Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בערב ישבתי אצל חבר שהבן שלו חזר מטיול באירופה.
בחיים שלי לא שמעתי כזה סיפור:
מסתבר שהבן הזמין תור לחידוש דרכון אי שם בחורף - לשבוע שעבר. בנתיים טס לחו"ל (הדרכון עדיין בתוקף אבל מתוכננת לו נסיעה לארה"ב שנה הבאה) וגם חזר ארצה.
לאחר שחזר הגיע המועד שהזמין במשרד הפנים והתייצב שם, לדאוג לחידוש הדרכון. הגברת אמרה לו שמבחינתם הוא עדיין בחו"ל... לאחר דין ודברים מסתבר שמערכת בקרת הגבולות, זאת שמעבירים בה את הפתק הקטן שיוצא בסריקת הדרכון - לא קלטה אותו. את הפתק הוא כמובן לא שמר וכעת הוא יכול לשדוד בנק אבל אף אחד לא יכול לפנות אליו, היות והוא עדיין לא בארץ...
הזייה.

הוא הסביר לה שעובדה שהוא יושב מולה, עם 4 מסמכים רשמיים של המדינה הכוללים תמונתו: ת.ז., דרכון, רישיון נהיגה ואפילו רישיון נשק היה לו שם, עם תמונה.
אותה זה ממש לא עניין.
הוא הסביר לה שהמערכת שלהם עשתה פאדיחה, מדוע חובת ההוכחה עליו?
בכדי לצאת מהפלונטר, היא הסבירה לו שעליו להמציא מחברת התעופה הצהרה שהוא היה על הטיסה, הצהרה מתי והיכן הטיסה הזו נחתה ואת כרטיסי העלייה למטוס.

עם הנ"ל עליו לחזור למשרד הפנים ולמלא הצהרה שאותה שולחים לירושלים.
רק לאחר מכן יוכל לגשת מחדש לחידוש דרכון (ניחשתם נכון: לקבוע תור חדש כאשר אין בעצם כאלה באופק).
לי היה קשה להאמין לסיפור כל כך פנטסטי. לא יאומן שבמדינה ששולחת חללית לירח עדיין מתנהלים ככה.

• מבאס 1
פורסם

כשאתה בגיל שמשוכנע שכבר ראית ושמעת הכל ומצליחים להפתיע אותך זה מאוד עצוב!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

משרד הפנים כנראה מודע לבעיה שכנראה מנמק בתרוץ של 1 / 1M ואפשר לחיות עם זה ולא מצדיק טיפול במיכשור.  גם אם התופעה הזו היא בסבירות כזו נמוכה , ראוי שהמכונה החכמה תתן גם אישור כמו שהרבה מכונות מנפיקות פתקית לשימוש עתידי כמו בסיפור.  אם כבר להסתבך באירוע כזה מומלץ להיות צעירים, מבוגרים כנראה יגיעו אם כל הניירת הנדרשת לחידוש דרכון,  במקרה הטוב עם מ.הליכה והפחות טוב על כ.גלגלים וסייעת חמודה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

מקרה דומה הגיע לחדשות לפני כמה חודשים.

אכן הזוי

אם יש מקרה שיכול לייצג את המגזר הציבורי במדינה הזו - זה זה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

קרה לי. חזרתי לארץ עם רגל שבורה אז קיבלתי שירות ליווי בשדה, כלומר לא עשיתי את המעבר בעצמי וכנראה שהוא שכח לסרוק את הפתק הכחול שלי בשער.

למזלי, היה לי את הפתק הכחול. במוקד של משרד הפנים ביקשו שאגיע לאחד הסניפים עם הפתק. כמו שאתה אומר - הרגשה של חובת ההוכחה עלי. מעצבן.

במקום להגיע ללשכה שלחתי להם במייל צילום של הדרכון והפתק, לא קיבלתי מעולם תשובה על המייל אבל כן נרשם לי שחזרתי לארץ באותו תאריך.

הייתי מנסה לשלוח במייל צילום של הדרכון, חותמת של יציאה מהמדינה שבה הוא היה (אם יש כזו, בחלק מהמדינות אין), ואישור הזמנה של הטיסה. אין מה להפסיד.

באזור האישי ב gov.il אפשר לבדוק תאריך יציאה וכניסה אחרונים לישראל, ולפי זה לדעת אם התעדכן.

ושיהיה בהצלחה :)

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
פורסם

לא הסברתי עצמי טוב:
את הפתק הקטן של ביקורת הגבולות הוא קיבל.
סרק.
עבר במחסום.
כלומר - המערכת קלטה אותו אחרת לא הייתה נותנת לו לעבור במחסום, הלא כן?
זרק את הפתק.
כעת מחפש חברים בסיבוב.

