Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. 

ברצוני להחליף רפידות בלם ואולי גם צלחות (תלוי בתשובה שאקבל מכם), אחורה וקדימה (קיה סורנטו 2012). פעם ראשונה באופן עצמאי.

אני חושב שדי ברור לי התהליך, אך בכל אופן יש לי כמה שאלות:

א) מהי הדרך הנכונה לדעת שצריך להחליף (או לחרוט) את הצלחות? ממה שאני יודע זה תלוי אם יש "מדרגה" בקצוות הצלחת. האם זה נכון? אם כן, האם גם כאשר המדרגה קטנה ממש דרוש להחליפה? מה המדד בעני"ז, והאם יש עוד סימנים המעידים על הצורך בהחלפת הצלחת?

ב) אם אני אכן מפרק את הצלחות, למעשה עליי לפתוח (ולהדק בחזרה) 4 ברגים (2 קליפר + 2 בית הקליפר). ברצוני להשתמש ב"טורק מטר" לצורך הידוק חוזר.

איך אוכל לדעת מהו המומנט הנדרש של כל אחד מזוגות הברגים? אם משהו כבר יודע אשמח לשמוע.

ג) ממה שראיתי יש למרוח גריז בחלקים מסוימים בעת ההרכבה; בין הנאבה לצלחת (אם אכן היא תוחלף), על המסילות הקפיציות עליהם נעים הרפידות, ובגב הרפידות.

האם זה הכרחי? האם יש מקומות נוספים שיש למרוח? ובאיזה משחת גריז עליי להשתמש (מה לומר למוכר. אני לא מבין בזה כלל....).

ד) הבנתי שאם אני קונה רפידות חליפיים (לא מקורי), זה לא מגיע עם אותם מסילות מתכת קפיציות (שעליהם נעים הרפידות), אלא אני משתמש בקיימות (הישנות).

האם זה נכון? ואם כן,  האם זה בסדר להשתמש בישנות? בנוסף: האם גם במקרה זה (שאינם חדשות) יש למרוח עליהם גריז?

אשמח מאוד לעזרתכם. כמו"כ אשמח לשמוע על כל טיפ\הרחבה בנושא הנ"ל (פעם ראשונה. שוב....).

תודה מראש למסייעים.

פורסם

ראשית תודה רבה (פעם ראשונה אני רואה שיש כזה פירוט. אדע להבא....).

אם הבנתי נכון - ברגי הקליפר: בין 21.6 ל31.4 (ניוטון מטר). וברגי בית הקליפר: בין 78.5 ל 98.1 (ניוטון מטר).

ברשותי "טורק מטר" עד ל60 ניוטון מטר. האם אוכל לקבל איזשהוא סימן כמה עליי להמשיך (רבע סיבוב\חצי סיבוב וכד') בכדי להגיע ל80NM (בערך)?

כמו"כ ממש אשמח לקבל תשובה לשאר השאלות. 

פורסם

אם אתה רוצה למדוד את מומנט הסגירה הנכון אתה צריך כלי בטווח המתאים.

גם רפידות מקוריות וגם חליפיות לא מגיעות עם מובילים. מובילים קונים בנפרד אבל על פי רוב לא מחליפים אותם בטיפול רגיל.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...