Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

מצדה סלים? אז אתה כמוני מבחינת מה חשבת לקנות ומה קנית.
לגבי מחושב יתר על המידה, כן יש לי בעיה כזו, בעיה חמורה, הלוואי וזה היה מתבטא רק בבחירת אקדח... אני גרוע בלקבל החלטות ולעיתים ממשיך לחפור בזה ומשנה את ההחלטה, ולעיתים סתם מבזבז לעצמי זמן ואנרגיה כי אין בכלל מה להתלבט.
הסיבה שלקחתי את הסיג היא שיצאתי מנקודת הנחה שפחות סיכוי שאתחרט, והנה ההתלבטות שלי עכשיו היא בין שני הסיגים.

לגבי הכסף, תשמע, יש פה הפרש משמעותי מאוד במחיר והוא מעצבן בעיקר בגלל המחסניות.
המצדה מגיע עם שתי מחסניות של 15, והוא יכול לעבוד עם מחסניות של יריחו/CZ כולל של 23 כדורים. מחסניות של יריחו זה משהו נפוץ מאוד, יש מלא כולל משומשות. לך לחברת שמירה תשאל אם יש מחסניות של יריחו יתנו לך ערימה לבחור ממנה ויקחו לך גרוש על כל אחת.
אם אני לוקח את "תסריט יום הדין", משהו דומה ל7.10 שתי מחסניות לא יעזרו לי, אני צריך לפחות 4 וגם זה גבולי בסיג כי שתיים מהן הן 12 כדורים.
כלומר אני צריך לקנות עוד 2 מחסניות של 17 לסיג, שזה 350 שקלים לחתיכה.

יש לנו הפרש של 1200~ שקלים במחיר האקדח+500 שקלים על מחסניות (יוצא מנקודת הנחה שלא בעיה להשיג מחסנית ב-100 שקל ל"מצדה"), זה לא מעט כסף וה"מצדה" ממש לא אקדח רע. כל מחסנית שתוסיף יגדיל את ההפרש בעוד 250~ שקל, ואם לאמר לך את האמת גם עם 2 מחסניות 17 ו2 מחסניות 12 זה לא כזה מדהים, האידיאל שכל כדור כבר יהיה טעון במחסנית, יש רק 100 זה לא מופרך. בנוסף במטווח מאוד נוח שיש הרבה מחסניות.

אני כרגע לא משנה את ההחלטה כי לרוב מה שאני מחליט במקום זו הבחירה שאני שלם איתה, כל פעם ששיניתי את דעתי בסיטואציות כאלה התחרטתי.
זה יעלה לי הרבה בכיס, מעצבן, אבל אם זה לא גורם לי לשנות את דעתי כנראה שזה לא מספיק כואב לי.

כן מצדה סלים, 

מבין את כל השיקולים שלך, גם אני אחד שחושב על הכל יתר על המידה. 

בחצי שנה שהיה לי את הרישיון המותנה החזקתי את כל האקדחים ובשילוב של נוחות ומחיר נסגרתי על המצדה סלים. 

את ההכשרה והרכישה ביצעתי ביום האחרון של האישור המותנה. 

במקרה במטווח עבד מישהו מהשכונה, מכיר אותו מהגינה השכונתית. 

כשאמרתי לו שאני רוצה מצדה הוא עיקם פרצוף כסוג של רמיזה מה שהוביל אותי להתלבט בין הגלוק 19 לסיג365x. 

נבחר הסיג כי 99.9% מהזמן האקדח עלייך וצריך שיהיה נוח והוא באמת נוח, הגלוק הרגיש גדול מדי. 

לגבי עלויות, כמות תחמושת, אני חושב שאתה לא בכיוון, במקרה של אירוע דומה ל 7/10 עדיף להישאר בבית ולהגן על הבית לראיה רוב מי שנשאר בבית שרד, מי שיצא החוצה עם אקדח וניסה להתמודד מול רימונים וקלצ'ניקובים נהרג. 

האקדח נותן בטחון ביומיום, כשאתה בטיול עם הילדים, במסעדה, בתחנת דלק ועוד'. 

פורסם (נערך)
בתאריך 23.8.2024 בשעה 15:10, farkash7 כתב:

המצב השתנה לא בגלל הפחד מה7.10, אלה כי כל דגנרט כאן הולך וקונה אקדח. די דומה למה שקורה אצלכם.
אם לכל מי שמסביבך יש אקדח מה תעשה? תישאר בלי ותתפלל שיהיה בסדר?
לפחות זה קו המחשבה שלי

אם תקרא את השרשור ההוא, תגלה שהדיון עסק בכך שאם יש לי אקדח אני יכול יום אחד לכעוס על אשתי ולירות בה, או זה שלא יהיה לי מושג איך לתפעל את זה, את זה שאני סתם טמבל ושלל דברים בסגנון. שום דבר לא השתנה בפן הזה, אם הטענות היו נכונות אז הן נכונות היום. 

