Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין ללמוד לייצר מעגלים שונים ומשונים, לשלב בדברים שאני בונה או כדברים STAND ALONE.

אממה, כחלק מהלימודים שלי אני גם עובר בריפרוף על אלקטרוניקה- והבולשHט של המתמטיקה, שאין לו קשר לכלום דבר, מחרפן אותי. 

חשבתי על ללכת וללמוד בסיום הלימודים האלו גם הנדסאי אלקטרוניקה, ירדתי מזה... :lol:

אני סה"כ רוצה ללמוד את הרכיבים, השימושיות שלהם וכיצד הם משתלבים עם רכיבים אחרים ליצירת מעגל. 

האם זה אפשרי בכלל בלי להיכנס יותר לעומק ? או שאני חייב להבין גם את המתמטיקה של העסק?

האם התוכנות לתכנון מעגלים יודעות לבצע את החישובים בעצמן, בדומה לתוכנות של שרטוט מכונות?

האם יש תוכנות מומלצות וחינמיות לתחום?

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

בכנות... לא
יש קשר ישיר וע"מ להבין את הדברים לעומקם, במיוחד באנלוגי, צריך בסיס של מתמטיקה ופיזיקה
אולי יש כלים אוטומטים, מניח שהם יודעים לעשות הכל היום
אבל זה לא יהפוך אותך למבין.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 3
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה. 

חשבתי ככה, האמת. 

במיוחד אחרי שלמדתי על מגברי שרת והשטויות שלהם, לגבי העולם האמיתי יש לזה השלכות שאני עוד לא יודע להבין כי אני לא נכנס לזה עמוק מספיק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חשבתי מהתיאור של מה שאתה רוצה שהנדסאי אלקטרוניקה עונה על הדרישות אבל רשמת שניסית...

פורסם

לא ניסיתי, אני עדיין לומד מכונות. 

נתקלתי בקצת מאד חומר כחלק מתכנית הלימודים שלי. 

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

אני סה"כ רוצה ללמוד את הרכיבים, השימושיות שלהם וכיצד הם משתלבים עם רכיבים אחרים ליצירת מעגל. 

אתה יכול ללמוד על החלקים, מה זה נגד,קבל,סליל, ממסר,דיודה וכדומה, ולהכיר מעגלים פשוטים שלהם. בנוגע למתמטיקה, אתה צריך רק לדעת דברים פשוטים כמו מתח, זרם והספק. כל המידע הזה נמצא באינטרנט, וכמה רחוק תגיע בנושא תלוי בך. לתוכנות בשלב הזה אני לא רואה צורך. זה כמו שתרצה לנהוג אוטונומית לפני שאתה יודע בכלל לנהוג, או להשתמש במחשבון לפני שאתה יודע מתמטיקה.

פורסם

לא יודע כמה תוכנה לא בעניין... רוב הדברים בימינו כבר כוללים בקרים אלקטרונים עם חיבורים אנלוגים לשליטה על רוב מה שמעבר לswitch פשוט (אם נהיה קטנוניים ההבנה הבסיסית של הדברים האלו כבר הולכת עשרות שנים אחורה) וצריך את השילוב של מתמטיקה ולפחות הבנה של זה לדברים יותר מתוחכמים.

בימינו אפילו המטען פלאפון הממוצע כבר כולל מערכת בקרה (אני לא מדבר על תוכנה כמו שרצה על המחשב בצורה קלאסית , אבל כן על קוד ברמת מכונה ומעלה. כשהומעלה משמש בהרבה מקרים כדי לפשט דברים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מהנסיון שלי בתור הנדסאי אלקטרוניקה (לימים מהנדס), מפתח מעגלים ומנהל לשעבר של צוות פיתוח של הנדסאיי אלקטרוניקה, אין צורך בידע מתמטי מעמיק.

בעבודה יומיומית של הנדסאי אלקטרוניקה שעובד עם מעגלים ואפילו מפתח מעגלים, צריך להכיר ולהבין עיקרון פעולה של רכיבי ייסוד, חוקים בסיסיים בחשמל (קירהוף אוהם ושות'), צריך לדעת לקרוא ולהבין דפי נתונים לעומקם,

וליישם reference designs מספרים ומדריכים של יצרנים לצרכים שלך.

המתמטיקה ב99% מהמקרים מסתכמת ב4 פעולות חשבון.

יום טוב גם לך

פורסם

מחזק את מה שנירשם מעלי, כדי להבין ברמה סבירה מעגלים אלקטרוניים דרוש מתמטיקה פשוטה ברמה של משוואות עם שני נעלמים.

