Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצות לבודפשט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מגיע לבודפשט בפעם השלישית אחרי שביקרתי בה ב-2001 וב-2018.

הפעם הפוקוס יותר על שווקי כריסמס בערבים, אבל מי שנוסע איתי היה פעם אחרונה בבודפשט לפני המון זמן או לא היה בכלל.

הרכב של 6 מבוגרים, לאף אחד אין בעיה עם מסעדה שאינה כשרה.

מחפש המלצות למסעדות טובות שמגישות אוכל מקומי טעים, לצד מנות סטנדרטיות כמו סלמון, שניצל, חזה עוף, מנות צמחוניות וכדומה. אפשר גם המלצות להמבורגרים טעימים.

בנוסף,

חשבתי על האתרים הבאים והאטרקציות הבאות, אשמח לתזכורת אם פספסתי דברים מומלצים:

1. בית הכנסת הגדול

2. הפרלמנט (האם צריך להזמין כרטיסים מראש? האם בסוף נובמבר יש טקס חילופי משמרות? אם כן אז מתי?)

3. שיט על הדנובה (האם מומלץ בכלל בסוף נובמבר?)

4. השוק הגדול

5. האי מרגיט

6. אנדרטת הנעליים

7. אם יהיה זמן - נסיעה לסנטאנדרה

8. אולי קונצרט כלשהו ו\או ביקור בבית האופרה (אם כי הוא דומה לזה שיש בוינה אז לא יודע כמה זה יעניין)

9. אם יהיה עוד זמן - מוזיאון התעופה (טופולבים ישנים 😍) שנמצא באיזור שדה התעופה

שווקי כריסמס ושופינג - בערב, כשהאתרים כבר סגורים.

תודה לעוזרים!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יכול להמליץ על נהג שלקח אותי הלוך חזור בבודפשט, צור איתו קשר בוואטסאפ לגבי מחירים -  רכב ל 7. מעבר לזה תצטרף לקבוצה בפייסבוק: בודפשט טיפים למטייל - הקבוצה המקורית

נהג בודפשט.JPG

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הלוך חזור אתה מתכוון מהשדה?

זוכר בערך כמה הוא לקח לך?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

25-30 אירו. היינו שניים. אבל תגיד שהמליץ לך מיכה מישראל - שלחתי אליו הרבה נוסעים והוא ממש בסדר. יש ווי פיי בשדה תעופה, הוא ממתין בחוץ ואתה מתקשר אליו ואז הוא מגיע תוך שתי דקות ליציאה. תתאם איתו כבר מהארץ וישריין אותך. 

אם אתה צריך סים ויש לך מכשיר תומך - תתקין ESIM דרך הקופון: קבל/י הנחה בסך US$3 על חבילת נתוני ה-eSIM הראשונה שלך מ-Airalo. 
השתמש/י בקוד MICHA8638 בעת ההרשמה או החל/החילי אותו בעת התשלום. https://ref.airalo.com/KnWf

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, dorsht כתב:

היי,

מגיע לבודפשט בפעם השלישית אחרי שביקרתי בה ב-2001 וב-2018.

הפעם הפוקוס יותר על שווקי כריסמס בערבים, אבל מי שנוסע איתי היה פעם אחרונה בבודפשט לפני המון זמן או לא היה בכלל.

הרכב של 6 מבוגרים, לאף אחד אין בעיה עם מסעדה שאינה כשרה.

מחפש המלצות למסעדות טובות שמגישות אוכל מקומי טעים, לצד מנות סטנדרטיות כמו סלמון, שניצל, חזה עוף, מנות צמחוניות וכדומה. אפשר גם המלצות להמבורגרים טעימים.

קודם כל אם אתה לא מודע יש פה בפורום, אחוז נכבד של משתמשים "לשעבר ברית המועצות" או צאצאים שלהם, הונגרים בקושי, גם אלו מהתפוצות לרוב.
אז למזלך בתור אחד שבקושי מבקר בפורום הזה, הנה כמה טיפים, מאחד שביחד עם אשתי ("תוצרת" ברית המועצות לשעבר) בודפשט זה ה"אילת" שלנו, כל הזמן שמתאפשר, קופצים לשם לחוויה קולינרית/שופינג/בילויים.
צר לי לבאס אותך, אבל התזמון שלכם השנה  ממש לא מוצלח.
בארץ (עדיין) גן עדן, כסף גודל על העצים, אנשים כמובן בלי סוף בוכים ו-$%^^%$% את המוח ברשתות חברתיות, אבל כמו שאתה רואה כל היום עסוקים בלקנות נדל"ן במיליונים, רכבים חדשים במחירים מופקעים במיוחד כל הצ'ינג צ'אנג צ'ונג למנייהם, עוד יומיים בחירות, יוקר מחייה ממש לא מעיניין אף אחד רק ביבי או לא ביבי, מנגד באירופה המצב קטסטרופלי.

