Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבת יפה אבל חולק עליך רק בנושא שליש ההכנסה.

כשאתה מדבר על הכנסה ממוצעת זה סביר (ככלל אצבע. ברור שכל מקרה לגופו) אבל אם זוג מכניס 15,000 נטו להתחייב על 5000 זה טירוף (או אם מכניסים 300,000 יציב אין בעיה להתחייב על 150,000).

אני יכול לתת כדוגמא את ההורים שלי שבשנת 2000 מכרו את הבית ועברו לשכירות מתוך אילוץ (חוק כבוד האדם וחירותו שהביא לגל צ'קים חוזרים ופאניקה של הבנקים) ונשארו 20 שנה כי העדיפו לעבוד עם הכסף. מבחינתם זו היתה ההחלטה הכלכלית הנכונה ומנגד אני בחרתי לגור בבית משלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לא ירדת לסוף דעתי -

לא אמרתי שזה בסדר להתחייב על שליש מההכנסה למטרות דיור, כן אמרתי שחשוב מאוד שיהיה שליש פנוי מההכנסה לאחר ניכוי כל ההוצאות.

זה התזרים החודשי של משק הבית שלך, ואתה תשתמש או בכולו או בחלקו עבור דיור -

כאשר השאיפה היא שחלק מהסכום הזה ילך לטובת חסכונות ובטחונות עתידיים.

אפשר היה לומר את זה אחרת, בניסוח טוב יותר:

מומלץ שסך ההוצאות שלך יהיו עד שני שליש מההכנסה, לא יותר.

מה תעשה עם השארית? משאיר את זה לך.

אני מרחיב על זה בוידאו :) 

בכל אופן, תודה על הדיוק.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה.

זה באמת עושה סדר.

לדעתי היית צריך לתת קצת יותר הדגשה לפערי המיסוי בין נדל’’ן לשוק ההון, בפרט אם מדובר בהתלבטות על רכישת דירה שניה מול השקעת הכסף בשוק ההון.

יש פלוס לשוק ההון שאין קנס רכישה.

יש פלוס לנדל’’ן שהמיסוי חל רק על הרווח של עליית ערך הנכס, ובמקרים מסויימים לא על התשואה משכירות.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

לנכס בבעלותך יש ייתרונות נוספים שלא ראיתי שצויינו.

מבחינה כלכלית, הון בן דורי - שהרי יותר קל לצאצאים לממש חסכונות, מאשר למכור את הבית בו גדלת.

ובכלל, למשפחה עם ילדים - שכירות זה פתרון מאוד מורכב ובקושי ראיתי התייחסות לזה.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, stum כתב:

לנכס בבעלותך יש ייתרונות נוספים שלא ראיתי שצויינו.

מבחינה כלכלית, הון בן דורי - שהרי יותר קל לצאצאים לממש חסכונות, מאשר למכור את הבית בו גדלת.

ובכלל, למשפחה עם ילדים - שכירות זה פתרון מאוד מורכב ובקושי ראיתי התייחסות לזה.

1. לא הבנתי את הסיפור עם ההון בן דורי, האם אתה לא מתכוון לנזילות? מה שאתה מתאר נשמע כמו סאבסט של נזילות..

2. אני מאמין שהתייחסתי לסיפור עם השכירות בהקשר של משפחה, הן בסעיף 1 (יציבות) והן בסעיף 5 (הרגשה). השתדלתי לא להתייחס למקרה פרטני של משפחה, אלא יותר בכלליות על הסיבה שיציבות יכולה להיות יתרון עבור אנשים מסוימים, כאשר משפחה (==בתי״ס, לדוגמא) זה אחד מהם. זה נכון גם לפנסיונרים שלא רוצים שינוי או תזוזה מחברים שלהם, ויש עוד דוגמאות רבות.

בכ״א אני בטוח שיש יתרונות/חסרונות שלא צויינו, אבל מאמין שרוב המרכזיים הועלו. אשמח לקבל עוד הארות על דברים שנשכחו, ובכלליות מחשבות על הנ״ל והאם יש הגיון מסוים או שזה סתם קשקוש בלבוש.

@farkash7 בוא תתקיל אותי :) 

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני מעדיף לגור בשכירות.

הרבה יותר נעים לי לחיות עם חסכון יפה בצד ותשלום של שכירות(3500) מאשר להיות עם אפס מוחלט בחסכון וחוב לבנק שיהיה עם החזר חודשי של 6,000 בחודש.

