Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלוס 500, השקעות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. ניסיתי פעם לבדוק עליהם אני לא חושב שזו זירת מסחר סטנדרטית שבה אתה קונה מוכר

באתר שלהם מצוטט

ציטוט

הפעילות בזירה דורשת מיומנות, ידע והבנת הסיכונים ואינה מתאימה לכל אדם; פעילות ממונפת כרוכה בסיכון ממשי של אובדן מלוא כספי ההשקעה בתוך זמן קצר; החברה המפעילה זירה זו פועלת כצד נגדי לעסקאות איתך, ולכן היא המוכרת כשאתה קונה והיא הקונה כשאתה מוכר

ב. השקעה בבורסה ובמיוחד למי שרוצה סוחר יומי וגם לא מבין שקולה להימור בקזינו

ג. מי שרוצה השקעה בטוחה יחסית יש את הבנקים

ד. צריך לזכור את המשוואה הפשוטה סיכוי=סיכון אז שלא ירשה לעצמו להשקיע כסף שהוא לא יכול להפסיד 

פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, DareDevil כתב:

הבנאדם רוצה להשקיע? שיתחיל לקרוא על השקעות, המלצה אישית -> הסולידית.

לגבי הפלטפורמה לפחות שיעשה את זה בזירה יותר נורמלית ומפוקחת באופן יחסי ושילך על אינטראקטיב ברוקרס.

יש שלוחה ישראלית ויש שלוחה בארה"ב. שם הוא יוכל להשקיע במגוון גדול יותר של ניירות לדעתי מאשר ב500פלוס.

ואם היו לי 200K שקל, הייתי הולך על פק"מ/פר"י. שם האחוזים די נמוכים אבל הסיכון נמוך.

אם זה לחלק ו"לעשות" כסף בשוק ההון, מבחינתי אני די עצלן וטוב שכך, כי ניסיתי ולא צלחתי את המערכות שניסיתי להשקיע בהן.

אז 50K בפקמ/פרי, 50K בקרן השתלמות על מחקה מדד S&P500, קרן השתלמות נוספת עם 50K אגח ממשלתי, ועוד קרן השתלמות של 50K שמושקעת במדינות מתפתחות בלי סין.

וכמובן, מנסה למצות את כושר ההשתכרות שלי כמה שניתן אבל זה לא כיף כמו ש"שוק ההון" נשמע..

וכמובן שאני לא יועץ וזה סה"כ הדרך שאני רואה בה איך להשקיע.

לא יועץ השקעות וגם לא מתיימר להיות אחד כזה.

אמרתי מעניין אותך תשקיע כמה ערבים בקורס פרונטלי של איך השוק עובד ואז תצא.

או תפתח תיק השקעות בבנק בסיכון בינוני.

ה 200 אלף, זה כסף שאמור להיות עתידי למשכנתא, ומנסים להגדיל אותו. אבל עם 2 ילדים קטנים, קשה. אבל כן, הוא תמים קצת. שמח שהוצאתי לו את האוויר לפני שהיה זורק סכומים יותר גבוהים.

לי גם קרן השתלמות מהעבודה במסלול מחקה מדד 500 מהתחלה, לאורך שנים זה מוכיח את עצמו, אחלה ריבית.

באופן פרטי יש לי גם קופת גמל להשקע, עם חיסכון קטן בהוראת קבע, גם על מחקה 500. וזה אחלה חיסכון.

מסכים לגמרי זה לנצל ולפתח יכולת השתכרות במקום העבודה, ולפתח יכולות משא ומתן מול העבודה.

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.
  • אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

סבא שלי בזמנו התעקש שאני אשים כסף במסחר יומי.

אז שמנו, אני אלף דולר, דוד אלף וסבא אלף.

הייתי ברווח של אלפיים דולר על זהב, אחרי 3 שעות לא נשאר דולר בודד בחשבון.

