Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התשובה לשאלה ברורה, הם רוצים לדחוף לך את האלמנט.

הרמתי טלפון למוסך כדי לקבל הצעת מחיר לטיפול. קיבלתי הצעת מחיר (הזויה) להחלפת שמן+פילטר שמן+פילטר אוויר.

בנוסף רציתי לדעת כמה יעלה החלפת ברקסים מקדימה (רפידות+צלחות), כי לפי הסטוריית הטיפולים בסבירות גבוהה צריך להחליף.

רציתי לדעת כמה יעלה החלפת מצתים.

מידע לגיטימי כדי לדעת מראש באיזה נזק אני עלול לצאת מהטיפול הזה. לא אוהב לגלות דברים כאלה כשהרכב על הליפט.

התשובה: ״אנחנו לא מוסרים את המידע הזה רק בטיפול כשהרכב כאן״.

עכשיו לגבי הצעת המחיר ההזויה שקיבלתי, באמת שזרמתי איתה, אחרת לא הייתי טורח לשאול על השאר. למרות שאני חושב שיותר מ-800 שקלים להחלפת פילטר שמן, שמן ופילטר אוויר הוא מחיר שערורייתי גם אם יש אינפלציה מטורפת הייתי זורם עם זה, כי המוסך קרוב לעבודה, וזה מספיק לי כדי לבלוע את הכבוד ולפסק רגליים, אבל העניין שלא מוכנים למסור מידע של סעיפים שבסבירות גבוהה עלולים ״לצוץ״ בטיפול הרגיזה אותי מאוד וכנראה שאחפש מוסך מורשה אחר קצת יותר ״פטפטן״.

גם אצלכם המוסך מתחמק?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

המוסכניק שלי תמיד אומר לי מחירים בטלפון 

אגב, לקחת באמת הצעת מחיר לברקסים מקדימה? אני שילמתי על החלפה מלאה של צלחות + רפידות קדמיות ואחוריות 1500 ש"ח 

המחיר הזה הגיוני?

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

האמת שאני מתחיל לתהות אם לא כדאי לי לקנות את החלקים לבד ולהעזר במישהו תמורת תשלום סמלי.

מתחיל להמאס לי ממוסכים + תמיד יש את אי הידיעה של מה בדיוק נעשה ואת חוסר האמון התמידי.

פורסם

לפות"ש קרה לי בדי אותו דבר במוסך מורשה כשביקשתי לדעת כמה יעלה להחליף את המים במיכל עיבוי אמרו שזה דברים שנותנים עליהם הצעה במקום 

כנראה לראות כמה בפנים שלך יפות ולפי זה לתמחר אותך 

לפני 27 דקות, Lior_Django כתב:

האמת שאני מתחיל לתהות אם לא כדאי לי לקנות את החלקים לבד ולהעזר במישהו תמורת תשלום סמלי.

מתחיל להמאס לי ממוסכים + תמיד יש את אי הידיעה של מה בדיוק נעשה ואת חוסר האמון התמידי.

בפלואנס 2010 שלי שתלך לגריטה כנראה אחרי שאסיים להתעלל בה 

זה מה שעשיתי ועושה יש לי בחור בלוד עם מוסך בחצר שלוקח לי מחירים שפויים 

פעם אחת הגעתי למוסך שלא אזכיר את שמו בראשון לציון עם תקתוקים בזמן נסיעה מצד ימין אמר לי הלכה הצירייה אחרי נסיעה של 15 מטר אמרתי לו לא רוצה להרים להסתכל להבין במה מדובר אמר לי אין צורך בוודאות צירייה 1000 פלוס מע''מ אמרתי שאחשוב על זה כי יקר לי ונסעתי 

הלכתי לבחור מלוד העלה על הליפט אמר לי שלפי דעתו הלכה התושבת של הבולם סיפור של 300 שח ושכדאי לנסות 

והופ, קסם 

לא יודע מה היה קורה בראשון או שהייתי מחליף 10 דברים עד שהיה מוצא את הפיתרון או שהיה מחליף תושבת במחיר של צירייה 

בכל מקרה כל זה לא תקף לרכבים ששוויים גבוה כי במכירה טיפול מהסוג הזה יפגע בך וקונים ישחקו על זה 

פורסם
לפני 3 שעות, לב טוב כתב:

המוסכניק שלי תמיד אומר לי מחירים בטלפון 

גם שלי

לפני שעתיים, _-? כתב:

פעם אחת הגעתי למוסך שלא אזכיר את שמו בראשון לציון עם תקתוקים בזמן נסיעה מצד ימין אמר לי הלכה הצירייה אחרי נסיעה של 15 מטר אמרתי לו לא רוצה להרים להסתכל להבין במה מדובר אמר לי אין צורך בוודאות צירייה 1000 פלוס מע''מ

למה לא רוצה להזכיר את שמו?

