Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה צודק. לאחר החלפת צמיגים ואפילו רק רפידות גם מבחינת הזמנים היא עושה את העבודה.
כפי שרשמתי קודם לי אישית זה פחות שינה, אני חושב שעשיתי באזור ה-1:08 אז ממש לא הייתי הכי מהיר, עקפו אותי סתם גולפים וזה לא הציק לי בכלל, אני בספק אם הם נהנו כמוני.

לפני 58 דקות, Doron_Z כתב:

ברמת המחיר שלה דור 2 כמו שרומן ציין מביאה ביצועים טובים, יותר גם מרוב ההוט האצ׳ים (שברובן אגב עולות בארץ יותר אם מדברים על המשפחתיות החמות) 

נכון. יש מצב שהיה יותר נכון לשדרג את המערכת והאגזוז למשל ולהתחייב לרכב כרכב עיקרי מאשר לחפש תחליף או שילוב שיחליף.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

קשה לי להתייחס לביטוי סובייקטיבי כמו ״עומדת יפה״.

הדור הראשון משמעותית איטית מהוט האצ׳ מתורבתת, ונתוני המנוע שלה לא מתקרבים, בטח לא מבחינת מומנט.

עד שאתה מפנה את ההגה מעל 5 מעלות ימינה או שמאלה.

וכמו שדורון אמר, הדור השני עומד איתן יפה אפילו בקו ישר.

הערות עוקציות בצד (אני יודע שאתה ממש אוהב), צבע כתום נראה מצוין במציאות, במיוחד על שתיינית דיזל עם סטיות ספורטיביות @eden-h

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, nadavd4 כתב:

עד שאתה מפנה את ההגה מעל 5 מעלות ימינה או שמאלה.

ממש ממש לא נכון.

לדוגמא:

לגבי הכתום, אתה כתבת ״מה רע בפשרה״, שזו תגובה לא קשורה בכלום למה שאני כתבתי. זה לא קשור לעוקצנות, זה קשור לדיון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מאיך שאני מבין הוט האצ' מודרניות עם דיפרנציאל מוגבל החלקה, צמיגים ענקיים וברקסים גדולים התגברו על רוב המגבלות שמנעו מרכבי הנעה קדמית בעבר להתמודד עם המון כוח.
עד כמה הן מערבות/מתקשרות/מאתגרות זה כבר יותר עניין של איך היצרן אפה אותן מאשר סוג ההנעה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 שעות, falou כתב:

הדור הראשון משמעותית איטית מהוט האצ׳ מתורבתת

הדור השני דיי פתרה את נקודת החולשה היחסית הזאת שהייתה בדור הראשון. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 17 דקות, farkash7 כתב:

מאיך שאני מבין הוט האצ' מודרניות עם דיפרנציאל מוגבל החלקה, צמיגים ענקיים וברקסים גדולים התגברו על רוב המגבלות שמנעו מרכבי הנעה קדמית בעבר להתמודד עם המון כוח.
עד כמה הן מערבות/מתקשרות/מאתגרות זה כבר יותר עניין של איך היצרן אפה אותן מאשר סוג ההנעה.

ולכן, לדעתי הכנה, משהו במשבצת הזאת יתן לך מה שאתה מחפש, אחרי שהחלטת שברז היא לא מספיק דיילי בשבילך.

פורסם
לפני 25 דקות, farkash7 כתב:

הוט האצ' מודרניות

כתבתי את זה פעם, הבעיה ברוב ההוט האץ׳ המודרניות, היא שכדי להנות מהן צריך לנהוג אותן מאד חזק ואז זה ממש מסוכן. להבדיל הברז/מיאטה יודעות להיות מאד מהנות (ומתקשרות) במהירויות שפויות לחלוטין.

• אהבתי 3

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, menir1 כתב:

הדור השני דיי פתרה את נקודת החולשה היחסית הזאת שהייתה בדור הראשון. 

גם אם היו לרכב הזה עוד 100 סוסים, בידוד רעשים של מרצדס ודיאטה של 100 קילו אם היא לא יורדת מ8 דקות ברינג אני לא חושב שהיית מצליח לשכנע אותו.

