Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבניין שלנו יש מרפסות מסויימות שבולטות טיפה יותר החוצה מאשר אחרות. "זכיתי" באחת כזאת.

מה שאומר שדברים שהשכנים יקרים זורקים לפח (= מעיפים החוצה מהמרפסת) נוחתים לי מדי פעם במרפסת. מסיבות כאלו ואחרות זה פחות מתאים לי.

ההפרש הוא בערך 30 ס"מ:

להלן תמונה:

image.thumb.png.3abc09f9420f3b67664a97d99686d479.png

הבעיה היא בחלק העליון שמספר מרפסות מעליי נגמרות באורך הנ"ל ושלי בולטת עוד קצת החוצה.

אז אני רוצה להוסיף איזה קירוי קצר כזה. 

מה שחשבתי לעשות זה לקנות לוח פוליקרבונט/פוליגל כמו זה:

יצרני לוח קירוי פוליקרבונט בסין, ספקים - סיטונאי ישיר במפעל - SINOSTAR

וכמה פסים כאלה:

Flat_40X3_c-422x350.jpg

ולחבר אותו עם ברגים מצד אחד לתקרה שמעלי ומצד שני לפוליקרבונט.

ציור להמחשה:

image.png.c9e796c713d3c8d2589c0c0d510495c9.png

מקווה שההסבר ברור.

נא להוציא סוגיות של אישורי עירייה וכו'. בואו נניח לצורך העניין שאת העירייה זה לא מעניין.

להלן השאלות:

1. מה דעתכם על הרעיון?

2. האם יש לכם רעיון טוב יותר?

3. איך אני אוטם את האיזור בין הקירוי לקיר העליון ככה שהמקום לא יהווה איזור מושלם להתנזקות מים למרפסת.

4. אני מאוד הייתי רוצה לתת איזו זוית לקירוי כלפי מטה. איך אפשר לעשות את זה? חשבתי לכופף את הפס מתכת אבל:

4.1. הסיכוי שאצליח לכופף את כולם באותה זוית אפסי.

4.2 יווצר לי פער בין הקיר לתחילת הקירוי. 

תודה.

פורסם
לפני 5 דקות, Nakamichi כתב:

1. מה דעתכם על הרעיון? אחלה רעיון

2. האם יש לכם רעיון טוב יותר? כרגע לא

3. איך אני אוטם את האיזור בין הקירוי לקיר העליון ככה שהמקום לא יהווה איזור מושלם להתנזקות מים למרפסת. RTV

4. אני מאוד הייתי רוצה לתת איזו זוית לקירוי כלפי מטה. איך אפשר לעשות את זה? חשבתי לכופף את הפס מתכת אבל: נפח יכול להיות שיהיה לו את הציוד המתאים לכופף לך לזווית המתאימה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני משום מה זוכר קיטים יותר זולים ממה שמופיע באתר

https://marzevit.co.il/product-category/d-i-y-קיטים-מוכנים-להרכבה/קל-גג/

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

אני הייתי שם פנלית 2 ס"מ עם שיפוע למים ולמה שזורקים שפשוט ימשיך ליפול. 

בשביל היופי כמובן שכדאי לשים את זה חיצוני השאלה אם יש לך גישה מבחוץ לאיטום? 

אם אין גישה מבחוץ אז הייתי שם את זה קצת מתחת לתקרה של השכן ואז בשיפוע כלפי חוץ ולא תצטרך לאטום אפילו אבל זה לא יהיה יפה כי יהיה בליטה של 2 ס"מ ויראו את השיפוע. 

פורסם

כדי לפתור את בעיות המים תתחיל את הסנטף לא משיק לקיר אלא מתחת לתקרה.

כדי לתת זוית אתה יכול להשתמש באוגני חץ ולתפוס את הפלאח בין שני אומים. ככה תוכל לכוון איזו זוית שתרצה.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

יש אצלכם רוחות?

מה שהייתי דואג ממנו עם פוליקרבונט שמעוגן ככה כשכולו בעצם חופשי באוויר זה מתזוזות למעלה ולמטה ורעש של פלסטיק שזז ונחבט כל הזמן בתקרה שלך, ולך תדע כמה זמן ההברגות יחזיקו ככה או שהדיבלים יעופו מהתקרה. רואים את התופעה הזאת לא מעט בפרגולות כשהקבלנים לא מעגנים את הסנטף כמו שצריך לפרגולה ובימים של רוח זה ממש נורא.