היה לי סיפור דומה אצל "דה בסט קור" בפתח תקווה, המפוח של המזגן שלי לא רצה להדלק.

הלכתי אליו, ניסה להדליק את המפוח דרך הבקרת אקלים, לא עבד.

הציץ מתחת לתא כפפות בצד ימין (נגד מהירויות בצד שמאל), נתן 2 טפיחות על הדאשבורד (לפסול בעיה במגעים..?) והכריז שצריך להחליף את כל המערכת מיזוג.

הלכתי ל"א.נ חשמל ומיזוג" שרוצה ויודע לאבחן, סידר לי נתק בנגד מהירויות, לקח לי 150 שקל ונסעתי לשלום. (מי שצריך חשמלאי\מזגניסט - מומלץ בחום, בן אדם זהב!)

פורסם

זה תלוי במוסך, גם אני פעם שמעתי את :לא מוסרים בטלפון", אבל ביבואן סיטרואן למשל, חזרו ונתנו הצעה מסודרת.

ובמורשי משרד התחבורה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, לב טוב כתב:

המחיר הזה הגיוני?

לא יודע באיזה רכב מדובר ומה התקינו לך.

ברכב שלי למשל עלות סט צלחות+רפידות קדימה זה 600 שקלים כולל מעמ, לאחורה זה 200 שקלים. מחירים בחנות חלפים ולחלק תחליפי איכותי כמובן, לא מקורי.

תוסיף עבודה ומעמ על העבודה אז נראה לי ששילמת מחיר סביר בהנחה שלא הותקנו לך ברקסים מיצרן סיני עלום.

לגבי הצעת מחיר, כפי שרשמתי הם לא נתנו לי. אגש לשם פיזית בפעם הבאה שאני במשרד ואנסה שוב. אם לא נחפש מוסך אחר.

• רעיון טוב! 1

פורסם

למה? אני אסביר לך למה.

כי בנאדם מתקשר ושואל בטלפון כמה יעלה לו להחליף 4 פלאגים, שמן מנוע ופילטר אויר למנוע דגם X.

כשהוא מגיע עם האוטו מבינים שהתיבת אויר סדוקה, בורג הריקון חרוש, הברקסים דורשים החלפה מיידית ודווקא פילטר האויר במצב נקי ואין צורך להחליפו, כל זה במנוע דגם Y.

עושים הערכה מחדש ומסבירים ללקוח מה צריך לעשות וכמה זמן זה ייקח. כל נסיונות ההסברה עולים בתוהו והלקוח מבין מכל המלל רק דבר אחד- את המחיר.

"אבל בטלפון אמרתם 847 כולל. איך הגענו ל1150?? איך?? גנבים, שודדים, רוצחי תינוקות!!"

עכשיו, איני מכיר אותך, פות"ש, ויכול להיות שהנך נמנה על ה10% שההגיון עדיין בראשם וכן מבינים. לצערנו, רוב האנשים מתנהגים בדיוק כמו שכתבתי ולכן זה משליך גם על המעט אנשים ההגיוניים שעוד נשארו.

למוסך עם נסיון איך זמן וכח להתעסק כל היום בוויכוחים וההסברים האלה. הם רוצים לראות על מה הם נותנים הצעת מחיר.

הנ"ל נכתב ע"י אדם שמבלה את ימיו בצידו השני של הליפט.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הם נותנים הצעת מחיר על מה שהלקוח הפוטנציאלי ביקש. מה הבעיה לתת הצעה ולומר באותה הזדמנות את מה שאמרת? אחרי זה מתפלאים למה יש עומס בכבישים, ולמה הביטוח עולה (יותר נסועה). גם בגלל שטויות כאלו. יש לי הצעה, שמוסכניקים ישרתו אחד את השני, כי רק הם מבינים אחד את השני, ואז לא יהיו להם נודניקים.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • אהבתי 1
פורסם

כי הלקוח לא יודע בדר"כ מה הוא צריך ומה הוא מבקש, זה למה.