בשביל שעוד 30 שנה אולי הבית יהיה שלי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, oryo כתב:

בוא תתקיל אותי

אין לי איך להתקיל אותך כי אני חושב שהניתוח שלך נכון.
מה שכן אני חושב ש"המסלול האלטרנטיבי", קרי לגור בשכירות ולהשקיע את ההון העצמי, יעבוד למעט מאוד אנשים, ולכן קשה לי מאוד להמליץ על זה לא וזה לא כי אני חושב שזה מסלול רע.
אפשר לחשוב על זה כמו "משקיע מתוחכם". רוב אנשים הם לא משקיעים מתוחכמים. גם משהו פשוט לכאורה כמו לשים את הכסף על מדד סטייל SP500 ולשכוח מהכסף זה משהו שרוב האנשים יכשלו בו ולא בגלל ביצועי המדד.
רובנו בסוף עבדים. נוח לנו יותר לשרת חוב למישהו אחר מאשר את עצמנו. אולי זה נובע מבורות, אולי זה נובע מחינוך פיננסי לקוי ואולי פשוט ככה רוב בני האדם בנויים או נבנים... אולי זה מה שהמערכת מסלילה אותנו לעשות.

שכל אחד יהיה כנה עם עצמו ויבחר בהתאם. מעבר לשיקלול של מה יותר משתלם כספית או מבחינת אילוצים צריך גם לזכור שמסלול אחד דורש יותר משמעת לדעתי מהמסלול השני.
במסלול השני והפופולרי, בגלל איך שהמערכת הכלכלית עובדת הוא לדעתי מסלול שיהיה קל יותר לפלוני אלמוני לעמוד בו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מאוד מסכים איתך, לכן רשמתי ״ההנחה ששכירות אינה זריקת כסף לפח מגיעה מתוך הנחה כללית יותר שאנשים יודעים כיצד ״לשכור נכון״ (בפרט: משקיעים את הכספים שלהם עבור תשואה), כי ברגע שזורקים את האחרון מהחלון אז אכן ברוב המקרים נוצר מצב בו רכישת בית תהיה נכונה יותר בפן הכלכלי נטו״

אני סבור כי היתרון הזה של ״חסכון מאולץ״ כשרוכשים דירה הוא קרוב לוודאי היתרון עם הפער הכי גדול מבחינת ״כמה חשוב // כמה משקל״. במילים אחרות: זה יתרון ענק עבור רובם המוחלט של האנשים (שאינם עם אוריינות פיננסית גבוהה), ובד בבד כמעט אף אחד לא ישקלל אותו ברצינות.

פורסם (נערך)

תודה רבה על הפרסום 🙏
נקודה 4. צימוד לשוק הנדל״ן הפכה לממש משמעותית, במיוחד השנה. אנחנו זוג הייטקיסטים, התחלנו לעבוד לא מזמן, יכולים להוסיף 250K בשנה להון העצמי בערך ובכך להוריד את המשכנתא העתידית שלנו, אבל מה נסגר עם מחירי הדיור? מה יעזור לי לחסוך כל כך הרבה עם המחירים מטפסים כמו לא יודע מה?

אישית, אני משער שאנחנו בפיק מטורף בנדלן, ואני מחכה לירידה, אפילו מינורית, כדי להתעניין בכלל ברכישה בתקופה הזאת.

מה שכן, אני ׳נדפק׳ קצת כי מצד אחד יושב על הגדר ואני לא צמוד למחירי הנדלן ( כי אין לי נדלן :D ) ומצד שני אני לא משקיע, כי אני צריך את הכסף, ואני לא משקיע מתוחכם מספיק כדי לדעת לעשות רווחים יפים לתקופה של שנה שנתיים, זה פשוט מסוכן מדי. בינתיים נועל בבנק, ריבית באזור ה-4%, זה מה יש.

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם

ניתוח טוב אבל לא לישראל.

ההנחה הבסיסית שלך, שבמידה ואתה רוצה לשכור דירה אתה יכול למצוא אחת כזו שתשרת את הצרכים שלך בזמן סביר ובמחיר הנכון לא קיימת בישראל.

יש מחסור בדירות להשכרה באזורי ביקוש ולכן הסיכוי להחליף דירה באותו האזור על מנת לשפר את התנאים הוא מאד קשה עד כמאט בלתי אפשרי.

ברגע שיש לך ילדים (ולרוב המדינה יש) אתה לא יכול להרשות לעצמך להיות תלוי בחסדיו של בעל דירה כי אתה חייב לייצר סביבה קבוע לילדים.

אתה לא יכול להתחיל להזיז אותם בתי ספר וגנים רק בגלל שבעל הדירה החליט להעלות את שכר הדירה ובונה על זה שהסיכוי שלך למצוא דירה אחרת בשכונה הוא מאד נמוך.

