Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לומד לא מעט זמן.

קח בחשבון שזו עבודהששוברת את הגב. אתה עובד רוב היום כפוף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

קח בחשבון שזו עבודהששוברת את הגב. אתה עובד רוב היום כפוף.

התכוונתי למסלול של חרט,לא שאני מתכנן להיות חרט.

לומד לא מעט זמן נכון לכל מקצוע.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

ניסיתי את זה ב-2012, עברתי מיונים ב'אקדמיה' של ישקר והכל. בסוף לא טרחו אפילו לחזור אליי עם סירוב נורמלי, אלא התנהגו כמו כל מחלקת משאבי אנוש טיפוסית בהייטק. הייתי רוצה לחשוב שדחו אותי בגלל חמישה עשר בדואים ושלושים תושבי פריפריה שהיו צריכים את ההזדמנות הזאת יותר ממני, אולם במיונים בקושי היו עוד ארבעה אנשים ולא נראה שהיה יותר מדי ביקוש לאותם קורסים. מענייין מה ישקר עושה עכשיו, כשחצי מהאלכסים שלה יצאו לפנסיה והשאר בדרך לשם.

בין המקרה הזה לבין מה שחוויתי באותה תקופה בנסיון למצוא עבודה, הגעתי למסקנה שהקרב אבוד מראש ועדיף לשוב ולנסות את מזלי בחו"ל. בסוף לא הגשמתי את החלום להיות חרט עם דירה בדימונה, אבל אפשר לומר שנחתתי על הרגליים.

פורסם
בתאריך 2.3.2023 בשעה 20:52, Mikelt89 כתב:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001439996

על זה תעשו מחאה לא על שטויות שלא נוגעים לאף אחד, הייתי יוצא למחאה כדי להוריד יום עבודה ושיהיה לנו יותר פנאי, נחת ובריאות מעבדות מודרנית.

מגיע בעיקר על הצלחתה של בריטניה בשינוי שיכול לנבע טוב לשוק העבודה, על זה הייתי נלחם, בע"ה אולי יבוא על נכדינו. 

להוריד יום עבודה למי שמועסק בשכר גלובלי, בהחלט. לא עבור "עבד מודרני" קלאסי שמרבית הסיכויים שמועסק בשכר שעתי נמוך.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

קח בחשבון שזו עבודהששוברת את הגב. אתה עובד רוב היום כפוף

מסביר למה צעירים לא רוצים לעבוד בזה.

זה גם משותף לכל מיני עבודות ש"צעירים לא רוצים לעבוד היום" בהן - שכר מחפיר, תנאים גרועים, יחס מזלזל או שלושתם יחד.

לפני 10 שעות, Derish כתב:

ואם אני אמצא לך אחד (או חמישה), תוכל להציע להם מקום עבודה נקי, בטיחותי, עם תאורה טובה ושירותים נקיים שלא יראה כמו סדנה ממוצעת בישראל? הבעיה היא מכל הכיוונים - הממשלה, בתי הספר שחדלו להתקיים, וגם המעסיקים שלא מציעים תנאים הולמים לאדם אינטליגנטי שרוצה לעסוק במקצוע, אפילו כשהשכר מכובד ביותר

וגם העובדה שיש אופציות אחרות להתפרנס.

מה עדיף - לעבוד באיזה סדנה שתקועה בשנות ה70, במשכורת שתקועה בניינטיז, או לכתוב קוד (גם אם אתה לא מת על זה), ולעבוד עם הידיים בזמנך החופשי בתור תחביב?

פעם אנשים חזרו מהצבא ועבדו במה שהיה בעיר שלהם. היום זה לא המצב.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 21 דקות, vadim6385 כתב:

מסביר למה צעירים לא רוצים לעבוד בזה.

זה גם משותף לכל מיני עבודות ש"צעירים לא רוצים לעבוד היום" בהן - שכר מחפיר, תנאים גרועים, יחס מזלזל או שלושתם יחד.

וגם העובדה שיש אופציות אחרות להתפרנס.

אתה טועה.

מסגרים, אנשי cnc (לא מפעילים. סטאפיסטים ותכנתים) וקבים אחרים בתעשיית מרויחים טוב כשכירים ועוד יותר טוב כעצמאים (בדוק למשל כמה לוקח תכנת רובוט ריתוך).

מה עדיף - לעבוד באיזה סדנה שתקועה בשנות ה70, במשכורת שתקועה בניינטיז, או לכתוב קוד (גם אם אתה לא מת על זה), ולעבוד עם הידיים בזמנך החופשי בתור תחביב?

