Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מתכוון לקנות סקודה אוקטביה או סקאלה שנתונים 2019-2020. 

1) יש נקודות משמעותיות שצריך לדעת על הרכבים הללו? גרסאות או מנועים כלשהם שלא מומלץ לקנות?

2) מי מבניהם יותר מהנה לנסיעה? 

3) יש הבדלים משמעותיים לרכבים הללו בין 19 ל-20? מחיר הוא שיקול משמעותי ולכן חשוב לי לדעת כמה אני מתפשר אם לוקח 2019...

תודה!

פורסם

במהלך 2020 האוקטביה הוחלפה בדגם הנוכחי, ככה שייתכן ויהיה דגם חדש או ישן באותה שנה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

במקרה ציינתי את זה כאן היום אבל אציין זאת שוב.
הנושא הכואב עם סקודה ובכלל עם רכבי פולקסווגן הוא הגיר,

תיבת ה-DSG (או המכטרוניקס) מתה פתאומית וזה קורה כמעט לכולם חלק ב-80 אלף ק״מ חלק ב-120 אבל זה קורה.
וכשזה קורה זה יקר.
יש קבוצות פייסבוק שלמות על הנושא.

שוב, אחלה רכבים, אבל זה חייב להלקח בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי Evil-u
פורסם

מדובר ברכבים מקטגוריות שונות...

קל בחשבון את כל מה שאמרו לך בנושא האמינות... אני נוהג באוקטביה 1.5 דור 3 2020, זהו רכב ליסינג מהעבודה ואצלנו הןא עבר כבר 126k קמ והוא כמו חדש.

הסקאלה מציעה יחידת הנעה מעולה, מרכב שימושי, מולטימדיה מצויינת ואבזור בטיחות נדיב (בלימת חירום, תיקון בטייה מנתית ובקרת שיוט אדפטיבית) יחסית לקטגוריית התת משפחתיות (במיוחד עם משווים אותה לאקסנט המצויידת במובילאיי).

רשימת האבזור מצומצמת למדי, אך כמו המולטימדיה, מה שיש - איכותי... המושבים הקדמיים מתכווננים לגובה ויש אפשרות לשנות את קשיחות משענת הגב, יש מטריה בדלת ותאי אחסון. אבל בקרת האקלים חד אזורית ומכאנית ואין קיפול חשמלי למראות... שני פריטי אבזור שחסרונם פסל את הרכב עבורי בזמנו.

מצלמת רוורס אין גגם באוקטביה דור 3, אבל אותה ניתן להתקין ולשלב במולטימדיה בסכום לא גהוה.

לגבי האוקטביה, בדור השלישי היא מפגינה אמינות לא רעה, קצין הרכב בחברה שלי אומר בדור הרביעי יש יותר תקלות ובדגם הסדאן אין מגב אחורי.

כדאי לחפש את הדגם עם מנוע 1.5 זה מנוע חזק עם 4 צילינדרים לעומת 3 במנוע 1.0.

אבזור הבטיחות זהה לזה שבסקאלה, המרחב עצום בתא הנוסעים והמטען וגם כאן רשימת האבזור לא ארוכה, אך היא כוללת קיפול חשמלי למראות ובקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת.

אצלי הרכב מפגין אמינות מצויינת ואני מאוד נהנה ממנו.

פורסם
לפני 6 שעות, Evil-u כתב:

במקרה ציינתי את זה כאן היום אבל אציין זאת שוב.
הנושא הכואב עם סקודה ובכלל עם רכבי פולקסווגן הוא הגיר,

תיבת ה-DSG (או המכטרוניקס) מתה פתאומית וזה קורה כמעט לכולם חלק ב-80 אלף ק״מ חלק ב-120 אבל זה קורה.
וכשזה קורה זה יקר.
יש קבוצות פייסבוק שלמות על הנושא.

שוב, אחלה רכבים, אבל זה חייב להלקח בחשבון.

תודה רבה על התגובה. 

1) בכל רכבי סקודה זה אותו הגיר?  נניח גם בקארוק או קאמיק?

2) מזה יקר? מה הסדר גודל? 10k? 20k?

3) נניח ואכן הלך הגיר. לאחר החלפתו הרכב ממשיך כפי שהיה או שזה דופק רכיבים ולפעמים נכנסים לסחרור שלא יוצאים ממנו?

לפני 58 דקות, mottis כתב:

מדובר ברכבים מקטגוריות שונות...

קל בחשבון את כל מה שאמרו לך בנושא האמינות... אני נוהג באוקטביה 1.5 דור 3 2020, זהו רכב ליסינג מהעבודה ואצלנו הןא עבר כבר 126k קמ והוא כמו חדש.

