Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה ימים הייתי בתאונת שרשרת - עמדתי בפקק, ואז שמעתי מאחורי פגיעה של רכב ברכב, לאחר מכן פגיעה נוספת, ולבסוף רכב פגע בי מאחורה והטיח אותי על הרכב שלפניי. ככל הנראה היו סה"כ כ-5 רכבים בשרשרת (הספקתי לצלם רק את הרכב שלפניי ורכב אחד מאחורי ולהחליף איתם פרטים, עם נהגי 2 הרכבים הנוספים לא הספקתי לדבר והם נסעו). 

הנזקים לא נראים רציניים מידיי (בתמונות המצורפות)... מקדימה יש מעיכה קצת יותר רצינית, ושיניים שיצאו בחלק התחתון. 

השאלה שלי היא כזאת - האם כדאי לתבוע בכלל במקרה כזה? אם אני מבין נכון אז אם אני מחליט לתבוע זה יהיה ישירות את חברת הביטוח של הנהג האחרון בשרשרת (אני אצטרך להשיג את הפרטים שלו)? 

תודה!

WhatsApp Image 2023-07-14 at 10.42.50.jpeg

WhatsApp Image 2023-07-14 at 10.42.30.jpeg

פורסם

פנה לסוכן הביטוח, דווח על התאונה, עדיין אל תגיש תביעה. קבל ממנו הנחיות. הוא נתקל בארועים כאל. כל שבוע.

פנהבהקדם למוסך להערכת הנזק. בהחלט יכול להיות יותר משמעותי ממה שנדמה לך. היקף הנזק משמעותי בבחירת התנהלותך. עם זאת, צפה לתביעה מצד בעלי הרכב שעמד לפניך.

קרוב לוודאי שהצעד הנכון יהיה לתבוע את בעל הרכב שפגע בך, ושהוא ישרשר את התביעה לאחור. ואגב, אני מקווה שיש לך סרטון או הוכחה אחרת לסדר האירועים, ושלא היה הפוך - פגיעה שלך ברכב שלפניך ואז ספיגת פגיעה מאחור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עד שלא תבדוק מה קורה מתחת - לא מספיק להסתכל רק על החיצוניות של הפגוש - לא תדע מה הנזק באמת.

יחד עם זאת, בהנחה שלא רק אתה אלא כל הנהגים מאחוריך גם עמדו ושלפחות חלקם כם הפעילו בלימה פעילה (בלמים, בלם יד) - אולי הנזק לא גדול.

אבל אם גם אתה היית עם בלם פעיל, ועדיין הועפת על הרכב שלפניך .....

כמו שכתב ספריאל - הודעה לחברת הבטוח, אולי תביעה מהרכב שלפניך (ואז אתה צריך לתבוע את זה שאחוריך ולמעשה את כל השרשרת) ולהכניס את הרכב למוסך כדי לבדוק שאין נזק יותר חמור ממה שאתה רואה בעין מבחוץ!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה על התשובות,

הכנסתי את הרכב למוסך ושם קיבלתי הערכת נזק של כ-15,000 ש״ח ע״י שמאי. פניתי לחברת הביטוח שלי כדי שהיא תגיע להסדר צד ג׳ מול חברת הביטוח של הנהג שהתחיל את התאונה (האחרון בשרשרת). התשובה שהגיעה מחברת הביטוח שלו היא שאין אפשרות להסדר צד ג׳ כיוון שהמקרה עדיין בחקירה.

חברת הביטוח שלי אמרה לי שאני יכול לבקש משמאי חוות דעת פרטית, ולהשאיר לו צ׳ק דחוי, ובנוסף להשאיר למוסך צ׳ק דחוי על התיקון, ולהגיש תביעת צד ג׳ רגילה לחברת הביטוח של הנהג הפוגע.

איך לדעתכם כדאי לי להתנהל במקרה כזה, בהנחה שאני לא רוצה להשאיר עכשיו למוסך צ׳ק של 15,000 ש״ח בלי לדעת מתי והאם אראה את הכסף בחזרה?

• תוכן חדש...