, זה לא הז'אנר שבאמת רציתי והטעות הזו תתוקן בהמשך. 

כמה אני אקבל עליו? - לא יודע, לא רלוונטי כרגע. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני כשעה, TZR84 כתב:

לא חושב שזה בולם רגיל שאפשר להחליף את לבילשטיין, המתלים בC5 AIRCROSS הם הידראוליים דו שלביים.

עוד איזה פטנט צרפתי מיוחד שלא בטוח שיש לו תחליף אפטרמרקט וגם אם כן יהיה לא פשוט להשיג אותו בארץ.

צודק, בדקתי עכשיו בקטלוג ואין להם. 

תמיד לפני שאני בחר דגם רכב אני מוודא שקיים עבורו B6 במידה וארצה בעתיד.

מה יש בארץ לא מעניין, מזמינים מחו"ל כמובן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 7 שעות, amosbmw כתב:

בדיוק מה שכתבתי כאן, שממש הפריע לי שהרכב רך מידי.

יש עוד דרך חוץ מלהחליף את הרכב - להתקין בולמים קשיחים, בילשטיין B6. מניסיון (לא ברכב הזה) עם רגישים לבחילות במשפחה זה עוזר קצת.

ואני מתעניין בהיפך. האטקה קצת קשה לי מדי. אודה להמלצה על בולמים שקצת ירככו עם פגיעה מינימלית באיכות הדינמית, אם יש דבר כזה. תודה.

פורסם
לפני 10 שעות, lanosforce כתב:

ולא אני לא הולך להחליף את הבולמים ברכב 

זאת הטעות שלך.

בולם עם מעל 130000 קמ הוא בולם שבוודאות יש לו בלאי.

לא יודע אם התכוונת לקדמיים או אחוריים או שניהם - אבל האחוריים לא יקרים. אם זה בסגנון הבולמים שיש ב 3008/ברלינגו, זה לא יקר (חו"ל). זה הפתרון הזול והטוב ביותר + צמיגים פחות רכים.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אצלי בפיקאסו הוחלפו ב170,000 ק"מ~ בולמ"ז ב4 פינות, בסיוע איציק ואלעד היקרים (שבזכותם אני מחזיק את הרכב בעלויות שפויות) 

לפני כן הרכב התנדנד כמו אוניה. כיום קשים בדיוק במידה, והרכב חזר לנוחות המפורסמת שלו.

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 15 שעות, איציק נ. כתב:

זאת הטעות שלך.

בולם עם מעל 130000 קמ הוא בולם שבוודאות יש לו בלאי.

לא יודע אם התכוונת לקדמיים או אחוריים או שניהם - אבל האחוריים לא יקרים. אם זה בסגנון הבולמים שיש ב 3008/ברלינגו, זה לא יקר (חו"ל). זה הפתרון הזול והטוב ביותר + צמיגים פחות רכים.

אבל הבולמים אצלי תקינים - אני פשוט לא הולך להפוך את הרכב הזה למשהו שהוא לא. 

כמו שכתבתי את מה שאני ממש אוהב ברכב הזה - לפעמים גורם לי לבחילות. לא בכוונה שזה יגרום לי לשנות את זה -  אם יש משהו שאני אוהב ברכב הזה זה את הרכות שלו - אבל לפעמים, זה יותר מידי רך. 

אני לא הולך להפוך את הרכב הזה לנוקשה יותר בגלל זה - ממש לא. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 5 שעות, lanosforce כתב:

אבל הבולמים אצלי תקינים - אני פשוט לא הולך להפוך את הרכב הזה למשהו שהוא לא. 

כמו שכתבתי את מה שאני ממש אוהב ברכב הזה - לפעמים גורם לי לבחילות. לא בכוונה שזה יגרום לי לשנות את זה -  אם יש משהו שאני אוהב ברכב הזה זה את הרכות שלו - אבל לפעמים, זה יותר מידי רך. 

אני לא הולך להפוך את הרכב הזה לנוקשה יותר בגלל זה - ממש לא. 

נסעת על ג'יפ אמריקאי מתנדנד כמו מחלת ים, אז או שהזדקנת או שהבולמים ברכב פשוט עשו את שלהם.

רכות זה משהו נשלט (חוץ מעניין התכנון הבסיסי של המתלה) בגבולות מאוד מסויימים ע"י לחץ אויר ובולמי זעזועים (חדשים או חדשים מחוזקים).

130,000 קמ (או יותר) זה אומר שהבולם יכול להיות "תקין" אבל יש לו בלאי, בלאי זה אומר שהבולם פחות מרסן (בעברית: יותר מתנדנד) ממה שהוא היה בטווח הראשוני עד אמצעי שלו.

אתה רוצה למכור את האוטו ? תפדל. תחשוב כמה שילמת עליו.

היום משוקלל לוי יצחק לדגם שלך (יד + ליסינג תפעולי לנהג יחיד בחברה) זה 68K ש"ח.
הטרייד לא יתן לך יותר מ 50K ש"ח (במחיר הזה יש לי קונה בשבילך כנראה).

אם לא תרצה במחיר הזה, יש קליינטים אחרים שכבר שם, עם יד ראשונה ו-135,000 קמ.
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/jfzoc7ta

תעיף את האוטו אחרי שהשקעת בו לטווח רחוק ויכול להיות שעוד כמה לירות פותרות לך עניין אקוטי שיכול לשפר לך את החוויה מקצה לקצה ?
התשובה המתבקשת היא "לא" אבל ברור לי שיקרה בדיוק ההפך - ובעוד כמה ימים או שבועות נמצא שירשור "סיקורכב" חדש :-) 

#הספירהלאחורההחלה

• מצחיק 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אני משווה הצעה של טרייד ולוקח את האוטו, אם זה באיזור 50.

הכסף בחשבון, מוכן.

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי
  • מעניין 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...