הייתי בודק אפשרות ליריעה של משהו פחות גמיש ויותר יצוק. אולי אפילו עושה הארכת גבס קטנה שתתחבר לתקרה ואז גם לא תראה שום חיבור, זה ייראה כמו ההמשך של המרפסת של השכנים מלמעלה

עריכה אחרונה על ידי Amired
  • אחראי פורום
פורסם
לפני 14 שעות, Night Driver כתב:

כדי לפתור את בעיות המים תתחיל את הסנטף לא משיק לקיר אלא מתחת לתקרה

רעיון מצויין.

הברזלים שהראית לא יעבדו, לא יהיה להם מספיק כוח להתנגד לרוחות ואתה תקבל מפרשית רועשת.

הייתי משקיע במסגרת מפרופיל 30*30 לפחות, מקבע אותה בזווית קלה לקיר ולתקרה עם ג'מבואים ואת הסנטף מתחיל מתחת לתקרה כהמלצת נהג לילה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
בתאריך 27.9.2023 בשעה 21:49, Nakamichi כתב:

4. אני מאוד הייתי רוצה לתת איזו זוית לקירוי כלפי מטה. איך אפשר לעשות את זה? חשבתי לכופף את הפס מתכת אבל:

תבנה ג'יג זריז לכיפוף. אתה יכול לעשות אותו כמה פשוט או כמה מסובך שאתה רוצה. 

וכמו שאמרו מעליי, תתחיל מתחתית התקרה ולא מהקיר.

או לחילופין, אתה יכול להשתמש בשייבות כדי לייצר זווית קטנה מאד בהתקנה מהתקרה- 2 שייבות בחלק הקדמי, 1 בחלק האחורי (או כל מספר אקראי הגיוני אחר). זה ייתן מספיק זווית למים לנזול להן. 

image.thumb.png.790eabf72d474bb64abe3867c27a6b5c.png

רק אל תשכח להתארגן על ברגים ושאר החלקים מנירוסטה למניעת החלדה - כי אחרי כמה שנים כל העסק יעשה "היה שלום עולם אכזר" וינשור לו. 

ושים לב שברגי נירוסטה פריכים!!! הנבלות, צריך לעבוד עם קלאץ' ובעדינות איתם. נשברו לי לא מעט עד שהבנתי איך עובדים איתם (פיליפס סטנדרטי לעץ לפחות, לא יודע לגבי ג'מבו ושות').

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עם ברגי נירוסטה בשילוב אומי נירוסטה צריך להיזהר כי הם נוטים להיתפס. קצת גריז על התבריג מונע את הבעיה. 

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

עם ברגי נירוסטה בשילוב אומי נירוסטה צריך להיזהר כי הם נוטים להיתפס. קצת גריז על התבריג מונע את הבעיה. 

במקרה של פות"ש זה לא יהווה יתרון?... במקום להשתמש בלוקטייט :lol:

גילוון עוזר לזמן מסויים בתנאי שימוש חוץ, לאחר מכן מחליד כמו גדול. אפשר לעשות תחזוקה מונעת, צביעה שתשמש גם כחציץ בין המים לבורג וכו אבל בחייך, למי יש כח (ואין שום טעם) להתעסק עם זה כשבכמה גרושים קונים חלקים שלא הולכים להחליד?

בשימוש פנימי, היכן שאין חשיפה למים ישירות, אין ממש בעייה עם ג'מבו רגיל. 

אצלי בבית עשיתי משהו עם החלון שהצריך ברגי נירוסטה עקב החשיפה למזג האוויר (חיצוני). מעבר למה שציינתי לגבי השבירות שלהם (רגישים הנבלות), אין לי בעיות איתם. מחזיקים כמו גדולים כבר 5 שנים, כולל פתיחה וסגירה חוזרת מספר פעמים (מספר קטן, אבל עדיין יותר גדול מ-1). אני לא אוהב לעבוד איתם, לא הייתי משתמש בהם לפרוייקטים שלא חשופים למים, אבל לא הייתי משתמש בברגים רגילים למה שכן חשוף למים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 27.9.2023 בשעה 21:49, Nakamichi כתב:

ההפרש הוא בערך 30 ס"מ:

מעולה שנתת את העומק אבל אשמח לדעת מה הרוחב של המרפסת/הקירוי שצריך?

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...