Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, קאררה כתב:

המטווח שהייתי בו עלה לי 15 דולר כניסה, 1 דולר למטרה, ו-27 דולר ל50 כדורים FMJ (שזה מחיר גבוה מאוד). בעתיד אמנע מלקנות תחמושת במטווח

לא הגיע עדיין הוולט עם המשלוחי כדורים לאיזור שלך? זה מתקרב למחיר של ירי בארץ..

לפני 6 שעות, קאררה כתב:

הקושי היחידי שלי היה בלהכניס את הכדור ה-12 למחסנית, זה כמעט בלתי אפשרי ומתוך כל המחסניות שיריתי רק פעם אחת הצלחתי לעשות את זה. יש תוסף שעוזר להכניס כדורים למחסנית שאני שוקל לקנות, סה״כ אין לי בעיה עם להיות עם 11 במקום עם 12 אבל התוסף יכול להקל עלי משמעותית בלמלא את המחסנית.

הקפיץ הופך לחלש יותר עם הזמן, תשתמש בינתיים בעזר הזה ובעתיד לא תצטרך.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

שבוע הבא יגיע, עד אז אני עלול לשנות את ההחלטה שלי כמה פעמים, בעיקר בגלל העלות של המחסניות של הסיג...

חכה שתשמע את המחיר של המחסניות של staccato וpdp pro … 

אבל אכן מרגיז.

אחד מהמינוסים הגדולים שלו ירד.
יש לו פלוס גדול שאפשר ללכת איתו עם מחסנית של 10 כדורים, מה שהופך אותו לעוד יותר קומפקטי

אינידיווידואלי - אבל לירות עם מחסנית כ״כ קצרה - לי - מוריד ה מ ו ן מהדיוק שלי מעבר ל5 מטר. הזרת משמעותית מ א ו ד - לייצוב האקדח ולאינדקסינג מהיר (למצא את הנקודה. בגלל עקביות של איך שהאקדח יושב ביד)

אלה כי כל דגנרט כאן הולך וקונה אקדח. די דומה למה שקורה אצלכם.

בעיר שלי אני אחד מבערך 40 מחזיקי אישור concealed carry - אולי כדאי פחות להכליל לגבי ארה״ב :) אצל אור המצב כנראה שונה.

להכליל לגבי ארה״ב זה קצת בעיה.

לפני 6 שעות, קאררה כתב:

הקושי היחידי שלי היה בלהכניס את הכדור ה-12 למחסנית, זה כמעט בלתי אפשרי ומתוך כל המחסניות שיריתי רק פעם אחת הצלחתי לעשות את זה

1. תבקש ממשהו במטווח שיראה לך איך לדחוף כדורים כמו שצריך למחסנית - יש טכניקה.

2. אני עצלן כמוך ובסופו של דבר יותר מהיר להשתמש בטוען.

3. נא לעשות גוגל maglula - מוצר ישראלי! מ ע ו ל ה!  עדיף משמעותית על זה של סיג.

לפני 6 שעות, קאררה כתב:

המטווח שהייתי בו עלה לי 15 דולר כניסה, 1 דולר למטרה, ו-27 דולר ל50 כדורים FMJ (שזה מחיר גבוה מאוד). בעתיד אמנע מלקנות תחמושת במטווח.

סה״כ מחיר לא רע לכניסה ולמטרה. תבדוק אופציות מנויים / חברות. זה לרוב מוזיל.

תחמושת - לקנות אונליין. במטווח שילמת מעבר לכפול מלהזמין אונליין.

(מחיר ל״תיירים״ אצלינו - 25 בסופ״ש , 15 או 20 במהלך השבוע - כדורים סביב אותו הדבר (קצת יותר זול)

א ב ל

יש לנו חברות שנתית (700$) - ואפשר לירות כמה שרוצים ללא שום הגבלה + גישה למטווח חברים בלבד שתמיד פנוי לנו בלי תור.

אפשר לקנות בחנות נשק של המטווח בbulk - ב250 דולר + מיסים 1000 כדורים (270 ללא חברים).

יש גם חברות יותר זולה - אבל אנחנו יורים מספיק + זה נותן לנו הנחה בחנות (10% על המחירים של הנשקים - שהופך את זה לדומה לקנות אונליין, ו20% הנחה על הכיתות שאנחנו לוקחים)

סיפור משעשע אגב מטווחים באיזורים מוזרים - בן דוד שלי (אמריקאי - גר צפונית לאורלנדו) בזמנו היה מנהל מטווח (אפילו ירינו שם בירח דבש שלי ושל אשתי לפני המון שנים).

המטווח היה מעבר לכביש מהstate prison - היום הכי עסוק - visitation day, לא סופ״ש ולא נעליים :)

לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

לא הגיע עדיין הוולט עם המשלוחי כדורים לאיזור שלך? זה מתקרב למחיר של ירי בארץ..