https://welovebudapest.com/cikk/2022/10/26/budapest-iden-karacsonykor-nem-lesz-unnepi-diszkivilagitas-a-fovarosban

תשתמש בגוגל טרנסלייט, התקציר, השנה הוחלט לא לקשט את העיר וכך לחסוך 21,000 KWH, לכן אל תצפה ליותר מדי, בטוח יהיו עדיין קישוטים, שווקים מול Szent István Bazilika ,  Vörösmarty Ter או רחוב Váci utca, אבל האווירה תהיה קצת שונה השנה, כי התושבים בהלם מיוקר המחייה, 20% אינפלציה רשמית, כסף מקומי שאיבד מערכו יותר מ-25% השנה, הכח קניה שלהם פשוט "נשחט" והרבה עסקים הולכים לסגור את הבסטה, עם חשבונות חשמל שקפצו פי 2 או 3, בארץ כל החוכמולוגים מה אומרים, עלה הריבית, ישר נגלגל לשוכרים, או נעלה מחירים למוצרים....שם אין למי !!!
גם יש "תקנון חירום" אסור לחמם מבנה ציבורי יותר מ-18 C, הרבה עסקים מרחצאות הולכים לסגור לחורף.
קח מדריך באנגלית מעודכן אחרי קורונה, ( הייתי שם בינואר 2020 לפני פרוץ מגפה, וביקרתי שם במרץ השנה איך שהסירו מגבלות נסיע, העיר כל הזמן משתנה, לא בטוח לטובה, אבל עדיין יש מה לעשות בשפע שם לכל תייר !
https://mega.nz/file/v1wgwIRK

שלח בפרטי, תקבל מפתח ואחר כך אמחק.

לכמה זמן אתם נוסעים, באיזה תאריכים ואיפה אתם לנים כדי לתת קצת יותר מידע קונקרטי.

לפני 3 שעות, Michazzz כתב:

25-30 אירו. היינו שניים. אבל תגיד שהמליץ לך מיכה מישראל - שלחתי אליו הרבה נוסעים והוא ממש בסדר. יש ווי פיי בשדה תעופה, הוא ממתין בחוץ ואתה מתקשר אליו ואז הוא מגיע תוך שתי דקות ליציאה. תתאם איתו כבר מהארץ וישריין אותך. 

אם אתה צריך סים ויש לך מכשיר תומך - תתקין ESIM דרך הקופון: קבל/י הנחה בסך US$3 על חבילת נתוני ה-eSIM הראשונה שלך מ-Airalo. 
השתמש/י בקוד MICHA8638 בעת ההרשמה או החל/החילי אותו בעת התשלום. https://ref.airalo.com/KnWf

וואלה הפורום הפך לקידום אפילייט :rofl:
ממש פשוט להכנס עם 100E משדה תעופה למרכז העיר DEAK FERENC, תמורת 1500 HUF (אחרי יקור מ-900 HUF בקיץ) שזה 4 יורו.

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם

גם לי יש שורשים מהאיזור, זה בסדר :)

אימא שלי אפילו יודעת לדבר הונגרית (למרות שנולדה בארץ) ואבא שלי עלה מבריה"מ.

אני יודע שיש שם פחות קישוטי תאורה וגם על נושא החימום כבר קראתי.

נוסעים נטו ל-3 ימים (כן, קצת מעט אבל זה מה שמתאפשר), סוף נובמבר, לגביי המלון אסתכל בבוקינג אבל לקחנו משהו מרכזי.

פורסם (נערך)

3 ימים זה כלום, אבל עדיין עדיף מסופ"ש בצימר מעאפן בצפון או אילת המשעממת  בכלום כסף :mm_tongue
מבחינה קולינרית זה גן עדן, יש כל הסוגים ו"פרודוקטים" איכותיים, אני אישית פחות אוהב מסעדות גורמה עם כוכבי מישלין, אוהב את העממי, תבשילים ומרקים.

מה שכן מסעדות טובות אחה חייב לעשות הזמנה מראש !!!
רוצה לתת טעימה לחברה מכל מני סוגים של מאכלים, קח אותם למסעדה " אכול כפי יכולתך" 
https://www.trofea.hu/
לכו לסניף Király utca מרחק הליכה קצרה מ-Deak Ferenc, מומלץ שישי בערב אז המגוון הכי גדול אפילו שהכי יקר (100 ש"ח לבן אדם) אבל 3 שעות תטעם המון דברים, כמה שאתה רוצה, ושיעשו לך על הגריל מה שאתה רוצה. 

