Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, דוב המערות כתב:

נכון אנחנו הישראליים הכי גרועים בעולם.....

הארופאים הכי מתורבתים ואציליים.

ספרתי 4 רכבים שהוא דפק רק בשביל הדאחקה הזו...😂

פורסם
לפני 22 שעות, dorsht כתב:

הזלזול הזה בולט הרבה יותר ברכבי השכרה וליסינג. שם בכלל לחלק מהאנשים כנראה לא אכפת מכלום.

קיבלתי רכב שכור בגלל ששלי נגנב, קיבלתי את הרכב - לא נקי במיוחד, מסריח, בלי מים בוישרים (אפילו לא טיפה!) ועם צמיגים שבכל אחד מהם לחץ אוויר אחר ולא קשור למה שהיצרן כתב למלא.

הרכב הזה גם קיבל יחס לא אוהב במיוחד, חלק גדול מהפלסטיקים בתוך הרכב משופשפים, לרכב יש מעיכה שבה נפגע הצבע וכבר יש חלודה (ברכב בן שנה וקצת!).

ראבק, רכב שעשה כ-12 אלף ק"מ נראה כאילו עשה 200 אלף ק"מ.

נכון, רכב שכור, חברת ההשכרה אולי פחות משקיעה בתיקונים כי יודעת שתצטרך לעשות השבחה כשתמכור אותו, אבל יש דברים שרואים שזה אנשים שפשוט לא אכפת להם, כמו מצב הפלסטיקה ברכב.

גם לחברת ההשכרה יד תורמת - לכל הפחות הייתי מצפה שטרם מסירת הרכב ידאגו לנקות אותו באופן סביר, ימלאו מים בוישרים וידאגו למלא אוויר.

מזל שלי אכפת קצת מהרכב.

אף פעם לא הבנתי מדוע אנשים חושבים שזה בסדר לזלזל ברכב כי הוא רכב חברה או רכב השכרה.

בטיול האחרון שלי לגרמניה, שכרתי Audi A5. כשעה לפני שהייתי צריך להחזיר את הרכב, עברתי עליו עם שואב אבק משום שהרגשתי רע להחזיר רכב כה חדש ומיוחד אפילו עם גרגיר אבק.

לפני 22 שעות, dorsht כתב:

אין פה בכלל תרבות מוטורית.

ואם אתה בכלל קצת אוהב את הרכב, שוטף לבד או עושה דברים שהם מעבר לסטנדרט המצוי, כנראה שלא מעט יחשבו שאתה משוגע.

באותו טיול, רכשתי סווצ׳רט של bmw במוזיאון שלהם במינכן (bmw welt). בגרמניה, זה דבר מאוד מקובל ולא רק שלא יגידו לך כלום - אפילו יעריכו אותך על זה.

כשחזרתי לארץ, קיבלתי הרבה מבטים מוזרים שאני מסתובב עם סווצ׳רט עם לוגו של bmw וגם הקולגות בעבודה לא פסחו עליי.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 2 דקות, Fraysa כתב:

אף פעם לא הבנתי מדוע אנשים חושבים שזה בסדר לזלזל ברכב כי הוא רכב חברה או רכב השכרה.

שאלה טובה. פשוט כי הם יודעים שזה לא שלהם ולא אכפת להם.

אני יכול להגיד שכנראה לא הייתי שוטף רכב חברה או רכב שכור אצל דיטיילר או משקיע בשטיפה לבד, אבל כן הייתי דואג לשטוף אותו אחת לשבועיים או שלושה במכון שטיפה.

לפני 3 דקות, Fraysa כתב:

בטיול האחרון שלי לגרמניה, שכרתי Audi A5. כשעה לפני שהייתי צריך להחזיר את הרכב, עברתי עליו עם שואב אבק משום שהרגשתי רע להחזיר רכב כה חדש ומיוחד אפילו עם גרגיר אבק.

