Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוסר משילות תחבורתית היא לא אופציה.

בדיוק כמו עם חוסר המשילות בנגב ובגליל -

קל להתעלם מזה כל עוד זה בפריפריה.

כשזה מגיע לצנטרום של הפיילה כולם פתאום מתעוררים, אולי מאוחר מדי.

ככה עם הכלים החשמליים.

זה מתחיל עם נערים וחסרי רישיון אחרים, שזו ה(חוסר) תרבות בה הם מתחנכים.

כשהם יוציאו רישיון - כאלה נהגים הם יהיו, ואני כבר רואה את זה קורה.

הרבה יותר מהעבר - רוכבי קטנועים צעירים עוברים חופשי באדום, נוסעים על מדרכות ומעברי חצייה,

ואני ממש רואה אותם בעבר הקרוב על אופניים חשמליים מתנהגים בדיוק אותו דבר.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 15 שעות, Be roo כתב:

אז יחייבו. כמו ש"חייבים" קסדה, ו"חייבים" לא לנסוע על מדרכות. בלי אכיפה אנשים פשוט לא ישימו.

וכמו ש״חייבים״ רשיון רכיבה לאופניים חשמלים למי שאין לו רשיון נהיגה...
https://www.gov.il/he/departments/general/ebike_license
מנחש שרוב משתתפי השירשור אפילו לא יודעים שיש חוק כזה (כבר 4 שנים); דגימה סתמית  רוכבי אופניים העלתה שאף אחד מהם לא ידע על זה (ורובם היו נוער ללא רשיון נהיגה).
הדרישה החדשה הזו מן הסתם לא תהיה שונה מרוב החוקים בארץ בכל התחומים, נחקקים בלי להשקיע כלום באכיפה או לתקצב אותה.

לפני 12 שעות, BoazB11 כתב:

העבריינות בכלים החשמליים נובעת לדעתי מההפקרות הכללית רבת השנים בכל מה שקשור לכלים האלה.

אין אכיפה על הכלים עצמם - מבחינת הספק, מהירות,  משקל, וחובת פידול להפעלת המנוע החשמלי.

אני מעריך שהרוב המוחלט של האופניים החשמליים לא "יעברו טסט" אם היה דבר כזה.

ובעיקר אין אכיפה על הרוכבים, לכן נערים ואפילו ילדים רוכבים ללא הכשרה או הבנה בסיסית של התנועה.

אני בעיקר מתפלא על כ"כ הרבה הורים שמאפשרים לילדים שלהם להסתכן ככה בלי שום פיקוח.

אז מבחינתי ברור שצריך לרשיין את הכלים האלה, ולאכוף באופן אינטנסיבי את החוקיות של הכלים והרוכבים.

אשרי המאמין...

אני עוקב אחרי המצב כבר הרבה זמן. בלפחות 90% מהאופניים החשמליים יש מצערת פעילה (כלומר, ניתן להפעיל את המנוע ללא דיווש, בניגוד לתקן הישראלי והאירופי, שמאפשר מצערת רק עד 6 קמ״ש לצורך הולכת הכלי ברגל). לפי המהירויות שאני רואה, בערך בחצי מהכלים הסירו את מגבלת המהירות/הספק (למנוע מותר לסייע רק עד מהירות של 25 קמ״ש, ואני רואה כלים רבים שנוסעים 40-50 קמ״ש) .  גיל יותר קשה לאמוד, אבל יש מספר לא זניח של רוכבים מתחת לגיל 16 (ודווקא הם בד״כ ללא קסדה).

פורסם
לפני 57 דקות, PinkDolphin כתב:

בלפחות 90% מהאופניים החשמליים יש מצערת פעילה (כלומר, ניתן להפעיל את המנוע ללא דיווש, בניגוד לתקן הישראלי והאירופי, שמאפשר מצערת רק עד 6 קמ״ש לצורך הולכת הכלי ברגל). לפי המהירויות שאני רואה, בערך בחצי מהכלים הסירו את מגבלת המהירות/הספק (למנוע מותר לסייע רק עד מהירות של 25 קמ״ש, ואני רואה כלים רבים שנוסעים 40-50 קמ״ש)

יש תעשיה שלמה סביב זה, חנויות שמוכרות אופניים חשמליים מציעות את הסרת ההגבלות כבר במעמד המכירה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אני לא הייתי מתרגש . מירב מיכאלי בתור שרת תחבורה עשתה מעט מאד ודיברה הרבה. זה גם הישג כי מירי רגב בתפקיד הזה  הצליחה אפילו לעשות נזק. כמו גם ההקרצה האחרונה של מירב שהמטרונית תסע בשבת. את השרה: תחתמי על התקנה בלי לדבר. 