ברז ומיאטה אלה דוגמאות לרכבים שקונים מהרגש ולא מהראש. וזה בסדר שזה לא יתאים לכולם.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

אני רק יכול להעיד על עצמי, אני משתמש ב fk8 בעיקר לסידורים וקניות וגם הדרך לשם תמיד מהנה ( תיגמר המלחמה אחזור קצת לטיולים) במסלול אעדיף רכב רישיון אפור. כבר הרבה זמן לא הייתי במסלול אבל ניתן היה להתאמן 2400 שח לשעה נטו ב208 קאפ.

לי זה התאים.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

זה כולל הכל? כולל דלק? מה לגבי ביטוח? נזק חס וחלילה?
אם זה באמת כולל הכל ואתה מכוסה על כל נזק בגוף ורכוש זה מחיר סביר מאוד אם משקללים עלות יום מסלול עם רכב שלך שלא רחוקה מזה בBRZ לפחות (בלי להתחשב בירידת ערך/טיפולים). במיאטה אולי זה זול יותר כי עלויות הברקסים/צמיגים יותר נמוכות.

לפני 58 דקות, menir1 כתב:

כתבתי את זה פעם, הבעיה ברוב ההוט האץ׳ המודרניות, היא שכדי להנות מהן צריך לנהוג אותן מאד חזק ואז זה ממש מסוכן. להבדיל הברז/מיאטה יודעות להיות מאד מהנות (ומתקשרות) במהירויות שפויות לחלוטין.

נכון, התייחסתי רק לטענה שהן לא יודעות לפנות.

לפני 54 דקות, nadavd4 כתב:

גם אם היו לרכב הזה עוד 100 סוסים, בידוד רעשים של מרצדס ודיאטה של 100 קילו אם היא לא יורדת מ8 דקות ברינג אני לא חושב שהיית מצליח לשכנע אותו.

ברז ומיאטה אלה דוגמאות לרכבים שקונים מהרגש ולא מהראש. וזה בסדר שזה לא יתאים לכולם.

לא מדוייק. יהיה יותר קל לשכנע אותי לעשות פניית פרסה ולקנות BRZ ובאמת להשתמש בה כרכב עיקרי מאשר לקנות הוט האצ' מבית VAG למשל שתחליף אותה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

זה כולל הכל למעט תאונות רכוש. אין סיבה באימון בדיוק כמו עם הרכב שלך לא תעשה תאונות באימון.

דרך אגב אין ביטוח רכוש משתלם לרכב רישוי צהוב.

כשתה עולה למסלול עם רישוי צהוב אתה חותם וויתור על תביעות נזק לרכוש.

• מעניין 1
פורסם

לגבי רישוי צהוב בגדול אתה צודק אבל זה תחום אפור ולא כל הימי מסלול מנוהלים באותה צורה...
לפחות ממה שסיפרו לי היו כאלה שעשו נזק לרכב וכן הצליחו לקבל כסף מהביטוח.

גם בהתחשב בסיכון של תאונת רכוש זה עדיין מחיר טוב, גם אם תיקח שעה וחצי פעם בחודשיים (רוב ימי המסלול הם סדר גודל של שעה וחצי מרגע ההזנקה לא יותר) זה יצא זול יותר מלהחזיק רכב רק למסלול.
אם הרכב עושה יותר מזה זה כבר עניין אחר.

פורסם

אני לא יודע מה שמעת או מכיר.

לא קיים ביטוח משתלם לרכב על המסלול.

אפשר לעשות תאונה במסלול בערד ולהגיד שאת התאונה עשית ביציאה מכביש 31 או כל מה שעולה לך בראש.

זה לא חוקי ולא הייתי ממליץ לספר סיפורים לחברת הביטוח.

יום מסלול הוא לפחות שלוש שעות ברוטו (תלוי מפעיל) אתה נוהג עשר דקות נח 15 ועולה שוב.

אני לא מדבר על מפעיל שדוחס רכבים ועושה מקצים.

פורסם
לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

שמעתי וקראתי עליה הרבה דברים טובים, אבל שמועות (לא יודע אם מבוססות או לא) על גיר לא אפוי לגמרי הפחידו אותי... גיר כפול מצמדים חדש הוא תמיד מתכון לצרות ועלויות התיקון תמיד גבוהות מאוד ובהרבה מקרים לא חלק מהאחריות ("בלאי").

