Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תראה, כשאתה בא לעשות מילואים בנאקורה\רמאללה\צאלים ברור לך שחלק גדול מהזמן יהיה "שעות שהיה".

כשאתה יושב ביחידה עורפית ומאלצים אותך לשהות 10 שעות כאשר העבודה מתאימה ל-7-8 שעות (וכך היתה עד שהרמטכ"ל המבריק הזה, שגרם לנו כל כך הרבה נזקים, נכנס לתפקידו), החליט שאיש קבע חייב להיות נוכח גם בשעות שאינו תורם דבר, רק למען שייראה כאילו הצבא עובד יותר קשה, גרם רק לבזבוז של שעות מזגן וטלפון (זוכרים "פעימת מונה"?). אבל זה היה הסגנון של כומתה קינטה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטער אבל אני לא מוכן לקבל את האמירה הזאת.

אם מזמנים אותי למילואים אני רוצה שכל שעה תהיה מחושבת, אני לא מוכן לקבל חוסר מעש וחוסר תעסוקה לי או לחיילים שלי.

קליטה של שעה וחצי, איחור בהתחלה של בין חצי שעה לשעה, זה נורמות מקולקלות.

בתור חייל לא היה לי יותר מדי מה לעשות אבל בתור איש מילואים פשוט אפסיק להגיע.

פורסם

יש לך דרישות מוגזמות. איחור בקליטה של שעה וחצי? שכחת, אבל החברים שלך מאחרים ב-3 שעות באופן שגרתי.

אל תצפה מהמערכת הצבאית להתנהל כמו עסק פרטי אפילו מערכת ציבורית נורמלית, המוטיבציה של האנשים שונה וגם המעטפת הרבה יותר מסורבלת. ההתנהלות של האנשים משתנה ברגע שמגיעים לבסיס ולובשים מדים, וכמובן שיש הרבה בלת"מים אובייקטיביים. אז אם אתה מבזבז שעה וחצי בקליטה וחצי יום בשחרור מצבך ממש טוב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

עובדה שיש מחסור קיצוני בעובדים בתחומים האלה, אז כנראה שזה לא מתאים להרבה.

אם בתור עובד מתחיל תרוויח 8 נניח,עדיף כבר להיות מוכר בחנות מוצרי חשמל או אצל יבואן רכבים ולעשות אותו דבר פלוס מינוס בונוסים וכו'.

אנשים גם מסתכלים על העבודה ורואים שעוד 30 שנה הם יעשו אותו דבר ולא רוצים.

לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

אם היית עוסק רק בעבודה שחורה, אני מבטיח לך שהרבה כסף לא היית רואה מזה.

אתה טועה וצודק באותו זמן.

רוב אנשי עבודה שחורה שם כי הם לא יכולים/רוצים יותר.

מי ששם מבחירה ורצון כנראה יצליח להתפרנס סביר,אבל זה בודדים שבבודדים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעה, ALÞћÃ כתב:

כנראה שאני מפספס משהו. 12-13 מבחינתך אלו סכומים שנכנסים לקטגוריה של "עבדות מודרנית"? כי בתפיסה שלי זה נראה לי יותר לכיוון של 9-10 שעות ביום בשביל שכר שמסתכם ב-4 ספרות ברוטו, במקרה הטוב אולי זה מתקרב ל 10K.

בעל מקצוע אמיתי כמו חרט או כרסם מקבל בין 70 ל 120 לשעה.

נהג סמי זו באמת עבדות כי הם עובדים המון שעות כולל סופשים ולילות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

יש לך דרישות מוגזמות. איחור בקליטה של שעה וחצי? שכחת, אבל החברים שלך מאחרים ב-3 שעות באופן שגרתי.

אל תצפה מהמערכת הצבאית להתנהל כמו עסק פרטי אפילו מערכת ציבורית נורמלית, המוטיבציה של האנשים שונה וגם המעטפת הרבה יותר מסורבלת. ההתנהלות של האנשים משתנה ברגע שמגיעים לבסיס ולובשים מדים, וכמובן שיש הרבה בלת"מים אובייקטיביים. אז אם אתה מבזבז שעה וחצי בקליטה וחצי יום בשחרור מצבך ממש טוב.

לא יודע על איזה חברים אתה מדבר, אבל שלי לא מאחרים ב3 שעות.

והדרישות ממש לא מוגזמות, מי שהולך לאחר ולא מעדכן זה לא רציני ולדעתי אין לו מקום ביחידה. בטח לא איחור של 3 שעות. היה עף ממזמן

פורסם
לפני 4 שעות, ALÞћÃ כתב:

כנראה שאני מפספס משהו. 12-13 מבחינתך אלו סכומים שנכנסים לקטגוריה של "עבדות מודרנית"? כי בתפיסה שלי זה נראה לי יותר לכיוון של 9-10 שעות ביום בשביל שכר שמסתכם ב-4 ספרות ברוטו, במקרה הטוב אולי זה מתקרב ל 10K.

עבדות מודרנית זה לא בהכרח רק עניין של שכר. 

אנשים כבר לא מכירים את זה, כי הם לא עובדים בעבודות כאלה, אבל בהרבה מקומות, התנאים לא שונים מסנדאות יזע, שאפילו מקום נורמלי לשבת לאכול אין לך. 

אם אתה רוצה לראות איך זה פחות או יותר כנס לאיזה מוסך של :דויד ובניו" ותשאל את אחד העובדים איפה הוא אוכל? הוא כניראה יצביע לך על כיסא פלסטיק בצד איפהשהו או על מדרכה. 

לא הכול זה רק משכורת, ואחרי שראיתי את אבא שלי עובד 30 שנה במקומות כאלה, אני מבין לגמרי למה אף אחד לא רוצה לעבוד בזה. 