לא יצא מזה כלום בממשלה הנוכחית. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
פורסם

באמת עוד שעה הממשלה מתחלפת מה הקשר לכל החוקים האלו?

אני עם אופניים חשמליים מעל 5 שנים ונהנה מכל רגע. תכלס באמת כולם עוקפים אותי ונוסעים בלי קסדה ורמזורים אדומים אוהו, אם כבר אנשים עוצרים בירוק רק בכדי לנסוע דווקא באדום בירושלים לדעתי.

• מבאס 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

משהו לא מסתדר לי.

אם נחזור לדיון שקם כאן לאחר תאונות הקורנקינטים שקרו לאחרונה בפתח תקווה רבים כאן צקצקו שחייבים להתחיל לאכוף כאן זיהוי על כלים חשמליים כדוגמת קורקינט.

הנה הגיעה השרה מיכאלי ופעלה לצעד כזה (שכמובן אינו מספיק בפני עצמו) והנה שוב, כמעט ורק צקצוקים.

אז כן, זוהי תקופת בחירות, וכן זה רק צעד ראשוני שנדרש על מנת לפתור את הבעיה - אבל כל הכבוד לשרה מיכאלי על פועלה בעניין זה.

גילוי נאות - איני מעורב פוליטת ואני אפילו לא יודע לאיזה מפלגה היא משתייכת.

פורסם (נערך)

הציקצוקים מבטאים חוסר אמון עמוק בשלטון, חוסר אמון שנבנה, ממשלה אחרי ממשלה, שנה אחרי שנה, ביזע ועמל רב של השליטים.

לטעמי, משקל הצהרה שנאמרת רגע לפני פיזור הממשלה שונה לחלוטין ממשקל אותה הצהרה שנאמרת רגע אחרי כינונה.

אם הייתי אדם ציני הייתי אומר שהשרה כותבת ביודעין צ'ק ללא כיסוי במטרה לקושש קולות, שהשרה מנסה לזרות חול בעיני הציבור, שהשרה חושבת שכולנו עדר של איוולים.

מזל שאני לא אדם ציני.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • אהבתי 1
פורסם

בתור בעל שני קורקינטים ורוכב סולידי וזהיר, אני חושב שזה חוק פופוליסטי ומיותר.

יחייבו אותנו בנגיד 50 שקל הנפקת לוחית, 100 שקל התקנה אצל מתקין מורשה עם תושבת מכוערת וקידוח חורים בכלי, ואגרת חידוש שנתית 200 שקל. 

רק רוכבים שומרי חוק שבכל מקרה רוכבים לפי החוקים ישימו לוחיות, כל האחרים לא והאכיפה תהיה רק נגד ה"טובים" שיש להם לוחיות. 

וחוץ מזה, לקורקינטים שיתופיים יש כבר לוחיות רישוי, הפתיחה שלהם היא בעמצעות אפליקציה שעל מנת להירשם בה חייבים להזין פרטים אישים מלאים, כך שבכל רגע נתון יודעים מי הרוכב. מישהו עושה עם זה משהו?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

לא אמור להיות אגרה שנתית, בגלל זה גם נתנו שם שונה ללוחית.

בקורקינטים השיתופיים, גודל הלוחית הוא בדיחה ורואים אותו רק כשעומדים ממש ליד הכלי. הלוחית היא יותר עבור מעקב של החברה ולא לזיהוי על ידי שאר משתמשי הדרך.

פורסם
לפני 23 דקות, Buki כתב:

בתור בעל שני קורקינטים ורוכב סולידי וזהיר, אני חושב שזה חוק פופוליסטי ומיותר.

יחייבו אותנו בנגיד 50 שקל הנפקת לוחית, 100 שקל התקנה אצל מתקין מורשה עם תושבת מכוערת וקידוח חורים בכלי, ואגרת חידוש שנתית 200 שקל. 

רק רוכבים שומרי חוק שבכל מקרה רוכבים לפי החוקים ישימו לוחיות, כל האחרים לא והאכיפה תהיה רק נגד ה"טובים" שיש להם לוחיות. 

וחוץ מזה, לקורקינטים שיתופיים יש כבר לוחיות רישוי, הפתיחה שלהם היא בעמצעות אפליקציה שעל מנת להירשם בה חייבים להזין פרטים אישים מלאים, כך שבכל רגע נתון יודעים מי הרוכב. מישהו עושה עם זה משהו?

הלוחיות והרישום אמורים להיות חינם.

היתרון לטעמי בלוחיות רישוי גלויות כמו שהוצעו זה היכולת לאכוף בצורה משופרת באמצעים אלקטרוניים גם מבלי להעמיד שוטרים בכל פינה. 

פורסם

אני לא מכיר משהו שמתבצע חינם בנוגע לכלי רכב ממונעים...