אין וולט - יש דורדאש (החברה האם של וולט - fun fact אני עובד בחברה)

אבל אין באמת מכירה של תחמושת ומחסניות בוולמארט עם שליח עד הבית :)

מה שכן כבר יש מכונות אוטומטיות שמתחילים עכשיו לתחמושת: https://www.cnn.com/2024/07/12/us/vending-machines-ammunition-alabama-texas-oklahoma/index.html

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Liviur כתב:

אינידיווידואלי - אבל לירות עם מחסנית כ״כ קצרה - לי - מוריד ה מ ו ן מהדיוק שלי מעבר ל5 מטר. הזרת משמעותית מ א ו ד - לייצוב האקדח ולאינדקסינג מהיר (למצא את הנקודה. בגלל עקביות של איך שהאקדח יושב ביד)

הטענה היא שאם ה365 מגיע optic ready אז בגדול נשארנו עם אחיזה קצרה והbeaver tail (והדק לא שטוח אם רוצים לדייק).
את המחסנית הקצרה אפשר לפתור בקניה של מחסנית 12, בכך הוא יהפוך לזהה ל-X.
מצד אחד יש לך אופציה לשים מחסנית 10 אם בא לך ללכת עם אקדח סופר קומפקטי, מצד שני לשים 12 אם אתה רוצה את האקסטרה אחיזה, ושוב גם אם אני מוסיף מחסנית 12 ה365 הרגיל יהיה 200 שקלים זול מה-X.
365 יכול להיות -X בקלות, X לא יכול להיות 365 בקלות (ידרוש החלפת ידית אחיזה).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הבעיה היא שאתה חושב שמחסנית ארוכה שוות ערך לגריפ ארוך מבחינת אחיזה ודיוק בזמן שליפה וירי.

מניסיוני בכמה אקדחים (כולל הp365 המקורי) זה פשוט לא המצב. עם כל הצער שבדבר.

יש תמיד תזוזה במחסנית. אולי אם אתה סטטי לגמרי ולוקח כמה שניות לירות זה יראה לך קטן - אבל עכשיו תחזור על זה עם שליפה של אקדח + כיוון - 2 למרכז מסה , אחד לראש לדוגמא תוך פחות מ3 שניות.

או כדור ראשון למרכז תוך 1.5 שניות.

שם כבר תתחיל לראות את כל המקומות שבהם נוצרים הפרשים מדברים קטנים כמו זה שהיד שלך מחזיקה מעבר לגוף של האקדח עצמו.

מפה תעשה את החושבים לבד.

עם מספיק אימון - אפשר לצמצם את זה (ובכלליות ככל שהאקדח קטן יותר -> בהכללה - תצטרך להתאמן יותר - כמעט תמיד. לכן אתה רוצה את הנשק הכי גדול שאתה יכול עדיין להסליק בקלות בתכלס - 2 דרישות נגדיות)

ואכן - העפתי מבט באתר של סיג ונראה שהם עדכנו את הבסיסי שגם יהיה optics ready 👍

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

אותו מטווח שהייתי בו עושה כרטיסיה של 12 ביקורים במחיר של 8 (120 דולר במקום 180).

מטווח אחר שהייתי בו, שהוא טיפה יותר פאנסי, עושה מנוי שנתי ב-250 שבו ניתן להיכנס כמה פעמים שרוצים ללא הגבלה.

עוד לא החלטתי על איזה מטווח בא לי להשתקע, אבל אני גם לא כזה סגור שבא לי ללכת יותר מפעם בחודש.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אני הגעתי למטווח במטרה לרכוש מצדה ויצאתי עם סיג 365x 

מאוד מרוצה ממנו, גם בירי המקבץ הראשון היה לא רע בכלל עבור מישהו שיורה פעם ראשונה באקדח. 

פרקש, לדעתי אתה מחושב יתר על המידה, זה אקדח שאו שתמכור אותו אחרי חצי שנה/שנה ותצא מופסד או שישאר איתך להרבה שנים קדימה ואז ה 400-500 ש"ח הפרש האלו, אין להם משמעות. 

תקנה מה שבאמת נוח לך, אל תכנס לחישובי כדור אחד פחות אבל אפשר לקנות מחסנית וכו' וכו' 

אני יכול להגיד שאחרי שבועיים שהאקדח עלי אני כבר כמעט ולא מרגיש אותו והוא הופך לאיזה משהו שאתה מזיז ימינה ושמאלה על אוטומט בכניסה/יציאה מהרכב וכו'

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Liviur כתב:

הבעיה היא שאתה חושב שמחסנית ארוכה שוות ערך לגריפ ארוך מבחינת אחיזה ודיוק בזמן שליפה וירי.

