Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הדור הראשון היה עם 1.3 

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 3 שעות, מיץ פטל כתב:

נדמה לי שרוב הטריוסים מנוע 1.5L עם 100-105 כ"ס. אולי אני טועה.

התחיל עם 1.3 עד 2006 נדמה לי

ב 2008 כבר היה 1.5 כמו מאטריה

אגב מעיון בפורום גיפולוג לגבי טריוס יש דיונים על חיזוק מערכת הקירור שלו שתעמוד בעומס מדברי

משתדל לעזור

פורסם
לפני 6 שעות, Derish כתב:

אין ליצרן שום מוטיבציה כלכלית לעשות את זה, להפך: 

• זה לא רכב נוסעים, אלא פלטפורמה מסחרית שזוכה להקלות או פטור מלא מהגבלות זיהום במדינות מפותחות. 
  • שרשרת האספקה היציבה שלו (מפעלי יצור, ספקי חלפים ו-tooling) עוזרת להוריד עלויות יצור, שמגולגלות ללקוח ושומרות על מחיר תחרותי.
  • המוניטין של הדגם בשוק עוזרים לשמור על ערך יציב, מה שמקל מאד על גופים פיננסיים וחברות ביטוח בתמחור שירותי המעטפת שמסביב לרכישה/ליסינג. 
  • מדובר במוצר בשל שכבר יש סביבו אקו-סיסטם של חלפים, זיווד וכו', כך שבעל מקצוע בד"כ יכול להחליף סוואנה בסוואנה חדשה ופשוט להעביר אליה את הציוד הקיים שלו. 
  • הקליינטורה זה לא רק נגרים ואינסטלטורים אלא גם אמבולנסים, כיבוי אש, משטרה ושלל גופים ממלכתיים אחרים שכל שינוי במוצר הנמכר להם יגרור הרבה כאב ראש ועלול להסתיים במכרז להחלפת הספק. 

אם תחשוב על זה, אז למעט שינויים קוסמטיים קלים גם הפיאט דוקטו והמרצדס ספרינטר לא השתנו הרבה בעשרים שנה האחרונות. זה פשוט טיבו של השוק המסחרי, שבו כל חידוש מביא יותר נזק תפעולי מתועלת. 

הבעיה שאתה יושב בסואנה 2026 וההגה לא יוצא נכנס ולהעלות ולהוריד את הכסא עובד אם גלגלות כמו שנות ה90 הלוח שעונים עתיק,הדשבורד לא השתנה  אז אם כל הכבוד לצורת הרכב שלא שינו אבל לפחות בפנים תביאו איזה שינוי, ואני לא מדבר על זה שהיום הרכב נמכר רק אם מנוע 6.6 בנזין....

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 28 דקות, פשטות כתב:

הבעיה שאתה יושב בסואנה 2026 וההגה לא יוצא נכנס ולהעלות ולהוריד את הכסא עובד אם גלגלות כמו שנות ה90 הלוח שעונים עתיק,הדשבורד לא השתנה  אז אם כל הכבוד לצורת הרכב שלא שינו אבל לפחות בפנים תביאו איזה שינוי, ואני לא מדבר על זה שהיום הרכב נמכר רק אם מנוע 6.6 בנזין....

המנוע הוא 6.6 דיזל.

היה תקופה מסויימת ש-UMI ייבאה אותו עם מנועי 2.8 ליטר, אבל לפי השמועות הם היו קטסטרופה שאפילו מד"א הפסיק לרכוש אותם.

מעניין שכרגע אין ייבוא של הטרנזיט האמריקאית שמתחרה בו (החליפה את האקונוליין) - בייחוד עכשיו שאי אפשר למכור את הגרסה האירופאית שמיוצרת בטורקיה.

• רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 10 שעות, Derish כתב:

אין ליצרן שום מוטיבציה כלכלית לעשות את זה, להפך:

על אף כל מה שכתבת, עדיין הסוואנה הרבה יותר דומה למה שהוא היה לפני 20 שנה , מאשר מסחריים נוספים.

כך שהשאלה עדיין קיימת.

לפני 10 שעות, Derish כתב:

הקליינטורה זה לא רק נגרים ואינסטלטורים אלא גם אמבולנסים, כיבוי אש, משטרה ושלל גופים ממלכתיים אחרים שכל שינוי במוצר הנמכר להם יגרור הרבה כאב ראש ועלול להסתיים במכרז להחלפת הספק. 

אולי זה התשובה.

• רעיון טוב! 1
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם
לפני 1 דקה, M H כתב:

על אף כל מה שכתבת, עדיין הסוואנה הרבה יותר דומה למה שהוא היה לפני 20 שנה , מאשר מסחריים נוספים.

תן לי שם ואציג היפותזה ספציפית מדוע דגם X עודכן והסוואנה לא. 

בגדול - יצרנים אירופאיים מתעדפים את נוחות הנהג, בטיחותו, והשפעת הרכב על הסביבה מבחינת זיהום אוויר ורעש. בארה"ב רכב עבודה יכול להישאר באותה תצורה שלושים שנה, גם כשיש בו פגמים הנדסיים עמוקים (כמו במקרה של משאית החלוקה הקטנה של הדואר שהוחלפה לאחרונה) או עיצוב ספרטני שלא עמד בשום קריטריון ויזואלי או ארגונומי גם כשהיה חדש (כמו ה-Grumman הקשיש). 

משאית החלוקה החשמלית של אמאזון/ריביאן היא מקרה יוצא דופן שמוכיח את הכלל, אבל זה ניסוי שרק חברה בסדר גודל כזה יכולה להרשות לעצמה, וימים יגידו אם יחלחל גם למקומות אחרים בשוק. 

• מעניין 2
פורסם (נערך)

הסוואנה המצולם הוא דיזל. תא נוסעים ״משודרג״, שני כסאות קפטן לפנים ושורה של שלושה נפרדים מאחור, הכניסה דרך דלתות ״התאבדות״ מצד ימין.

אורך הרצפה מאחורי הכיסאות 2 מטר וקצת (נכנסים סולמות 7 שלבים בשכיבה ונשאר עודף עד הדלת).

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...