Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתה בטוח?

אין לי מושג מה הדרישות הרגולטוריות מתחנת טעינה, כמו שאין לי מושג מה הדרישות מתחנת דלק. בינינו - יש לך מושג מה הדרישות הרגולטוריות לדירה שבה אתה גר? אם תצלול לתוכן תגלה הרבה דברים שלא חלמת עליהם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 13 שעות, Gopher כתב:

במונחים של זמן ה-10 דקות הפרש זה לא הרבה.

לפני שהייתה טעינה אולטרה מהירה ההפרשים האלה היו גדולים בהרבה.

אולי לא הרבה, אבל תאר לעצמך תור של שלוש מכוניות לתדלוק נוזלי ואותו תור למטען, כמה דקות המתנה כשאתה השלישי במקרה הראשון, חצי שעה באופטימלי ( אולי אחד מהתור רוצה לטעון דווקא חצי שעה אולי שניהם ), במקרה השני. העניין עם החשמל הוא שצריך תמיד לשאת תפילה זכה שאין תור, במקרה של בנזין אפשר להתפקר בכיף.

פורסם
לפני 19 שעות, yosilogen כתב:

4 עמדות!!

נפלתי מהמיטה...

זה מאוד בעייתי כי אילת זה חור ורוב הנוסעים ירצו להטעין ל 80% לפחות , זה אומר שיהיה שעות עם תורות

זה שאתה קורא לעירי "חור" זה שלך ואני לא רואה טעם להגיב.

אבל לגבי התורות שאתה צופה- אני מזכיר לך שהתחנה המדוברת היא לא המקום היחיד בכל אילת להטענת כלי רכב חשמליים, יש עוד שלל מקומות להטענה- גם במהירות גבוהה וגם במהירות נמוכה.

ברוך ה' לא חסר, כמו בכל דבר הביקוש צמח אז גם ההיצע צמח.

וככל שהביקוש ימשיך לצמוח, גם ההיצע ימשיך לצמוח.

• אהבתי 2

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Gopher כתב:

מתוך האתר הרשמי של יונדאי, זה כתוב במפורש שזה נתמך: IONIQ 5 Charging | Eco - Hyundai Worldwide

In the long range battery version (72.6 kWh), IONIQ 5’s 800 V battery system offers the following charging times: 350 kW DC station: charging time 18 minutes from 10 to 80% range added from 5 minutes of charging: 111 km. 50 kW DC station: charging time 1 hour from 10 to 80% range added from 5 minutes of charging : 28 km

אתה יכול להפנות את הגרפים האלה ליונדאי, אני לא עשיתי לסוללות שלהם BENCHMARK :)

בכל מקרה ניתן לטעון סוללה ב-15 דקות עד 80%, וזה אני אומר מניסיון האישי שלי.

ההספק בציטוט שצירפת מתייחס לעמדת הטעינה. בפועל הרכב לא מגיע ל-240 קילו-וואט.

עריכה אחרונה על ידי orsh99
פורסם

בזהירות המתבקשת,

אם יטעינו איוניק 5 בעמדה של 350KW היא תקבל בפועל רק כ 240KW.

אם יטעינו בעמדה של 800KW הרכב יקבל 350KW.

מכיוון שאין כרגע בנמצא עמדות של 800KW, אז המקסימום כרגע בפועל עומד על 240KW. 

• רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 15 דקות, discoTD5 כתב:

בזהירות המתבקשת,

יש לך מקור?

פורסם
לפני שעתיים, רועי5 כתב:

אולי לא הרבה, אבל תאר לעצמך תור של שלוש מכוניות לתדלוק נוזלי ואותו תור למטען, כמה דקות המתנה כשאתה השלישי במקרה הראשון, חצי שעה באופטימלי ( אולי אחד מהתור רוצה לטעון דווקא חצי שעה אולי שניהם ), במקרה השני. העניין עם החשמל הוא שצריך תמיד לשאת תפילה זכה שאין תור, במקרה של בנזין אפשר להתפקר בכיף.

אתה יוצא מתוך הנחה שיש תור, ואני אומר לך בתור נהג של רכב חשמלי שמשתמש הרבה בעמדות טעינה שההנחה שלך לפחות במצב הנוכחי אינה נכונה.

יש המון עמדות טעינה ביחס למספר הרכבים החשמליים ורוב הזמן העמדות פנויות. אם העמדה תפוסה תמיד תוכל לטעון בעמדה אחרת באותה תחנה או לעבור לתחנה סמוכה ולהטעין שם. אתה יכול גם לבדוק את מצב העמדה באפליקציה לפני שאתה מגיע אליה.

אני יכול להוסיף שבהתחשב בפריסה המהירה של עמדות מהירות בחודשים האחרונים המצב רק משתפר ואפשרויות הטעינה רק גדלות.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

אתה בטוח?