עברו 11 שנה ולא התגברתי על זה, לחשוב שהייתי שם 200 אלף שקל, הייתי כנראה מת מצער.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

החברות האלו מעודדות מסחר ממונף, מה שהופך את מחיקת ההשקעה לעניין של זמן בלבד. וזה בדרך כלל זמן קצר מאוד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

במסגרת פינתנו גזור ושמור, מה, איפה ואיך משקיעים בשוק ההון.

מה

לא משקיעים כסף שצריכים אותו בחמש השנים הקרובות בשוק ההון. אפשר להשקיע בפקדון בבנק או קרן כספית.

כסף שצריך אותו בעוד 5-10 שנים אפשר להשקיע חלקית אם מבינים את הסיכון.

כסף שלא צריכים אותו בלפחות 10 שנים הקרובות מומלץ להשקיע בשוק ההון עם ההבנה שיש בכך סיכון. דוגמת קיצון: שוק ההון היפני נפל בתחילת שנות ה 90 והצליח להתאושש בחזרה רק לפני שנים ספורות. כלומר 30 שנה בהם תיק ההשקעות היפני היה בהפסד. אבל זו דוגמת קיצון לא מייצגת, אבל כזאת שיכולה לקרות. 

איפה

בנק - השקעות עד 100 אלף שח.

בית השקעות (מיטב, איביאי וכו') - מסכומים של 100 אלף שח ומעלה כי העמלות בבנקים גבוהות.

בית השקעות בחו"ל - אינטראקטיב ברוקרס - בעיקר למי שצריך המרה לדולרים ו/או מסחר יומי/שבועי במניות(לא מומלץ), כי העמלות מאוד נמוכות. (בימינו לא נדרש, כי ניתן לקנות תעודות סל זרות דרך הבורסה הישראלית עם עמלות זולות ללא צורך בהמרת שקלים לדולרים) החסרון - אין ניכוי מס במקור אז צריך להגיש דוח"ות למס הכנסה.

איך לא

לא לקחת קורסים על שוק ההון ולבחור במניות, אתם לא וורן באפט וגם לא אחים שלו.

לפני שאתם מספרים איך הדוד/חבר/מדריך קורס ההון שלכם הרוויח הון בבחירת מניות רצוי לראות את הסרט הזה:

עימלו"ק, הוא מסביר איך חריגות סטטיסטיות הם חלק מסטטיסטיקה. מישהו באמת מצליח, אבל לא בגלל כשרון או שיטה שעובדת , אלא בגלל שמישהו סטטיסטית צריך להצליח גם לאורך שנים כמו בכל משחק מזל, כל עוד יש מספיק משתתפים, ובשוק ההון יש מלא, כך שכמה מהם, וגם אתם, עלולים להסיק מההצלחה שלהם כאילו יש להם כישרון.

ממחקרים שנערכו על תקופה של 30 שנה על 2800 קרנות השקעה , שלהן מחשבים גדולים ואת כל היום להבין איזה מניות לבחור ואת הכלכלנים מאוניברסטאות היוקרה הגדולות ביותר, רק 0.6% מהם הצליחו להפגין מובהקות סטטיסטית של ניצחון המדד ,מכישרון ולא ממזל, שעלו על דמי הניהול ועמלות המסחר שלהם (לרוב בסביבות 2%) . הסיכוי שאתם תצליחו לעשות את זה , תוך כדי ה day job שלכם והילד שלכם שצועק באוזן בעזרת מחשב הפנטיום mmx שלכם, קטן מהסיכון שתפסידו כסף, ולסיכוי שתרוויחו יש תמורה נמוכה ביחס להשקעה במדד.

איך כן

תעודות סל על מדדים ואג"חים, אפשר גם זהב, אבל בשביל זה צריך להמיר לדולרים, ניתן גם דרך בתי השקעות בארץ. 

לעוד פרטים חפשו במרשתת איך להשקיע במדדים.. 

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 4
  • תוכן חדש...