Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מעוניין להשתדרג לרכב יד 2 יותר חדש, וכרגע אני רואה רכבים שנמכרים רק הרבה מעל המחירון, השאלה אם זה יחלוף בשנה הקרובה או שהמחירים החדשים יתקבעו,

דעתכם

החלום ראב 4 היום נמכר רק ב30 מעל המחירון לפחות

עריכה אחרונה על ידי טויטה פריוס 2013
פורסם

אין פה בפורום חוזי עתידות אבל סביר להניח שבעיית האספקה תסתיים בשלב כלשהו ואז יווצר שיווי משקל חדש בשוק הרכב. האם זה יקרה תוך שנה? אולי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

רכב קונים (או מחליפים) כאשר יש צורך בכך. אם יש לך סיבה מספקת להחלפת הרכב, ואתה סובל מחוסר התאמה של הקיים - לך על זה. אל תשכח שבשוק הרכב הנוכחי גם הרכב שלך יימכר במחיר יותר גבוה, אם כי בשוק גבוה גם התוספת בשדרוג תהיה גדולה מאשר בשוק מת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בינתיים טויוטה הפסיקה ייצור לחלוטין בגלל מתקפת סייבר (קשור למלחמה באוקריאנה ?).

חברת האם פולקסווגן על כל נספחיה (סקודה \ סיאט \ למבורגיני \ אאודי וכדו') הודיעה על האטה \ עצירה בפעילות בגלל מחסור בחלקים שמיוצרים באוקריאנה.

אף אחד כאן לא נביא ואי אפשר לדעת מה יהיה בעוד שעה, אבל על פניו נראה שהמצב לא הולך להשתנות בקרוב.

פורסם

30 אלף מעל המחירון? על מה ולמה? גם אם זה היה החלום הרטוב שלי לא הייתי קונה. כן הייתי משלם מחירון או קצת מעל אם הרכב ממש שמור, אבל בטח לא 30K.

פורסם
לפני 9 שעות, dr6633 כתב:

30 אלף מעל המחירון? על מה ולמה? גם אם זה היה החלום הרטוב שלי לא הייתי קונה. כן הייתי משלם מחירון או קצת מעל אם הרכב ממש שמור, אבל בטח לא 30K.

השוק חושב אחרת והקונים מוכנים לשים 30 אלפ מעל המחירון.

דרך אגב. ראית מה הולך בשוק הלנדקוזר?

50 מעל המחירון זה נקרא מחיר פצצה

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

וואו...טוב, אני מניח שזה היצע וביקוש אבל זה נראה לי פשוט לא פרופורציונלי בשום קנה מידה. מילא, רכבים שבעבר סבלו מירידת ערך מטורפת שנה, שנתיים ויותר אחרי שעלו על הכביש (צרפתיות, איטלקיות וכל מה שלא מהמזרח בעצם), חווים עכשיו איזושהי עדנה כי המחירונים שלהם עלו משמעותית בשנה האחרונה. אגב, אני לא חושב שזה בגלל שכולם חושקים ברכבים האלו אלא פשוט מתפשרים למעט מקרים מאוד ספציפיים (כמו פיג׳ו 3008 שנהנתה מהצלחה גם לפני הקורונה). מעניין אם זה יחזיק מעמד בהמשך.

פורסם
בתאריך 6.3.2022 בשעה 14:23, dr6633 כתב:

תתפלא לפני פחות מחודש, ראב 4 נמכרה 24 אלף מעל המחירון היבש...

לא התפלאתי מהמכירה כמו שהתפלאתי מכמות השיחות בחמישה ימים

פורסם (נערך)

לאח שלי יש ראב 4 2020.

עוצרים אותו ברמזור, אומרים לו שמוכנים ללכת עכשיו לדואר להעברת בעלות תמורת 15~20k מעל המחירון והוא לא מעוניין למכור בכלל.

לטענתו מקרים כאלה קורים לו אחת לכמה ימים, הכי קיצוני הציע לו 21K מעל המחירון (מצחיק שהוא נקב בסכום כזה ספציפי).

אז כן, שוק משוגע, במיוחד לרכבים מבוקשים.

לי אפילו הציעו בטרייד אין של אוטו-דיל 2000 שקלים מעל המחירון המשוקלל כאשר הרכב היה באמת שמור ומלוקק אבל נקנה ב0 ק״מ ולכן נחשב כ״יד ראשונה מליסינג.

עריכה אחרונה על ידי Liel Baruch
פורסם

כבוד הראב4 תמיד נמכרו בכ- 20 אלף מעל המחירון. היום זה 20-30 מעל.

חייב להודות שכשקניתי את הראב4 הראשון שלי, לקח לי 3 חודשים להפנים את העובדה הזו שאני צריך לשלם 20 אלף מעל וזה לא היה פשוט בכלל. אבל כשמכרתי אותו ב- 24 מעל המחירון, הבנתי שהמחירון פשוט לא מייצג את המציאות וכך פסיכולוגית קל יותר להסתכל על נקודת האיזון בין ביקוש להיצע בשוק חופשי.

לדוגמא - ראב4 בן שנה עולה במחירון 180K, כאשר הרכב החדש עולה 220K.

מכיוון ש- 40K ירידת ערך בשנה לא באמת לא הגיוני, אנשים מבקשים ומקבלים על הרכב 200-205K.

אפשר כמובן להגיד ש- 200K זה 20K מעל המחירון. אבל עם רציונל בריא מבינים שירידת ערך של 20K בשנה מ- 220K ל- 200K הגיונית מאוד עבור רכב סופר מבוקש ולכן אנשים מוכנים לשלם.

הכל עניין של השקפה והכל בראש.

נ.ב. כל פעם כשהקונים מבקשים לרכוש במחירון, אני מפנה אותם ליצחק לוי שימכור להם.

פורסם

אם יש מספר משמעותי של מכוניות מהדגם הזה שעומדות למכירה, והן נמכרות מעל מחיר ״המחירון״ זה אומר דבר אחד: שמחיר המחירון הוא לא מחיר השוק.
באופן כללי, כל המחירונים בארץ הם חרטא, כי הם לא מבוססים על נתוני אמת, לפחות לגבי מכירות פרטיות -- אין שום מקור מידע אמין לגבי מחיר העיסקאות בפועל.

• תוכן חדש...