ואני רק שאלה:

והיה והתרחשה תקלה (גם ביוסוטון בזמנו, הייתה תקלה), זה קורה, מדוע הסירבול הלא ייאמן בטיפול?
מדוע הוא צריך לכסות את התחת - סליחה על השפה - של מי שעשה את הטעות?
ומדוע לא מספיקות כל התעודות הנושאות תמונתו, בכדי ליישר את העקום? מה הבעיה שהפקידה (או מנהלת הסניף) תבצע זיהוי אזרח ותיישר קו?
הרי בכל התייצבות שכזו מדובר באיבוד יום עבודה, במלחמת קיום של מרפקים מול הנדחפים בתור וכו' וכו'

פורסם (נערך)

זה ברור לגמרי, הרי לא נכנס לארץ בשיטת ההצמדות לאחר כפי שכבר קרה. הכל בסדר, המעבר נפתח ועדיין אין רישום תואם במ.הפנים. עדיין במערכת שקלטה את הפתק שהיא נפרדת לחלוטין, הגיוני שהפקודה לפתוח את המעבר משויכת לת.ז או דרכון ונרשמה איפה שהוא בלוג שלה. נראה לי שיש עקבות לכניסה רק  הענין שבעל הבעיה מאוד יתקשה להסתייע, אולי אולי דרך משרד הפנים בפנייה מנומקת וממוקדת ללוג המסויים.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

כל הדבר הזה שנקרא משרד הפנים ורשות האוכלוסין מכיל המון באגים

פעם הגעתי לחדש דרכון והגעתי עם הדרכון שפג תוקפו

הפקידה ביקשה ת"ז ולא הסתפקה בדרכון הישן, הת"ז לא היתה עלי

היא הציעה להצהיר על אובדן ולהנפיק חדשה

שאלתי אותה איך היא תזהה אותי כדי להנפיק לי ת"ז חדשה, והיא השיבה שבאמצעות הדרכון פג התוקף

לא מבין

דרכון פג תוקף יכול לזהות אותי ע"מ להנפיק ת"ז חדשה ואז יזהו אותי באמצעותה וינפיקו דרכון חדש

אבל

דרכון פג תוקף לא יכול לזהות אותי ע"מ להנפיק דרכון חדש

• מצחיק 11
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם הייתי במקומו הייתי מתנחל בתוך משרד הפנים (או מי שצריך לסדר את זה)

לפני 14 דקות, avargel כתב:

כל הדבר הזה שנקרא משרד הפנים ורשות האוכלוסין מכיל המון באגים

שאלתי אותה איך היא תזהה אותי כדי להנפיק לי ת"ז חדשה, והיא השיבה שבאמצעות הדרכון פג התוקף

לא מבין

דרכון פג תוקף יכול לזהות אותי ע"מ להנפיק ת"ז חדשה ואז יזהו אותי באמצעותה וינפיקו דרכון חדש

אבל

אדיר 😂

לך תמצא עם מי לריב על זה חחחחח

פורסם
לפני 6 שעות, ירחמיאל כתב:

לא יאומן שבמדינה ששולחת חללית לירח עדיין מתנהלים ככה.

זה לא שהיא הגיעה לשם או משהו, אז למה אתה מצפה?

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

זה לא שהיא הגיעה לשם או משהו, אז למה אתה מצפה?

היא הגיעה אבל לא כתב אם זה הגיע בשלמות או לא (;

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 5 שעות, stum כתב:

אם יש מקרה שיכול לייצג את המגזר הציבורי במדינה הזו - זה זה.

סיכום יפה של הדברים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בשבוע שעבר לא קיבלתי פתק ורוד ביציאה מהארץ.

היה לי במשפחה ארוע של אדם שהוא תושב קבע אך לא אזרח ישראל שיציאתו עם הדרכון הזר שלו סורבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

היה לי במשפחה ארוע של אדם שהוא תושב קבע אך לא אזרח ישראל שיציאתו עם הדרכון הזר שלו סורבה.

ולמה יציאתו מהארץ סורבה ?

לפני 7 שעות, avargel כתב:

כל הדבר הזה שנקרא משרד הפנים ורשות האוכלוסין מכיל המון באגים - קשקוש מארץ הקשקושים.

הפקידה צודקת. כול שירות הניתן במשרד הפנים מחייב הצגת תעודת זהות אלה הנהלים. דרכון זה לא תעודת זהות.

לא מדוייק בכלל כנראה לא קיבלת הסבר מלא.

הפקידה מזהה/מאמתת אותך על סמך מספר שאלות שנשאלת במהלך ההרכשה הביומטרית. יישנם שאלות/תשובות שרק בעל תעודת הזהות יכול לענות עליהם.

אבל

*** הדרכון היישן במקרה שלך הוא חלק מתהליך זיהוי/אימות של האדם המבקש להוציא ת"ז חדשה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...