Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע בפניקס.

הם לא מוכנים על שמי, מוכנים לעשות על שם אמא ואולי יתחשבו בעבר של הרכב. זה מה שאעשה כנראה..

פורסם
לפני 10 שעות, ykg כתב:

וובי, ה"סוכן" שלי טוענים שלא ניתן לעשות פוליסה על אדם שהוא לא בעל הרכב.

כלומר אם הרכב על שם אמא, אני חייב להוציא על שמה פוליסה.

טוענים שככה בכל חברות הביטוח.

איפה אפשר כן לעשות את זה?

ראשית תנחומי.
זה במפורש לא כך בכל החברות. כשאבי נפטר, היתה צוואה, אבל עדיין לקח כ-4 חודשים עד שהגוף הרלוונטי במשרד המשפטים הוציא צו קיום צוואה (המסמך המקביל לצו ירושה כשיש צוואה). בתוך התקופה הזו פג תוקף הביטוח. אחי הוציא ללא שום בעיה ביטוח חדש על שמו (חובה+מקיף) למרות שהרכב עדיין היה רשום ע״ש אבי. לא זוכר מה היתה החברה, נדמה לי ״כלל״.
אגב, למיטב ידיעתי, עד שיש צו קיום צוואה או צו ירושה לא ניתן לעשות העברת בעלות, ואם פג תוקף רשיון הרכב לפני שיש צו כזה, לא ניתן באופן חוקי לחדש את הרשיון (בפועל,  ייתכן שמשרד התחבורה ישלח את החידוש כי עוד לא מעודכן אצלם שהבעלים נפטר, ושמעתי שהרבה אנשים פשוט מזייפים את החתימה שנדרשת על טופס החידוש שמבקשת לחדש ומיפה כוח למישהו אחר להעביר טסט).
תתכוננו לצרות נוספות בתחומים נוספים אם יהיה עיכוב בהוצאת הצו -- יש הרבה דברים שלא ניתן לעשות בלעדיו, כמו הוראות לבנקים לגבי השקעות, ביטול מנויים שונים וכו׳.
אין בד״כ סיבה עניינית לעיכוב -- סתם הזנחה של הגופים הממשלתיים.

לפני 8 שעות, Be roo כתב:

אצל מי הרכב היה מבוטח עד עכשיו? אולי יהיה קל יותר לקבל מהם שיתוף פעולה.

אולי לרשום את הביטוח על שם אבא ושמך יחד?

לא מאמין שניתן להוציא פוליסה ע״ש אדם שחברת הביטוח יודעת שאיננו בחיים. אבל כאמור, יש חברות שכן מוכנות, ופשוט הייתי עובר ויוצר קשר אחת אחת עם כולן.

• תוכן חדש...