Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוט דירות הגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו לא חיים מנותקים מהעולם. תמיד יהיו מפגעים ברמה כזו או אחרת וכל אחד צריך לקחת בחשבון מה יותר מפריע לו ומה פחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הפתרון הוא רק לעבור למדינה עם אוכלוסיה מתחשבת. בניין עם דירת גן יהיה מסיבות בריכה בלילה, בית פרטי יהיה מסיבות בריכה בלילה אצל השכן, בניין עם מרפסות יהיה מסיבות בלי בריכה במרפסות, בניין ישן בלי כלום ידפקו לך על התקרה עם נעליים עם עקבים וילדים רצים בלי הפסקה. בישראל לא נהוג להגיד ״הפעולה שאני עושה מפריעה לשכן, אני יכול לצמצם טיפה כדי שאני עדיין יהנה אבל בלי שישמו לב״ בישראל אומרים ״מותר לי להפעיל את הרמקול בלוטוט הענק שלי, עדיין לא 11 בלילה, החצר שלי אני יכול לתת לכולם לצרוח שמה, זה לא עובר על אף חוק״

• אהבתי 3

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 23 שעות, SurfHigh כתב:

זה לא קשור לדירות גן. 

זה קשור לתרבות. 

בדיוק.

בתור מי שגר כמה שנים טובות בדירות גן, מי שגר בדירת הגן צריך לדעת שזאת לא וילה.

דוגמה להתחשבות: להמעיט לעשות על האש ולהודיע מראש לשכנים, כדורסל עם כדור רך, להסביר לילדים לא לצעוק בטח שלא בשבת מוקדם בבוקר לדוגמה.

לאמא שלי יש דייר מתחתיה שזה בדיוק מה שאתה מתאר - מסיבות עם מוזיקה בקולי קולות, מלא עשן, קטנוע שנשאר עם מנוע דלוק (כן יש כניסה לא חוקית מהצד).

• אהבתי 1
פורסם

דירות גן הן לא סיוט. אנשים חסרי התחשבות ותרבות הם סיוט.

בדיוק כמו בכביש, בתור למתקן בסופרלנד, על חוף הים ובכל מקום אחר שיש בו אינטראקציה עם הרבה אנשים אחרים.

גילוי נאות, הכותב גר בדירת גן מעל 22 שנים ומעולם לא שמע תלונות משכנים. 

• אהבתי 2

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

Pardon my French 

אבל סטטיסטית אחוז החארות במדינה גבוה ברמה שכמעט בכל בניין יהיה חרא אחד.

לא משנה איפה גרתי בעבר, תמיד היה שכן חרא.

תל אביב, רמת גן, פתח תקווה, ראשון לציון.. רוב האנשים נהדרים, אבל יש תמיד את החרא התורן, לפעמים הוא חרא קטן, לפעמים חרא גדול, אבל הוא שם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

להאשים דירות גן בחוסר תרבות של שכנים ערסים זה כמו להאשים יצרני אופנועים במניאקים שרוכבים על המדרכה.

צריך להאשים את מי שגידל את האנשים האלה להיות ערסים ואת זה שאין אכיפה על התנהגות כזאת.

ישבתי עם הילד בשאוורמה ליד הבית, הוא ראה שיח מטפס עם פרחים ורצה לקטוף פרח, אמרתי לו אסור לגעת זה לא שלנו. אחרי זה בעל המקום סיפר לי איך ישבו פה משפחה של ערסים והילדים שלהם הרסו לו את כל הפרחים, הוא לא נעים לו לצעוק עליהם, ביקש בנימוס שלא יגעו וההורים אומרים לו עזוב תן להם לשחק כולה פרחים זה יגדל שוב לא קרה כלום. אלה האנשים שמחרבנים לך את הבניין בדירת גן.

• אהבתי 6
  • מבאס 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נו באמת. ברור שהדירה עצמה "לא אשמה". ברור שאנשים חארות הורסים לכולם. אבל זה פתח גדול מדי לבעיות. בבניין בישראל, בטח כזה שיש בו משפחות צעירות עם ילדים, זה מועד לפורענות.

גם רכב לא אשם בפריצה שלו, ובכל זאת ממגנים אותו בכל דרך אפשרית כי לוקחים בחשבון התנהגות של אנשים חארות. כך גם דירות גן - יסלחו לי אלה כאן שגרים באחת כזו, אבל זה ללכת בלי ולהרגיש עם. זה תחליף בעייתי לבית פרטי (שכמו שנאמר כבר, גם זה לא מבטיח כלום כמובן כי השכן שליד יכול למרר לך את החיים)

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

בבנין של 20 קומות בחיים לא הייתי לוקח דירת גן או דירה עם מרפסת לא מקורה שמעליה עוד 10 קומות אבל בבנין קטן מדורג הייתי לוקח בלי לחשוב פעמיים (בהנחה שאני בכלל מעוניין בדירת גן).

