Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם

נשים שחוששות מהבעל נמצאות בבעיה קשה גם אם אינו חמוש. קל וחומר אם כן. אבל זה נושא לדיון נפרד.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אתם בכלל לא מבינים את הטענה שלי. הטענה שלי היא שנוצר פה מצב של חוסר שוויון. גברים יכולים להתחמש ונשים לא, כי 95% ממי שהקריטריונים רלוונטיים אליהם הם גברים.
אז נאשים את הנשים שצה"ל בכלל לא רצה לגייס אותן לקרבי עד השנים האחרונות ובאופן כללי סולל נשים לתפקידי משרד?
יש פה בעיה, והדרך לפתור אותה היא לא להגיד "אבל הוא יכל להרוג אותה עם סכין", קודם כל כי להרוג עם סכין זה יותר קשה פיזית ונפשית, סכין גם אם דקרת את אישתך בבטן אתה עוד יכול להצטער, אבל אם ירית בה פחות, וכי סכין גם היא יכולה לשלוף מהמגירה.

אני לא חושב שזה מצב תקין, אבל אם אתם חושבים שכן... נו... יש גם מקומות שלנשים אסור להוציא רשיון לרכב ורק לגברים מותר.
מעניין איך הייתם מדברים אם זה היה הפוך.

זה לא קשור רק לוויכוחים בין בני זוג (זה גם אבל לא העיקר), זה קשור לזכות בסיסית לשוויון. אם החלטנו שאנחנו מחלקים נשקים לאזרחים כדי שיוכלו להגן על עצמם ועל בני ביתם למה אנחנו לא מאפשרים את זה לנשים?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אין מתחמש אחד בכל מדינת ישראל שיגיד לך "אסור לחמש נשים".

היחידים שנגד חלוקת רשיונות לאזרחים נורמטיבים הם כל מיני ארגונים שטוענים שכל הבעלים רוצחים, בדיוק הפוך מאיתנו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 8 דקות, farkash7 כתב:

זה לא קשור רק לוויכוחים בין בני זוג (זה גם אבל לא העיקר), זה קשור לזכות בסיסית לשוויון. אם החלטנו שאנחנו מחלקים נשקים לאזרחים כדי שיוכלו להגן על עצמם ועל בני ביתם למה אנחנו לא מאפשרים את זה לנשים?

אז תטען שצריך לתת גם לנשים, לא שאסור לתת לגברים כי התוצאה היחידה של זה היא שהנשק יהיה אך ורק בידיים של עבריינים.

פורסם
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

למה שאני אעשה את זה? לי בעצמי יש נשק. אף אחד לא מציע לקחת לכולם את הנשקים, רק להבין שהחשש של נשים מסוימות מהם, בסיטואציות מסוימות, הוא מוצדק לחלוטין.

לכל אדם יש חשש כלשהו, אם תנטרל כל מה שיכול להיות מפחיד אתה לא יכול לקיים חברה.

לי יש חשש כשאישה נוהגת ומתאפרת בו זמנית או גבר שותה ועולה על ההגה. אז מה זה אומר, שצריך לקחת לכולם את הרשיונות או להגביר את האכיפה?

ברגע שמישהו אומר "אני לא רוצה לקחת לכולם את הרישיונות אבל XYZ" הוא בעצם אומר שהטענות מוצדקות.

לפני שעה, קאררה כתב:

בהקשר של מתן אישורי נשק בצורה נדיבה יותר בתקופה האחרונה בישראל, תקראו לי צבוע אבל אני נגד, מאוד. אנחנו עם של חמומי מוח, ריבים בכביש הופכים לדקירות, נשק קטלני כמו אקדח יכול לגרום לתוצאות גרועות יותר (כמו כדור תועה, שפוגע באישה או אלוהים ישמור ילד). אני בטוח באלף אחוז שמצפות לישראל בהמשך הדרך השלכות מרחיקות לכת מהנדיבות הזאת.

לא חמומי מוח ולא עמייאת. אין הבדל בין עמישראל לבין רדנק מטקסס.

מקרי האלימות בישראל הם לא בכמות מטורפת ביחס לגודל האוכלוסייה, וכאמור רוב האירועים האלימים מגיעים מאנשים שלא בדיוק עוברים דרך הבט"פ כדי לקבל נשק.

אם כבר - תודה לבן גביר השר הכושל שנתן לאזרחים נורמטיבים את האפשרות להתגונן מפניהם.

