Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצוף דלק תקול ? מאזדה 6 2010

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Buki,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אוהבי רכב,

ברשותי מאזדה 6 2010, שנה אצלי, לפני חודש הוסבה לגז, ק''מ נמוך

לפני כמה ימים, נדלקה לי המנורה של הדלק, אחרי 10 ליטר בערך האקדח דלק קפץ, והמד מראה מיכל מלא,

מאז כל יום יורד בכמה אחוז, למרות שאני לא נוסע על דלק.

אשמח לעזרה מה הבעיה? ודרכי טיפול.

תודה מראש

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, מוטור כתב:

למרות שאני לא נוסע על דלק.

כנראה שהרכב כן משתמש בהרבה דלק עדייון גם בנסיעה על גז לך למתקין של הגז שיעשה לך כיוונים מחדש

ולגבי המנורה הגז לפעמים משגע את החיישן כמות דלק נדלקה גם מנורת צ'ק אינג'ין ?

עריכה אחרונה על ידי של
פורסם
לפני כשעה, של כתב:

כנראה שהרכב כן משתמש בהרבה דלק עדייון גם בנסיעה על גז לך למתקין של הגז שיעשה לך כיוונים מחדש

ולגבי המנורה הגז לפעמים משגע את החיישן כמות דלק נדלקה גם מנורת צ'ק אינג'ין ?

לא נדלקה מנורת צ'ק אינגי'ן,

הוא אמור לצרוך רק בהתנעה,

תלוי בסוג המנוע, יש מנועים שזה צריכה מעורבת, במקרה שלי זה רק על גז, למעט בהתנעה

פורסם

זה תלוי בחברה של המערכת ובמתקין ברוב המערכות היום זה מכוון אוטומטי שבעומס הרכב ישתמש גם בבנזין וזה נתון לביוון של המתקין

פורסם

האם אחרי כיבוי המנוע, פתחתת דלתית תדלוק, המתנה של כמה דקות והתנעה מחדש שעון דלק מראה את המפלס הנכון?

אני מכיר את התופעה הזו ממכוניות אחרות, רנו ופיז'ו.

העיקרון הוא שמפלס הדלק במיכל נמדד על ידי המצוף רק בהתנעה. 

אחרי זה כשהאוטו נוסע, המחשב יודע בכמה בנזין המנוע השתמש ובהתאם לכך מוריד את השעון דלק, לא מסמך על מצוף. מחשב מנוע לא יודע ששמו מערכת גז, הוא מבחינתו יודע שהמנוע צורך דלק ומראה בשעון שהמפלס יורד.

תבדוק אם זה מסדר לך לפי מה שכתבתי בהתחלה. 

איך מטפלים בזה? לא חושב שאפשר, מערכת גז היא לא מערכת מקורית של היצרן הרכב ואין מה לצפות להתאמה מושלמת. זו אחת המגבלות.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

האם אחרי כיבוי המנוע, פתחתת דלתית תדלוק, המתנה של כמה דקות והתנעה מחדש שעון דלק מראה את המפלס הנכון?

אני מכיר את התופעה הזו ממכוניות אחרות, רנו ופיז'ו.

העיקרון הוא שמפלס הדלק במיכל נמדד על ידי המצוף רק בהתנעה. 

אחרי זה כשהאוטו נוסע, המחשב יודע בכמה בנזין המנוע השתמש ובהתאם לכך מוריד את השעון דלק, לא מסמך על מצוף. מחשב מנוע לא יודע ששמו מערכת גז, הוא מבחינתו יודע שהמנוע צורך דלק ומראה בשעון שהמפלס יורד.

תבדוק אם זה מסדר לך לפי מה שכתבתי בהתחלה. 

איך מטפלים בזה? לא חושב שאפשר, מערכת גז היא לא מערכת מקורית של היצרן הרכב ואין מה לצפות להתאמה מושלמת. זו אחת המגבלות.

אני לא יודע כמה דלק יש לי בפועל,

המד שלי אנלוגי, אז לא נראה לי שזה עובד ככה.

תודה

פורסם

מה שרשמתי מתייחס למד אנלוגי. זאת אומרת המחוג אנלוגי אבל מה שהוא מראה זה נתון מחושב. 

זו בעיה מוכרת במכוניות עם גפ"מ. 

אם זה לא ככה אז מה אתה חושב שזה? מראה שאין דלק אבל כשאתה בא לתדלק יש דלק, מה הסיבה לדעתך?

• פיתרון
פורסם

טוב קראתי קצת מידע. 

יתכן שברכב שלך מצוף דלק מקבל נתח כל הזמן גם כשסוויץ סגור.

אז לא יהיה מספיק לכבות ולהדליק מנוע, צריך שיהיה שינוי במפלס דלק על מנת שיחדש את הקריאה.

מה שעושים אנשים זה ניתוק בקו מתח למצוף, עם מתג ידני או עם ממסר שמוזן מההזנה של משאבת דלק. ככה אחרי הניתוק והחזרת מתח הקריאה מתרעננת. 

בכל מקרה  95% שזו הבעה אצלך, דובר על זה הרבה בפורומים של גפ"מ. 

רק התנאים בהם הקריאה מהמצוף מתרעננת שונים בין היצרנים. אתה יכול לנסות ללמוד את החוקיות.

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 15.6.2023 בשעה 23:59, Buki כתב:

טוב קראתי קצת מידע. 

יתכן שברכב שלך מצוף דלק מקבל נתח כל הזמן גם כשסוויץ סגור.

אז לא יהיה מספיק לכבות ולהדליק מנוע, צריך שיהיה שינוי במפלס דלק על מנת שיחדש את הקריאה.

מה שעושים אנשים זה ניתוק בקו מתח למצוף, עם מתג ידני או עם ממסר שמוזן מההזנה של משאבת דלק. ככה אחרי הניתוק והחזרת מתח הקריאה מתרעננת. 

בכל מקרה  95% שזו הבעה אצלך, דובר על זה הרבה בפורומים של גפ"מ. 

רק התנאים בהם הקריאה מהמצוף מתרעננת שונים בין היצרנים. אתה יכול לנסות ללמוד את החוקיות.

תודה רבה, בררתי היום עם המוסך, וזאת היתה התשובה, כמו שאמרת,

• תוכן חדש...