Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, ProMeR כתב:

אנשים שבורחים - יש להם כסף ולפחות יכולת לשלם את הנזק.

הם פשוט לא רוצים, ובורחים.

כי על הז*ן שלהם אנשים אחרים.

מקרה שקרה:

לפני יותר מעשור הלכתי לרכב (קורולה 2002) כדי לנסוע, וכשאני מתקרב לחניה אני מבחין שהרכב קצת על המדרכה.

זו חניה בניצב למדרכה ואני לא זוכר שעליתי עליה. כשהתקרבתי ראיתי שמישהו נתקע חזק בחלק הקדמי והעיף את האוטו כל כך חזק שהוא עלה על המדרכה, כנראה מישהו שחנה מולי ופשוט נתן גז חזק ברברס.

היה נזק ממש רציני מקדימה, והיו חלקים קטנים של מסגרת לוחית זיהוי על מכסה המנוע המעוקם שלי.

רתחתי מכעס.

הנחתי שזה מישהו שחונה קבוע מהרחוב, ואחרי השעה 5 חיפשתי במשך כחצי שעה באזור רכבים עם נזק או לוחית זיהוי שבורה. אולי יהיה לי מזל ומדובר באיש שחצן וטיפש שפשוט ימשיך כרגיל ולא יתקן אפילו באותו יום. וכך היה, בסוף מצאתי כזה, פולקסוואגן שאיכשהוא לא ניזוק בכלל, רק הלוחית זיהוי.

התקשרתי למשטרה, בזמן שאני מחכה מגיעה מישהי עם הילדה שלה ונכנסת לרכב בנונשלנטיות.

כשאמרתי לה שהיא דפקה לי את האוטו בצורה קשה היא התעקשה שהיא לא יודעת על מה אני מדבר.

אמרתי לה: "יש חתיכות מהלוחית זיהוי שלך במנוע שלי והמשטרה בדרך. את רוצה לחשוב שוב?".

אז ורק אז היא כמעט נחנקה והסכימה להתקשר לביטוח. מלמלה איזה "סליחה לא ידעתי" או שקר כלשהו אחר.

הילדה בת ה-10 בערך לידה, כן? בואו ננחש מה תעשה הילדה שלה בעתיד במצב דומה.

אני גר באזור "נורמטיבי".

הנורמה בישראל היא דפוק כפי יכולתך, אם תמצא פה הגינות בסיסית תדע שזה במקרה.

• אהבתי 1
  • מבאס 4
פורסם

במקרה השלישי עשית טעות - היית צריך לתת לסוכן הביטוח שלך את פרטי הביטוח שלו - הוא היה מטפל ישירות ומבחינת הביטוח שלך לא היתה תביעה ולא היה נגרם לך נזק כלכלי.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש ארבע סיבות להימנע מלשים פתק "אם אין אף אחד בסביבה" -

*חברת הביטוח של הנפגע תנפח את הנזק, בייחוד אם מדובר ברכב חברה.

*הנפגע בעצמו ינפח את הנזק, בייחוד אם לא מדובר ברכב חברה.

*ישראל - לא שלי, מ'כפת'לי.
*אין ביטוח/רשיון נהיגה בתוקף לנהג הפוגע. פוטנציאל הסתבכות שתופח אקספוננציאלית.

פורסם

במקרה השבוע, הבן שפשף חזק רכב בחניה מול האוניברסיטה.
השאיר פתק מתנצל, עם הטלפון שלי.

קודם כל שלחתי תמונות לפחח שלי. שיעריך את הנזק אצלי ואצלה.

אצלה הנזק 2000 אצלי 1500.

התקשרה גברת מבוגרת נחמדה. הצעתי לה 3 אופציות:

1. לתקן אצל הפחח שלי ואני אשלם לו.  2. להביא הצעה מפחח אחר.

3. לקבל ממני 2000 ש"ח במזומן. הגברת הלכה על אופציית המזומן.

• אהבתי 5
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

במקרה השלישי עשית טעות - היית צריך לתת לסוכן הביטוח שלך את פרטי הביטוח שלו - הוא היה מטפל ישירות ומבחינת הביטוח שלך לא היתה תביעה ולא היה נגרם לך נזק כלכלי.

אכן כך קורה.

בתכלס כל האמצעים המשפטיים כנגדו "מוכנים לשיגור" ומחכים בתיקייה מסודרת.

אני מחכה לראות אם הוא יודה בפני הביטוח שלו שישאלו על המקרה, כי משהו בי אומר לי שהוא לא יודה.

עומר :-)

פורסם

תיסע בכביש בישראל ותסתכל בכביש סביבך. אני מבטיח לך ש-90% מהרכבים שתראה עם מכה כזו או אחרת. עכשיו סע לגרמניה ותעשה את אותו ניסוי.