לגבי מה שאתה אומר על זמינות - לא יודע מה התכנון שלך קדימה, וכמה נסיון יש לך בנשיאה אקטיבית, אבל אם אתה נושא בגלל שאחרים אז סבבה - לג'יט. אני מנחש שזה לא יהיה המצב. 

מבחינתי הטיעון אז והטיעון היום הוא בדיוק אותו דבר - במקרה קצה מוחלט, שאדם זר מנסה להכנס לבית בו יש ילדים שלי (ובכלל), אני לא מוכן להסתמך בלעדית על צד ג'. זה היה נכון לפני ה7 וזה כמובן נכון לאחר, ה7 פשוט היה מקרה קצה מוגזם שרק הוכיח את זה עוד יותר. 

נרשם כאן שאין לך סיכוי עם אקדח מול רוסר, וזה לגמרי נכון שאם הגיע אליך כח קומנדו ואתה לא בכשירות זהה אז אתה מת וזהו. אבל צריך לזכור שהמציאות איננה סרט פעולה, ואנשים לרוב הולכים על מינימום אנרגיה. אם חלילה יקרה מקרה קצה, סביר מאוד שזה לא יהיה ש13 או נוחבה, וכשמגיע פורץ או מחבל ונתקל במישהו חמוש יש סבירות הרבה יותר גבוהה שפשוט יחדול או ימשיך לסיטואציה קלה יותר. 

חשוב מאוד להתאמן בצורה תדירה ולשמור על כמה שיותר יתרונות טקטיים (לי לצורך העניין, יש רדדוט על כל הכלים, זה כמו לרמות מבחינת עד כמה זה יותר קל לתפעל). כשאני הולך לאימונים דינאמיים היום אני יותר אפקטיבי מאנשים שעברו שנים של הכשרה בעבר, יחידות רציניות וכו' - אבל לא מתרגלים תדיר כיום. באירוע אמת שרובנו המוחלט לא נחווה אין לדעת איך נתפקד, אבל כמה שיש יותר muscle memory ו best practices כך יותר סיכוי שיהיה יתרון. צריך גם לזכור שברוב המקרים, אם חלילה קורה משהו, אתה נתקל במישהו פחות מוכשר או מיומן - ואפקט "אירוע האמת" פועל על שניכם. 

בשורה התחתונה, לי אישית נשק אחד מבצעי בבית, מאחורי חומות הגנה שאני לא יודע לפרוץ (והילדים, בהתאמה), זה משהו שכאב גאה הוא בגדר must have. 

כמו כן חשוב לזכור שסטטיסטית הסכנה האמיתית היא לא מחבל ולא פורץ, אלא סקרן. אם אין יכולת לשמור על כלים בצורה סופר מאובטחת אז עדיף שלא יהיה כלום, ואם שכחת את הנשק בחוץ פעם אחת אז עדיף לזרוק אותו לפח וזהו. 

אם אתה רוצה הקלטה שלי מעביר הדרכונת בנושא כלים וכו' שלח הפ ואעביר לך. 

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, יובל .מ. כתב:

זה לא בדיוק נכון. מרבית המתחמשים הם אנשים טובים ולא מחלקים לכל אחד, עדיין יש תבחינים.

והאנשים הרעים משיגים נשק מאז ומתמיד בלי רישיון..

לגבי המצדה - לפי מה שאני זוכר הוא מגיע עם מחסניות 10+13.

אין שום תבחינים ושום נעליים. כל מי שביצע שירות קרבי מקבל נשק, סלח לי זה לא תבחין. תמשיל לקרוא את התגובה ותקבל דוגמה רלוונטית מהעת האחרונה.

לפני 10 שעות, elad_w כתב:

לצערי בתרחיש כמו ה7.10 גם 4 מחסניות לא יעזרו לך.

סיכוי נמוך מאוד שמישהו עם אקדח מצליח לגבור על מספר מחבלים עם קלאצ׳ניקוב. בטח ובטח שהוא לא מיומן. עוצמת האש שתחטוף לא תאפשר לך להגיב.

הלוואי ואני טועה.

