Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חריקה בהנעה בבוקר/ בקור סיוויק 2010

מעבר לפיתרון נפתר ע"י רפי לין,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקריאה פה כנראה המתנע..

השאלה שלי אם אני אמתין עם זה מעט עד שאזמין מקורי חדש אני פוגע במערכות אחרות ברכב? זה משהו שצריך להחליף במיידי?

תודה

• פיתרון
פורסם

אם זאת חריקה מהמתנע, אז בכל פעם שהיא מופיעה זה בגלל שהשינן (בנדיקס, מס' 2 בתמונה) מתנע לא 

משתחרר מהר משיני גלגל התנופה כך שגם בו עלולה להיווצר שחיקה כלשהיא.

לרוב הבעיה נפתרת ע"י פרוק המתנע, הסרת השינן, ניקוי ציר עוגן המתנע (מס' 3 בתמונה) ומריחתו במעט גריז דק.

באותה הזדמנות גם בודקים את יתר חלקי המתנע כפחמים, תותבים וכו'.

תיקון/שיפוץ מתנע כזה יכול להתבצע מהר וסביר שמחירו יהיה זול יותר ממתנע חדש מקורי.

בברכה  -  רפי לין

סטרטר.jpg

פורסם

רפי היקר תודה רבה על תשובתך.. שיפוץ שינן מתנע זה משהו שכל מוסך יעשה בקלות או יעדיפו למכור חדש? אני מטפל אצל זיסו (עבר לראשון לציון לפני חצי שנה) 

לפני 9 שעות, רפי לין כתב:

רפי היקר תודה על תשובתך.. שיפוץ שינן זה משהו שיעשו במוסך או ירוצו למכור חדש? אני מטפל אצל זיסו במוסך החדש בראשון לציון..

במקביל המתלים הקדמיים חורקים על פסי האטה כשהרכב קר.. חושב זה גומיית משולשים. יש עוד משהו שיכול לגרום?

רכב בגיל כזה כל הגומי מתבלה לצערי

פורסם

בהרבה מקומות פשוט מתקינים מתנע משופץ מוכן.

לא משפצים את השינן, אלא רק מסירים אותו, מנקים ומגרזים את ציר העוגן

ומחזירים את השינן, בתנאי ששיניו אינן שחוקות.

אם שיני השינן שחוקות מדי, אז מחליפים אותו.

אולי כדאי שתשאיר מכוניתך ללינת לילה במוסך

וכך בבוקר ניתן יהיה לשמוע החריקה ולודא את מקורה.

בברכה  -  רפי לין

• תוכן חדש...