Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 46 דקות, Be roo כתב:

ולהעביר הזמנה טלפונית

הזמנה. טלפונית?! אמאל'ה! לא!!! לא תודה. אני מוותר... נאמר ללא ציניות. קשה לי עם זה. מעדיף בכתב או דרך האינטרנט... 

חוצמזה באיזה שנה אנחנו?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 9.12.2025 בשעה 01:13, Derish כתב:

• אם וולט כאלה ממזרים חסרי כבוד והמתחרים נקיי כפיים/זולים יותר/נותנים שירות טוב יותר - מדוע אין אליהם נהירה המונית של הקליינטים?

הם ממזרים חסרי כבוד אבל גם המתחרים הם ממזרים חסרי כבוד.

תן ביס לוקחים בדיוק את אותו אחוז מבעל העסק, הממשק הזמנות שלהם (מצד העסק) הוא על הפנים והשרות לקוחות עוד יותר גרוע מוולט.

תן ביס עוד לוקחים עמלה חודשית מהעסק גם אם לא מכר כלום. בוולט לא.

• אם הלקוחות בוחרים להישאר עם הספק הלא-שירותי/עושק אלמנות במקום לקבל שירות איכותי יותר בזול יותר מהמתחרים - למה זה מפריע לנו? שיסבלו.

סיפורי סבתא. לא יותר זול אצל המתחרים. ואם בוולט יש איחורים אז אצל המתחרים שבעתיים. לפחות בירושלים.

• אם בעלי המסעדות המסכנים נסחטים ע"י האפליקציה ונאלצים לשלם 27% מסך ההזמנה לוולט - מה מונע מהם להציע ללקוחות איסוף עצמי מוזל או תמריץ כלכלי אחר?

כי הדור הצעיר לא נכנס לגוגל ומחפש מסעדת המבורגר, ואז נכנס לאתר ומזמין משם. נכנסים ישירות לוולט ובוחרים מתוך ההיצע שיש שם.

להעמיד שליח עם קטנוע בשביל לעשות 'אקסטרה' משלוחים בשביל הבודדים שעדיין יש להם שכל ויזמינו ישירות מהמסעדה הופך פחות משתלם מיום ליום.

• כשקוראים לוולט מונופול ומלינים על שליטתם בשוק - האם מדברים על ת"א/חיפה/ירושלים או על אופקים/יקנעם/רעננה? האם בכל המקומות האלה יש מתחרים ראויים שוולט רומסת? 
  • וכו'...

בירושלים, אין להם באמת מתחרים. בשאר הערים איני יודע להעיד.

בקיצור, כולם בוכים שדופקים אותם אבל גם לא רוצים לוותר על הנוחות או על ההכנסות הנוספות שהמצב הנוכחי מייצר, לכן לא מממשים את הזכות שלהם להצביע עם הרגליים. הטבע האנושי במיטבו. 

מדויק. נכון ועצוב.

מתלוננים, נדפקים, ממשיכים להזמין ומתלוננים שוב. מזוכיזם.

וולט פשוט שולטים בשוק. אם אתה רוצה לעשות משלוחים ושיכירו אותך אתה חייב להיות שם. ולבכות. 

** לא ראיתי את הכתבה המצורפת

** הכותב בעלים של פיצרייה בירושלים. הכותב עובד עם וולט, תן ביס, וסיבוס. הכותב ניסה לא פעם לנסות להסביר ללקוחות קבועים שעדיף גם להם וגם לו שיזמינו ממנו אבל התשובה היא תמיד משיכת כתפיים וחוסר עניין משווע.

• מבאס 1
פורסם

שומדבר מזה לא עצוב, גם אם מתבכיינים.

יש עסקים שהמודל של וולט עובד להם יותר טוב ויש שפחות.

השוק קובע איך הוא רוצה לקבל שירות.

כמו שאמרו חז"ל: C'est la vie

עבדתי עם מישהו שהיה לפני זה מנהל משמרת ב-Wolt 

לדבריו, כמות התלונות של לקוחות בישראל היא בערך פי 10 מבאירופה + הרבה ניסיונות תרמית (יש להם מערכת שמאתרת כאלו, בדומה לחברות אשראי).

