Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחר צהרא טבא.

נקרא לזה פוסט פריקה / פריקת זעם.

ומעשה שהיה כך היה:

עומד היום אנוכי, ליד גימנסיה הרצליה בת"א העיר, 16:00 לערך, מגיע קו דן 66 לכוון פתח תקווה העיר (שם אירע ד"א "ליל הצינורות", אבל נעזוב זה...).

בתחנה עומד גם עומד אבא, עם ילד כבן 10, שישוב בכסא גלגלים וגם עם ילדה, בת 5-6 לערך.

מגיע קו 66, מפוצץ.

האוטובוס מתקרב (לבקשת האבא) למדרכה, וכולם עולים / מועלים לאוטובוס.

באוטובוס הצפוף, יש שלושה מבקרים (!). לא פחות. ספרתי.

אחד מהם פונה אל האב (שרק הצליח בתחינות לבקש לזוז ולשים את כסא הגלגלים של בנו בפינה (אתם יודעים - יש איזור כזה באמצע), ולקשרו בחגורה המיועדת לכך), ונוזף בו, פשוט כך: "מדוע אתה עולה עם כסא גלגלים לאוטובוס כה צפוף ?"

שואל האב "מה עליי לעשות ?" (צריכים אנו להתנייד) והתשובה שמקבל - "חכה לאוטובוס קצת פחות צפוף...". 

אמרתי לכרטיסן, שאין דבר כזה אוטובוס לא צפוף ועוד בשעה הזו והוא מצידו מתעקש איתי דווקא שיש.

דווקא האבא קיבל את הנזיפה בשלוות נפש, לפחות חיצונית. ולא עלינו - אולי הוא רגיל לזה (?).

כנראה אם כבוד הכרטיסן היה מטופל במישהו שמנוייד בכסא גלגלים הוא היה מדבר אחרת.

סתם אטימות וטמטום.

לא לעניין.

הרי לתגבר את הקו - רק בחלומות.

ומי צריך שלושה מבקרים בו"ז על אוטובוס אחד ?

(גם אחד זה יותר מדיי ביחס לשרות שמקבלים...).

ובגלל זה אנחנו נראים לפעמים כמו שאנחנו נראים (בצד השלילי).

שיהיה ערב טוב ושקט.

• אהבתי 3
  • מבאס 14
  • רעיון טוב! 1

alfa 156 2.5.

פורסם

תמצית הגועל והאטימות בחברה הישראלית. מההתנהלות בכבישים, לאלימות, להתנהלות (או אי התנהלות) בתורים, לאי קבלת האחר ועוד ועוד

מעצבן. ככה אנחנו נראים.

• אהבתי 1
פורסם

כאבא לילד נכה בכסא גלגלים אני יכול לומר ש-99.9% מהחברה מתייחסת מאד בהבנה והתחשבות.

אז תמיד יהיו גם הבודדים שלא עמדו בתור הנכון כשחילקו את השכל ואת הטקט, מה לעשות..

שמח בשביל האבא המדובר שהוא הצליח לקחת את זה בקלות ולעבור הלאה בחיים

• אהבתי 8
פורסם

במדינה נורמלית אף אחד לא היה מעז לחסום את המקום המיועד לכיסא הגלגלים ואנשים היו מפנים מקום למשפחה.

לגבי הכרטיסן, הייתי אומר לו שירד יחד עם השניים האחרים וככה יהיה פחות צפוף.

אני בדעה שתחב"צ צריכה להיות בחינם ולסוע 24/7 היכן שניתן בלי שיפריע למנוחה,  גם ככה הרוב כבר מסובסד, יש מגזר בת"א שהס מלהזכיר, לא מעניין אותו חוק כזה או אחר וחוגג על הטמטום שלנו ונוסע בחינם, וזו הבעיה הקטנה שלנו.

• אהבתי 1

עדיין לא קניתי אורה פאנקי קאט

פורסם

זה תוצאה של משכורת בהתאם לדרישות התפקיד
אם נותנים למבקרים ולנהגי האוטובוס משכורות נמוכות, אנחנו הראשונים שנסבול מה"בררה" שמתקבלים לתפקיד (לא כולם כמובן)
כנ"ל לעובדי הוראה ועוד מס' מקצועות

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בדיוק.

הכרטיסן ככה”נ לא חכם במיוחד.

כאבא לילד בכס”ג ההתנהלות כמעט תמיד מתחשבת. חוץ ממקומות שחושבים ששמתי ילד רגיל בכסא גלגלים בכדי להשיג משהו - תודה לאל נראה חיצונית רגיל ומתוק (”הוא נכה? אה, לא רואים עליו....”)

• אהבתי 5

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 4 שעות, MIKIOPA כתב:

במדינה נורמלית אף אחד לא היה מעז לחסום את המקום המיועד לכיסא הגלגלים ואנשים היו מפנים מקום למשפחה.

לגבי הכרטיסן, הייתי אומר לו שירד יחד עם השניים האחרים וככה יהיה פחות צפוף.

אני בדעה שתחב"צ צריכה להיות בחינם ולסוע 24/7 היכן שניתן בלי שיפריע למנוחה,  גם ככה הרוב כבר מסובסד, יש מגזר בת"א שהס מלהזכיר, לא מעניין אותו חוק כזה או אחר וחוגג על הטמטום שלנו ונוסע בחינם, וזו הבעיה הקטנה שלנו.