ומכן אתה מקבל את המשוואה הידועה בישראל שעדיף לרכוש דירה מלהשכיר דירה.

• רעיון טוב! 1

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 13 שעות, Potato כתב:

אני מעדיף לגור בשכירות.

הרבה יותר נעים לי לחיות עם חסכון יפה בצד ותשלום של שכירות(3500) מאשר להיות עם אפס מוחלט בחסכון וחוב לבנק שיהיה עם החזר חודשי של 6,000 בחודש.

בשביל שעוד 30 שנה אולי הבית יהיה שלי.

המצב התקין הוא שאתה חוסך סכום, משתמש בחלק ממנו לקחת משכנתא, וממשיך לחסוך בצד.
המצב היום לא תקין, אבל עדיין, אפשר לחסוך סכום, לקחת משכנתא ואז להתחיל חסכון מחדש, אם ההחזר החודשי מתאים לך וסוף חודש נשאר לך כסף בצד.
לא מדבר על כאלה שלוקחים 3 הלוואות להשלים הון עצמי.

עוד 30 שנה הבית בוודאות יהיה שלך, לא אולי, וזה ההבדל.

פורסם
לפני 4 שעות, MZN כתב:

נקודה 4. צימוד לשוק הנדל״ן הפכה לממש משמעותית, במיוחד השנה. אנחנו זוג הייטקיסטים, התחלנו לעבוד לא מזמן, יכולים להוסיף 250K בשנה להון העצמי בערך ובכך להוריד את המשכנתא העתידית שלנו, אבל מה נסגר עם מחירי הדיור? מה יעזור לי לחסוך כל כך הרבה עם המחירים מטפסים כמו לא יודע מה?

[1]אישית, אני משער שאנחנו בפיק מטורף בנדלן, ואני מחכה לירידה, אפילו מינורית, כדי להתעניין בכלל ברכישה בתקופה הזאת.

[2]מה שכן, אני ׳נדפק׳ קצת כי מצד אחד יושב על הגדר ואני לא צמוד למחירי הנדלן ( כי אין לי נדלן :D ) ומצד שני אני לא משקיע, כי אני צריך את הכסף, ואני לא משקיע מתוחכם מספיק כדי לדעת לעשות רווחים יפים לתקופה של שנה שנתיים, זה פשוט מסוכן מדי. בינתיים נועל בבנק, ריבית באזור ה-4%, זה מה יש.

1. השערה סבירה, העלאת הריבית תשפיע על השוק, אבל מה שאתה צריך להבין זה שעליית הריבית הולכת גם להשפיע על יכולת גיוס ההון שלך. אם הריבית עלתה בשני אחוזים והמחיר ירד ב100,000 ש״ח - האם הרווחת מכך?

התשובה יותר מסובכת מכפי שאולי נראה, אבל אקח פה קיצור דרך ואומר שבמקרה שלך: ייתכן מאוד שכן (הרווחת), בהינתן שהתכנית שלכם היא ׳להאיץ׳ את החזרי המשכנתא ולא להחזיק את זה לתקופה של 30 שנים.

2. אתה לא נדפק בכלל.

אתה יושב על הגדר מהסיבה שאתה מאמין שהמחירים ירדו, אם יש לך קונביקציה מספיק חזקה - אז אתה עושה בדיוק את המהלך הנכון מהפריזמה שלך. אחת הטעויות השכיחות שאני רואה זה שאנשים מנסים לתזמן את שוק הנדל״ן כאשר בו זמנית הם מנסים לתזמן את שוק ההון (כמו שאמרת בנוגע לתקופה של שנה/תיים), וזה בדיוק איך שדברים דפוקים יכולים לקרות.

אם הכסף שלך מיועד למטרה מסוימת - כמו רכישת בית - תחזיק אותו באפיק נזיל יחסית ותפקיד קצת תשואה אלטרנטיבית פוטנציאלית, זה שווה את זה מבחינת risk mitigation כי זה הרבה יותר כואב למצוא את הבית שאתה רוצה לרכוש ובד בבד לגלות שהפורטפוליו נחתך ב50% וזה מאוד כואב לצאת כרגע.

מה שחשוב לאדם בפוזיציה שלך (כפי שעולה מהתיאור) זה לעקוב באדיקות אחרי השוק ולהיות מסוגל (א) לזהות הזדמנות כשהיא מגיעה לכדי מימוש (ב) להיות מסוגל לזוז כשזה קורה.

לפני 4 שעות, motizkn כתב:

ניתוח טוב אבל לא לישראל.

[1]ההנחה הבסיסית שלך, שבמידה ואתה רוצה לשכור דירה אתה יכול למצוא אחת כזו שתשרת את הצרכים שלך בזמן סביר ובמחיר הנכון לא קיימת בישראל.