היו לו גם כמה סיפורים פיקנטיים, כך שאנחנו לא נקיים, גם מצד הלקוח.

אבל, שוב, מדובר בשירות טוב בסה"כ, ועובדה... הצרכנים מצביעים עם האצבעות על הסלולרי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

** הכותב בעלים של פיצרייה בירושלים. הכותב עובד עם וולט, תן ביס, וסיבוס. הכותב ניסה לא פעם לנסות להסביר ללקוחות קבועים שעדיף גם להם וגם לו שיזמינו ממנו אבל התשובה היא תמיד משיכת כתפיים וחוסר עניין משווע.

האם יותר משתלם לבעל עסק להחזיק מספר קטנועים ונהגים בפיירול, מאשר להשתמש במערכת של וולט? או שלא הבנתי את הכוונה שלך פה לגמרי (או חלקית)?

פורסם

אם וולט לא היו בשוק אז בוודאי שיותר משתלם.

ברגע שרוב המשלוחים נעשים דרכם (כי ככה מצביעים הלקוחות) אז להחזיק שליח וקטנוע זה הרבה פחות משתלם, שלא לומר הפסדי.

פורסם

שאלתי מבחינה מספרית ולא מבחינת התחרות ידידי. 

אם וולט לא היו בשוק לא ממש הייתה ברירה אלא להחזיק את השליחים והקטנועים. 

מבחינת עלויות- אם אתה נטו על וולט או נטו על שליחים. מה עולה יותר או מה עולה פחות לתפעול שוטף? בהחרגה של ההזמנות כי הם לא נושא השאלה. לצורך הדיון- אותה כמות מכירות יומית.

פורסם

אם בעלי המסעדות המסכנים נסחטים ע"י האפליקציה ונאלצים לשלם 27% מסך ההזמנה לוולט - מה מונע מהם להציע ללקוחות איסוף עצמי מוזל או תמריץ כלכלי אחר?

הם מתמודדים בדרך אחרת. לפחות חלקם. הם פשוט מעלים את המחיר של המנות בהזמנה דרך וולט, למרות שלפי ההתחייבות שלהם לוולט המחירים אמורים להיות אחידים.

כנראה שלמספיק לקוחות משתלם לשלם את התוספת הזו והם ממשיכים להזמין.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

אם וולט לא היו בשוק לא ממש הייתה ברירה אלא להחזיק את השליחים והקטנועים. 

תחשוב שנייה בהגיון, אתה רואה את כל העסקים שמספקים עכשיו דרך וולט מחזיקים גם שליחים או שאפשר להגיד, די בביטחון, שלחלק גדול מהם לא היה שירות משלוחים םא לא היו יכולים לעשות לו Outsourcing?

אפילו סופרים, שיש להם שירות משלוחים, משתמשים ב-וולט, מה שבא ללמדך שהשירות משתלם.\

\

לפני כשעה, ברווז כתב:

מבחינת עלויות- אם אתה נטו על וולט או נטו על שליחים. מה עולה יותר או מה עולה פחות לתפעול שוטף? בהחרגה של ההזמנות כי הם לא נושא השאלה. לצורך הדיון- אותה כמות מכירות יומית.

למה אתה מחריג מרכיב מהותי?

אין בזה הגיון...

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

עלויות- אם אתה נטו על וולט או נטו על שליחים. מה עולה יותר או מה עולה פחות לתפעול שוטף? .

אם אין וולט בעולם ועסק של מזון מהיר מחזיק קטנוע/ים ושליח/ים זה הרבה יותר רווחי.

למרות שעם כל הבכי על וולט אין לשכוח שהם מורידים לחץ מהעסק. במקום לענות לטלפונים, לקחת הזמנות, להתעסק עם תשלומים ועם תלונות, אתה מקבל בעסק בון מוכן, מכין את האוכל וזהו. זז חוסך הרבה התעסקות וכאב ראש. וגם אין לך את גורם ההפתעה של השליח שנכנס בעץ ומשבית לך עשרת אלפים שקל ברגע. 