2022-10-30_20-42-38.png.59a8c3eacf721689a24ba3cbd8f01b2a.png

זה תכלס מה שצריך לראות, יש הכל במדריך ששלחתי לך.
כסף "רק" כרטיסי אשראי תשתמש ותמיד תבחר לשלם ב-HUF וחברת אשראי שלך יעשה המרה ליורו ושקל, יוצא הרבה יותר זול, שערי המרה של ש"ח לפורינט פשוט מזעזע  גם בנתב"ג וגם בצינגים עדיף לקחת כבר יורו, אם יש לך שיהיה קצת מזומן אלייך.

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 12 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

וואלה הפורום הפך לקידום אפילייט :rofl:
ממש פשוט להכנס עם 100E משדה תעופה למרכז העיר DEAK FERENC, תמורת 1500 HUF (אחרי יקור מ-900 HUF בקיץ) שזה 4 יורו.

אתה סתם מקשקש, שישה נוסעים יכולים בשקט לחלוק הסעה למלון ולא להסתובב עם מזוודות באמצע הרחוב. נסעתי עם הנהג הזה והייתי מבסוט, אז אמרתי לו שבשמחה אמליץ עליו לישראלים. לא מקבל ממנו כלום - מעדיף שישראלים ייסעו עם נהג אמיתי עם ביטוח ולא חאפר ישראלי שבמקרה תאונה ייעלם במהירות.

לגבי ה ESIM - צודק, אני מרוויח מזה מלא כסף. ודבר אחרון, שמתי לב שאתה קוטל אנשים בפורום מדי פעם, לא יצליח לך איתי.

פורסם
לפני 13 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

כפול 6 אנשים, כבר עדיף לנו מונית. יותר נוח.

פורסם

אם אתה מאמין שיעלה לכם 25-30 יורו לשישה אנשים :rolleyes:
אני כל פעם מגיע בצורה אחרת, אבל עם אשתי לרוב שבוחרים טיסות בשעות נורמליות, ואנחנו לנים רק בדירות מודרניות אייר בי אנד בי באזור הכי מרכזי DEAK FERENC, זה הכי נוח 100E, עם ילדים מזמין הסעות פרטיות, או שאם מתחילים באזור אחר לא בודפשט לוקח רכב, בקיצור כל אחד יעשה מה שרוצה, זה הדבר הכי פחות חשוב בגיחה של 3 ימים לבודפשט.
רוצה פינוק קח אותם, בזמנו היו הרבה יותר זולים, חצי מחיר ב-2018, מאז כל הזמן השתמשנו ב-100E עם אשתי או לבד שהייתי.
https://budapestairporttransfer.hu/service-rates/

תשים לב, דוגמא קלאסית למה בכלל יש לנו "הודע באדום"

פרסמתה רשימה של נושאים שאתה מבקש המלצות, ישר קפץ מישהו "מתוך דאגה" על משהו שלא שאלת.
ומשם הדיון ממשיך איתי בלי לתת לך המלצה קונקרטית בקשר לבקשות שלך. לא צריך מודרטור בשביל זה, פשוט הוכנס ל"רשימת התעלמות", אבל זה רק מחזק למה אין לי מה לחפש פה יותר מדי, וראית איזה "התנפלות" היית לבקשה שלך :mm_tongue
בקשר להמלצות צירפתי לך העתק של מדריך הכי מעודכן אחרי קורונה, ועם משבר הרבה עסקים לא שורדים לכן אין קשר מה אתה זוכר מ-2001 או 2018, אבל אני רואה לא צריך, לכן מחקתי

2022-10-31_21-33-57.thumb.png.f9f6081e55e172466c78dfe2abfe43c2.png2022-10-31_21-34-30.thumb.png.cda89c96f6f4be233dcecdd5af7a641d.png

2022-10-31_21-35-08.thumb.png.06501875f4ae8f8863de58efd7b0b6a4.png

בקיצור תעשו חיים, גם אם לא יהיה עודף קישוט, תמיד יש מה לעשות שם, ולהנות, עם כח קניה שלך !

פורסם

גם אם יעלה יותר, אני מוכן לשלם לטובת הנוחות שלי.

צירפת מדריך, אני מניח שהקישורים אמורים להיות לחיצים אבל הם לא.

• תוכן חדש...