יש מחסור בדירות להשכרה באזורי ביקוש ולכן הסיכוי להחליף דירה באותו האזור על מנת לשפר את התנאים הוא מאד קשה עד כמאט בלתי אפשרי.

[2]ברגע שיש לך ילדים (ולרוב המדינה יש) אתה לא יכול להרשות לעצמך להיות תלוי בחסדיו של בעל דירה כי אתה חייב לייצר סביבה קבוע לילדים.

אתה לא יכול להתחיל להזיז אותם בתי ספר וגנים רק בגלל שבעל הדירה החליט להעלות את שכר הדירה ובונה על זה שהסיכוי שלך למצוא דירה אחרת בשכונה הוא מאד נמוך.

ומכן אתה מקבל את המשוואה הידועה בישראל שעדיף לרכוש דירה מלהשכיר דירה.

(^ המספרים/הדגשים שלי)

אני לא מתייחס אליך פרטנית כי כפי שתיארתי, באריכות, לאנשים שונים העדפות וצרכים שונים.

אני כן מתייחס ברמה היותר גנרית ומציג שתי שאלות (די רטוריות): 

1. די נגעת בנקודה - ״מחיר נכון״. מה זה מחיר נכון? זה המחיר שבא לי לשלם עבור בית, או מחיר השוק שנקבע לפי ההיצע והביקוש?

2. בעל הדירה - יש לו קרניים וזנב, או שהוא שחקן רציונלי (או פסאודו-רציונלי)? במילים אחרות: האם הוא יעלה לשוכר את המחיר הרבה מעל מחיר השוק בגלל שהוא חזיר תאב בצע, או שאולי הוא מעלה את המחיר כי מחיר השוק בישראל בעליה תלולה? אם ממש קשה לך למצוא דירה אחרת (תחלופה) במחיר שאתה רגיל לשלם, האם זו אשמת בעל הבית שמחיר השוק יקר ממה שבא לך לשלם - או פשוט מצב השטח מבחינת ההיצע המוגבל / ביקוש גבוה?

כל מה שאמרת נכלל תוך יתרון היציבות וההוצאות השוטפות: מי שרוצה לקבע את המחיר החודשי על הבית ואת היכולת לגור בבית לאורך זמן - אכן רכישה תאפשר לו לעשות את זה הרבה יותר טוב. 

בעל בית שמעלה את מחיר הנכס מעל מחיר השוק בצורה ניכרת, ייאלץ להתמודד עם בית ריק / השכרה מחודשת, במילים אחרות: זה לא יעבוד לו טוב.

מנגד, בעל בית שמעלה את מחיר הנכס הרבה מעל השכירות שמשלמים לו כעת, אבל עדיין בתוך מסגרת השוק, לא עושה שום דבר ״מרושע״ או ״אכזרי״ - זה השוק עצמו שמשתנה, ואם אנחנו לא אוהבים את זה אז אפשר להצמד לשוק כפי שתואר באחד היתרונות, ולא להאשים את האדם שמקבל החלטות מאוד רציונליות בהתאם לתנאים.

(ומקדים תרופה למכה: אני אישית כמעט לא מעלה שכירויות לשוכרים, ומקפיד ששוכרים טובים ישלמו לי קצת מתחת למחיר השוק - ויישארו שוכרים טובים ושמחים לאורך זמן רב)

• אהבתי 2

פורסם

1. אני מדבר על מחיר השוק שנקבע על ידי היצע וביקוש, במדינת ישראל יש היצע נמוך באזור המרכז וביקוש גבוה מה שמקשה על השוכרים למצוא דירה תחליפית ומקל על המשכירים למצוא שוכר חילופי.

2. בעל הדירה (לי יש דירה והיא מושכרת) הוא שחקן רציונלי, ושוב מתוך חוסר איזון של שוק הדיור (ראה סעיף 1) בישראל הוא בצורה ראציונלית מעלה את שכר הדירה כדי להשוות לשוק השכירויות שממשיך לעלות משנה לשנה.

הניתוח הוא נכון ומקיף, אבל בשביל שהוא היה תקף אתה צריך ששוק הדיור יהיה פתוח ומאוזן, מה שלא קיים היום במדינת ישראל.

ושוב, רווק עוד אולי יכול לספוג את כל הבאלגן כי הוא לא חייב להשאר באותו האיזור, אבל זוגות עם ילדים (שמהווה את מרבית השוכרים) מתוך "העדפות האישיות" נדחקים לקנות דירות מה שגורר עליות מחירים.

טסלה 3 2022

• תוכן חדש...