Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר להתנגח, או שאתה יכול להמשיך לקרוא את המשך השרשור מעבר לפוסט האחד הזה שהקפיץ אותך ולראות שאין בינינו חוסר הסכמה בכלל.

רואה את הסעיף השני שהיא כתבה שם בתמונה? לזה בדיוק אני מכוון.

פורסם
לפני 10 דקות, garicho כתב:

כן, כולל מערכת לניטור כל הראיונות שבוצעו בחברה. יש בדיקה מתמדת למדידת ההצלחה לעומת ציפיות מקדימות ממגוייסים דרך קישור למערכת הERP הארגונית.

והריאיונות עצמן, מובנים?

יש פרופיל מוגדר למי רוצים לגייס ואיך בודקים את ההתאמה שלו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

והריאיונות עצמן, מובנים?

יש פרופיל מוגדר למי רוצים לגייס ואיך בודקים את ההתאמה שלו?

כמובן. בהתאם לתפקיד - מפתח (בהתאם לתחום), DevOps, sysadmin וכו. בהתאם לסניוריטי. לכל תחום יש את הSME שמבצעים רוטציה ביניהם בראיונות (מינימום 2 אנשים בכל ראיון), עם שאלות מוגדרות וטסטים מוכנים מראש. את כל זה מזינים בהמשך למערכת כולל המלצות. אותו הדבר עם ראיונות behavior. כל מי שמראיין אצלנו עובר קורס של שלושה מפגשים (כ-6 שעות סך הכל) של איך לראיין נכון. מה לשדר כחלק מהראיון, איך לגרום למרואין להרגיש בנוח וכ״ו. בנוסף, לכל אחד מהמגוייסים אצלנו יש איש קשר יחיד לכל אורך תהליך הגיוס, שחוזר אליו באופן עקבי בכל השלבים, מעדכן וכ״ו. לבסוף, גם אם עברת את כל הראיונות וגם אם לא אנחנו מבקשים למלא משוב על תהליך הגיוס - שגם הוא מוזן למערכת הגיוס שלנו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

אצלנו אין פרוטוקול מוגדר לראיונות עבודה, לפחות לא ידוע לי על כזה, אבל יש נוהל גיוס של כמה רעיונות לעבור ועם מי, וגם שאלות שאסור לשאול - כמו נטיה מינית, לאום, דת, לשאול בחורה אם היא הולכת להיכנס להריון בקרוב, עבר פלילי וכו', מחשש לאפליה.

וכן, עושים גם הדרכות למנהלים מגייסים על איך לראיין.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 24.11.2022 בשעה 22:15, mrmiki1234 כתב:

מה משמעות השאלה הבאה בעיניכם בראיון עבודה?

מראיין : מה אם אבקש ממך ללכת להרצות עכשיו בארה'ב, באוניברסיטה יוקרתית. אתה נלחץ, מגמגם קצת, או שוחה במים?

בחינת הליך מתן התשובה. אם אתה יורה שאתה שוחה בחומר, או שחושב לרגע ומדמיין את השיטואצייה ועונה לפי הרגשה\פרמטרים אמיתיים של העולם האמיתי. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

בחינת הליך מתן התשובה. אם אתה יורה שאתה שוחה בחומר, או שחושב לרגע ומדמיין את השיטואצייה ועונה לפי הרגשה\פרמטרים אמיתיים של העולם האמיתי. 

תשובה מעולה. אני חושב שזה בדיוק מה שהם חיפשו. הבעיה שאני גם די בטוח ביכולות שלי מול קהל, אז יצא שאני 'יורה מהמותן'

פורסם

בשאלות על סיטואציות היפוטטיות (ולא רק) אני אוהב כשהמרואינים שלי עוברים לתשובות של STAR, אפילו מקוצר. בעיני זה הרבה יותר טוב מסתם תשובה לשאלה.

פורסם
לפני 8 דקות, mrmiki1234 כתב:

תשובה מעולה. אני חושב שזה בדיוק מה שהם חיפשו. הבעיה שאני גם די בטוח ביכולות שלי מול קהל, אז יצא שאני 'יורה מהמותן'

אם אתה בטוח עם קבלות אז אתה עונה שאין לך בעיה וכבר היית בסיטואציות כאלה ומצד שני אם לא עמדת במבחן לא משנה אם תגיד שאין לך בעיה או שיש לך מצפים ממך להגיד שלא עמדת בסיטואציה אבל אתה חושב שעל סמך ההיכרות שלך עם עצמך וניסיון העבר שלך אתה מניח שיהיה XYZ.