אם זה יהיה חינם האוטובוסים יהיו עוד יותר מלאים.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, חולגי כתב:

באוטובוס הצפוף, יש שלושה מבקרים (!). לא פחות. ספרתי.

כשמבצעים ביקורת עולה פקח מכל דלת של האוטובוס, כנראה כדי למנוע מאנשים לברוח.

לפני 28 דקות, itsik170 כתב:

האמת שבכלל לא בטוח, מחירי התחבורה הציבורית בישראל זולים גם ככה בהשוואה לעולם, אנשים נמנעים מתחבורה ציבורית מסיבות אחרות. מחקרים מראים שהורדת מחירים מתחת למה שיש היום כמעט שלא תשנה את מספר הנוסעים.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם
לפני 8 שעות, itsik170 כתב:

מקרה רלוונטי, אתמול (נסיעת תח"צ אחרת), שני נוסעות שראיתי, לפחות, כירטסו רק אחרי שכרטיסן עלה. אחת מהן כירטסה רק לאחר שהכרטיסן בדק אותה והעיר לה ועוד כעסה עליו החוצפנית.

כנראה שגם רווחת תופעה של השתמטות מלשלם.

אוטובוס היה ממש לא מלא ד"א בזמן זה (מניח שזה תלוי קו ושעה).

זו נהייתה פשוט מדינה שכל אחד עושה מה בא לו בראש.

alfa 156 2.5.

פורסם

הבודקים הללו הם דוגמה מצויינת לאפליה שקטה בלא מעט מקומות. בירושלים לדוגמא - קו 65/22 שעוברים בשמואל הנביא, לעולם לא יעלו באזור חרדי, היכן שחצי מהמשתמשים עולים ללא כרטיס כלל (הרי לשלם זה לחילונים). תמיד יעלו בגבעת התחמושת או צפונה וכנ"ל לכיוון דרום.

יכלו לתת בערך 500 דוחות בחצי שעה עם כמה בדיקות בשמואל הנביא, אבל כנראה יש הוראות מלמעלה.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 5
  • רעיון טוב! 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
לפני 10 שעות, tinoki כתב:

כרטיסן ככה”נ לא חכם במיוחד.

כאבא לילד בכס”ג ההתנהלות כמעט תמיד מתחשבת.

מאשר. פות"ש סתם נתקל בעיפרון לא מחודד, הרוב המוחלט של המשתמשים בתחב"צ ומתחשבים ועוזרים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ראיתי מקרה דומה. אוטובוס מלא לחלוטין. בתחנה ישב נוסע בכסא גלגלים. כשהאוטובוס התקרב לתחנה ונפתחה הדלת, הנהג כמובן יצא מהאוטובוס לפתוח את הרמפה. אבל בגלל שהאוטובוס היה מפוצץ פשוט לא היה מקום בכלל. אז כמה נוסעים ירדו מהאוטובוס, ופינו מקום לנכה על הכסא. הם המתינו אחר כך לאוטובוס הבא באותו הקו (הקו שרציתי היה פחות תדיר, אז הספקתי לראות את הכל).

• אהבתי 4
פורסם

עם כרטיסנים לא הייתה לי בעייה.

אבל, רוב נהגי האוטובוס אנטיפתים.
אני הייתי פותח בעצמי את הרמפה, מעלה את אימא לאוטובוס בעצמי, בקושי מספיק לרתום את הכיסא למקום והנהג כבר צועק עליי למה אני לא סוגר את הרמפה.

הרמפה לא נפתחת, אני ניגש לנהג ואומר לו שהרמפה נעולה, בתגובה הנהג.... חכה לאוטובוס הבא.

הנהג עוצר רחוק מהמדרכה, אני אומר לנהג שעכשיו קשה בגלל שהשיפוע של הרמפה תלול, הנהג... היית צריך להגיד לי מראש. אני אומר לו שלחצתי על פעמון הנכים ונדלקה לו נורית. הנהג... צועק ומדבר לא יפה.

ויש לי עוד סיפורים למכביר.

• מבאס 1
פורסם

נו נו...

נושא הנהגים הוא כאוב.

רובם (מודה: הכללה גסה. לפחות בקו בו אני נוסע קבוע, רובם לצערי כאלה, לפחות בקווים העירוניים) חושבים שהם מסיעים עדרי בקר לדרכם האחרונה (האצות ובלימות פתאומיות, מעבר ברמזורים אדומים, הדחפות לנתיבים, סתימת צומת עקב כניסה אליה באור אדום).

רמפה לנכים ? כנראה, ולצערי, כבר מעבר ליכולתם (=רצונם).

• אהבתי 1

alfa 156 2.5.

פורסם

איפב שאני חי כעת התחושה בתוך האוטובוס הרבה יותר נעימה מבישראל. הנהגים נוהגיח הרבה יותר רגוע. אפילו כשיש עומס - גם באוטובוס וגם על הכביש - אין את ההרגשה של להזרק ממקום למקום וג׳רקינס כזה שמעיף אותך.

אחד הדברים שעושים כאן הוא שברגע שאוטובוס מאותת לצאת מתחנה, עוצרים ונותנים לו לצאת. וזה לא משנה כמה עמוסה התנועה. הזמן של האוטובוס ועשרות הנוסעים עליו יותר חשוב מכל אדם אינדיבידואלי ברכב. אז בגלל שהנהג יודע שהוא יכול להשתלב באופן רגוע בתנועה, הנהגים צריכים להלחם פחות בתנועה. 

• תוכן חדש...