Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אקזיט ממכירת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת היא שהשירשור הזה העלה אצלי תהייה:
להחזיק מלאי של מכוניות משומשות זה להחזיק סכום כסף גדול למדי בצורה לא נזילה ושמאבדת את ערכה כל הזמן. 20 מכוניות ששוות 50000 ש״ח כ״א בממוצע זה מליון שקל. עלויות המימון של סוחרי הרכב המשומש צריכות להיות מאד גבוהות. מתווך דירות שלא מוכר דירה חצי שנה לא מפסיד על הזמן, רק צריך לעמוד בבילבול המוח של להמשיך להראות אותה. סוחר רכב מפסיד סכום שעלול להיות משמעותי.
(מן הסתם המצב אצל מחלקות הטרייד של היבואנים שונה: להם יש ממילא מקורות מימון גדולים לממן את ייבוא הרכבים החדשים, והם ממילא מוכנים לקבל רכב כטרייד רק אם זה משהו יחסית חדש, שנים ספורות,  וסטנדרטי.)

פורסם
לפני 15 דקות, PinkDolphin כתב:

האמת היא שהשירשור הזה העלה אצלי תהייה:
להחזיק מלאי של מכוניות משומשות זה להחזיק סכום כסף גדול למדי בצורה לא נזילה ושמאבדת את ערכה כל הזמן. 20 מכוניות ששוות 50000 ש״ח כ״א בממוצע זה מליון שקל. עלויות המימון של סוחרי הרכב המשומש צריכות להיות מאד גבוהות. מתווך דירות שלא מוכר דירה חצי שנה לא מפסיד על הזמן, רק צריך לעמוד בבילבול המוח של להמשיך להראות אותה. סוחר רכב מפסיד סכום שעלול להיות משמעותי.
(מן הסתם המצב אצל מחלקות הטרייד של היבואנים שונה: להם יש ממילא מקורות מימון גדולים לממן את ייבוא הרכבים החדשים, והם ממילא מוכנים לקבל רכב כטרייד רק אם זה משהו יחסית חדש, שנים ספורות,  וסטנדרטי.)

אם ככה..

אז ממה סוחרי הרכב מתעשרים ?

פורסם

סוחרי רכב קונים הרבה מתחת למחירון, משקיעים כמה שקלים כדי שהכל ייראה כמו שצריך ואז מוכרים סביבות המחירון.

לך יעלה 5000 ש"ח לעשות צבע לרכב.

לסוחר זה עולה רבע מזה כי הוא עושה את זה כל הזמן.

אותו דבר עם כמעט כל דבר. הלך רדיאטור? יש לו מישהו שימכור לו רדיאטור משומש ויתקין במינימום מאמץ ומינימום איכות.

הרווח הוא בפער בין קניה למכירה, וזה מתבטא בכמה קשרים יש לו וכמה הוא יכול להוריד את העלויות של התיקונים.

בגלל זה אחרי שקונים מסוחר צריך לקחת את הרכב למוסך ולעשות יישור קו רציני, כי תקלות יהיו כמעט בטוח.

את האלפא רומיאו 156 שלי למשל, הסוחר קנה במחיר מגוחך והוא מכר בטרייד אין גולף רגילה.

המחירון של האלפא היה 26,000 ש"ח.

הוא לא נגע בה בכלל והיא סתם ישבה אצלו, ואז אני קניתי במחיר מחירון.

אני מניח שהוא הרוויח סביבות ה10,000 על העסקה הזו (אני פשוט מכיר את מי שקנה את הגולף ומכר לו את האלפא).

האם הבחור שמכר את האלפא היה מוכן לקבל ממני 15,000? אין מצב.

אבל מהסוחר כן, כי הוא שכנע אותו שהרכב שלו לא שווה כלום ושהרכב שהוא מכר לו בטרייד אין שווה יותר ממה שהוא שווה.

הוא בטח קנה אותו ב2000 ש"ח.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...