Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אוקיי אז ברור לי שאין מה לבוא בטענות לקבלן.

בהינתן שאנחנו לא רוצים להשאיר כך, מה הייתם עושים?

falou, שאלת האיטום היא מבחינה משפטית, לא מעשית. הפחד הוא שתהיה תקלה בניקוז בחדרים הרטובים מה שיצריך הרמת רצםות וכו' והקבלן יתנער כי נגענו במרצפות שליד הדלת.

yb, אתה יכול לתת לינק לדוגמא לסרגל רצפתי שכזה? אגב הקבלן לא הסכים לרשום את זה בדוח מסירה כיוון שזה תקין מבחינתו.

בדק בית יבוצע בהמשך, את הדירה קיבלנו רק בחמישי.

איציק, אתה יודע להעריך עלות עבודה בשביל לתקן את זה? בהינתן שיש את המרצפות.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
  • תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 2 דקות, vxlan כתב:

איציק, אתה יודע להעריך עלות עבודה בשביל לתקן את זה? בהינתן שיש את המרצפות.

על סמך התמונות בלבד, לדעתי (ל-3 הדלתות) זה סיפור של 4-5K לפני מע"מ  (לא סכום ששווה עורך דין ובית משפט).

אני לא הייתי מפרק את המשקופים כי זה יכניס אותך לצרה של תיקונים בקירות ושוב התקנה של דלתות (יגיע לעוד כמה אלפים).

כן הייתי מפרק את האריחים "בחוץ" ואת את האריחים בפנים (שורה פנימית), ובונה אותם מחדש.
יש סיכוי שגם צריך לפרק את הפנלים ולהרכיב אותם מחדש + קצת שפכטל וצבע, לכן יש כאן טווח במחיר.

אולי זה לא יהיה 100%, אבל אפשר להגיע לתוצאה של 95-99% בלי שיראו יותר מידי סימנים כירורגיים שיעידו ש"היה שם משהו". בוודאות זה יהיה יותר טוב ממה שזה עכשיו (וכן, גם להגיע ל 100% בתיקונים מהסוג הזה, זה אפשרי לפעמים).

בנוגע לאיטום, בקו הדלת בד"כ יש יציקה שמכוסה בחומר איטום והמטרה שלה היא ליצור "מדרגה" למים שעלולים לחדור לקרקעית הרצפה - והמטרה היא למנוע מהם להמשיך לטייל בבית.

לא רואה שום תרחיש הגיוני איך זה יפגע באיטום ברמה כזו שזה יגרום לבעיות בעתיד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

קודם כל, מחמיא לי מאד התיוג, עוד בשלב הכותרת.

אני מרגיש כמו "הבורר"  p-: 

אבל האמת היא, שאין לי הרבה מה לתרום מעבר למה שכבר נכתב.

בתכניות 1:50, אכן מקובל לסמן כמו שהמעצבת סימנה, אבל מקובל לשרטט את המפגש שוב בפרישות ב-1:25, ושם מפרטים יותר.

אצלנו במשרד יש פרט סטנדרטי (ב-1:5)  שמצורף לתכניות ריצוף ופרישות (ומפרט חוץ מאת מקום המפגש ומיקום סרגל הפרדה 30/3, גם עצר הפרדת חול ורולקת איטום ואת הקפיצה במפלס) בדיוק נגד קבלנים חכמולוגים כנ"ל.

הקבלן ביצע בדיוק לפי התכנית, ויהיה קשה לבוא אליו בטענות. 

אבל ברור שיש כאן "הקטנת ראש" קלאסית. כמו שאמרתי, בתכניות 1:50 זה סימון מקובל, כך מלמדים בבית הספר.

רצף מנוסה מבין היטב שהכוונה היא לסיום מתחת לכנף, או לכל הפחות עוצר רגע כדי לוודא שהמזמין באמת רוצה את הגימור החריג הזה.

לסיכום:

מעצבת שחסכה בשעות שרטוט+

קבלן מקטין ראש=

לקוח מאוכזב.

מה לעשות?

כבר הציעו כאן את כל הרעיונות הטובים האפשריים:

סף מעבר רחב 

חיתוך והשלמה מצד המסדרון (עם כל ההערות החשובות של איציק לגבי המשקופים)

להתרגל לחיות עם זה ככה.

עריכה:

ראה כאן פרופילים ליישום "לאחר מעשה"

עוד עריכה:

הייתי מתדרך את המעצבת לטעון בבית הדין (  (-:  ) שהיא סימנה קו התחלת ריצוף עם הקיר.

האריח שחורג לכוון המסדרון אינו לפי תכנית...

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 6

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תודה רבה natco, אתה הסברת היטב את שני הצדדים.. לצערי אני נשאר עם התוצאה.

