Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא. המהירות המותרת 50 קמ"ש, הבעיה היא כאשר חורגים ממנה יותר מדי (ואני מוסיף ממוחי הקודח - נועלים צמיגים סיניים שחוקים).

מדובר בקטע העליון של כביש פרויד, שכולו פיתולים פיתולים. בקטע היותר מערבי המהירות המותרת 70 קמ"ש וצמיגים נורמליים אוחזים גם 90 קמ"ש. אבל הקטע הזה הוא אחרי צומת והמהירות המותרת 50 קמ"ש, 100 מ' לפני העיקול יש מעבר חציה והכביש באיזור בנוי כאשר יש לידו מדרכות שמצידן השני חניות אנכיות כך שצריך לנהוג במתינות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנמיר תשים במפרים? אני בטוח שלא. גם לא בפרויד. מדובר באחד הכבישים הראשיים של חיפה. רוב שעות היום הכביש הזה עמוס מאוד, אבל בלילה כמובן, יש הדללות של התנועה, ויש נהגים שלא מפרשים נכון את התנאים.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 24.8.2023 בשעה 23:02, Fraysa כתב:

תוסיף לזה תרבות של קמצנות וחסכנות, חוסר תרבות רכב  ותקבל את המצב הזה. 

אתה מתכוון לחוסר תרבות באופן כללי?

הלוואי וזה היה מתבטא רק על הכביש.

וכן, כמו שאתה אומר, תיסע לגרמניה או לחלק מהמדינות השכנות (שוויץ, אוסטריה, הולנד) ותראה רכבים בני 20 מתוקתקים.

הזלזול הזה בולט הרבה יותר ברכבי השכרה וליסינג. שם בכלל לחלק מהאנשים כנראה לא אכפת מכלום.

קיבלתי רכב שכור בגלל ששלי נגנב, קיבלתי את הרכב - לא נקי במיוחד, מסריח, בלי מים בוישרים (אפילו לא טיפה!) ועם צמיגים שבכל אחד מהם לחץ אוויר אחר ולא קשור למה שהיצרן כתב למלא.

הרכב הזה גם קיבל יחס לא אוהב במיוחד, חלק גדול מהפלסטיקים בתוך הרכב משופשפים, לרכב יש מעיכה שבה נפגע הצבע וכבר יש חלודה (ברכב בן שנה וקצת!).

ראבק, רכב שעשה כ-12 אלף ק"מ נראה כאילו עשה 200 אלף ק"מ.

נכון, רכב שכור, חברת ההשכרה אולי פחות משקיעה בתיקונים כי יודעת שתצטרך לעשות השבחה כשתמכור אותו, אבל יש דברים שרואים שזה אנשים שפשוט לא אכפת להם, כמו מצב הפלסטיקה ברכב.

גם לחברת ההשכרה יד תורמת - לכל הפחות הייתי מצפה שטרם מסירת הרכב ידאגו לנקות אותו באופן סביר, ימלאו מים בוישרים וידאגו למלא אוויר.

מזל שלי אכפת קצת מהרכב.

אין פה בכלל תרבות מוטורית.

ואם אתה בכלל קצת אוהב את הרכב, שוטף לבד או עושה דברים שהם מעבר לסטנדרט המצוי, כנראה שלא מעט יחשבו שאתה משוגע.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור, לפני חודשיים שכרתי רכב בצרפת. מתוך עצלות גרידא טרם העליתי לכאן סיכום. אבל אספר לך שבמדינה המערב אירופית הזו קיבלתי רכב עם התראות על חוסר מים לוישרים ועל צורך בהחלפת שמן. אז עצרתי בתחנת ההשכרה של אותה חברה ברואן (למי שלא מכיר - בירת נורמנדי, גודל כפול מחיפה), הנציגה הואילה להוסיף לי "מים ורודים" (למתזים), והודיעה לי שהחלפת השמל זו לא בעיה שלה אלא של הסניף בפריז, ושאם זה מטרידו אותי שאכנס למוסך ואחיף שמן (אל חשבוני, כן!). נו. תרבות מוטורית של מערב אירופים. אגב, בהשוואה לצרפתים נהגי האיילון נראים כמו המתורבתים שבנהגי האוטובאהן.

פורסם

הנה, היום חבר עם רכב ששומר עליו יותר מכל שולח לי תמונות, שגירדו אותו בחניה.