אני לא גר באזור שאני רואה תסריט של חברה עם קלצ' אבל נניח שכן.
אם תיצא לרחוב ותנסה להילחם בהם כנראה שלא, אם תישאר בבית שלך ותעשה כמה שיותר רעש יש סיכוי שהם לא יכנסו אליך, וגם אם כן בבית שלך היתרון של הנשק שלהם פוחת.
מה שבטוח שעם 12 או 24 כדורים מוכנים לירי האקדח שלך לא שווה הרבה במצב כזה.

לפני 6 שעות, rev-Match כתב:

במקרה במטווח עבד מישהו מהשכונה, מכיר אותו מהגינה השכונתית. 

כשאמרתי לו שאני רוצה מצדה הוא עיקם פרצוף כסוג של רמיזה מה שהוביל אותי להתלבט בין הגלוק 19 לסיג365x. 

חבל שאתה מקשיב ל"אנשי מקצוע" בארץ. המצדה אקדח נהדר והיצרן הוא יצרן ותיק ומוכח גם אם הוא רק ישראלי.

לפני 5 שעות, oryo כתב:

אם תקרא את השרשור ההוא, תגלה שהדיון עסק בכך שאם יש לי אקדח אני יכול יום אחד לכעוס על אשתי ולירות בה, או זה שלא יהיה לי מושג איך לתפעל את זה, את זה שאני סתם טמבל ושלל דברים בסגנון. שום דבר לא השתנה בפן הזה, אם הטענות היו נכונות אז הן נכונות היום.

הטענות נכונות גם היום ושוב, דברים כן השתנו.
כמות נושאי הנשק מסביבי גדלה עשרות מונים. אם אתה חושב שזה גורם לי להרגיש יותר בטוח אתה טועה. כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, זה שכל בנאדם עם דופק כאן מקבל נשק זה לאו דווקא דבר טוב.
קח את האירוע של קסטלמן מלפני כמה חודשים כדוגמה, בחור עם אקדח, שוטר לשעבר, שיודע מה לעשות הורג מחבלים שמבצעים פיגוע.
מגיע מישהו מהצד שאמור לפי התבחינים לדעת מה הוא עושה, חייל מילואים בקרבי, ויורה באותו קסטלמן שמרים ידיים, מתחנן על חייו, שולף תעודת זהות ובגדול צועק כל דבר שיכול להגיד לצד השני "אני לא איום, אל תירה".
איך האירוע הזה נגמר? בנסיון טיוח של המשטרה (בהכוונת מישהו אני מאמין).

אתה יודע כמה חברה כאלה קיבלו נשק עכשיו? אתה עדיין חושב שהמצב לא השתנה?
עכשיו נזהה קצת תהליכים, בוא נילך קצת קדימה בזמן, תראה מה קורה בשטחים עם הפלאנגות, תראה מה קורה בשטח הארץ עם פלאנגות שעצרו משאיות לבידוק על דעת עצמם כדי לראות שהן לא נוסעות לעזה בלי שהמשטרה מתערבת. תראה מה קורה במשטרה.
עם המגמות ימשיכו כדאי מאוד שיהיה לי נשק אם יש לאותן פלאנגות, ואם לאותן פלאנגות יש משטרה ששומרת עליהן.
קחו תסריט, אם ה7.10 היה קורה כשממשלט בנט/לפיד בשלטון מה לדעתכם היה קורה? לדעתי רצח פוליטי אחד לפחות, וכמה מעשי טרור יהודי נגד שמאלנים בת"א לכל הפחות.

אז לא נכון לומר ששום דבר לא השתנה, כמות האיומים עליי, בנאדם רציונלי לא ביביסט גדלה בסדרי גודל מאז ה7.10 ולא הכל זה בגלל האויבים שלנו, ובנוסף אחד הגופים שאמור להגן עליי הפך להיות עושה דברו של תומך טרור.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • משעמם 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
Just now, farkash7 כתב:

אין שום תבחינים ושום נעליים. כל מי שביצע שירות קרבי מקבל נשק, סלח לי זה לא תבחין.

ומה אחוז המשרתים בקרבי מתוך אזרחי מדינת ישראל?

רמז: יש סיבה שהם מתלוננים על כמות ימי המילואים. מעבר לעובדה שראינו ואנחנו רואים שהלוחמים שלנו הם ברובם המכריע מהטופ האנושי.

פורסם (נערך)

הקשר בין כמות המשרתים בקרבי בסדיר לכמות אנשי המילואים בקרבי הוא מקרי בהחלט.
בכל מקרה, אם אתה חושב ש-2% מהאוכלוסיה לפי חתך של "מי עושה שירות מילואים בקרבי" מביא לך רק אנשים שפויים אתה טועה.
המקרה של יובל קסטלמן הוא דוגמה טובה לכך.

פורסם (נערך)

רשמתי ברובם המוחלט.