לירות מהמותן סתם בטח שאין בעיה יכשיל אותך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

אם אתה בטוח עם קבלות אז אתה עונה שאין לך בעיה וכבר היית בסיטואציות כאלה ומצד שני אם לא עמדת במבחן לא משנה אם תגיד שאין לך בעיה או שיש לך מצפים ממך להגיד שלא עמדת בסיטואציה אבל אתה חושב שעל סמך ההיכרות שלך עם עצמך וניסיון העבר שלך אתה מניח שיהיה XYZ.

לירות מהמותן סתם בטח שאין בעיה יכשיל אותך.

אמרתי שזה ידרוש התכוננות, ועל נושא שאני מכיר, אבל אני בטוח שאוכל לעמוד בסיטואציה.

מהצד השני כמראיין, אתה בדרך כלל זוכר את תחילת התשובה והרושם היה כנראה קצת יותר מדי בטוח בעצמי.

מצד שלישי, אני בטוח בעצמי :)

פורסם (נערך)

אומרים שהעיניים הן החלון לנשמה,  ולכן יש להוסיף לתחשיב את מספר האנשים בפ"ת בזמן נתון, בניכוי האוכלוסיה כבדת הראייה, ובקיזוז חלקי של חברים בסיטואציה רפואית כמו שהיתה למשה דיין ז"ל.

ובנימה רצינית, היום ב"ה אני נהנה מעשייה בחברה שאני ממיסדיה, אך בשעתו עבדתי גם בחברות גדולות.

בחלקן, ממש ספרו למגייסים (ומגייסות כמובן) את אחוז ההצלחה שלהם בגיוס (ע"פ פרמטרים סבירים של השתלבות לאורך זמן בתפקיד).

זה התבטא בהערכות בצועים שנתיות, מה שמשפיע על השכר והקידום.

אז הואיל והמגייס הוא זה שנותן את הדין כשהגיוסים שלו נכשלים, אפשר לתת לו את הקרדיט שהוא באמת חושב שהשאלות שלו, מוזרות ככל שתהינה, מסייעות לו לגבש החלטה.

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
  • מעניין 1
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני 43 דקות, ליפיגו כתב:

ובנימה רצינית, היום ב"ה אני נהנה מעשייה בחברה שאני ממיסדיה, אך בשעתו עבדתי גם בחברות גדולות.

בחלקן, ממש ספרו למגייסים (ומגייסות כמובן) את אחוז ההצלחה שלהם בגיוס (ע"פ פרמטרים סבירים של השתלבות לאורך זמן בתפקיד).

זה התבטא בהערכות בצועים שנתיות, מה שמשפיע על השכר והקידום.

אז הואיל והמגייס הוא זה שנותן את הדין כשהגיוסים שלו נכשלים, אפשר לתת לו את הקרדיט שהוא באמת חושב שהשאלות שלו, מוזרות ככל שתהינה, מסייעות לו לגבש החלטה.

השאלה אם ספרו להם את כל הFN או כל הFP, כלומר, האם ספרו כמה גיוסים שהכניסו בסוף נכשלו (מה שבדרך כלל עושים) ולא כמה אנשים נדחו על הסף ביחס לאלה שהתקבלו (יעילות המיון). 

פורסם
לפני 6 דקות, mrmiki1234 כתב:

השאלה אם ספרו להם את כל הFN או כל הFP,. 

FN יקר בסדרי גודל לעומת FP, בעיקר בחברות גדולות שיש ביקוש מצד המתכנתים להתקבל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

גיוסים שנכנסו לתפקיד בחברה בלבד.

לא מועמדים שהתהליך לא הסתיים במשרה (יש מהם יותר כמובן).

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני 34 דקות, ליפיגו כתב:

גיוסים שנכנסו לתפקיד בחברה בלבד.

לא מועמדים שהתהליך לא הסתיים במשרה (יש מהם יותר כמובן).

אז בחברה מבוקשת, או בשוק כלכלית חלש, לא היה משנה להם שהם דיברו שטויות וסיננו סתם אנשים על סמך שאלות לכאורה לא מותאמות

• תוכן חדש...