Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם

לטעון שבת הזוג של מישהו צריכה לפחד מהאקדח שלו, בישראל, מעיד בעיקר על הדמיון של הכותב, כנראה.

בישראל נרצחות, בממוצע, 20-30 נשים בשנה, עקב אלימות במשפחה. אני רק יכול לשער שרובן במגזר הערבי/יוצאי אתיופיה, שאלו מגזרים שכנראה פחות צריכים לדאוג לגבי נשק חוקי. כלומר, מספרים זניחים.

מהיכרות מאוד שטחית עם המערכות הרלוונטיות, דווקא הבעל צריך לדאוג יותר מתלונת שווא (שתגרום להחרמת הנשק, ואולי ליותר מכך), מאשר האישה שצריכה לדאוג מכך שבעלה ירצח אותה דווקא עם אקדח.

• רעיון טוב! 3

פורסם

אתה כנראה לא מבין מה שאני אומר.
אשה מתווכחת עם בעלה, היום לבעלה יש נשק. זה לא משנה אם הוא חנון חמוד ודקה אחר כך הם מתחבקים וצוחקים על העניין, עדיין יש לו נשק ולה אין. מבחינת יחסי הכוחות הם נמצאים במקום אחר לגמרי, ולא היא לא יכולה לקנות גם נשק ולהסתובב איתו כדי שיחסי הכוחות ישוו.
נתאר את זה אחרת, אשה מתווכחת עם בעלה יום אחר כך הוא מתחיל להסתובב עם מחבט בייסבול, אתה מסכים שלהתווכח איתו פתאום זה קצת יותר מפחיד?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

לטעון שבת הזוג של מישהו צריכה לפחד מהאקדח שלו, בישראל, מעיד בעיקר על הדמיון של הכותב, כנראה.

הממ לא יודע, תשאל את דיאנה דדבייב שבעלה קשר את הילדים שלהם לכסאות ואז - מולם - הוציא אותה להורג עם כדור בראש.

פורסם

מצאת מקרה אחד, קיצוני, מלפני 3 שנים. בוא ניקח מכולם את הנשק.

באותה מידה צריך גם לפחד מהשומר בקניון, אולי בדיוק מישהו ברכב לפנינו עצבן אותו, ועכשיו הוא רק מחכה לתקוע במישהו כדור, או מחיילים בני 18, שיוצאים עם נשק הביתה. 

לפי ההיגיון שלכם, כל אמא של חייל קרבי צריכה עכשיו לפחד להתווכח עם הבן שלה שינקה את החדר.

• אהבתי 3

פורסם

+ לצערנו מי שרוצה לרצוח יעשה זאת. הוא לא צריך דווקא נשק חם.

99% מהנשים מרגישות בטוחות שבעלן חמוש ויכול להגן עליהן ועל הילדים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

מצאת מקרה אחד, קיצוני, מלפני 3 שנים. בוא ניקח מכולם את הנשק.

יש כמובן הרבה יותר ממקרה אחד, הנה דוגמה יותר עדכנית:
https://www.maariv.co.il/news/law/Article-1037368

לא אמרתי לקחת מכולם את הנשק, רק הראתי שהזלזול שלך בחשש של נשים מזה שבעלן יקבל נשק חם הוא מוטעה.

לפני 1 דקה, taranta כתב:

+ לצערנו מי שרוצה לרצוח יעשה זאת. הוא לא צריך דווקא נשק חם.

נכון, אבל הנשק הופך את הרצח להרבה יותר קל.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, MiniMiz3r כתב:

אתה בדיוק מוכיח את הנקודה שלנו - לוקחים דוגמאות מנשק בלתי חוקי ומשליכים על אזרחים שומרי חוק.

זכור לי שלפני כמה שנים פירקו את טענת ארגון "האקדח על שולחן המטבח" לגורמים והוכיחו שמכל המקרים שהביאו (10) - 70% היו בחברה הערבית עם נשק בלתי חוקי, 20% מאבטח עם נשק מהעבודה ורק 1 עם נשק אישי.

כמובן שאנחנו מצטערים גם על ה1 הזה אבל זו לא סיבה למנוע מאזרחים שומרי חוק את הזכות להגן על עצמם.

אגב, טרי מלפני שבוע - חבר מהעבודה סיפר שאחיו מתגרש. במהלך הויכוחים בין בני הזוג הוא כיוון עליה את הנשק שלה.

"למזלו" היא הודתה במשטרה ששבוע קודם היא כיוונה עליו.

אז שרוטים כנראה שיש ב2 הצדדים וזה פחות משנה מי בעל הנשק.