כנ"ל, בטיולים שלי אם אני רואה שלכלכתי את הרכב בצורה קצת פחות מסבירה אני פשוט דואג לנקות אותו.

בחו"ל כמעט תמיד העברתי מגבונים על מקומות מלוכלכים ושאבתי את הרכב לפני ההחזרה.

אם היה מלוכלך גם לקחתי לשטיפה. אפילו אם זה היה משהו יחסית חפיף, אני בטוח שחברת ההשכרה שמחה לקבל רכב במצב סביר ולא מטונף.

אבל כנראה שאנחנו החריגים בסיפור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפני כמה חודשים בכביש שאני נוסע עליו כל יום, היתה מכונית שחונה עקום בולטת לכביש, איזה שבועיים בלי לזוז. כולם נוסעים שם מהר וגם יש שם אתר בניה עם משאיות כל הזמן.
כל יום שעברתי שם, בראש חשבתי, מעניין תוך כמה זמן מישהו ידפוק לו את הפינה של האוטו.

לקח עוד שבוע, ודפקו לו את הפינה. (לא בדקתי עם השאירו פתק).

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני כשעה, Fraysa כתב:

כשחזרתי לארץ, קיבלתי הרבה מבטים מוזרים שאני מסתובב עם סווצ׳רט עם לוגו של bmw וגם הקולגות בעבודה לא פסחו עליי.

מקובל מאוד במזרח אירופה, במערבה פחות. כאן כלל וכלל לא.

לפני כשעה, Fraysa כתב:

גם אני בדרך כלל שוטף בפנים ובחוץ, בעיקר בכדי להימנע מחיובי שטיפה.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני שעה, dorsht כתב:

שאלה טובה. פשוט כי הם יודעים שזה לא שלהם ולא אכפת להם.

אני יכול להגיד שכנראה לא הייתי שוטף רכב חברה או רכב שכור אצל דיטיילר או משקיע בשטיפה לבד, אבל כן הייתי דואג לשטוף אותו אחת לשבועיים או שלושה במכון שטיפה.

יש לי חבר שקיבל אוקטביה 1.8 יפיפייה בליסינג מהחברה בה הוא עבד, הוא דאג לשטוף אותה כל שבוע ידנית ודאג לה כמו כל רכב פרטי שהיה לו, מאוד הערכתי את זה.

לפני שעה, dorsht כתב:

כנ"ל, בטיולים שלי אם אני רואה שלכלכתי את הרכב בצורה קצת פחות מסבירה אני פשוט דואג לנקות אותו.

בחו"ל כמעט תמיד העברתי מגבונים על מקומות מלוכלכים ושאבתי את הרכב לפני ההחזרה.

אם היה מלוכלך גם לקחתי לשטיפה. אפילו אם זה היה משהו יחסית חפיף, אני בטוח שחברת ההשכרה שמחה לקבל רכב במצב סביר ולא מטונף.

אבל כנראה שאנחנו החריגים בסיפור.

בהחלט אנחנו החריגים.

לפני 48 דקות, tinoki כתב:

גם אני בדרך כלל שוטף בפנים ובחוץ, בעיקר בכדי להימנע מחיובי שטיפה.

לא ידעתי שיש חיובי שטיפה. תמיד כשהחזרתי ל-SIXT בגרמניה את הרכבים, הם פשוט לקחו אותם no questions asked. יכול להיות שזה קשור לעובדה

שלקחתי את הביטוח הכי יקר (מבטל כל השתתפות עצמית כלשהי). הפעם היחידה שכן נדרשתי לחכות לסיום הבדיקה הראשונית של הבוחן הייתה כשהחזרתי

BMW M550, שזה הגיוני, כי זה רכב סופר יקר - למרות שגם כאן היה לי את הביטוח הכי יקר.

2016 BMW M235i.

פורסם

יש חיוב על ניקוי מיוחד, למשל רכב,שעישנו בו. יכול להגיע ל-200 אירו (תלוי במדינה ובחוזה).