זה ברור שיש אנשים שהם לא מי יודע מה נורמלים בשירות קרבי, אבל גם הם לא פלנגות שמחפשים לירות בך במעבר חציה.

גם המקרה של קסטלמן - הרוצח שלו לא קם בבוקר במחשבה של "אני ארצח את מי שיצפור לי ברמזור".

במטווחים אתה רואה לרוב אנשים שאין לי שום בעיה ערכית איתם בתור נושאי נשק. 

כן אגיד שיש לפעמים כאלה שיש לי בעיה מקצועית מבחינת שימוש בנשק, אבל זה עניין אחר.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

זה לא עניין אחר, זה חלק מהעניין.
מקצועית זה לא רק "כמה המקבץ שלי טוב", זה גם להבין סיטואציה, להבין מי איום ומי לא, להבין במי מותר לי לירות ובמי לא. ראה ערך המקרה הקודם שדיברתי עליו.
לגבי המקרה של קסטלמן זו הריגה לכל דבר, כן זה לא רצח לפי החוק הישראלי, אבל זו הריגה. בארה"ב אגב יש מצב טוב שזה היה רצח מדרגה כלשהי.
זה שהוא חשב שהוא מחבל ממש ממש לא משנה.

לגבי הפלאנגות שדיברתי עליהן בשטחים, בכל האירועים מדובר גם על נושאי לנשקים שהסתובבו איתם, לעיתים אלו נשקים צהליים לעיתים סתם אקדחים שקיבלו "אזרחים נורמטיביים".
אני אחזור על מה שאמרתי קודם, אם אירועי ה7.10 היו קורים בזמן הממשלה הקודמת היו הורגים "בוגדים שמאלנים" ברחוב.

פורסם
לפני 36 דקות, יובל .מ. כתב:

ומה אחוז המשרתים בקרבי מתוך אזרחי מדינת ישראל?

רמז: יש סיבה שהם מתלוננים על כמות ימי המילואים. מעבר לעובדה שראינו ואנחנו רואים שהלוחמים שלנו הם ברובם המכריע מהטופ האנושי.

כשזה היה לוחמים אז עוד איך שהו אפשר היה לקבל אבל כשכל מי שעשה מספיק מילואים כדי להיות רסר מקבל נשק זה כבר סיפור אחר.

אין בעיה לחלק נשק גם לעקרות בית אבל עם הכשרה אמיתית ואבחון פסיכולוגי אמיתי (וזה נכון גם ללוחמים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין בעיה לחלק לעקרות בית? אני חושב שכל גבר שמקבל נשק צריכים לשאול את אישתו אם היא גם רוצה.
יש הרבה נשים שחיות היום בפחד, וגם אם הן לא חיות בפחד הבן זוג פתאום מסתובב לידם עם אקדח, אם פעם היו מנהלים וויכוח לגיטימי לצורך העניין בין בני זוג עכשיו פתאום לאחד מהם יש נשק. אני חושב שזה יכול ליצור איזה פחד אצל הצד השני שלא היה קודם.
שיתנו להן גם אקדח עם הכשרה מתאימה למי שמעוניינת.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם
לפני 44 דקות, farkash7 כתב:

חבל שאתה מקשיב ל"אנשי מקצוע" בארץ. המצדה אקדח נהדר והיצרן הוא יצרן ותיק ומוכח גם אם הוא רק ישראלי.

רק לחזק את הנקודה הזו - היצרנים הישראלים נחשבים לרמה גבוהה וvalue for money מצוין גם פה.

בישראל (גם בגלל שאין תרבות נשק רבת שנים , לרוב האנשים לא היו אקדחים בכלל ואם כן - יש אחד או 2 עם ניסיון של עשרות עד מאות כדורים) - המערכון שהיה לפני כמה חודשים עם ״גלוק!״ (ואם משהו ימצא לי את הלינק :) אני אודה לו מאוד) נכון.

אבל פה - המצדה , הiwi Zion (הגירסא האזרחית של הm16) , הבול אולטרהלייט וכו (בכוונה בחרתי קטגוריות מאוד שונות) לגמרי נחשבים מצוינים ומומלצים בקטגוריה שלהם.

(מבין ה2 עדיין הייתי בוחר את הסיג כן ? אבל את ההסברים שלי נתתי למעלה - לא כי זה לא גלוק או סיג)

לפני 48 דקות, farkash7 כתב:

קח את האירוע של קסטלמן מלפני כמה חודשים כדוגמה, בחור עם אקדח, שוטר לשעבר, שיודע מה לעשות הורג מחבלים שמבצעים פיגוע.