עריכה אחרונה על ידי taranta
  • אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

זה לא עניין אחר, זה חלק מהעניין.
מקצועית זה לא רק "כמה המקבץ שלי טוב", זה גם להבין סיטואציה, להבין מי איום ומי לא, להבין במי מותר לי לירות ובמי לא. ראה ערך המקרה הקודם שדיברתי עליו.
לגבי המקרה של קסטלמן זו הריגה לכל דבר, כן זה לא רצח לפי החוק הישראלי, אבל זו הריגה. בארה"ב אגב יש מצב טוב שזה היה רצח מדרגה כלשהי.
זה שהוא חשב שהוא מחבל ממש ממש לא משנה.

לגבי הפלאנגות שדיברתי עליהן בשטחים, בכל האירועים מדובר גם על נושאי לנשקים שהסתובבו איתם, לעיתים אלו נשקים צהליים לעיתים סתם אקדחים שקיבלו "אזרחים נורמטיביים".
אני אחזור על מה שאמרתי קודם, אם אירועי ה7.10 היו קורים בזמן הממשלה הקודמת היו הורגים "בוגדים שמאלנים" ברחוב.

אבל יש הבדל בין להגיד שאתה חושש שכולם מתחמשים סביבך (=כל ויכוח בכביש ייגמר ברצח) לבין הרמה המקצועית לא מספיק טובה (=בזמן אירוע אני אפחד מדו"צ).

נושאי הנשק באיו"ש נשאו נשק לפני בן גביר, לוחמים נשאו נשק לפני בן גביר. זאת לא סיבה להתחמש היום.

היום צריך להתחמש כי מבינים שבאירוע גדול בשעות הראשונות אתה לבד.

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

כשזה היה לוחמים אז עוד איך שהו אפשר היה לקבל אבל כשכל מי שעשה מספיק מילואים כדי להיות רסר מקבל נשק זה כבר סיפור אחר.

אין בעיה לחלק נשק גם לעקרות בית אבל עם הכשרה אמיתית ואבחון פסיכולוגי אמיתי (וזה נכון גם ללוחמים).

מספיק מילואים כדי להיות רסר זה הרבה מילואים. זאת לא האוכלוסייה שדוקרת ברחוב סתם.

לפני 26 דקות, farkash7 כתב:

אתה כנראה לא מבין מה שאני אומר.
אשה מתווכחת עם בעלה, היום לבעלה יש נשק. זה לא משנה אם הוא חנון חמוד ודקה אחר כך הם מתחבקים וצוחקים על העניין, עדיין יש לו נשק ולה אין. מבחינת יחסי הכוחות הם נמצאים במקום אחר לגמרי, ולא היא לא יכולה לקנות גם נשק ולהסתובב איתו כדי שיחסי הכוחות ישוו.
נתאר את זה אחרת, אשה מתווכחת עם בעלה יום אחר כך הוא מתחיל להסתובב עם מחבט בייסבול, אתה מסכים שלהתווכח איתו פתאום זה קצת יותר מפחיד?

ב-99.9 אחוז מהזוגות, גם אם אין נשק, האישה בנחיתות. אלא אם הבעל הוא איזה למלמ רציני.

לפני 24 דקות, MiniMiz3r כתב:

הממ לא יודע, תשאל את דיאנה דדבייב שבעלה קשר את הילדים שלהם לכסאות ואז - מולם - הוציא אותה להורג עם כדור בראש.

ואם היה חותך לה את הגרון עם סכין?

לפני 14 דקות, MiniMiz3r כתב:

לא אמרתי לקחת מכולם את הנשק, רק הראתי שהזלזול שלך בחשש של נשים מזה שבעלן יקבל נשק חם הוא מוטעה.

איפה הוא רכש את הנשק? מ"להב", מאיר רוט או מהבגאז' של מוחמד שגנב מהצבא?

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:
לפני 43 דקות, farkash7 כתב:

ב-99.9 אחוז מהזוגות, גם אם אין נשק, האישה בנחיתות. אלא אם הבעל הוא איזה למלמ רציני.

בדיוק להפך.

מילה אחת שהאשה ממציאה על הבעל והוא במעצר.

ואם הוא חמוש, הוא יכול להגיד ביי ביי לנשק, ככל הנראה לנצח.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בגלל זה בעלים חכמים שמריחים צרות מפקידים את הנשק. לך לכל בית מסחר, תשאל איזה אחוז מהמפקידים בהליכי גירושין. לא קטן בכלל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

בדיוק להפך.

לא דיברתי על נחיתות משפטית, דיברתי על נחיתות פיזית.

קרא את הציטוט של פרקש:

"אתה כנראה לא מבין מה שאני אומר.
נתאר את זה אחרת, אשה מתווכחת עם בעלה יום אחר כך הוא מתחיל להסתובב עם מחבט בייסבול, אתה מסכים שלהתווכח איתו פתאום זה קצת יותר מפחיד?"

גבר לא צריך מחבט בייסבול, נשק או סכין כדי להיות ביתרון על האישה.

