Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

אם הרוסים כאלה גרועים וזקנים ושיכורים, איך יכול להיות שצריך להמשיך לשלוח לאוקראינה עוד ועוד נשק מערבי ולגייס בכפיה לתפוס עוד ועוד משתמטים, ובכול זאת בקו העימות הרוסים ממשיכים להתקדם?

א. אין "אם".

ב. כי נשק זה מוצר מתכלה. איזה נשק אתה רוצה שישלחו לה? רוסי? אין לאוקראינה תעשיית נשק מפותחת כמו למערב (גם לישראל אין, אגב) ולכן מן הסתם היא לא יכולה לייצר לעצמה את הפגזים, הטילים והכלים המשוריינים שהיא צריכה.

ג. הם "ממשיכים להתקדם" כבר שנתיים וחצי, ממש בליצקריג מה שהולך שם.

פורסם

א. זאת דרך לשאול.

ב. אבל הרוסים גרועים, למה מתכלה כול כך הרבה נשק, כול כך הרבה מערכות הגנה אווירית, שצריך להתחנן נון-סטופ "אחרת פוטין ישתלט"? - חייבים להחליט על נרטיב, אי אפשר גם גרועים, גם קורסים כבר 900 יום וגם חייבים אינסוף נשק אחרת הם ינצחו.

ג. או, נכון, או בליצקריג או כלום. ולכן, 10 חודשים בעזה ולא השגנו כלום, לכן כנראה גם צהל גרועים זקנים ושיכורים. המציאות היא שלאט לאט באופן עקבי הם כובשים עוד ועוד כפרים, בשדה קרב לא פשוט בכלל. 

בכלליות, מבאס אותי לראות ספציפית אותך נופל לתוך המחנאות והעיוורון הזה אל מול המציאות. עדיין לא ענית על אף שאלה כמו שצריך. הכול מגיע מנקודה שהרוסים גרועים וזהו. סה טו. 

זה בסדר, אתה לא היחיד. אבל זאת גישה שלי אישית לא מתאימה, לאור זה שאני רואה שהמצב לא חד משמעי והמלחמה בטוח לא פשוטה. ואני מאוד מאוד מאוד לא בטוח שצבא מערבי אחר היה מסתדר שם בלי בעיה.

בדיוק כמו לטעון שאיראן גרועים ואין להם כלום, אבל אז לפחד ממתקפה.  

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

פעולה יפה של אוקראינה. מעניין מה יצא מזה. זה לא נראה כמו ״סיור קרבי״ רגיל, אלא מהלך לתפיסת שטח רוסי פרופר. כנראה כהכנה למשא ומתן עתידי. גם תחנת הכח הגרעינית היא מטרה טובה. זה נותן להם שליטה בנכס אסטרטגי קריטי.

דרך אגב, זה גם כור גרפיט מאותו הדיזיין של צ׳רנוביל…

האם הם יצליחו? לא יודע. אבל הם היו חייבים לעשות משהו אחר, כי לזרוק אנשים למטחנה במזרח אוקראינה זה בזבוז. אמנם בלתי נמנע, אבל כמו שאמרו לאוקראינים יש פחות בשר מאשר לרוסים.

פורסם
לפני 5 שעות, David32 כתב:

שלא להזכיר בכלל את הגיוס בכפיה. סליחה "תפיסת המשתמטים"

יש לך מושג מה קורה ברוסיה? אתה חושב שאין שם "תפיסת המשתמטים"? כולם מתנדבים? למה אתה חושב שהם גייסו פושעים מהכלא תמורת חנינה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

איך יכול להיות שצריך להמשיך לשלוח לאוקראינה עוד ועוד נשק מערבי 

איך זה שצבא שני בעולם ומדינה שיש בה אין סוף אוצרות טבע תלויה בהספקת נשק/תחמושת מאיראן וקוריאה הצפונית? 

לפני 3 שעות, David32 כתב:

ג. או, נכון, או בליצקריג או כלום.

בתחילת המלחמה מכל  המסכים ברוסיה צעקו קייב ביומיים, אוקראינה בשבוע.

לפני 3 שעות, David32 כתב:

ולכן, 10 חודשים בעזה ולא השגנו כלום, לכן כנראה גם צהל גרועים זקנים ושיכורים. המציאות היא שלאט לאט באופן עקבי הם כובשים עוד ועוד כפרים, בשדה קרב לא פשוט בכלל. 

אם זה מה שאתה חושב, אז אין לך שמץ של מושג מה קורה בעזה. צה"ל הגיע לכל ניקודה שממשלה אמרה לו להגיע. ההחלטות הם פוליטיות. 