אני לא מכין את הרכב להחזרה. גם כך השכירות יקרה מאוד והניקוי הוא בגדר תפעול שוטף. גם הצורה שבה הרכים נמסרים לי. סיפרתי על השכירות בצרפת, אבל אפילו במינכן מנסר לי רכב,עם חגורת בטיחות לא תקינה ונציג החברה לא הבין על מה אני מלין, רצה לשלח אותי לדרך כשאשתי לא חגןרה. אני לא מלכלך את הרכב, וממילא ניקוי סטנדרטי לוקח לחברת ההשכרה משהו בין 5-10 דקות. אין סיבה שאשרוף את זמני היקר על טיפול ברכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

גם הצורה שבה הרכים נמסרים לי. סיפרתי על השכירות בצרפת, אבל אפילו במינכן מנסר לי רכב,עם חגורת בטיחות לא תקינה ונציג החברה לא הבין על מה אני מלין, רצה לשלח אותי לדרך כשאשתי לא חגןרה. אני לא מלכלך את הרכב, וממילא ניקוי סטנדרטי לוקח לחברת ההשכרה משהו בין 5-10 דקות. אין סיבה שאשרוף את זמני היקר על טיפול ברכב.

לא יודע מה או מאיזו חברה אתה שוכר, אבל עד כה (5 פעמים בגרמניה בסניפים שונים בערים שונות) כל רכב ששכרתי מ-SIXT היה חדש (עד 2,000 ק״מ), ברמת גימור הכי גבוהה

ונקי הן חיצונית והן פנימית. אציין ששכרתי רכבים יחסית יקרים אז אולי יותר משקיעים בהם.

2016 BMW M235i.

פורסם

שכרתי מסיקסט בגרמניה כמה פעמים, רכבים די סטנדרטיים (פג'ו 308SW, אאודי A6 סטיישן וניסאן קשקאי), כולם היו מרמות גימור גבוהות, הקשקאי וה-A6 היו עם משהו כמו 10 אלף ק"מ.

הפג'ו הייתה החריגה עם כ-40 אלף ק"מ (רכב שרשום בהולנד בכלל) אבל גם הייתה במצב מעולה.

בוא נגיד ככה - הפיקנטו שקיבלתי עם פחות מ-12 אלף ק"מ, נראית הרבה יותר רע מהפג'ו 308SW בת השנתיים עם ה-40 אלף ק"מ שקיבלנו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מהי הפיקנטו? רכב חלופי בישראל? כי זו קטגוריה נפרדת. קיבלתי פעם אחת רכב חלופי, זו היתה קורולה שחזרה שעה קודם מכמה שנות שירות "במשרד הביטחון" - רכב עם בלמים לא מתפקדים. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, רכב חלופי.

מבחינתי זה כמו רכב שכור.

לפני 17 שעות, Fraysa כתב:

לא ידעתי שיש חיובי שטיפה. תמיד כשהחזרתי ל-SIXT בגרמניה את הרכבים, הם פשוט לקחו אותם no questions asked. יכול להיות שזה קשור לעובדה

שלקחתי את הביטוח הכי יקר (מבטל כל השתתפות עצמית כלשהי). הפעם היחידה שכן נדרשתי לחכות לסיום הבדיקה הראשונית של הבוחן הייתה כשהחזרתי

BMW M550, שזה הגיוני, כי זה רכב סופר יקר - למרות שגם כאן היה לי את הביטוח הכי יקר.

ביטול השתתפות עצמית לא קשור לזה שאתה צריך להחזיר את הרכב ברמת ניקיון סבירה.

בכל רכב ששכרתי זה הופיע בתור סעיף.

מה שכן קיים זה ביטוח לפנים הרכב, לא יודע אם זה מכסה מקרה של ניקיון או של פגיעה בריפודים\דיפונים וכו'.

• תוכן חדש...