עזוב אלימות פיזית - יש מקרים שגברים מפעילים אלימות כלכלית, מה זה אומר שכל הגברים האחרים לא יכולים לקבל גישה לכרטיס אשראי?

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

בדיוק להפך.

זה נכון גם בלי קשר לנשק, ועדיין "משום מה" נשים שנמצאות במערכות יחסים אלימות בדרך כלל חוששות להתלונן. 

לפני שעתיים, taranta כתב:

אתה בדיוק מוכיח את הנקודה שלנו - לוקחים דוגמאות מנשק בלתי חוקי ומשליכים על אזרחים שומרי חוק.

את זאת שיורים בה לא מעניין אם הנשק חוקי או לא.

זה באמת מאוד פשוט - כשאין בבית אקדח, הסיכוי של גבר לרצוח את אשתו עם אקדח הוא כמעט אפס. כשיש בבית אקדח, הסיכוי עולה דרסטית.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

גבר לא צריך מחבט בייסבול, נשק או סכין כדי להיות ביתרון על האישה.

נכון. אבל זה מאוד עוזר. כנראה ששירה איסקוב לא הייתה בחיים היום אם לבעלה *הנורמטיבי לחלוטין* היה אקדח.

פורסם

כל ההודעה שלך היא כשל לוגי אחד גדול. אתה לוקח מקרה אחד!!! אן כמות אפסית של מקרים ומשליך ממנה על הכלל.

כפי שכבר אמרו לך - תיקח גם את כרטיסי האשראי, הסכינים ומה לא.

מעבר לזה - יש כאן הטמעת משוואה סמויה, גבר=אלים, אשה=מסכנה. אז לא. 99% מהגברים הם נורמטיביים, לקחת את הקומץ שלא ולהשליך ממנו על הכלל זה עוול ועיקום מחשבתי.

וזה טיעון של יום יום. עכשיו תחשוב בבקשה על כל הנשים בעוטף. היו רוצות שלבעלים יהיה נשק או לא?

99% מהנשים ירגישו בטוחות יותר שלבעליהן יש נשק כי בעל נורמלי שם את עצמו בין אשתו והילדים למחבל.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

לפני שרכשנו את הנשק שלנו, אני ואישתי ניהלנו שיח פתוח לגבי זה. אני חושב שהתחלנו בחוסר רצון מוחלט לרכוש אחד ובהדרגה עברנו להסכמה שצריך שיהיה אחד להגנה עצמית במקרה של פריצה לבית. גם לאשתי וגם לי יש גישה שווה לנשק, היא מעוניינת להתחיל ללכת למטווח איתו (אך כרגע לא כ״כ פנויה בגלל לימודים), ושאלה חשובה ששאלנו את עצמנו זה האם אנחנו מרגישים שמבחינה נפשית אנחנו יציבים מספיק כדי להכניס כלי נשק הביתה. הסיבה ששאלנו את השאלה הזאת, שעל פניו היא טריוויאלית, היא כי לאחרונה חברה של אשתי רצחה את ביתה והתאבדה (פה בארה״ב, לא בנשק חם).

אז זאת פתאום הופכת להיות שאלה שלא מזלזלים בה. אחרי שהכנסנו את הנשק הביתה, אחת השאלות שאני שואל את עצמי בערך כל פעם שאני פותח את הכספת היא האם אני עדיין מרגיש בטוח שאני בחיים לא אפגע במשפחתי, כנראה עמוק בפנים אני עדיין פוחד מזה שיש בבעלותי נשק קטלני, התשובה היא תמיד כן, אני בחיים לא אפגע במשפחתי. אם פעם אחת, אפילו לרגע קטן אני ארגיש שיש מצב שאשתמש בנשק שלנו כדי לפגוע במישהו יקר לי או בחף מפשע, באותו הרגע הנשק חייב לצאת מהבית ולעולם לא לחזור.

בהקשר של מתן אישורי נשק בצורה נדיבה יותר בתקופה האחרונה בישראל, תקראו לי צבוע אבל אני נגד, מאוד. אנחנו עם של חמומי מוח, ריבים בכביש הופכים לדקירות, נשק קטלני כמו אקדח יכול לגרום לתוצאות גרועות יותר (כמו כדור תועה, שפוגע באישה או אלוהים ישמור ילד). אני בטוח באלף אחוז שמצפות לישראל בהמשך הדרך השלכות מרחיקות לכת מהנדיבות הזאת.

עריכה אחרונה על ידי קאררה
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
לפני שעה, taranta כתב:

כפי שכבר אמרו לך - תיקח גם את כרטיסי האשראי, הסכינים ומה לא.

למה שאני אעשה את זה? לי בעצמי יש נשק. אף אחד לא מציע לקחת לכולם את הנשקים, רק להבין שהחשש של נשים מסוימות מהם, בסיטואציות מסוימות, הוא מוצדק לחלוטין.

• תוכן חדש...