Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רדיו על סוללות מחו''ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים, שאלה שמעניינת אותי. 

אם אזמין רדיו מעליאקספרס, עם אנטנה והכל ועל סוללות, האם הוא יעבוד על תדרים מהארץ ויקלוט לי שידורים? 

שואל כי אני רוצה להזמין לשעת חירום במקרה ו.. 

פורסם

ישנם שני סוגי שידור: AM ו FM.

(עד כמה שאני זוכר) בשידור AM ה"מיקום" של התחנות (התדר המדויק בו הן משדרות) קבוע בכל העולם, להבדיל בשידורי FM המיקום נע בקפיצות של 50 קילוהרץ באירופה ו 100 קילוהרץ בארה"ב.

שתי נקודות:

-אם מדובר ברדיו עם כפתור בחירת תדר אנאלוגי (כפתור מסתובב כמו פעם) אז לא תהיהי בעייה.

-סביר להניח כי שידורי חירום יהיו ב AM. הטכנולוגיה פשוטה יותר והטווח גדול בהרבה. 

פורסם (נערך)

פסי התדרים דומים, אבל החלוקה לערוצים שונה באזורים שונים. אם התדר נקבע על ידי גלגלת אמור לפעןל, אם דיגיטלי ולא רציף עלול להיות בעייתי.

תזמין מקלט בתקן אירופי ( ITU region 1)

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צריך ממש להתאמץ כדי לאתר רדיו אנלוגי בימינו.

מהניסיון המוגבל שלי עם כמה מיני מגברים זעירים סיניים מעלי שמכילים מקלא רדיו בנוסף לבלותות ושאר ירקות - קולטים בלי בעיה. לרוב יגיעו אם אנטנה מזעזעת אבל זה פתיר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ברדיו אנלוגי לא תהיה בעיה לקלוט הכל
בדיגיטאלי, ההבדל הוא בקפיצות התדר 9/10 קילו הרץ ל AM

ו 50/100 מגה ל FM בעיקר בין השוק האמריקאי לשאר העולם.
יש כל מיני זוועות זמדינות נידחות, כמו יפן ששם פס התדר מעט רחב יותר אאל"ט
אבל לשאלתך... לא צפויה בעיה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

@סולל הדרךבערך.

פסי התדרים די חופפים (לא לגמרי) באזורים שונים, וערוצי התג"מ FM הם בריווח של 200 קה"צ (לא מה"צ), אבל שונים באזורים שונים. ויש מדינות, למשל יפאן שהזכרת, עם כל מיני הקצאות חריגות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תכלס בישראל זה יעבוד... עזוב עכשיו סיפורים של יפן 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 1 דקה, סולל הדרך כתב:

תכלס בישראל זה יעבוד... עזוב עכשיו סיפורים של יפן 

בתנאי שהמכשיר בתקן אירופי. מכשיר עם בורר תחנות דיגיטלי בתקן אמריקאי לא יפעל. זה בדיוק כמו סיפור ההתאמה האזורית של מכשירים הסלולריים.

• מעניין 1

פורסם

קניתי לעצמי אחד (דיגיטלי) בזמנו. עבד יפה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

בתנאי שהמכשיר בתקן אירופי. מכשיר עם בורר תחנות דיגיטלי בתקן אמריקאי לא יפעל. זה בדיוק כמו סיפור ההתאמה האזורית של מכשירים הסלולריים.

אתה דיברת על מכשיר עם חוגה... אז מה הקשר עכשיו לדיגיטלי?
ורוב המכשירים בעולם היום מגיעים עם יכולת של גם וגם בלחיצת כפתור

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

פסי התדרים דומים, אבל החלוקה לערוצים שונה באזורים שונים. אם התדר נקבע על ידי גלגלת אמור לפעול, אם דיגיטלי ולא רציף עלול להיות בעייתי.

תזמין מקלט בתקן אירופי ( ITU region 1)

זו הודעה קודמת שלי.

התייחסתי לסוגי בחירת התחנות.

פורסם
לפני 11 שעות, Haim_gds כתב:

ישנם שני סוגי שידור: AM ו FM.

(עד כמה שאני זוכר) בשידור AM ה"מיקום" של התחנות (התדר המדויק בו הן משדרות) קבוע בכל העולם, להבדיל בשידורי FM המיקום נע בקפיצות של 50 קילוהרץ באירופה ו 100 קילוהרץ בארה"ב.

שתי נקודות:

-אם מדובר ברדיו עם כפתור בחירת תדר אנאלוגי (כפתור מסתובב כמו פעם) אז לא תהיהי בעייה.

-סביר להניח כי שידורי חירום יהיו ב AM. הטכנולוגיה פשוטה יותר והטווח גדול בהרבה. 

נכון להיום אין שידורים בעברית בAM.

(יותר מדוייק ב MW. ‏LW אין כבר מזמן המנדט את וה SW כיבו כנראה עם סוף רשות השידור.)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 12 שעות, borsood כתב:

נכון להיום אין שידורים בעברית בAM.

😒

בכל מקרה, נראה לי כי השידורים ב AM יחזרו בשעת חירום (רעידת אדמה למשל). אאל"ט, עדיין מוחזקים מקלטי רדיו טרנזיסטור ישנים במחסני החירום.

פורסם

שמח שפתחתי פה דיון רחב, מקווה שגם עזרתי לאחרים שחשבו על הרעיון. 

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $14.79 63%OFF | RETEKESS V115 Radio FM AM SW Portable Radios AM FM Rechargeable Shortwave Radio Batteries Full Wave USB Recorder Speaker

https://a.aliexpress.com/_ExhRZ1N

זה הרדיו שהזמנתי, מקווה שהוא טוב 🙏🏼

• תוכן חדש...