ועם כל זאת- נחזור להתחלה- כל עוד העסק עובד, מבחינה מספרית יותר רווחי להחזיק קטנוע ושליח (ועוד עובד שינהל את ההזמנות במקום).  

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

למה אתה מחריג מרכיב מהותי?

אין בזה הגיון...

אני פשוט מנסה להבין. התשובה הייתה כזו שמבטלת את אחת האפשרויות, כשהשאלה שלי הייתה לגבי אפשרות מול אפשרות. לכן החרגתי משהו, גם כדי להסביר את כוונתי יותר טוב. וגם הגדרתי- אותה כמות מכירות יומית בכל אחת מהשיטות. 

לפני 33 דקות, אורח לרגע כתב:

ועם כל זאת- נחזור להתחלה- כל עוד העסק עובד, מבחינה מספרית יותר רווחי להחזיק קטנוע ושליח (ועוד עובד שינהל את ההזמנות במקום).  

משכורת שלמה של עובד+שליח, פלוס עלות הקטנוע (החד פעמית לרכישה אבל תחזוקה, דלק וכולי חודשי), יותר נמוכה מלשלם עמלה פר משלוח? או שאני מפספס משהו?

פורסם
לפני 25 דקות, ברווז כתב:

משכורת שלמה של עובד+שליח, פלוס עלות הקטנוע (החד פעמית לרכישה אבל תחזוקה, דלק וכולי חודשי), יותר נמוכה מלשלם עמלה פר משלוח? או שאני מפספס משהו?

כן, אתה מפספס.

נגיד שמסעדה עושה 25 משלוח ביום. נניח. לא הרבה בכלל ולא קצת.

נניח שמשלוח ממוצע זה 150₪ (נניח). 

זה 3750 שקל. דרך וולט שילמת לוולט בערך 1200₪.

שליח מקבל כ55₪ לשעה (עלות מעביד) ונגיד שאחזקה ודלק לקטנוע זה 150 ליום. נניח שהעובד עובד 12 שעות, יצא לך שליח וקטנוע 800₪.

הרווחת לעומת וולט 400 שקל ביום. כפול 30 יום זה 12 בחודש. קטנוע בחודש. ואם יש יותר עבודה- הרווחת יותר. אם יש יום חלש יש לך עובד משועמם שאתה יכול לתזז אותו בעסק או לסידורים.

השליח שלך בעסק גם נוסע ישר ללקוח ומוסר אוכל טרי וחם. לא מסתובב איתו שעה וחצי בעיר כשהוא עושה עוד משלוחים והלקוח מקבל אוכל קר.

זה חישוב מאוד גס, פשטני ושטחי. יש עוד יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן, אבל רק לתת לך כיוון כללי.

כשמזמינים ממני פיצה שעולה 80 שקל לשכונה רחוקה ברור שמעדיף שוולט ייקחו את זה. כשמזמינים ממני משלוח של 600 שקל לרחוב ליד אני בוכה. וזה הרבה יותר שכיח ממה שניתן לתאר.

• מעניין 2
פורסם
לפני 42 דקות, ברווז כתב:

אני פשוט מנסה להבין. התשובה הייתה כזו שמבטלת את אחת האפשרויות, כשהשאלה שלי הייתה לגבי אפשרות מול אפשרות. לכן החרגתי משהו, גם כדי להסביר את כוונתי יותר טוב. וגם הגדרתי- אותה כמות מכירות יומית בכל אחת מהשיטות. 

זה כמו לשאול אם שווה ההפרש בשכירות בין מיקום א' של חנות למיקום ב', בהתעלם מזה שבאחד המיקומים ייכנסו יותר קונים.

לפני 42 דקות, ברווז כתב:

אתה מפספס בלתמי"ם.

שליח חולה, אופנוע עושה תאונה, לגייס עובדים, להתעסק עם עובדים שכן/לא מתפקדים טוב וכו'.

אתה גם מפספס את הצורך להקים אתר הזמנות, לתחזק אותו וכו' או העלות של לשלם לחברה שתעשה את זה בשבילך.

את הממשק של וולט כולם מכירים, עם שלך אולי לא יהיה להם חשק להתחיל ללמוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל את הכסף תקבל בחזרה, זה יותר חשוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...