מאוד אינדיבידואלי. יש כמוך שיעדיפו לכתוב קוד ויש כמוני שיעדיפו להזיע. 

פעם אנשים חזרו מהצבא ועבדו במה שהיה בעיר שלהם. היום זה לא המצב.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

מאוד אינדיבידואלי. יש כמוך שיעדיפו לכתוב קוד ויש כמוני שיעדיפו להזיע

לדעתי עדיף להזיע בתור תחביב ולא בתור מקצוע.

למשל הייתי מאוד שמח לעשות הסבת מקצוע לנהג סמי טריילר, שזה חלום ילדות שלי.

אבל בתור אדם שחושב שהוא בוגר (או חי בסרט שהוא חושב), אני רואה את התנאים והשכר בתחום, ומבין שזה לא הולך לקרות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה מדבר מפוזיציה של אחד שיודע לכתוב קוד ברמה לפחות סבירה. רוב האוכלוסייה לא יכולה להגיע לרמה הזו. אני מתפרנס יפה מאוד גם בזכות עבודת כפיים שחורה אבל יודע גם שלא כל אחד יכול לעשות את מה שאני עושה.

לחכת הביתה עם 12-13 מעבודה שאתה גם מזיע בה או ללכת הביתה עם 16-17 אחרי עבודה קשה של הרבה שעות בקבינה של הסמי זה פיתרון להרבה אנשים שצריכים לפרנס משפחה.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

לחכת הביתה עם 12-13 מעבודה שאתה גם מזיע בה או ללכת הביתה עם 16-17 אחרי עבודה קשה של הרבה שעות בקבינה של הסמי זה פיתרון להרבה אנשים שצריכים לפרנס משפחה

עובדה שיש מחסור קיצוני בעובדים בתחומים האלה, אז כנראה שזה לא מתאים להרבה.

לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

אני מתפרנס יפה מאוד גם בזכות עבודת כפיים שחורה אבל יודע גם שלא כל אחד יכול לעשות את מה שאני עושה

כי אתה עושה הרבה מעבר לעבודה שחורה. אתה מנהל עובדים, פותח סטארט-אפ, ומה לא.

אם היית עוסק רק בעבודה שחורה, אני מבטיח לך שהרבה כסף לא היית רואה מזה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

לחכת הביתה עם 12-13 מעבודה שאתה גם מזיע בה או ללכת הביתה עם 16-17 אחרי עבודה קשה של הרבה שעות בקבינה של הסמי זה פיתרון להרבה אנשים שצריכים לפרנס משפחה.

כנראה שאני מפספס משהו. 12-13 מבחינתך אלו סכומים שנכנסים לקטגוריה של "עבדות מודרנית"? כי בתפיסה שלי זה נראה לי יותר לכיוון של 9-10 שעות ביום בשביל שכר שמסתכם ב-4 ספרות ברוטו, במקרה הטוב אולי זה מתקרב ל 10K.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

עובדה שיש מחסור קיצוני בעובדים בתחומים האלה, אז כנראה שזה לא מתאים להרבה.

יש מחסור בעובדים האלה כי להגיד שאתה עושה משהו שהוא לא הייטקס במדינת ישראל שם אותך אוטומטית בקטגוריה נחותה.

תגיד לבחורה בדייט ראשון שאתה רתך והיא תחשוב שאתה כלום גם אם אתה מביא הביתה 25 אלף נטו. תמלמל לה כמה מילים של "וויקלי דיילי ריוויו קוד פייתון" והיא תרוץ להורים, ותגיד שהיא מביאה הביתה את סטיב גובס הבא גם אם אתה סתם איזה QA ידני.

משם הכל מתחיל.

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
פורסם

אנחנו בהחלט חיים בעולם שבו רוב האנשים הינם סוג של עבדים.

זה בהחלט עדיף על העבדים של פעם אבל היום החלפנו בעלים במנהלים.

הבעיה העיקרית זה שעות העבודה והפריון שנובע מכך.

ההתנהלות של להישאר סתם בעבודה.

אני זוכר כמה שעות שרפתי סתם בצבא רק כי זה לא נהוג לצאת מוקדם.

• אהבתי 1
פורסם

אתה יודע כמה שעות מזגן שרפתי בצבא רק כי רפול החליט שצריך להשאר עד 6 (את העבודה הייתי גומר סביב 15:30, ואחרי זה רק קפה, מאפה ומזגן). כמובן שזה היה בתקופת השירות העורפי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...