פורסם
לפני 3 דקות, taranta כתב:

אז תטען שצריך לתת גם לנשים, לא שאסור לתת לגברים כי התוצאה היחידה של זה היא שהנשק יהיה אך ורק בידיים של עבריינים.

איפה טענתי את זה בדיוק?

פורסם
לפני 15 שעות, farkash7 כתב:

אתה כנראה לא מבין מה שאני אומר.
אשה מתווכחת עם בעלה, היום לבעלה יש נשק. זה לא משנה אם הוא חנון חמוד ודקה אחר כך הם מתחבקים וצוחקים על העניין, עדיין יש לו נשק ולה אין. מבחינת יחסי הכוחות הם נמצאים במקום אחר לגמרי, ולא היא לא יכולה לקנות גם נשק ולהסתובב איתו כדי שיחסי הכוחות ישוו.
נתאר את זה אחרת, אשה מתווכחת עם בעלה יום אחר כך הוא מתחיל להסתובב עם מחבט בייסבול, אתה מסכים שלהתווכח איתו פתאום זה קצת יותר מפחיד?

במחילה פרקש, אבל זו הודעה שרק גבר יכול לרשום - מתוך חוסר הבנה בסיסי שאישה תמיד נמצאת בנחיתות אדירה, והנשק לא משנה את זה במיוחד. 

לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

אני לא יודע מה הקריטריונים אבל מסכים לגמרי שאין הגיון לאפשר לגברים ולא לנשים, אבל זה שונה מאוד מהטיעון הנ״ל שגרס כי ״עכשיו שיש בבית נשק לגבר, האישה בנחיתות״. המשוואה הזו אף פעם לא היתה ולא תהיה מאוזנת.

מדיניות הנשק המתירנית בארה״ב בכלל וטקסס בפרט היא, לדעתי, רחוקה (מאוד) מאידיאלית. הזכות לשאת נשק לא אמורה להיות זכות בסיסית חסרת פיקוח, ממש כמו שהזכות להתנייד לא גורסת שכל אחד יכול להכנס לרכב ולנהוג. צריך רשיון, רישוי, סטנדרטים. אבל אנשים הם יצורים פשוטים, וככאלו אנחנו מורגלים ורגילים לחשוב במונחים בינאריים של בעד/נגד - מנטליות קב׳ כדורגל. אנשים רבים מחזיקים בדעה בינארית לגבי נשק.

העולם מורכב יותר.

לדעתי - אמורה להיות זכות בסיסית לאדם לאמצעי הגנה בקו האחרון (point of no retreat / castle doctrine), בד בבד חובה על הרגולטור לבצע רישוי ולדרוש ולאכוף הכשרה וסטנדרטים. המצב בישראל במסגרתו במשך שנים אני לא הייתי מסוגל להוציא רשיון לאקדח למרות המצב הבטחוני המטורלל - הזוי. המצב בטקסס במסגרתו אני יכול לפגוש בחניה של וולמארט ברנש ולרכוש ממנו תבור - הזוי גם כן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני סבור כי המצאות נשק מעלה באחוז קטן את הסיכוי לרצח, לא חשוב אם גברים או נשים, עדיין בטל בששים מהחשש לתאונות או איבוד הנשק.

אגב אצלנו, לאחר שנים רבות שאני עם נשק, גם אשתי רכשה - מסיבה אחרת: מאזן אימה 🙂

• מצחיק 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 30 דקות, tinoki כתב:

אגב אצלנו, לאחר שנים רבות שאני עם נשק, גם אשתי רכשה - מסיבה אחרת: מאזן אימה 🙂

החלק של מאזן האימה נאמר ברצינות ? האם הוא מתייחס לכך שבגלל שיש לך נשק, צריך להיות לה? מנסה לפרשן את זה בצורה הכי חיובית שאפשר וקצת קשה לי. 

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם (נערך)

חגורה מה קונים?
נרתיק מה קונים?
מה שדוחף הסוחר נשק?

דרך אגב, מה המחיר של 100 כדור בישראל?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

אני שילמתי על 50 כדור במטווח 130 ש"ח

• לא הבנתי... 1

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם
לפני 30 דקות, farkash7 כתב:

חגורה מה קונים?
נרתיק מה קונים?
מה שדוחף הסוחר נשק?

אם אתה קונה צמיגים מה שהפנצ'רמאכר ממליץ אז כן.

כמו כל דבר חשוב ללמוד, להשקיע ולהשוות מוצרים טובים. גם כאן בשירשור יש המלצות.

אישית אני משתמש בפאוצ' ברמה צבאית, לא אוהב שאף אחד רואה שאני חמוש.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...