אין כאן רגש לרכוש של אחר. מבחינת הישראלים, רכב זה ברזל שמביא אותך מא׳ לב׳. אין ספור פעמים הערתי לאנשים שנשענים לי על הרכב, שמים עליו משהו, או סתם עוברים בחוסר התחשבות לידו צמוד. 

תוסיף לזה תרבות של קמצנות וחסכנות, חוסר תרבות רכב  ותקבל את המצב הזה. 

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

הסיבה היחידה זה שבישראל לא מלמדים לקחת אחריות, אני רואה את זה בגינות עם ילדים. בגילאי תינוקות עוד מתעקשים שהילד יגיד סליחה ויקח אחריות במצבים בהם הוא טועה ולא מתנהג לפי הנורמה המקובלת בחברה בגילאים קצת יותר גדולים מתחיל בלאגן שמגובה ב "החזק שורד" ועוד מהז'אנר הישראלי. 

גם הפורום דיני תחבורה ממש פה, אנשים עושים עבירות תנועה נתפסים ומעלים את הדוחות לקבל יעוץ איך לבטל אותם,ראבק קחו אחריות. 

שורה תחתונה, כמו הרבה בעיות אחרות במדינה הכל זה באשמת בתי המשפט שלא מדגישים מספיק לאזרחים שבריחה מאחריות לא כדאית, גם במצבים בהם הם נתפסים עם ראיות חותכות. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 26 דקות, rev-Match כתב:

גם הפורום דיני תחבורה ממש פה, אנשים עושים עבירות תנועה נתפסים ומעלים את הדוחות לקבל יעוץ איך לבטל אותם,ראבק קחו אחריות. 

פעם שמעתי שאדם אחד הגיע לרב גדול (אם אני לא טועה אבא של רב חיים קנייבסקי) וביקש ממנו ברכה כי הוא עבר עברת תנועה ושוטר תפס אותו ורצו לשלול לו את הרשיון
הרב במקום לברך אותו צעק עליו רוצח! ואמר לו שהוא מקווה שישללו לו את הרשיון

• אהבתי 7
פורסם
לפני 16 דקות, אבי ים כתב:

פעם שמעתי שאדם אחד הגיע לרב גדול (אם אני לא טועה אבא של רב חיים קנייבסקי) וביקש ממנו ברכה כי הוא עבר עברת תנועה ושוטר תפס אותו ורצו לשלול לו את הרשיון
הרב במקום לברך אותו צעק עליו רוצח! ואמר לו שהוא מקווה שישללו לו את הרשיון

צריך לנסות להוציא סטטיסטיקה האם החרדים באמת פחות מעורבים בעבירות תנועה.

מענין לדעת

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

לפני כחודש, יצאתי לכיוון פח הזבל. בזווית העין קלטתי רכב שעומד בזווית מוזרה. ואז ראיתי שהוא עם פגיעה בחזית, ונראה שחלקו האחורי על המדרכה.

חשבתי לעצמי בטח היתה תאונה בצומת הסמוכה, ודחפו אותו לחניה.

מאוחר יותר, כשעברתי על המדרכה מאחורי הרכב, ראיתי שהוא ממש נוגע ברכב (פולקסווגן גולף) הצמוד אליו. עברתי קדימה והיה ברור לי ששני הרכבים נפגעו בחניה.

20230720_095925.thumb.jpg.cc641e95d705547dc366c7a0141abf39.jpg

20230720_095936.thumb.jpg.d8548ec958b5cad8939c4346f1184653.jpg

יצרתי קשר עם שכן, שמפעיל מצלמה, ואמרתי לו שמעניין מה קרה שם.

מאוחר יותר, הוא שלח לי את הסרטון מהמצלמה. נהג סיים את הסיבוב, ונכנס בשני הרכבים, בעוצמה, שזרקה את אחד מהם על המדרכה, והטיחה אותו על הפולקסווגן, שגם נפגעה בעצמה מהתאונה.

Screenshot_20230825_075526_WhatsApp.thumb.jpg.c3ad8da6b7af50ca234bb4260475113e.jpg

Screenshot_20230825_074012_WhatsApp.thumb.jpg.5bdfe73e72df355a77eda7695297ec02.jpg

רואים שהנהג יוצא מהרכב, בודק את הנזקים, ו.... מתחיל לדבר בטלפון.

הסתבר שהוא התקשר למשטרה, דיווח על התאונה, וניסה להשיג את בעלי הרכבים.

בנוסף, בעל הפולקסווגן קיבל טלפון מ"איתוראן" שמשהו קורה עם הרכב שלו...

מבעל הפולקסווגן הבנתי שהוא נרדם על ההגה.

יש גם אנשים טובים וישרים.