מניסיוני בכמה אקדחים (כולל הp365 המקורי) זה פשוט לא המצב. עם כל הצער שבדבר.

אוקיי, לא ידעתי את זה. חשבתי שזה זהה.

לפני 50 דקות, rev-Match כתב:

אני הגעתי למטווח במטרה לרכוש מצדה ויצאתי עם סיג 365x 

מאוד מרוצה ממנו, גם בירי המקבץ הראשון היה לא רע בכלל עבור מישהו שיורה פעם ראשונה באקדח. 

פרקש, לדעתי אתה מחושב יתר על המידה, זה אקדח שאו שתמכור אותו אחרי חצי שנה/שנה ותצא מופסד או שישאר איתך להרבה שנים קדימה ואז ה 400-500 ש"ח הפרש האלו, אין להם משמעות. 

תקנה מה שבאמת נוח לך, אל תכנס לחישובי כדור אחד פחות אבל אפשר לקנות מחסנית וכו' וכו' 

אני יכול להגיד שאחרי שבועיים שהאקדח עלי אני כבר כמעט ולא מרגיש אותו והוא הופך לאיזה משהו שאתה מזיז ימינה ושמאלה על אוטומט בכניסה/יציאה מהרכב וכו'

מצדה סלים? אז אתה כמוני מבחינת מה חשבת לקנות ומה קנית.
לגבי מחושב יתר על המידה, כן יש לי בעיה כזו, בעיה חמורה, הלוואי וזה היה מתבטא רק בבחירת אקדח... אני גרוע בלקבל החלטות ולעיתים ממשיך לחפור בזה ומשנה את ההחלטה, ולעיתים סתם מבזבז לעצמי זמן ואנרגיה כי אין בכלל מה להתלבט.
הסיבה שלקחתי את הסיג היא שיצאתי מנקודת הנחה שפחות סיכוי שאתחרט, והנה ההתלבטות שלי עכשיו היא בין שני הסיגים.

לגבי הכסף, תשמע, יש פה הפרש משמעותי מאוד במחיר והוא מעצבן בעיקר בגלל המחסניות.
המצדה מגיע עם שתי מחסניות של 15, והוא יכול לעבוד עם מחסניות של יריחו/CZ כולל של 23 כדורים. מחסניות של יריחו זה משהו נפוץ מאוד, יש מלא כולל משומשות. לך לחברת שמירה תשאל אם יש מחסניות של יריחו יתנו לך ערימה לבחור ממנה ויקחו לך גרוש על כל אחת.
אם אני לוקח את "תסריט יום הדין", משהו דומה ל7.10 שתי מחסניות לא יעזרו לי, אני צריך לפחות 4 וגם זה גבולי בסיג כי שתיים מהן הן 12 כדורים.
כלומר אני צריך לקנות עוד 2 מחסניות של 17 לסיג, שזה 350 שקלים לחתיכה.

יש לנו הפרש של 1200~ שקלים במחיר האקדח+500 שקלים על מחסניות (יוצא מנקודת הנחה שלא בעיה להשיג מחסנית ב-100 שקל ל"מצדה"), זה לא מעט כסף וה"מצדה" ממש לא אקדח רע. כל מחסנית שתוסיף יגדיל את ההפרש בעוד 250~ שקל, ואם לאמר לך את האמת גם עם 2 מחסניות 17 ו2 מחסניות 12 זה לא כזה מדהים, האידיאל שכל כדור כבר יהיה טעון במחסנית, יש רק 100 זה לא מופרך. בנוסף במטווח מאוד נוח שיש הרבה מחסניות.

אני כרגע לא משנה את ההחלטה כי לרוב מה שאני מחליט במקום זו הבחירה שאני שלם איתה, כל פעם ששיניתי את דעתי בסיטואציות כאלה התחרטתי.
זה יעלה לי הרבה בכיס, מעצבן, אבל אם זה לא גורם לי לשנות את דעתי כנראה שזה לא מספיק כואב לי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

אוקיי, לא ידעתי את זה. חשבתי שזה זהה.

מצדה סלים? אז אתה כמוני מבחינת מה חשבת לקנות ומה קנית.
לגבי מחושב יתר על המידה, כן יש לי בעיה כזו, בעיה חמורה, הלוואי וזה היה מתבטא רק בבחירת אקדח... אני גרוע בלקבל החלטות ולעיתים ממשיך לחפור בזה ומשנה את ההחלטה, ולעיתים סתם מבזבז לעצמי זמן ואנרגיה כי אין בכלל מה להתלבט.
הסיבה שלקחתי את הסיג היא שיצאתי מנקודת הנחה שפחות סיכוי שאתחרט, והנה ההתלבטות שלי עכשיו היא בין שני הסיגים.