פורסם

תשמע, סידרתי חדר אוכל עם קולר, מיחם, שולחנות ומקררים. אף אחד לא אכל שם אלא העדיפולשבת בפינה שלהם עם החברים שלהם.

בסוף שמתי מקררים ופינות קפה איפה שהם מעדיפים לשבת.

פורסם (נערך)

@arik100 לא יודע באיזה יחידה מדובר, ואני משוחרר מהכוחות המזויינים כבר די הרבה שנים. אבל אני לא זוכר תקופת מילואים יחידתית אחת בלי אחוז מסויים של מאחרים. ומדובר במגוון יחידות עם כח אדם בעל מוטיבציה. עצם ההגעה לצבא משנה את mode הפעולה

@Night Driverנראה שאתה לא מנהל טיפוסי. אני עדיין זוכר לזכותך את הדיונים כאשר גם אני הייתי ביוזרים הורודים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 28 דקות, Night Driver כתב:

תשמע, סידרתי חדר אוכל עם קולר, מיחם, שולחנות ומקררים. אף אחד לא אכל שם אלא העדיפולשבת בפינה שלהם עם החברים שלהם.

בסוף שמתי מקררים ופינות קפה איפה שהם מעדיפים לשבת.

נתקלתי בתופעה לעתים קרובות כשהייתי מוביל צוותי התקנות שטח. דוגמה טובה לאיך שאנשים מגבילים את עצמם פיזית ומנטלית במקום לנצל את ההזדמנויות שניתנות להם. לכאלה כבר אי אפשר לעזור, אבל שווה להשאיר את חדר האוכל זמין (גם אם בפורמט מצומצם) לאלו שכן יצליחו לשבור את המחסום הפסיכולוגי ביום מן הימים.

פורסם

היום הספרות והפרקטיקה יודעות שלרוב יותר יעיל למדוד פיריון לפי תפוקה ולא לפי זמן. כלומר, עדיף הן למעסיק והן לעובד למדוד פיריון לפי כמה עבודה/התקדמות אתה עושה ולא כמה שעות עוברות בנוכחות. אבל, לצערנו אלו דברים שקורים רק בשוק הפרטי, וגם בתוכו רק בתוך מקומןת העבודה המתקדמים ביותר. 

במערכת ציבורית, כמובן, אין שום מחשבה על זה. להפך, אלו מערכות שלרוב מבוססות על זה שאנחנו מדינת צבא, ולכן דווקא חוסר תועלת מוערכת שם ביתר. אני עובד במשרה ציבורית ופרטית. מדהימים אותי הפערים בכל יום מחדש. אין הבדל בין האנשים. אותם אנשים. פשוט במערכת אחת מקטינים ראש, מורחים זמן (כי צריך לחכות לשעה ספציפית), עובדים מתוסכלים, אפס רצון להגדלת ראש. 

אותם האנשים במערכת פרטית, באים בכיף, נותנים מה שצריך איקס מינוס 2/3/4 שעות. יוצאים מוקדם אחרי שעשו הרבה יותר עבודה, בלי מריחות זמן. מתוגמלים בהתאם גם העובדים וגם הבוס. כולם נותנים יותר תפוקה וחשוב מכך כולם הרבה יותר מאושרים ומסופקים. יש זמן לראות משפחה, יש זמן להתעניין בתחומים משיקים, יש זמן לערוך להעשרה. ברוב המקומות, זה אפשרי לחלוטין. ברובם המוחלט אפילו. פשוט כמו בהכל, צריך שמישהו ישכיל לראות את היתרונות של זה וליישם את זה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 21 שעות, יובל .מ. כתב:

תמלמל לה כמה מילים של "וויקלי דיילי ריוויו קוד פייתון" והיא תרוץ להורים, ותגיד שהיא מביאה הביתה את סטיב גובס הבא גם אם אתה סתם איזה QA ידני

זה אולי פותח דלתות, אבל אני סוגר אותן כשהיא שואלת "אתה יהודי?"

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

היום הספרות והפרקטיקה יודעות שלרוב יותר יעיל למדוד פיריון לפי תפוקה ולא לפי זמן. כלומר, עדיף הן למעסיק והן לעובד למדוד פיריון לפי כמה עבודה/התקדמות אתה עושה ולא כמה שעות עוברות בנוכחות. אבל, לצערנו אלו דברים שקורים רק בשוק הפרטי, וגם בתוכו רק בתוך מקומןת העבודה המתקדמים ביותר. 

זה מאוד תלוי תפקיד.

מהנדס/איש פיתוח/איש מכירות וכו' אתה צודק אבל אם אתה מדבר על מפעיל מכונה או עובד בקו תהליכי הדברים שונים כי יש קצב קבוע שאתה לא יכול לשנות.

גם כאן יש עובדים ששווים יותר כי הם יותר אחראיים והקו מושבת פחות ויש כאלה שלא אבל מבחינת שעות העבודה הם חייבים לאייש את העמדה שלהם כל המשמרת.

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

מהנדס/איש פיתוח/איש מכירות וכו' אתה צודק אבל אם אתה מדבר על מפעיל מכונה או עובד בקו תהליכי הדברים שונים כי יש קצב קבוע שאתה לא יכול לשנות.

גם לא בייצור, יש כל מיני עבודות שבהן אתה חייב להיות זמין במשך X שעות, גם אם אתה בפועל לא עושה כלום.

זה יכול להיות מוכר בחנות, פקח טיסה או רופא בחדר מיון. הם לא יכולים להגיד ש"מכרתי X דברים/הנחתתי X מטוסים/טיפלתי בX חולים, אני הולך הביתה".

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...