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 דקות, Yellow Engine כתב:

אבל זה פתח גדול מדי לבעיות. בבניין בישראל, בטח כזה שיש בו משפחות צעירות עם ילדים, זה מועד לפורענות

אז בוא נבטל גם מרפסות כי זה בעצם אותו הדבר. אבל גם בבתים בלי מרפסות יש מטרדים מהשכנים.

בגלל שיש אנשים חארות לא צריך למנוע איכות חיים משאר האוכלוסייה, וגם מבנה בלי דירות גן זה מזמין את הערס שגר בקומת הקרקע לנכס לו את השטח הציבורי שצמוד לגינה ולעשות מזה מה שבא לו.

הבעיה שאין מי שילמד את הערסים האלה לקח.

דירת גן זה לא תחליף לבית פרטי, בסך הכל דירה עם חצר. וגם בבית פרטי ברוב המקרים אי אפשר לעשות חינגות וקרייוקי בבריכה כל הלילה כי יש שכנים.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פעם קראתי שבדרום אפריקה (אאל"ט) נאמר שהזמן לעבור בית הוא כשרואים את העשן מהארובה של השכן עולה מעבר לאופק.

אז אנחנו גרים בשכונה צפופה. מאוד. לכן אין מרחבים שמאפשרים ריחוק מהשכנים. אני גרתי 6 שנים בדירת גן ועוד 17 שנה בקטע מדורג שמעליו היה מגדל של 12 קומות ומתחתיו דירת גן - ובכל השנים האלה היה ארוע אחד של זריקת בדלי סיגריות שלא חזר על עצמו אחרי שיחה קצרה עם המשליכים. להפך - דווקא סבלתי מהשכן מלמטה, שהעלים מהעצים בגינה שלו היו סותמים לי את המרזב במרפסת. אז כנראה שהיינו בני מזל, עם המעבר מבניה אופקית לבניה אנכית אני רואה עתיד לא טוב, גם בגלל עלויות התחזוקה (ואי רצון של בעלי דירות לשלם את חלקם), וגם בגלל הגרוויטציה.

וכפי שלמדתי מהורי: עם המשפחה אנחנו גדלים, את החברים אנחנו בוחרים, אבל השכנים הם מאלוהים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא חושב שיש מישהו שחושב שדירת גן היא מוצר שווה ערך לבית פרטי. זה גם מתומחר לגמרי אחרת. 

דירת גן זו דירה, עם מרפסת משודרגת (ברוב המקרים היתרון העיקרי/יחידי שלה הוא שהיא גדולה מהמרפסות האחרות בבניין. לרוב היא מעל תקרת חניון, אז "שטח אדמה" אמיתי זה בטח לא).

כבעל דירת גן אתה תסבול מ-X בבונים מעליך. הדיירים בעלי דירות מרפסת השמש שמעליך יסבלו מ-X-1 בבונים, על כל קומה שהם יעלו, הדייר בפנטהאוז יסבול מהבבון שמחזיק את המעלית, וסותם את השוט של האשפה.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 29 דקות, sperial כתב:

אבל השכנים הם מאלוהים

מזל שאני והוא לא מדברים.

• מצחיק 1

פורסם

אני מקווה שאתה והשכנים כן מדברים 😉

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני גר בדירת גן עם שטח ענק  כמעט 300 מטר. בבנין 4 קומות עם אוכלוסיה מבוגרת. 

למרות שאצלנו כולם מתורבתים מודה שלא חשבתי עם כמה צואת יונים/מים מצינורות מזגנים.אני אצטרך להתמודד. 

מי שמרפסת גדולה רק חשובה לו עצתי פנטהוז....

וכן את תסמונת השכן המעצבן חויתי בגערת הגן הסמוכה אליי. בריכה רעש וחאפלות כל שני וחמישי בלי שום טעם. סתם אנשים בלי מודעות לסביבה. 

יש לי ילדים קטנים שמאוד אוהבים לשחק עם מוזיקה נלווית ואני מסביר להם. שזה שחוקית מותר לנו לשמוע מוזיקה /לעשות רעש עד  11 בלילה  זה עוול לשכנים. וצריך להיות בן אדם גם אם מותר לך.

• אהבתי 5
פורסם
לפני 1 דקה, yd b-4 כתב:

מי שמרפסת גדולה רק חשובה לו עצתי פנטהוז....

ושיתמודד עם האיטום...

• תוכן חדש...