Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האחריות מוגבלת לזמן/קילומטרז' לפי המוקדם מבינהם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האחריות מוגבלת לשנה או 20000 ק"מ. הקודם מבין השניים.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

לי יש נסיון בכל סוגי הרכישות: השכרה, טרייד אין וחדש...

אז הכי בטוח זה חדש...

אבל אם נהיה קצת רציניים אז טרייד אין זה לדעתי הכי בטוח, במידה וקונים מהסוכנות. יש לכל החברות סוכניות טרייד אין שבלעדיות להן, כמו "אוטודיל" לקבוצת צ'מפיון. קנינו שם שני רכבים ויצאנו מרוצים, למרות שהאדיבות והתודעת הגישה ללקוח היא לא מי יודע מה. אבל הם מאד אמינים במידע ללקוח ובדרך כלל אפשר למצוא שם רכב שיהודי זקן מוכר את הפולקסווגן שלו תמורת רכב חדש...

אם הרכב הוא מקבוצת פולקסווגן אז אפשר לקבל את כל המידע.

כמובן יש אחריות (וניסינו את זה, זה עבד בסדר). אני מניח שליתר הסוכנויות הגדולות כמו טויוטה וכו' יש דברים כאלה והם ישמרו טוב טוב על השם שלהם לפני שיתחילו לעשות שטויות.

אגב, שימו לב שמכוניות ממש גרועות הסוכנויות מעבירות לסוחרים שמתחזים לאזרחים תמימים...

רכב מהשכרה/ליסינג גם הוא בחירה לא רעה כי המכוניות הללו הן בעלות ק"מ נמוך (באלדן למשל ראיתי מזדה 3 עם איזה 10K ק"מ). גם שם המידע שקוף. אלמרות שקניתי באלדן ומשפחת אחותי קנתה באויס היו פשוט מצוינות. המידע שניתן היה שקוף לגמרי ותקלות תוקנו בלי שם בעיה.

תתרחקי מאנשים פרטיים..הנסיון שלי הוא מקור לכתיבת ספר על תחמנים וגנבים.

אז לסיכום:

העדפה ראשונה, טרייד אין

העדפה שניה, השכרה או ליסינג.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

רכב מהשכרה?

הרכבים שם עוברים "התעללות" אך בכל זאת כדאי לרכוש משם רכב?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לפי מה שבני טוען,כל מי שמפרסם את ריכבו בעיתון,הוא נוכל/רמאי/סוחר או הכל ביחד(בצחוק כמובן...).

תמיד,אבל תמיד,עדיף לקנות מכונית מיד פרטית,לא ליסינג ולא השכרה.

המכוניות האלו עוברות נסועה כפולה ויותר משל מכונית מיד פרטית,נופלות לעיתים קרובות אצל שוכרים שלא חסים עליהם,ובנוסף ההנחה שהם מעניקים לא מספיק משמעותית.

מכונית מליסינג או מהשכרה יהיה הרבה יותר קשה למכור,והפסד כספי מובטח.

דווקא בטרייד-אינים אפשר פעמים רבות למצוא מכוניות טובות ושמורות,ואז זהו עסק מצויין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לנו יש נסיון עם שני רכבים מהשכרה, שתיהן אלמרות ושתיהן נקנו על ידינו עם ק"מ נמוך. (האלמרה שהיתה שלי עשתה בהשכרה רגילה, לא ליסינג, פחות ק"מ מאשר המכונית שלי באותה תקופה...). אז כל המיתוסים הם כמו מיתוסים... אני לא חושב שמזדה 3 שעברה 15K ק"מ אפילו בהשכרה רגילה יכולה להשבר כל כך וחוצמיזה יש מכוני בדיקה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם
לנו יש נסיון עם שני רכבים מהשכרה, שתיהן אלמרות ושתיהן נקנו על ידינו עם ק"מ נמוך. (האלמרה שהיתה שלי עשתה בהשכרה רגילה, לא ליסינג, פחות ק"מ מאשר המכונית שלי באותה תקופה...). אז כל המיתוסים הם כמו מיתוסים... אני לא חושב שמזדה 3 שעברה 15K ק"מ אפילו בהשכרה רגילה יכולה להשבר כל כך וחוצמיזה יש מכוני בדיקה.

רכב מהשכרה מאבד ערך רב כאשר מוכרים אותו, והירידה הכספית היא משמעותית, יש סיבה לכך?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בני ידידי,היית מיתחתן עם בחורה שהיתה זונה בעברה?(סליחה על ההשוואה והמילה הגסה).

למכוניות של ימנו באמת לא מזיז 30 או 40,000 ק"מ,אפילו אם התעללו בהם.

הבעייה מתחילה כשרוצים למכור,ואז מיתברר שצריך לרדת הרבה במחיר ולהמתין פרק זמן ארוך יחסית.