הסקאלה מציעה יחידת הנעה מעולה, מרכב שימושי, מולטימדיה מצויינת ואבזור בטיחות נדיב (בלימת חירום, תיקון בטייה מנתית ובקרת שיוט אדפטיבית) יחסית לקטגוריית התת משפחתיות (במיוחד עם משווים אותה לאקסנט המצויידת במובילאיי).

רשימת האבזור מצומצמת למדי, אך כמו המולטימדיה, מה שיש - איכותי... המושבים הקדמיים מתכווננים לגובה ויש אפשרות לשנות את קשיחות משענת הגב, יש מטריה בדלת ותאי אחסון. אבל בקרת האקלים חד אזורית ומכאנית ואין קיפול חשמלי למראות... שני פריטי אבזור שחסרונם פסל את הרכב עבורי בזמנו.

מצלמת רוורס אין גגם באוקטביה דור 3, אבל אותה ניתן להתקין ולשלב במולטימדיה בסכום לא גהוה.

לגבי האוקטביה, בדור השלישי היא מפגינה אמינות לא רעה, קצין הרכב בחברה שלי אומר בדור הרביעי יש יותר תקלות ובדגם הסדאן אין מגב אחורי.

כדאי לחפש את הדגם עם מנוע 1.5 זה מנוע חזק עם 4 צילינדרים לעומת 3 במנוע 1.0.

אבזור הבטיחות זהה לזה שבסקאלה, המרחב עצום בתא הנוסעים והמטען וגם כאן רשימת האבזור לא ארוכה, אך היא כוללת קיפול חשמלי למראות ובקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת.

אצלי הרכב מפגין אמינות מצויינת ואני מאוד נהנה ממנו.

תודה רבה על התגובה המפורטת. 

נשמע לי שההבדלים בין הרכבים הם בעיקר באבזור והגודל. 

1) מלבד ההבדל בחוזק (מן הסתם מנועי 1.0 ליטר חלשים יותר), אין בהם בעיות כלשהן? 

2) אוקטביה סטיישן עם מנוע 1.0 סוחבת? לא גדולה מדי בשביל מנוע כזה?

פורסם (נערך)

אוקטביה דור קודם 2020 וגם 2019  זה דגם נהדר במיוחד אם אתה צריך את השימשויות.

מראות מתכהות אוטומטית, אח איזה תענוג. חסר בעיקר מצלמה אחורה שאפשר להוסיף אבל צריך לפתוח את זה במחשב רכב, ואזהרת רכב עוקף/בצדדים שאין דרך להוסיף.

תא מטען שאתה מכניס אופניים בכיף.

היתה אצלי צריכת שמן מסןיימת, קצין הרכב של הליסינג טען שזה שטויות ושזה צריכה שוטפת של הטורבו. לא התווכחתי.

גם קצין הרכב שלי היה מאוד מרוצה ממנו ולצערי הייתי חייב להחליף בגלל תום חוזה. לא מעט אנשים קנו אצלנו את המכוניות, לשימוש עצמי.

מניח שאם טיפלו לא טוב, ובשמן ח

לא מתאים זה יכול להסתיים לא טוב כמו בכל רכב טורבו.

אני כן חושב שהגיר התחיל להראות סימני בלאי, 

לפעמים העביר פחות יפה וזה ברכב שמצב אחד נסע מהר בצד שני לא טחן פקקים חזק. זה היה נראה לי באיזור 80k ומשהו ושם נפרדתי מהרכב.

היה גם רעש רוח חזק אבל זה חלק מהדגם, אצלי היה רעש רוח יותר חזק מחלון הנהג, לא דעל בריקר, לדעתי המרווח של הדלת נהג לא היה אופטימלי וככה זה הגיע מהמפעל אלי.

החברות ליסינג לוקחות עליהם מחירים מאוד מאוד יפים לרכב שעלה 135אלף בזמנו..  אבל הכל התייקר.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 34 דקות, אלוןז כתב:

תודה רבה על התגובה המפורטת. 

נשמע לי שההבדלים בין הרכבים הם בעיקר באבזור והגודל. 

1) מלבד ההבדל בחוזק (מן הסתם מנועי 1.0 ליטר חלשים יותר), אין בהם בעיות כלשהן? 

2) אוקטביה סטיישן עם מנוע 1.0 סוחבת? לא גדולה מדי בשביל מנוע כזה?

4ני לא נתקלתי בבעיות, אבל בדיוק עכשיו יש בפורום מישהו ששילם יותר מ-10000שח על תיקון באוקטביה...

אני בטוח שמאזדה או טויוטה אמינים יטתר מסקודה, אבל מניסיוני הסקודה מפגינה אמינות.