מה בדיוק עושים עם הפרופיל שקישרת אליו? זה משהו ששמים על המרצפות מלמעלה? מדביקים? ואז במקום שיהיה אריח יש חתיכת מתכת שכזו?

פורסם

הפרופילים האלו מתאימים, ברוב המקרים, ליישום בזמן התקנת האריחים - ובחלק אחר מהמקרים, יש פרופילים שמדביקים לאחר יישום האריח אבל נדרש גובה מתאים עבור הפרופיל.

במקרה של חדר אמבטיה או שירותים, התקן לא קובע את מידת המדרגה בין המפלס של הבית למפלס של חדר האמבטיה, ולכן באחד זה יכול להיות 7 מ"מ ובשני 2 מ"מ.

לכן האופציה הטובה ביותר עבורך היא לתקן את הדבר הזה.

גם בגלל שזה מפריע לך.

גם בגלל שזה נראה מכוער.

גם בגלל שלא משנה איזה קומבינה תעשה, זה עדיין ייראה כקומבינה.
...וגם - אם כבר שפכת על דירה כמה מיליונים - תעשה לעצמך טובה ותתקן את זה כמו שצריך, זו מכה קטנה בכנף יחסית לכל המכלול.

איציק

• רעיון טוב! 3

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כרגע אני מעדיף לא להיכנס לתיקון עקב פגימה באחריות הבדק.

ברור שזה רק על הנייר ומעשית זה לא אמור לשנות כלום, אך מעדיף לא לקחת סיכון.

אולי עוד 4 שנים נכנס לתיקון של זה, אם זה יפריע גם אז.

אז אני מבין שזה הדבקה של הגשר הזה, ולפחות זה לא ייראה כזה נורא, בתקווה.

אשמע מה יש למעצבת להגיד על זה. 

היא עדיין בדעה שזה נטו אשמת הקבלן, אני פשוט אצטט לה את מה שנתקו רשם בתקוווה שתצא מהמגננה ותעזור לי להגיע לפתרון הסביר.

פורסם

אם תביא עכשיו הכל למצב "תקין", מי למעשה יידע (מחר או מחרתיים אם חלילה תהיה בעיה) שהיה שם תיקון ?
ככל שתקדים לעשות את זה בשקט שהדירה עוד חדשה וכל המכלול "יזדקן" יחדיו ולא יהיו הבדלים בצבעי הרובה או הקירות, אף אחד לא יידע.

להישאר עם פגם כזה בדירה - זה מעצבן. מאוד בולט לעין. אין פה שום דבר שיכול לפגוע באחריות של הקבלן כלפיך, אתה לא מתעסק פה עם צנרת\חשמל\איטום\וכד'. ריצוף נטו.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פניתי לחברה הקבלנית עם זה, הם יודעים מצויין מה קורה שם.

אגב לזכותם ייאמר שזו חברה מאוד מסודרת, ולמעט הפאק הזה מסירת הדירה היתה מאוד טובה.

פורסם

זכותך להישאר עם הרג'קט הזה "למען האחריות" של הקבלן :-) הרי בסופו של דבר, אתה זה שתצטרך לחיות עם זה, לא אנחנו :-) 

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

איציק בפירוק כמו שצעת גם סרגל ההפרדה ימוקם מחדש נכון? זה למעשה פתרון של כמעט 100%...

בדוק ה"פ בבקשה.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם

בסוף הקבלן בא להרוויח כסף, 

כשאתה מסכים לשלם על יום עבודה, הוא לא מרוויח כלום ורק מקבל כאב ראש, תציע לו את הסכום שרשמו כאן 5 אלף, ויש מצב שהוא יסכים. 

חלופה שנייה, על בסיס מה שרשמו כאן לגבי תכנית בקנמ 1:50 שככה זה משורטט בדרכ כלל, וזה נוגד את כללי המקצוע הטובים המקובלים, והוא היה צריך להעלות שאילתה למתכנן. 

אחרי הכל הוא קבלן ויש לו נסיון בקריאת תכניות והוא רואה שחסר כאן מידע. אדרבא שרואים את כיוון פתיחת הדלת וידוע איפה הניתוק צריך להיות.

לדוגמא, נגיד שבגלל טעות בשרטוט בקו השיפוע של המקלחון, השיפוע היה לכיוון חוץ ולא פנימה לכיוון הניקוז, כנראה שהוא היה עוצר ביצוע  ומרים שאילתה למתכנן.

לא יודע להגיד לך כמה משפטית זה מחזיק, בשביל זה יש עורכי דין מומחים בתחום.

תחפש קצת בגוגל על כללי המקצוע הטובים להבין מה משמעות המושג.

האם הבאת בדק בית? אם לא, סביר מאוד להניח שיש אצלך ליקויים שאתה לא מודע לקיומם ועבורך הם לא משמעותיים שעלות התיקון שלהם גבוה מעלות התיקון של הבעיה כאן, אז תסגור איתו שאתה מוותר על תיקון שלהם בתמורה לתיקון האמבטיה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

לי זה נראה די פשוט.

