Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

באוקטובר הזמנתי סקודה אניאק חדשה. הצפי לקבלת הרכב נאמר פברואר, אך בהסכם ההזמנה כתוב 30 שבועות (כלומר מאי).

הצפי התעדכן בשיטת הסלמי כל פעם בשבועיים ועכשיו קפץ באופן רשמי לאוקטובר ולטענתם הרכב נמצא על המשלוח הראשון שיגיע.

סוכן המכירות הסביר שמדובר ב"כח עליון" בגלל בעיה בשרשרת האספקה של הצ'יפים, למרות שבמועד ההזמנה הבעיה כבר הייתה ידועה ולכן טענתי שלא ניתן להתבסס על כך. 

אז הפנו אותי לסעיף קטן בנספח של ההסכם שאומר כי במקרה של איחור כל מה שמותר לי זה לבטל את ההזמנה ולקבל את המקדמה ששילמתי בחזרה. שום פיצוי מעבר לכך.

1. האם מישהו שהזמין אניאק קיבל מידע דומה/שונה?

2. האם הסעיף הזה חוקי? נראה לא הגיוני שיבואן יכול לאחר ולא לשלם שום פיצוי ללקוח.

פורסם

כל עוד לא התקבל התשלום המלא - אין ליבואן מחויבות לעמוד בלוחות זמנים כלשהם. (זה גם כתוב בהזמנה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נושא איחורים במועדי הספקה, שינויים במועד ההספקה, נדון כבר כמה פעמים בפורום. אני חושב שכדאי לבחון את הנושא באופן ברור יותר. 

אין ספק ששינוי או איחור במועד ההספקה גורם אי נוחות. אבל, וישי אבל, חשוב להבחין בין איחור לאחר העברת תשלום מלא על ההזמנה לבין שינוי מועד הספקה לפני השלמת התשלום.

לטעמי, לדרוש פיצוי על "אכזבה/עגמת נפש" כאשר כל מה ששולם על הרכב זה 2000 שקל (או 500 במקרה של טסלה) זה צעד קצת קטנוני, במיוחד אם חתמת על הזמנת הרכב ושם נאמר מפורשות, תמיד, שאתה יכול לבטל את ההזמנה ולקבל את כספך בחזרה. 

הדבר שונה, וכאן יש בהחלט הצדקה, אם שילמת את כל הסכום, הרכב בארץ, ויש עיכוב. זה כבר לא שינוי מועד ההספקה. במקרה כזה, היבואן יכול להציע כמה דברים. 

• רכב חליפי (ראה שירשור וולוו)
  • טיפולים על חשבן היבואן (חינם בשבילך)
  • במקרה קיצון, לבטל ההזמנה, ולהשיב את הכסף, כל עוד הרכב לא עלה לכביש ולא נרשם על שמך. 

במצב העיניינים הנוכחי, כל מה שאתה טוען (בנושא השבבים למשל) לא מהווה טיעון שיכול לעזור לך. כי נכון להיום זה כבר מעבר לשבבים. וכן אלו חסרים ויחסרו עוד הרבה זמן ולא רק בגלל הקורונה אלא בגלל שמפעלים מסויימים פשוט נהרסו (בטאיוון) ויקח עוד שנה לפחות לחזור לכושר הייצור הקודם. 

לכן אם אתה כל כך חושק בסקודה מנייאק 😜 תאלץ להמתין עד להגעת הרכב בפועל ארצה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

image.thumb.png.1dbe431ac33e0419450342b19745250e.png

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בהינתן אותו ״סעיף קטן בנספח״ לא חושב שיש לך בסיס לטענה חוקית כלשהי. זה הרי המצב של כל הלקוחות (עד כמה שאני יודע) של מספר רב של דגמים, והיבואן מכוסה. ויש כבר כמה סיבות חדשות לעיכובי ״כוח עליון״ מעבר למחסור בצ׳יפים הקודם; יש עכשיו מחסור חדש עולמי בגז ניאון (40% מהייצור העולמי היה באוקראינה) שנחוץ לייצור כמעט כל הצ׳יפים; יש מחסור ספציפי אצל קבוצת פוקסוואגן בריתמות חוטי חשמל (ייצור באוקראינה ורוסיה) וטסלה העלו ממש עכשיו של מחירי החשמליות בארה״ב באלף דולר בגלל מחסור בניקל שדרוש לייצור סוללות לרכב חשמלי, גם כן בגלל המלחמה.

האם כבר שילמת על כל/רוב הרכב? אישית, לא הייתי חותם על הסכם שמאפשר דחיה ללא הגבלה, אלא אם כן באותו שלב בו העיסקה מבוטלת היתי מקבל חזרה את כל מה ששילמתי בתוספת ריבית.

פורסם

הריבית אפסית. ויבואן אינו בנק השקעות.  יהיה קשה מאד להוכיח הפסד על "השקעה אלטרטיבית" של הסכום ששולם. 

פורסם
לפני 58 דקות, zaf כתב:

הריבית אפסית. ויבואן אינו בנק השקעות.  יהיה קשה מאד להוכיח הפסד על "השקעה אלטרטיבית" של הסכום ששולם. 

לא הבנת. זה לא טיעון בשביל תביעה במצב הנוכחי -- סעיף הביטול כבר קיים ללא כל פיצוי, אז זה אבוד.
מראש לא הייתי חותם על חוזה שמאפשר ליבואן להחזיק 200000 ש״ח שלי שנה שלמה, ואז להחזיר רק את הסכום הנומינלי. גם בריבית הנמוכה יחסית, הריבית על 200000 היא כמה אלפי שקלים -- לא זניחה. והאמת היא שאם הקניה נדחתה בגלל זה תקופה ארוכה, יש מקום לחשוב על הצמדה למדד מחירי המכוניות החדשות לפני הוספת ריבית.

פורסם

גם זה קלוש,לצערי.

• תוכן חדש...