אתה צריך להחליט מהו סדר העדיפויות שלך. אם אמינות במקום הראשון - סקודה זה לא הרכב בשבילך.

אם אחכות נסיעה, מרווח, ביצועים לא רעים בראש סדר העדיפויות שלך - סקודה מתאימה לך.

מנוע ה- 1.0 בהחלט לא קטן על אוקטביה סטיישן - יש לו ביצועים עדיפים מרכב 1.6 אטמוספרי בגודל זהה.

נהגתי במשך 3 שמים באוקטביה 1.2 (הנתונים כמעט זהים ל- 1.0) בעיקר מי-ם לת"א וחזרה ללא מחסור בכוח.

ברור שאם יסעו 5 אנשים + ציוד ברכב בעליות לגולן - הרכב יהיה קצת עצל...

פורסם

עוד משהו - בגיר יש מכטרוניקס שזה חלק מהמוח/שליטה מכנית, לא ברור למה הוא אמור חההידפק ויש את הקלאץ עצמו, שכן, אין מה לעשות, יש לו אורך חיים מסויים בדיוק כמו גיר רגיל, שאצל אחד יחזיק 50 אחד 100 ואחר 200k. ראיתי גם גיר רגיל מת אחרי 5k באיזה יונדאי i10.  פוקנציה של נהג, סביבת נהיגה וסגנון נהיגה.

פורסם
לפני שעה, mottis כתב:

4ני לא נתקלתי בבעיות, אבל בדיוק עכשיו יש בפורום מישהו ששילם יותר מ-10000שח על תיקון באוקטביה...

זה אני, 
אם להרחיב
12200 ליתר דיוק על החלפת כל הגיר לגיר משופץ בצ׳מפיון מוסך מרכזי בראשל״צ.
לא היה חדש (שככה עולה כפול) 

קיבלתי רק 3 חודשי אחריות.

זה קורה המון בגירים האלו, במיוחד בזה הספציפי, בגלל שהיתה תביעה יצוגית שהסתיימה בפשרה לא קיבלתי שום פיצוי (שוחחתי עם עורכי הדין המעורבים).

בעקרון שמי ששילם עד הפשרה קיבל פיצוי מלא, מי שלא קיבל פיצוי קיבל הארכת אחריות לשנה בלבד, זה בעקרון ״מכסה״ אותי.

מודה שללא המקרה הזה לא הייתי חושב להחליף את הרכב.

• ספונסר פורום
פורסם

האוקטביה עדיפה על הסקאלה פשוט כי היא קצת יותר אוטו בקצת יותר כסף - 

יותר מרווחת, טיפה יותר נוחה (יש שימצאו את תנוחת הישיבה המעט יותר גבוהה שלה עדיפה על פני הסקאלה),

קצת יותר מקום לאנשים וקצת הרבה יותר מקום למטען (בזה כידוע האוקטביה היא האלופה).

מנוע ה-1000 סמ"ק הוא מצויין ומגלה אמינות גבוהה (בתנאי, כמובן, שטופל בזמן ובהתאם להוראות יצרן).

יש לוודא מצב תושבת מנוע ראשית שנוטה להתבלות יחסית מהר עקב הרעידות החזקות שלו בסרק.

יש להקפיד על החלפת רצועת תזמון (ממש לא יקר - סביב 1000-1200 ש"ח) כל 5 שנים / 90K ק"מ.

לגבי הגיר - אכן אותו הגיר (DQ200) עם אותו המכטרוניק. בגדול - המצמדים הם מכלול שמתבלה ועלות ההחלפה שלהם היא סביב 4000 ש"ח (יש גם בפחות במוסכים מסויימים). אם ננהג הרבה בפקקים - אזי המצמד יכול להישחק גם לפני 100K ק"מ, אך אם נוסע בעיקר מחוץ לעיר ובנינוחות - יעבור גם מעל 200K.  הרוב יושב היכנשהו ביניהם.

המכטרוניק אכן יקר מאד להחלפה בחדש - סביב 9000 ש"ח במוסכים מומחים כגון רון או אופיר המכונאי האקדמאי. ניתן לנסות לשפץ מכלולים (כרטיס אלקטרוני או סולנואידים) סביב חצי עד שליש מהמחיר של חדש, אך לא מחזיק (לרוב) מעל שנתיים.

בשנים מ-2015 ומעלה חל שיפור באמינות המכטרוניק, ובכללי ניתן לומר שאם הרכב לא נוסע הרבה בפקקים, וכמובן אם לא נותנים לו "לגלוש" בפקקים - חיי המצמדים והמח כאחד מתארכים משמעותית - כמה שפחות התחממות אומר חיי מח ארוכים יותר.

שתיהן מהוות קנייה מעולה בפוטנציה.

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...