מנסרים את האריחים של החדר הרטוב בקוו מתחת לדלת.

מעבירים את פס המתכת הקיים למקום החדש ומשלימים אריחים.

סף כניסה לאמבטיה.jpg

פורסם

תיקון של רצף - בערך 3 שעות עבודה הוא יכול לסיים הכל - לא אמור להגרם נזק לאיטום או משהו כזה כי אני מאמין שהחגורה בעובי הקיר לא בולטת החוצה ולא בולטת פנימה.

1. שבירת האריח החיצוני שמגיע מהלובי עד לדלת

2. חיתוך עם דיסק יהלום של האריחים בחדר הרטוב - באמצע הדלת (לא אמצע המשקוף)

3. השלמת האריח מהלובי עד לאריח של החדר הרטוב

4. סף אלומיניום 30/3 בכניסה לחדר, במידה והאריח נשבר בפינות בזמן החיתוך אפשר להביא פרופיל אחר שיכסה גם את השברים - משהו בסגנון T.

תגיע עם הקבלן לסיכום כזה שאתה תתקן והוא יפקח על העבודה והאחריות תישאר.

בתור מישהו שעובד בתחום ומוסר דירות לדיירים - באמת שזה להיות קטנוני לא לתקן דבר כזה, לקבלן תיקון כזה יעלה כמה מאות שקלים, לך בתור הדייר שקנה את הדירה זאת עוגמת נפש רצינית.

בסוף מה שעומד לי מול העיניים זה לתת ללקוח את ההרגשה שהוא קיבל את המוצר הכי טוב שיכל לקבל - גם אם זה יעלה לי עוד כמה מאות שקלים.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 3 שעות, vxlan כתב:

מה בדיוק עושים עם הפרופיל שקישרת אליו? זה משהו ששמים על המרצפות מלמעלה? מדביקים? ואז במקום שיהיה אריח יש חתיכת מתכת שכזו?

בדיוק.

הקטגוריה הספציפית אליה קישרתי באתר של אייל ציפויים, היא לספים שמיועדים להתקנה לאחר התקנת הקרמיקה.

כמו שאיציק כתב, מאחר והמעצבת לא כתבה את שיעור ההנמכה, הקבלן החליט גם את זה על דעת עצמו, מה שמסבך את העניין במקרה ואין לך שם לפחות 5 מ"מ קפיצה (ועוד הרווח שמתחת לדלת צריך להיות סביר).

אני מדגיש, במידה וזה לא היה ברור- יש למעצבת "רשלנות תורמת" במידה גבוהה מאד בתקלה הזו.

החא היתה צריכה לפרט יותר בתכניות, היא היתה צריכה לפקח בשטח, והיא צריכה עכשיו לתת לך פתרון.

שתתכבד עכשיו ותפנה למחלקת אדריכלים ב"אייל ציפויים", ותתייעץ איתם, אחרי שתבוא ותמדוד את המצב בשטח, כולל מינימום רוחב לכסוי ומקסימום גובה אפשרי לפרופיל.

אני מקווה שהיא מספיק מקצוענית כדי לא להזדקק לאיום בתביעת רשלנות מקצועית כדי לבוא ולפתור את הבעיה.

אני חייב שוב להסכים עם איציק-

גם לטעמי, סף רחב כל כך זה לא פתרון יפה במיוחד.

אבל מצד שני, הפירוק הדרוש סביב המשקופים הלבנים העדינים והמבהיקים מעורר בי גם הוא כאבי בטן.

לדעתי עצר החול מתחת לריצוף נמצא בדיוק בקו הקיר. חיתוך בדיסק באיזור הזה, כמו שהציעו כאן  ( ושוב -אוי, המשקופים!!!)  יכול בהחלט לפגוע באיטום באיזור הקריטי הזה.  מצד שני, קח בחשבון שפירוק אריחים בצד האמבטיה  (כמו שאיציק מציע) מצריך מישהו ממש מיומן, שכן אריחי החיפוי יושבים על אריחי הריצוף, כך שהפירוק יכול לפגוע בהם או לכל הפחות באיטום שבינם לבין הרצפה.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

יש לנו עוד כברת דרך עם המעצבת, של קניית חפצי נוי לדירה ופיקוח על עבודות נוספות בבית - ככה שלהיכנס איתה עכשיו לפינות האלה זה פחות מתאים.

אני כן אבהיר לה שמבחינתי היא אחראית על זה ושאני מצפה ממנה לפיתרון, ובמידה והוא לא יהיה מספיק טוב אפעיל מישהו  שבתקווה ניתן לסמוך עליו שיעשה עבודה טובה, ואת החשבון אולי אגיש לה בתום כל העניינים.

• אהבתי 2

• תוכן חדש...