לגבי הכסף, תשמע, יש פה הפרש משמעותי מאוד במחיר והוא מעצבן בעיקר בגלל המחסניות.
המצדה מגיע עם שתי מחסניות של 15, והוא יכול לעבוד עם מחסניות של יריחו/CZ כולל של 23 כדורים. מחסניות של יריחו זה משהו נפוץ מאוד, יש מלא כולל משומשות. לך לחברת שמירה תשאל אם יש מחסניות של יריחו יתנו לך ערימה לבחור ממנה ויקחו לך גרוש על כל אחת.
אם אני לוקח את "תסריט יום הדין", משהו דומה ל7.10 שתי מחסניות לא יעזרו לי, אני צריך לפחות 4 וגם זה גבולי בסיג כי שתיים מהן הן 12 כדורים.
כלומר אני צריך לקנות עוד 2 מחסניות של 17 לסיג, שזה 350 שקלים לחתיכה.

יש לנו הפרש של 1200~ שקלים במחיר האקדח+500 שקלים על מחסניות (יוצא מנקודת הנחה שלא בעיה להשיג מחסנית ב-100 שקל ל"מצדה"), זה לא מעט כסף וה"מצדה" ממש לא אקדח רע. כל מחסנית שתוסיף יגדיל את ההפרש בעוד 250~ שקל, ואם לאמר לך את האמת גם עם 2 מחסניות 17 ו2 מחסניות 12 זה לא כזה מדהים, האידיאל שכל כדור כבר יהיה טעון במחסנית, יש רק 100 זה לא מופרך. בנוסף במטווח מאוד נוח שיש הרבה מחסניות.

אני כרגע לא משנה את ההחלטה כי לרוב מה שאני מחליט במקום זו הבחירה שאני שלם איתה, כל פעם ששיניתי את דעתי בסיטואציות כאלה התחרטתי.
זה יעלה לי הרבה בכיס, מעצבן, אבל אם זה לא גורם לי לשנות את דעתי כנראה שזה לא מספיק כואב לי.

לצערי בתרחיש כמו ה7.10 גם 4 מחסניות לא יעזרו לך.

סיכוי נמוך מאוד שמישהו עם אקדח מצליח לגבור על מספר מחבלים עם קלאצ׳ניקוב. בטח ובטח שהוא לא מיומן. עוצמת האש שתחטוף לא תאפשר לך להגיב.

הלוואי ואני טועה.

אקדח נועד להגנה עצמית ולא לתסריטי רמבו שלצערי חווינו לפני כמעט שנה.

שלא נצטרך להשתמש באקדח ונירה רק במטווחים.

עריכה אחרונה על ידי elad_w
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 23 שעות, farkash7 כתב:

המצב השתנה לא בגלל הפחד מה7.10, אלה כי כל דגנרט כאן הולך וקונה אקדח. די דומה למה שקורה אצלכם.
אם לכל מי שמסביבך יש אקדח מה תעשה? תישאר בלי ותתפלל שיהיה בסדר?
לפחות זה קו המחשבה שלי.

זה לא בדיוק נכון. מרבית המתחמשים הם אנשים טובים ולא מחלקים לכל אחד, עדיין יש תבחינים.

והאנשים הרעים משיגים נשק מאז ומתמיד בלי רישיון..

לגבי המצדה - לפי מה שאני זוכר הוא מגיע עם מחסניות 10+13.

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

והאנשים הרעים משיגים נשק מאז ומתמיד בלי רישיון..

יש מיליון "ארגונים" שמנסים להפחית חלוקת נשק ברישיון. לא מעניין אותם כל הנשק הבלתי חוקי, רודפים אחרי האזרחים שומרי החוק.

פורסם
לפני 5 דקות, taranta כתב:

יש מיליון "ארגונים" שמנסים להפחית חלוקת נשק ברישיון. לא מעניין אותם כל הנשק הבלתי חוקי, רודפים אחרי האזרחים שומרי החוק.

או! עכשיו אתה מתחיל להבין את העניין גם בארה״ב.

חוקית - רק אנשים עם עבר נקי יכולים לקנות נשק והרבה מהם מתאמנים ומתנהלים כראוי.

והחוקים וההגבלות בעיקר חלים עליהם ולא על פושעים שמעולם לא ספרו את החוק.

מעבר לקשיים לקנות והגבלות על איפה מותר להסתובב עם נשק חוקי זה כבר מגיע לאבסורדים (אם אני עם רישיון נשיאה נעצר על ידי שוטר אני חייב להצהיר אפילו אם הנשק רק בבגאג ופרוק - אבל חוקית משהו עם נשק לא חוקי עליו - לא חייב להצהיר 🙃אמיתי לגמרי)

לכן כל הcommon sense laws וred flag laws בהכללה מגוחכים כשלא מתעסקים באכיפה וענישה ראויה לאלו הלא חוקיים.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...