תקן אותי אם אני טועה - א ב ל - אותו בחור היה עם נשק לפני ואחרי השינוי באישורי נשיאה - לא אקדח פרטי. אני לא רואה את זה כדוגמא טובה. קסטלמן לזכרוני - אחרת לא היה עם נשק - והוא זה הדוגמא שמראה למה זה חשוב שיש נשק אזרחי.

לפני 50 דקות, farkash7 כתב:

עכשיו נזהה קצת תהליכים, בוא נילך קצת קדימה בזמן, תראה מה קורה בשטחים עם הפלאנגות

שוב - אתה מדבר או על נשקים לא חוקיים או על אנשים שבגלל המקום מגורים היו זכאים גם לפני.

בקיצר - זה עניין מורכב באמת - אבל חשוב להביא דוגמאות רלוונטיות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, Liviur כתב:

תקן אותי אם אני טועה - א ב ל - אותו בחור היה עם נשק לפני ואחרי השינוי באישורי נשיאה - לא אקדח פרטי. אני לא רואה את זה כדוגמא טובה. קסטלמן לזכרוני - אחרת לא היה עם נשק - והוא זה הדוגמא שמראה למה זה חשוב שיש נשק אזרחי.

לקסטלמן יכול להיות שהיה נשק בגלל שהוא שוטר לשעבר, לא קשור לקריטריונים החדשים.
לבחור השני שירה בו היה נשק כי הוא היה בשירות מילואים.
הבאתי את המקרה הזה כי יובל טען "שקרביים מקבלים נשק" וזה קריטריון ואחרי זה "שמי שעושה מילואים בקרבי הגיוני שיקבל נשק" שזה גם קריטריון.
המקרה של קסטלמן מראה כמה הקריטריון הזה שווה, כי הבחור שירה בו היה על מדים במילואים. בכלל תפעול אירוע בזירה אזרחית שונה לחלוטין מאזור מלחמה/דיני מלחמה.

פורסם
לפני 27 דקות, farkash7 כתב:

אין בעיה לחלק לעקרות בית? אני חושב שכל גבר שמקבל נשק צריכים לשאול את אישתו אם היא גם רוצה.
יש הרבה נשים שחיות היום בפחד, וגם אם הן לא חיות בפחד הבן זוג פתאום מסתובב לידם עם אקדח, אם פעם היו מנהלים וויכוח לגיטימי לצורך העניין בין בני זוג עכשיו פתאום לאחד מהם יש נשק. אני חושב שזה יכול ליצור איזה פחד אצל הצד השני שלא היה קודם.
שיתנו להן גם אקדח עם הכשרה מתאימה למי שמעוניינת.

כל אדם שמקבל נשק צריך לעבור בדיקות רקע והערכה פסיכולוגית מקיפים. אחרי זה צריך להדוק כשירות תפעולית לפני שמאשרים.

זו גם הסיבה שאהי לא מתחמש. בגילי והיכולות הפיזיות שלי פוטנציאל הנזק לדעתי גדול מפוטנציאל התועלת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

וגם אם הן לא חיות בפחד הבן זוג פתאום מסתובב לידם עם אקדח, אם פעם היו מנהלים וויכוח לגיטימי לצורך העניין בין בני זוג עכשיו פתאום לאחד מהם יש נשק.

ראיתי טיעון דומה גם בשרשור של אור. 

אם אתה חושש שבמהלך ויכוח עם אשתך אתה תשלוף את האקדח - אל תקנה אחד, וגש לטיפול מהר. 

פורסם (נערך)

לא הבנת אותי.
עד היום שני בני זוג שמתווכחים היו שווים. היום לאחד מהם יש אקדח.
זה לא קשור להשתמש או לא, או יחשוב להשתמש. המחשבה לא עוברת במוחי, אבל עדיין לי יש אקדח, לה אין ואם היא רוצה אחד היא לא יכולה לקבל.
שים את עצמך במקומה, פתאום אתה מתווכח עם מישהו שיש לו אקדח.

מהבחינה הזו המצב בארה"ב טוב יותר כי יש שוויון, גם אישתו של אור יכולה ללכת לרכוש אקדח אם היא רוצה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אצלנו זה הפוך 🙃 אשתי זכאית מתוקף מיקום מקום העבודה ואני לא, אבל אני לא מצליח לשכנע אותה להצטייד.

אני לגמרי מתחבר למה ש- @farkash7כתב. ההרגשה כרגע שכל חמום מוח בסבירות גבוהה נושא אקדח. זה לא היה המצב לפני שנה.

כאילו, בואו, הצל קיבל דרגות פקד במשטרה, לא מפחיד?

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...