לא השאירו פרטים. מבואס מאוד.

זו תופעה שלא תמוגר גם לעולם במדינת ישראל.

מדינת ה- "רכב זה רק פח, מה כבר קרה?!".

עושה לי להקיא.

לפני 4 שעות, dorsht כתב:

אין פה בכלל תרבות מוטורית.

ואם אתה בכלל קצת אוהב את הרכב, שוטף לבד או עושה דברים שהם מעבר לסטנדרט המצוי, כנראה שלא מעט יחשבו שאתה משוגע.

דודה שלי כל פעם רואה את הרכבים שלי נקיים ומצוחצחים.

היא מאוד אוהבת לנקות את הבית ודואגת שהוא תמיד יהיה מסודר ונקי.

בעבר היא לא הפסיקה לשאול אותי למה אני כל כך מטפח את הרכב. ושזה חתיכת פח.

יום אחד פשוט עניתי לה ואמרתי שאם היא באמת הייתה בן אדם נקי היא גם הייתה דואגת לנקות את הרכב.

הנקיון הוא בשבילך, לא בשביל הרכב.

היא כבר לא שואלת אותי למה אני מנקה :)

• רעיון טוב! 1

עומר :-)

פורסם
לפני 7 דקות, ProMeR כתב:

הנה, היום חבר עם רכב ששומר עליו יותר מכל שולח לי תמונות, שגירדו אותו בחניה.

לא השאירו פרטים. מבואס מאוד.

זו תופעה שלא תמוגר גם לעולם במדינת ישראל.

מדינת ה- "רכב זה רק פח, מה כבר קרה?!".

עושה לי להקיא.

אני מזמן סימתי לבכות על כל שריטה,

במדינה שלנו לצערי זה נהיה חלק מתרבות החיים,

כמה שתברח לחנות רחוק בסוף יבוא איזה דביל ויגרד אותך,

מצער.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

דור, לפני חודשיים שכרתי רכב בצרפת.

לא דיברתי על צרפת בשום חלק בתגובה שלי. לא סתם לא ציינתי אותם, הם לא ממש שומרים על הרכבים כמו הגרמנים והאחרים שהזכרתי.

אמרתי גרמניה (בהמשך לדבריו של פרייסה) והמדינות השכנות אותן ציינתי, צרפת אכן מדינה שכנה אבל לא ציינתי אותה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

יש לי כמה סיפורים:

1. ב-2017 עבדתי בנתב"ג ומישהו שעובד איתי שפשף לי את הגולף וברח, פניתי לקב"ט וקיבלתי סירטון, פניתי לבחור והוא הכחיש, הגשתי לו 2 הצעות מחיר מפחחים והוא סירב, איימתי בתביעה הוא לא הקשיב, אז שלחתי לו את הסרטון והוא מיד שילם באמצעות הביטוח.

לא פגשתי אותו מעולם.

2. ב-2020 אשתי עמדה בפקק והרכב לפניה החל לעשות רוורס כדי להכנס לחנייה אז היא נלחצה ונסעה אחורנית ופגעה עם הוו גרירה שלה בלוחית רישוי של CX-5 השייך למישהי שעובדת איתה. ביקשתי לתת 100₪ עבור לוחית חדשה והיא סירבה. הגעתי אליהם בערב ובדקתי את הנזק (תושבת לוחית רישוי ולוחית) ובוצע תיקון במוסך אך לא לשביעות רצונה, נכנסו למוסך יבואן מאזדה ופתאום צץ שמאי וקיבלו רכב חלופי, שאלתי לפשר המעשה וקיבלתי תשובה שזה נוהל במקרה של הפעלת ביטוח. 

קיבלנו תביעת ביטוח על סך 11,000₪ .

3. בשנה שעברה שפשפתי עם הרכב שלי את הרכב של אשתי כשיצאתי מהחניה, היא לא יודעת עד היום.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני שעה, Mr.Hybrid כתב:

3. בשנה שעברה שפשפתי עם הרכב שלי את הרכב של אשתי כשיצאתי מהחניה, היא לא יודעת עד היום.

חכה חכה שהיא תדע,

כל השכונה תדע,

מקווה בשבילך שהיא לא קוראת כאן לפעמים😀

• מצחיק 3
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תוכן חדש...