ואל תקח את המגיבים בפורום (ובשרשור בפרט) כדוגמה. מי שכותב פה זה האחוז הקטן באוכלוסייה שיש לו מושג איזה מנוע יש ברכב שלו ומה הוא צריך. רוב האנשים פשוט לא.

השכן 'המבין' אמר להם שהם צריכים ללכת למוסך להחליף פלאגים כי המזגן לא עובד. אז הם בטוחים שהשכן המבין הוא מבין כי הוא מכין אחלה סטייקים. 

לא לשכוח שהצעות מחיר זה דבר שלוקח זמן. יושבת כבוד המזכירה, צריכה להוציא מק"טים לפי דגם ושנתון, להעלות את המק"טים בפורטל של החלפים ולהוציא משם מחירים. תכפיל את זה בחמישים איש ביום והרי לך תפקיד במשרה מלאה. 

ולא- אי אפשר לתת מחיר 'בערך'. אתמול פילטר אויר עלה 44.6 לפני והיום החליטו אצת היבואן שהוא עולה 47.5 לפני. עם הקהל הממוצע אתה לא עושה טעויות כאלה. אם כבר נתת מחיר אתה רותה שהוא יהיה מעודכן על האגורה.

אתה לא מבין מה שאני כותב כי נראה לך שאני כותב שטויות ונראה לך שאני מגזים ואתה לא מאמין שרוב האנשים כאלה אדיוטים. ולמה זה? אתה משתתף מבחירה בשיתוף ידע ולמידה בפורום חובבי רכב. צר לי (לא באמת צר לי)- בתחום הזה אתה לא האדם הממוצע. 

אני מאמין בלב שלם שכל מי שהגיב פה יש לו מושג על מה הוא נוהג ומה זה פלאגים. אני מאמין בלב שלם שאם תקח עכשיו חמישה אנשים רנדומליים ברחוב ותראה להם את הפוסט הם ישאלו אותך 'באיזה שפה זה כתוב'. וההוא שעונה לטלפון במוסך לא יודע אם אתה האחד מהחמישה או אחד מהארבעה הנותרים.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כשטיפלתי במורשה יבואן תמיד נתנו הצעת מחיר בטלפון ובמייל על מה שביקשתי

אם היה צריך להוסיף או לגרוע זה היה נסגר מול יועץ השירות\הפקידה במקום

מעולם לא היתה לי טענה כלשהי והם היו לגמרי שקופים

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, אורח לרגע כתב:

למה? אני אסביר לך למה.

אני אבחן את התאוריה שלך. אגש לשם פיזית עם הרכב ואדבר עם ״יועץ השירות״, ננסה לקבל ממנו מידע על העלויות של הסעיפים הרלוונטיים.

פורסם
לפני שעתיים, אורח לרגע כתב:

כי הלקוח לא יודע בדר"כ מה הוא צריך ומה הוא מבקש, זה למה.

תגובה סטנדרטית של הרבה בעלי מקצוע, ולאו דווקא מתחום הרכב. הלקוח לא מבין, ובעל המקצוע כן מבין. מדוע שלא יבין אם יש לו את שגרת הטיפולים כמו בדוגמה שהבאת? אולי הלקוח מכיר יותר טוב מהמוסכניק את שגרת הטיפולים כי הוא מחזיק ברכב, והמוסכניק מתעסק עם הרבה דגמים ואולי מתבלבל? אנחנו כמובן לא מדברים כרגע על תיקון תקלה. מה זה משנה אם הוא יודע או לא, זה מה שהוא מבקש בשלב הזה.

לפני שעתיים, אורח לרגע כתב:

לא לשכוח שהצעות מחיר זה דבר שלוקח זמן. יושבת כבוד המזכירה, צריכה להוציא מק"טים לפי דגם ושנתון, להעלות את המק"טים בפורטל של החלפים ולהוציא משם מחירים. תכפיל את זה בחמישים איש ביום והרי לך תפקיד במשרה מלאה. 

ולא- אי אפשר לתת מחיר 'בערך'. אתמול פילטר אויר עלה 44.6 לפני והיום החליטו אצת היבואן שהוא עולה 47.5 לפני. עם הקהל הממוצע אתה לא עושה טעויות כאלה. אם כבר נתת מחיר אתה רותה שהוא יהיה מעודכן על האגורה.