• אהבתי 5

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, rev-Match כתב:

הסיבה היחידה זה שבישראל לא מלמדים לקחת אחריות, אני רואה את זה בגינות עם ילדים. בגילאי תינוקות עוד מתעקשים שהילד יגיד סליחה ויקח אחריות במצבים בהם הוא טועה ולא מתנהג לפי הנורמה המקובלת בחברה בגילאים קצת יותר גדולים מתחיל בלאגן שמגובה ב "החזק שורד" ועוד מהז'אנר הישראלי. 

ציטוט מתוך כללי הפורום המשפטי:

ציטוט

לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.

זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.

הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה

לפני 9 שעות, rev-Match כתב:

שורה תחתונה, כמו הרבה בעיות אחרות במדינה הכל זה באשמת בתי המשפט שלא מדגישים מספיק לאזרחים שבריחה מאחריות לא כדאית, גם במצבים בהם הם נתפסים עם ראיות חותכות. 

מתנצל על החריגה לתחום הפוליטי אבל אני חייב לצטט את שר המשפטים (כיום יו"ר הכנסת):

ציטוט

אני אחראי אך אחריות אין פירושה אשמה

עם ישראל רואה את זה כל יום מצד המנהיג העליון, וזה מחלחל עמוק.

@pasat04 או שהוא הבין שממילא יצטרך להפעיל ביטוח לרכב שלו, אז כבר לא משנה יותר מדי אם ידווח.

אגב, כל חיפאי מכיר את העיקול הבא:
image.thumb.png.2251fc0cb873ea7cc0f05cc86abcb460.png

אני עובר שם על בסיס יומיומי. אחת למספר שבועות אני רואה שם דומינו של רכבים הרוסים, כשהמנגנון ברור - מישהו לקח את הסיבוב מהר מדי ולקח איתו 2-3-4 מכוניות תמימות. חלק מהמכוניות האלה מפונות רק אחרי מספר שבועות, מה שמבחינתי אומר שאין לקיחת אחריות על ידי מישהו שישלם על הפינוי והתיקון (או ההורדה מהכביש).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, sperial כתב:

אני עובר שם על בסיס יומיומי

אני עברתי שם אתמול, פעם ראשונה בחיים, בדרך מהצפון למרכז. אכן, כביש מאתגר, למי שלא מכיר ומבין במה מדובר. נסעתי לאט יחסית, כי זכרתי שהוזכר כאן בפורום.

ויתרתי על כביש6 המשעמם, לטובת הכבישים הישנים.

פורסם

הכביש הזה מטעה מאוד ובקטעי ם היותר מערביים אנשים נוטים לנסוע במהירות  מופרזת, בעיקר בקטעים הלא בנויים שלו (הקטע המצולם הוא באיזור יותר צפוף וכ-200 מ' אחרי רמזור). נראה שרוב התאונות בעיקול הזה הן בשעות הלילה, כי בשעות היום הקטע  הזה די פקוק.

חלון חדר השינה שלי צופה עליו (כמה מאות מטרים מערבה) ובכל שנה אני רואה כמה תאונות של אנשים שמאבדים אחיזה בעיקול. לפני שבוע - שבועיים מישהו נהרג כך, אם כי בקטע יותר מערבי.

פורסם
ציטוט

נתן לי מיד את הפרטים שלו וכדי לז**ן אותי אמר לי שאני יפעיל את הביטוח שלי ואגיד להם שיפנו לביטוח שלו כי הוא לא הולך לדווח על זה.

זו מתוך ידיעה שאני יאכל אותה 3 שנים עם פרמיה גבוהה + השתתפות עצמית.

כדי שחס וחלילה הוא לא יצא פראייר על זה שתפסו אותו דופק אנשים ובורח.

אני עדיין מתנהל מולו משפטית.

קרה לי גם. ואצלי עוד יש צילום שמוכיח את זה.

חלם.

ממתין למשפט שנקבע כשנה קדימה.

לעומת זאת שזה קרה שוב אמרתי שאני ממש לא מתכוון לתקן את הרכב, תבעתי נזק גלובלי. שהכסף יגיע אני אתקן.

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

אגב, כל חיפאי מכיר את העיקול הבא:
image.thumb.png.2251fc0cb873ea7cc0f05cc86abcb460.png

אני עובר שם על בסיס יומיומי. אחת למספר שבועות אני רואה שם דומינו של רכבים הרוסים, כשהמנגנון ברור - מישהו לקח את הסיבוב מהר מדי ולקח איתו 2-3-4 מכוניות תמימות. חלק מהמכוניות האלה מפונות רק אחרי מספר שבועות, מה שמבחינתי אומר שאין לקיחת אחריות על ידי מישהו שישלם על הפינוי והתיקון (או ההורדה מהכביש).

לאור ריבוי התאונות שם, האם יש שם תמרור 103?

• תוכן חדש...