פורסם

חן, אז אצל כל "חן" מסתתר שוביניסט קטן?

היתרון של קנית רכב מאויס או אלדן וכו' הוא השקט הנפשי. אתה יודע מה אתה קונה. וגם אתה הודית כרגע שהמכוניות תקינות.

מנסיון, אם המוכר הפרטי הוא לא בן משפחה או מכר ממש טוב, אני פשוט לא שם...

אני מעדיף להפסיד קצת במכירה מאשר המון כשמתגלית רמאות.

ולנהגת, תספרי את כמות המיתוסים בשוק הרכב שלנו, (צרפתית מול יפנית, למשל או אלמרה למשל או "פח עבה זה בטוח" למשל וכו וכו) ותביני למה...

פורסם
למכוניות של ימנו באמת לא מזיז 30 או 40,000 ק"מ,אפילו אם התעללו בהם.

הבעייה מתחילה כשרוצים למכור,ואז מיתברר שצריך לרדת הרבה במחיר ולהמתין פרק זמן ארוך יחסית.

הדבר הזה נכון בחלקו, מאחר ורכב שנרכש מהיבואן עם 0 ק"מ ועבר התעללות בחברת השכרה (ובטוח שהוא עבר פה ושם סדנת "נהיגה מתקדמת" חובבנית בידי צעיר משועמם שלקח את הרכב של אבא או שיצא לאיזה טיול 2X4, ואם האגדות נכונות, הרכבים הפגינו עבירות די מוצלחת...) יחיזקו המכלולים את ה-4-5 שנים הראשונות בהצלחה מרובה, אבל השאלה מה יקרה אחרי אותם 4-5 שנים?

אני מכיר כבר כמה אנשים שקנו רכב מחברת ליסינג או השכרה, היו מרוצים מהרכב בשנים הראשונות, אבל אט-לאט הרכב התחיל לקרוס (ובאחד מהן אני מתכוון לתרתי משמע מהמובן של לקרוס...)

מה שכן, בנוגע לירידת ערך: רכבים נפוצים כמו הלאנטיס, הפוקוס, הגאטס והאקסנט, יהיה קשה יותר למכור, כי השוק "מפוצץ" בהם, ואם קצת מתעקשים, אפשר להוציא רכב (אפילו מיד פרטית) במחיר טוב מאוד.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

בני ידידי,דווקא אני פמיניסט לא מבוטל...

ידוע הוא שאנשים נוטים לזלזל במה שהוא לא רכושם,ובייחוד במכוניות.

תאמין לי שאם תראה מה עובר על רכבים המושכרים לצה"ל,ייצא לך כל החשק לקנות רכב מהשכרה.

למעט ההיבט הכספי,אין פסול בקניית מכונית מהשכרה,אם כי לא כל מי שמפרסם מכונית בעיתון הוא בהכרח רמאי או נוכל.

ישנם אנשים שאין להם סבלנות לכך,ודי בצדק.לחפש מכונית בלוחות העיתונים,ריצות לבדיקה,משרד הרישוי,רשם המשכונות...הבנתם?

בחברת השכרה או ליסינג אתה פטור מכך,ויש בזה יתרון,שוב-אם אתה מוכן להפסיד כסף.

פורסם

כאחד שנסע ברכבי ליסינג ב3 חברות שונות כ4 שנים, אני יכול להעיד ממקור ראשון שהרכבים האלו עוברים התעללות (לא היינו מרשים לעצמנו לנהוג ברכב הפרטי שלנו כך): החל מרכבים שעשו 40K ק"מ ללא טיפול - כי זה לא מעניין אף אחד, נסיעות מהירות בדרכי עפר, רכב שנשכח בגשם שוטף עם חלון פתוח, מעיכות פח , ריפוד מלוכלך וקרוע -ואלו רק דוגמאות מייצגות ממה שהרכבים האלו עוברים.

מיותר לציין תאונות בינוניות עד קשות ומקרים של מנוע\גיר גמור, ונא לקחת בחשבון שחברות הליסינג חוסכות כל אגורה בטיפולים ותיקונים.

המעניין הוא שכל ההיסטוריה הנ"ל נעלמת ברגע שהם מוצגות למכירה במגרשי הסוחרים: כל אוטו "בונבוניירה" .

פורסם

הויכוח הזה מקביל קצת לדיון האמינות יפן מול אירופה. לכל אחד יש ניסיון שונה וכל אחד מעדיף משהו אחר.