כמו שאמרתי האכיפה האלקטרונית תהיה רק נגד הרוכבים ה"טובים" ששמו לוחית. 

מו שלא שם, האכיפה האלטרנטיבות לא תעשה לו כלום.

איך יפעלו נגד הרכובים שלא שמו לוחיות?

יחרימו את הכלים? קנסות? פה בכל מקרה נדרשת מעורבות פיזית של השוטרים אז אפשר כבר עכשיו להתחיל באכיפה נגד העוברים על החוק, לא צריך לוחיות.

אבל אני מהמר שחוץ מאכיפה אלקטרונות לא תהיה אכיפה אז כרגיל הרוכבים  הטובים ששומרים על החוק ישלמו קנוסות על כל חריגה קטנה ואלו שלא שמים על החוק היום ימשיכו לא לשים על החוק ולא יטופלו.

• אהבתי 1

פורסם

ספציפית לגבי הקורקינטים החשמלי, לטעמי הסיווג שלהם (בכל העולם, לא רק בארץ) מוטעה לחלוטין.
אלה כלי רכב לא דומים בכלל לאופניים (חשמליים או רגילים), ובאופן מובנה הרבה פחות בטוחים:

1. גלגלים קטנים מאד, שעושים אותם ללא יציבים ברכיבה על מהמורות וסדקים;
  2. מרכז כובד גבוה בגלל שהרוכב עומד עליהם;
  3. חוסר יציבות בחלוקת המשקל כי אין מושב שיעגן את מרכז הגוף;
  4. מרחק בלימה ארוך בגלל שטח המגע הקטן של הגלגלים עם הקרקע;
  5. ניראות נמוכה באופן כללי בגלל המבנה הנמוך של הכלי;
  6. ניראות גרועה בלילה במיוחד כי גם אם קיים אור אחורי והוא דולק, הוא לכל היותר 20 ס״מ מעל לגובה הקרקע (אלא אם כן הרוכב מציב פנס אחורי על הקסדה).
  7. חוסר במקום ייעודי למטען מוביל אנשים להחזיק תיקים בין הרגלים, תלויים על הגוף או באופן אחר שפוגם בשליטה על הכלי.

עדיין מדובר בכלי רכב עם הרבה מאד שימושיות והגיון בתנאים עירוניים. מכל הסיבות האלה, לדעתי קורקינט דורש התייחסות כאילו מדובר בהולך רגל, ולא באופניים.
הייתי מגביל אותם ל-8 קמ״ש (קצת מעל הליכה מהירה) במקום ה-25 קמ״ש כיום, מגבלה שפשוט הועתקה מאופניים חשמליים ללא כל מחשבה.
בנוסף, הייתי מאפשר רכיבה עליהם במדרכות ושבילי הולכי רגל בלבד, ואוסר שימוש ברחובות, כבישים ושבילי אופניים.
תחת מגבלות כאלו, לא היה צורך לדעתי בחובת קסדה,  מגבלת גיל או רשיון רכיבה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, vadim6385 כתב:

יש תעשיה שלמה סביב זה, חנויות שמוכרות אופניים חשמליים מציעות את הסרת ההגבלות כבר במעמד המכירה.

ברור -- לדעתי, רוב המוכרים עושים את זה בכלל בלי לשאול את הקונה. לחלק גדול, לפחות חצי, מהקונםי אין מושג מה הם קונים (אחרת לא היו קונים אופניים מיצרן עלום עם גלגלי ״16 לא יציבים, ומע׳ חשמל בלתי ידועה שהסוללה שלה עלולה לעלות באש, שאלה רוב האופניים החשמלים בארץ).

פורסם
לפני 7 דקות, PinkDolphin כתב:

לדעתי, רוב המוכרים עושים את זה בכלל בלי לשאול את הקונה

יש לי קורקינט שיאומי, הוא מוגבל באמת ל 25 קמ"ש, אפשר לצרוב firmware מקוסטם שפותח אותו ואז יגיע ל 30 או 32, עם קיצור טווח משמעותי.  אבל במקור, 25 בדיוק לפי התקן.

והקורקינט השני City runner, יש לו 3 "הילוכים".

ראשון עד 25 קמ"ש, שני עד 35, שלישי עד 45 בערך או תלוי מה המשקל שלך. 

לא ביקשתי בקניה שיפתחו לי שום דבר, זה ככה מגיע מקורי.

פורסם

טוב, התקנתי. עדיף עכישו מאשר להמתין עד שכולם ירוצו למכוני הרישוי ויהיה שם עומס ותורים. 

88888.thumb.jpeg.3ab124a5b21f30e1903367abe5c92f9c.jpeg

• אהבתי 1

• תוכן חדש...