אני חושב שכפי שרשמו לי בעלי נסיון לאחר שחוויתי רכב כמו הBRZ יש סיכוי לא רע שאתאכזב מהוט האצ' "סטנדרטית". מכונת קרב מערבת ומענגת כמו הType R שכנראה כן הייתה עונה על כל הדרישות (פרט לאוטומט, אבל נגיד שעל זה סולחים) רחוקה מהישג יד (נמכרות במחיר שאני לא מוכן להוציא על הוט האצ' טובה ככל שתהיה, גם על רכב משומש אנשים מבקשים 300K... המחירון 270K אגב).
כפי שאני רואה את זה כרגע יש לי שתי אופציות:
1. להתעלם לחלוטין מעניין הספורטיביות, לקנות רכב שיקח אותי לעבודה, אולי עם ערך מוסף (ג'יפ/חשמלי/וורמ האצ' סטייל 308GT/מנהלים סטייל מאזדה 6) ובהנתן שבאמת יחסר לי הדבר (וקצת עצוב לי פתאום שהיא לא בחניה שלי...) לקנות עוד משהו שיענה על הדרישה הזו.
2. לעשות פניית פרסה ולקנות BRZ ולהיות מחוייב לזה, היא תשמש כרכב עיקרי שלי ולא פסל/צעצוע. יש סיכוי שאם הייתי פועל ככה מהתחלה בכלל לא היינו מנהלים את הדיון הזה עכשיו אלה רק שיתוף של "סיכום שנה".

אני חושב שהאופציה של טסלה פרפורמנס כנראה יורדת, מדובר בהשקעה גדולה שלא בטוח שתענה על כל הדרישות, אם כבר נראה לי שיותר הגיוני לקנות את הגרסה הפשוטה (ההפרש בינהן הוא 80K בערך) ככה אוכל לשקול תוספת בעתיד אם אחליט ללכת על אופציה 1 למשל.

אתה מסתכל על הטייפר החדשה בלבד עושה רושם, אבל אתה יכול לקחת בחשבון גם אחת משומשת מדור או שניים אחורה זה כבר תוכל להביא ב150-160 לאחת מצויינת(והFK2 גם צפוי בסיכוי לא רע להפוך לרכב נדיר ואז אתה גם יכול לקבל עלית ערך עתידית תלוי כמה זמן תחזיק כמובן), FK8 לא סביר שתהיה נדירה אבל היא יותר מאוזנת והגיונית לבנאדם הנורמלי

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 31 דקות, הרקוליטו כתב:

יום מסלול הוא לפחות שלוש שעות ברוטו (תלוי מפעיל) אתה נוהג עשר דקות נח 15 ועולה שוב.

צודק... כבר שכחתי.
לגבי מקצים. הייתי בימי מסלול שהכל פתוח, תעלה תירד מתי שאתה רוצה, וכאלה עם 3 מקצים.
האמת שבהתחלה הייתי סקפטי מאוד, אבל אין הרבה הבדל כי כמו שאמרת אתה צריך לרדת לנוח ולתת לרכב (ברקסים בעיקר) להתקרר, בזמן הזה המקצים האחרים נוסעים. אם זה מנוהל טוב לא תרגיש כמעט הבדל מאשר "פיט פתוח" (נראה לי שזה המונח).
עדיין המחיר שציינת הוא לא רע בכלל אם אני מחשב עלות יום מסלול בBRZ למשל ומתייחס גם לחישובי ירידת ערך/טיפולים.
כמובן שאם הרכב שאיתו אתה מגיע למסלול משמש גם כרכב עיקרי זה שונה.

לגבי הביטוח מניח שאתה צודק גם פה.

לפני 13 דקות, ik3 כתב:

אתה מסתכל על הטייפר החדשה בלבד עושה רושם, אבל אתה יכול לקחת בחשבון גם אחת משומשת מדור או שניים אחורה

על דור קודם דורשים גם סכומים מופרכים, מעל 200K ממה שראיתי... לפחות זה מה שיש כרגע בלוחות.
לא יודע איך מרגישה שני דורות אחורה מבחינת נוחות כדיילי, ממה שאמרו קודם היא פחות מתאימה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...