מה שכולים צריכים לזכור זה שאין פה שחור ולבן. יש רכבים טובים גם מהשכרה (כבר לפני 10 שנים היה לנו בבית אחד כזה, ומאז הם מתחלפים כל כמה שנים), ויש רכבים במצב נוראי מפרטיים. יש גם רכבי ליסינג במצב מצוין. ובחברה שאני עבדתי בה א-ף אחד מהרכבים לא סבל מהתעללות בידי העובדים. צריך גם לזכור במשוואה שיש גם רכבי חברה, בבעלות החברה. להם יש סיכוי מעט נמוך יותר להתעללות כי הרכב שייך לחברה עצמה, ובהרבה מקרים הם מטפלים במורשים ולא מנסים לחסוך שקל (בניגוד לליסינג למשל) אבל גם פה יש כאלו ויש כאלו. ויש רכבים פרטיים שננהגים על ידי בן 18 שמעלה את הסל"ד למקסימום בניוטרל ואז מכניס לDRIVE. לא חסרות דוגמאות.

לpaul1 לא כבוד גדול להתעלל ברכב ליסינג... גם הרכבי ליסינג שעברו תחת ידי לא זכו ליד עדינה, אבל לא זכו גם להתעללות גורפת למטרת התעללות לשמה (המשתמש REDROSE חזק בנושא). הם עברו טיפולים בדיוק בזמן (זה גם תפקידך לדאוג לזה בתור מישהו שנוסע ברכב, מדובר בבטיחות.) או שלא הבנתי אותך נכון ואתה מדבר בעיקר על אחרים ופחות על עצמך.

לכל אחד מהמקומות (ליסינג, השכרה, חברה פרטי) יש יתרונות וחסרונות. עיקר היתרון בהשכרה וליסינג הוא קניה במחיר זול יותר (בהשכרה זול יותר מליסינג) ואפשרות לקבל רכב בטוח יותר, ומתקדם יותר מאשר בשוק הפרטי. בנוסף יש גם אחריות, יצרן או של החברה עצמה.

אם לכולנו היה את הממון היינו קונים אך ורק חדש, אך לצערנו זה לא המצב. אני לא הייתי פוסל רכישה מהשכרה וליסינג, אבל כן הייתי בודק טוב מאוד את מצב הרכב, וחושד, בכל המקרים.

גיא

פורסם
לpaul1 לא כבוד גדול להתעלל ברכב ליסינג... גם הרכבי ליסינג שעברו תחת ידי לא זכו ליד עדינה,

גיא

ומה זה בדיוק יד לא עדינה?

כל אחד מאיתנו , כשיקבל רכב לשימושו בתנאי ליסינג, לא יתנהג אליו כאילו זה רכבו הפרטי.

אבל זה לא העניין, הבעייה העיקרית היא שחברות ליסינג מנסות למכור לנו אותם במחיר נמוך רק במעט מהמחירון (בעלות פרטית), בעוד שהרכבים האלו שוויים האמיתי הוא לפחות 15% פחות ממחיר רכב בבעלות פרטית (וזו רק נקודת ההתחלה , לפני בדיקה פרטנית).

הנסיון שלי לא מבוסס על מקרים בודדים , אלא מסיפורים ששמעתי מקציני רכב וחברים לעבודה- ומדובר בחברות שמחזיקות עשרות מכוניות בליסינג.

פורסם

לא עשיתי לרכב הליסינג יותר מדי דברים שאני לא עושה לרכבי הפרטי. יש הבדל גדול בין יד לא עדינה, לבין הניסוח שאתה רשמת. ולא מדובר בשום מקום בהתעללות לשמה כפי שנתתי בדוגמא.

יש הבדל בין החברות, לא כולם מתיחסים לרכבים אותו הדבר. לדוגמא יש חברות שבהן על כל פגיעה ברכב יש לעובד השתתפות עצמית ולכן הם נזהרים יותר על הרכבים. בחברה שאני עבדתי בה כל הרכבים עברו טיפולים בדיוק בזמן ועקבו אחרי זה בצורה רצינית. ולא מדובר בחברה של 2-3 רכבים אלא הרבה יותר.

היתרון של חברות הליסינג אצל מרבית האנשים זה השקט, ואפשרויות התשלום המגוונות (אם כי כדאי גם לבדוק אותם מול הבנקים, לא תמיד זה משתלם כמו שזה נראה). אני חשוב שהורדה של 15% לרכב עם בדיקה נקיה לגמרי זה קצת יותר מדי. מה שנכון - לפי המחירון הירידה היא קטנה מדי ולא מספיקה. הגיוני שמופעלים לחצים אדירים על לוי יצחק כי מדובר בשוק של מאות מליוני שקלים בציי הרכב הענקיים (ניו קופל עם 30K רכבים)

ושוב, צריך לזכור שלא חסרים גם רכבים פרטיים שחוטים. אין פה שחור ולבן. אני מכיר כמה רכבי ליסינג שהוחזרו לליסינג במצב מעולה, והייתי קונה אותם לעצמי בשמחה (אם רק הם היו מעניינים אותי, אבל זה לא סוג הרכבים שאני רוכש לעצמי).

גיא

• תוכן חדש...