אבל אתה צריך את המתמטיקה בשביל להבין מה קורה במעגלים

טסלה 3 2022

פורסם

אם אתה מסתפק ב reference design אתה די ֲמשטיח״ את הפיתוח. כלאמר אתה בעיקר בונה / ממשש תכנון מאד בסיסי של הרכיב איתו אתה עובד.

אלקטרוניקה וחשמל ברמת הנדסה, ונדייק לרמת פיתוח וחדשנות, דורשת מתמטיקה הרבה מעבר לבסיס.

נסה לתכנן מוצר שידור מתקדם שיאמץ התנהגות דינמית בהתאם לתנאים משתנים תדיר בשטח (מעגל שידור/קליטה לסלולר מתקדם למשל) ותראה כמה מתמטיקה יש מאחורי זה. גם עם תוכנות ״חכמות״ אתה נדרש להבין אם מה שהתכנה מציעה אכן עונה במלואן על כל הדרישות מהתיכנון.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

אני מעוניין ללמוד לייצר מעגלים שונים ומשונים, לשלב בדברים שאני בונה או כדברים STAND ALONE.

אממה, כחלק מהלימודים שלי אני גם עובר בריפרוף על אלקטרוניקה- והבולשHט של המתמטיקה, שאין לו קשר לכלום דבר, מחרפן אותי. 

חשבתי על ללכת וללמוד בסיום הלימודים האלו גם הנדסאי אלקטרוניקה, ירדתי מזה... :lol:

האם זה אפשרי בכלל בלי להיכנס יותר לעומק ? או שאני חייב להבין גם את המתמטיקה של העסק?

האם התוכנות לתכנון מעגלים יודעות לבצע את החישובים בעצמן, בדומה לתוכנות של שרטוט מכונות?

האם יש תוכנות מומלצות וחינמיות לתחום?

תודה לעונים. 

אפשרי אבל לא תגיע רחוק (בלי קשר למתמתיקה).

לבנות מעגלים אלקטרונים תוכל ללמוד מסרטונים ביוטיוב אבל לתכנן מעגלים אלקטרונים פשוטים אנלוגים/דיגטאליים כגון: מגבר שמע או קדם מגבר לאוזניות או סתם טיימר המדליק/מכבה תאורה בעזרת ממסר תצטרך ללמוד להקדיש המון ובעיקר ללמוד להבין דפי נתונים של רכיבי אלקטרוניקה.

גם מהנדס אלקטרוניקה שסיים זה אתה את לימודיו אינו מסוגל לתכנן מעגלים מורכבים בלי ניסיון קודם קרי עבודה של לפחות 3-5 שנים בתכנון.

תתפלא אבל הספקתי להכיר גם מורה מהנדסת אלקטרוניקה שלא ראתה מימיה סליל לתחום ה-RF עם פריט לכיוון ההשראות.

איזה כייף לי :)

פורסם

תוכנות יודעות לחשב ולהריץ סימולציה של מה שתרצה, אבל אם התוצאה לא לרצונך (והיא תמיד לא לרצונך בהתחלה), אתה צריך להבין מה קורה ואת מה לשנות במימוש של המעגל.

את זה אתה יכול להשיג או אם הרבה ניסיון והבנה בסיסית או עם הבנה מעמיקה וניסיון בסיסי.

מתמטיקה ברמה של 4 יחידות תכסה 95% ממה שתרצה לעשות. זה וחיבור אינטרנט.

אגב, כמו שאמרו פה, חלק לא קטן ממה שנעשה פעם אנלוגית, נעשה היום עם בקרים או רכיבים מוכנים ואז זה כבר תוכנה, בלי שום משוואות דיפרנציאליות וכו׳.

פורסם
לפני 3 דקות, stx כתב:

בלי שום משוואות דיפרנציאליות וכו׳

כן נו ... אבל אתה:

1. לא תמיד בסביבה שמפשטת לך את ההכנסה של המשתנים כדי לקבל את הכיול בסוף / את הפונקציה.

2. לפעמים אתה רוצה ללכת לשימוש אחר וצריך להתחיל מאפס.

זה אכן לא המצב שאתה צריך לפתור אותן בעצמך - אבל ההבנה צריכה להיות שם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני לא יודע מה פות״ש מתכנן לבנות אבל התשובה לשאלה הזו היא כן.

לפני 9 שעות, ברווז כתב:

האם זה אפשרי בכלל בלי להיכנס יותר לעומק ?

כמובן שהוא יבין יותר אם הוא יבין את המתמטיקה, אבל אם הוא יעקוב אחרי עשרה פרויקטי diy שיש להם מדריכים מאוד מפורטים, בפרויקט ה-11 הוא כבר יוכל להתקדם לא רע בעצמו.

ואם הוא ייתקע, יש אינספור פורומים להיעזר בהם, כולל כאן.

• תוכן חדש...