מה זה משנה אם ההצעה היא בטלפון או במוסך? בכל מקרה מדובר על אותו הזמן.

אגב, בהצעת המחיר של 847 ש"ח שהבאת, מוסכניק חייב לעמוד על פי חוק. לא טוב לו? שייתן בעתיד הצעות מחיר שיותר מתאימות לו.

בקיצור, אצל בעלי מקצוע כאלו "אצלי בעסק אני עושה מה שאני רוצה, ולא מה שבעל הרכב רוצה". אז אני מציע להם להמשיך לתת שירות לעצמם. על שירות שכזה וטרטור לקוחות, הם לא מגיעים למוסכניקים.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני כשעה, mcaspi כתב:

. מה זה משנה אם הוא יודע או לא, זה מה שהוא מבקש בשלב הזה.

.

חבר, אתה נובח על העץ הלא נכון. 

לא באתי לתקוף. צא רגע מהמגננה ונסה להבין מה אני כותב מפרספקטיבה אחרת. 

אז הוא מבקש, יופי לו. אני בתור בעל עסק צריך לפנות לו זמן, לבקש מהמזכירה להוציא לו הצעת מחיר, להזמין אותו, וכשיגיע לגלות לו ולי שההצעה לא רלוונטית למה שצריך לעשות בפועל? למה?

זמן עולה כסף, והרבה. ומוסך זה עסק. ועסק צריך להיות רווחי.

שוב, חבר- פספסת את הנקודה העיקרית (לדעתי)- אתה לא הלקוח הממוצע. אתה (אולי) מבין דבר אחד שניים במכונאות, אתה אולי יודע מה ביקשת. רוב האנשים לא. הם פשוט מבזבזים זמן שעולה מלא כסף.

ושוב, לא מדברים על ההצעה שלך, מדברים על 50 הצעות ביום, שרובן לא רלוונטיות למציאות.

מבין את הכעס והמגננה שלך, באמת. אבל נסה אתה להבין שהרוב הגדול חושב שמותר סתם לבזבז את הזמן של המוסך כי זה חלק מהעבודה שלו.

מה זה משנה אם ההצעה היא בטלפון או במוסך? כי במוסך אני רואה על מה אני נותן הצעת מחיר, לאיזה רכב והאם בכלל צריך. אם הלקוח כבר לא רוצה בשלב זה- סבבה. לפחות אני יודע שמה שהצעתי זה מה שצריך ולא ניחושים כי השכן אמר לו.

והלקוח כן מבין. לפעמים יותר מבעל המקצוע. אבל ברוב הפעמים לא. רוב הפעמים, מבחינה סטטיסטית. אז כשבעל המוסך מסתכל על אחוזים סטטיסטיים לגיטימי מצידו לוותר על 100 לקוחות כשהוא יודע ש90 מהם סתם מבזבזים לו את הזמן.

גם לגיטימי מצידו להחליט לתת תשומת לב ל100 שמהם אפשר לזכות ב5, או 10. זה כבר לא החלטה שלי או שלך, זה החלטה של בעל העסק. הוא עושה את השיקולים שלו לפי כמה עבודה יש לו וכמה עבודה הוא עוד מחפש.

• אהבתי 2
פורסם

אני רואה כאן, כמו בעסקים אחרים בארץ, בעיה של דרך ראיית הדברים. קודם אני, אחרי זה אתה. קודם הזמן שלי, הזמן שלך פחות מעניין. ועל זה עוד תשלם לי. הלקוח מבזבז את הזמן של המוסכניק, לא המוסכניק מבזבז זמן ללקוח. את הלקוח אפשר לטרטר למוסך, לקרוא לזה שירות, לשרוף לו דלק, בלאי, חלקים/מחיר שאולי הוא לא רוצה, ועל הדרך להעמיס עוד את הכבישים. כל לקוח לא יודע להבין שגרת טיפולים כי זה דבר מסובך להבנה, וכל לקוח מטפל ברכב בפעם הראשונה בחייו, לכן נטרטר אותו למוסך. אם 40 הצעות ביום לא רלוונטיות, אי אפשר לעלות על זה בשיחת טלפון? קשה לי להאמין. מה ההבדל בין שיחת טלפון לשיחה במוסך? לי זאת נראית אותה השיחה, ואותו "בזבוז" הזמן של מוסכניק/פקידה.

• תוכן חדש...