אין לי מושג מה הדרישות הרגולטוריות מתחנת טעינה, כמו שאין לי מושג מה הדרישות מתחנת דלק. בינינו - יש לך מושג מה הדרישות הרגולטוריות לדירה שבה אתה גר? אם תצלול לתוכן תגלה הרבה דברים שלא חלמת עליהם.

בטוח במה? שיש לתחנות דלק דרישות בנושא בטיחות אש ומניעת זיהום סביבתי נוקשות? כן, אני בטוח.
אני לא מבין מה הקשר לדירות. הדיון הוא על תחנות דלק וטעינה.

פורסם

לא מבין את המבנה ההזוי הזה.

בזבוז מקום משווע.

למה לא לעשות שורות צמודות? יכלו להכניס 20 עמדות באותו שטח של 4

• רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 3 שעות, discoTD5 כתב:

בזהירות המתבקשת,

אני מתקן את עצמי, עשיתי קצת קימצ'י מהנתונים.

אם תחברו איוניק 5 לעמדת טעינה שעובדת על 400V תקבלו קצב טעינה של 175KW

אם תחברו לעמדת טעינה שעובדת על 800V קצב הטעינה יהיה מקסימלי, כלומר 350KW

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 30 דקות, discoTD5 כתב:

אם תחברו לעמדת טעינה שעובדת על 800V קצב הטעינה יהיה מקסימלי, כלומר 350KW

ככל הידוע לי החלק הזה לא נכון. הרכבים שיונדאי מוכרים לא יודעים לקבל מעל 240 קילו-וואט.

הסיבה שהם תמיד כותבים 350 קילו-וואט היא (לדעתי) כי אלו המטענים הנפוצים בעולם (electrify america, ionity) שתומכים במהירות המקסימלית של הרכב (כאמור 230 ומשהו קילו-וואט).

אותם מטענים תומכים ב-800 וולט.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Gopher כתב:

מה לא ברור במה שכתבתי?

15 דקות זה לא הרבה יותר מחמש דקות.

נראה לך שאחרי שמשפחה ארץ ישראלית מצויה תתיישב לאכול מישהו אשכרה יטרח לקום בשביל להזיז את הרכב כדי לפנות עמדה? אתה לא חי בשוויץ. לא פעם ולא פעמיים יצא לי לראות נהגים שנטשו רכב בעמדת תדלוק והלכו לקפה ומאפה. אחת כמה וכמה כאשר זמן "התדלוק" לוקח פי 3-4 בהשוואה לרכב בנזין.  

לפני 16 שעות, arturkopit כתב:

תיארת לי פה משהו שנכון ל22 ביולי 2023, מה יהיה עוד שנה לצורך העניין אם כמות הרכבים החשמלים תגדל ב10%?20%?30%?

מכות. לא צריך לחכות שנה. זה כבר המציאות בעמדות טעינה ציבוריות. הכי מסכנים אלה שקונים מכונית חשמלית בלי שיש להם עמדת טעינה בחנייה של הבית. רחמים עליהם. 

עריכה אחרונה על ידי Mortician
  • אהבתי 4
פורסם
לפני 10 דקות, Mortician כתב:

נראה לך שאחרי שמשפחה ארץ ישראלית מצויה תתיישב לאכול מישהו אשכרה יטרח לקום בשביל להזיז את הרכב כדי לפנות עמדה? אתה לא חי בשוויץ. לא פעם ולא פעמיים יצא לי לראות נהגים שנטשו רכב בעמדת תדלוק והלכו לקפה ומאפה. אחת כמה וכמה כאשר זמן "התדלוק" לוקח פי 3-4 בהשוואה לרכב בנזין.  

מכות. לא צריך לחכות שנה. זה כבר המציאות בעמדות טעינה ציבוריות. הכי מסכנים אלה שקונים מכונית חשמלית בלי שיש להם עמדת טעינה בחנייה של הבית. רחמים עליהם. 

האם יש לך רכב חשמלי שאתה מטעין או שאתה מומחה שמסוגל לחזות התנהגויות חברתיות?

אז זהו שלי יש רכב חשמלי ואני מטעין אותו הרבה בעמדות מהירות, ככה שאני מכיר את התחום היטב. אז בוא אני אחדש לך, רוב העמדות שאני מגיע אליהם פנויות ואני לא נתקל בשום דבר ממה שתארת. מכסימום אם עמדה תפוסה טוענים בעמדה אחרת.

הרבה מזה שהעמדות פנויות הוא בגלל שחברות הדלק שמות שלטים שמזהירים נהגים סוררים בגרירה של רכבם וצובעים בצורה בולטת את החניות של העמדות.

וכפי שכתבתי המצב רק משתפר בגלל פריסה נרחבת של עמדות בחודשים האחרונים. אם הפריסה הזאת תמשיך אז העתיד אופטימי.

• תוכן חדש...