בקשר להתקפה. לא יודע מה המטרות, אבל ישנה חשיבות גם להשפעה תודעתית. אחרי פרל הארבור אמריקאים הפציצו את  טוקיו למרות שידעו מראש שזאת טיסה לכיוון אחד. גם רוסים ב-1941 הפציצו ברלין עם נזק מינימלי ופיזרו שם כרוזים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 35 דקות, mikyl כתב:

כולם מתנדבים?

כן, נותנים להם אחלה בונוס. כזה שהרבה היו שמחים לו. מעבר לכך אין סרטונים מרוסיה של גיוס בכפיה, יש אינסוף מאוקאינה.

לפני 37 דקות, mikyl כתב:

איך זה שצבא שני בעולם ומדינה שיש בה אין סוף אוצרות טבע תלויה בהספקת נשק/תחמושת מאיראן וקוריאה הצפונית?

לא שאלה רלוונטית. תבדוק למה הגבתי ותענה על זה בלי להעביר את הנושא ל'גם רוסיה מקבלת סיוע'.

לפני 38 דקות, mikyl כתב:

בתחילת המלחמה מכל  המסכים ברוסיה צעקו קייב ביומיים, אוקראינה בשבוע

מי, סולוביוב? יופי. 

בהחלט מבטל התקדמות בשדה הקרב. או שאתה טוען שאין כזאת? מה אתה רוצה?

• מצחיק 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 שעות, David32 כתב:

אין סרטונים מרוסיה של גיוס בכפיה

גם מצפון קוריאה אין.. הכי טוב מסך ברזל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם

כן, אבל אין מסך ברזל ברוסיה...

יותר מזה, חלק מהטענות של מקורות מערביים על הקושי הגובר בגיוס מתנדבים ברוסיה מתבסס על זה שממשיכים לעלות ולעלות את בונוס החתימה. אז זאת אולי אינדיקציה אחת, אבל אין מסך ברזל ואין גיוס בכפייה כמו באוקראינה. 

- By lifting money bags

פורסם
לפני 7 שעות, David32 כתב:

כן, נותנים להם אחלה בונוס. כזה שהרבה היו שמחים לו. מעבר לכך אין סרטונים מרוסיה של גיוס בכפיה, יש אינסוף מאוקאינה.

עוד פעם אתה מראה שאין לך מושג מה שקורה ברוסיה. מגייסים בכוח ועוד איך. במיוחד בכל מיני כפרים אבל גם בערים הגדולות. בונוסים כבר לא עוזרים, אנשים הבינו שזאת נסיעה לכיוון אחד. המשפחות מתחילות להתמרד אפילו במקומות נידחים כמו בוריאטיה. עולמות ספורט/תרבות הפכו לעולמות הלוויה. אנשים בקבוצות כותבים על מחסור בציוד. כדי שיהיה קשר סביר קונים באופנגים מאלי אקספרס בכספם. אפילו עם המדים ישנם בעיות. ב"דיגיטלי" שקיבלו חם בקיץ וקר בחורב.  

לפני 7 שעות, David32 כתב:

מי, סולוביוב? יופי.

לא רק. בכל הערוצים הראשיים. כולל גיבור שלנו יעקב קדמי שכמוך שונא את ארה"ב אשר צעק שכל ה"נאצים" יברחו עד לבוב ברגע שיראו 2 ספינות רוסיות מול חופי אודסה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 14 דקות, mikyl כתב:

עוד פעם אתה מראה שאין לך מושג מה שקורה ברוסיה. מגייסים בכוח ועוד איך. במיוחד בכל מיני כפרים אבל גם בערים הגדולות. בונוסים כבר לא עוזרים, אנשים הבינו שזאת נסיעה לכיוון אחד. המשפחות מתחילות להתמרד אפילו במקומות נידחים כמו בוריאטיה. עולמות ספורט/תרבות הפכו לעולמות הלוויה. אנשים בקבוצות כותבים על מחסור בציוד. כדי שיהיה קשר סביר קונים באופנגים מאלי אקספרס בכספם. אפילו עם המדים ישנם בעיות. ב"דיגיטלי" שקיבלו חם בקיץ וקר בחורב.

קטע, אני עוקב בעיקר אחרי כול מי שנגד רוסיה ומפיץ פרופוגנדה אוקראינית. ומבלבד שיט ממש מומצא אני לא ראיתי שום דבר ממה שאתה תיארת.

לפני 15 דקות, mikyl כתב:

שכמוך שונא את ארה"ב

תקשיב, אתה תמיד דורש כבוד כלפי עצמך, אבל לא מאוד מספק אותו כלפי אחרים. זה שאת דעתי אתה לא יודע ולא הבנתי - הבנתי מזמן. אל תדביק לי את התיוגים שלך שנוחים לך כדי לבטל את דעתי. 

- By lifting money bags

פורסם
לפני 24 דקות, David32 כתב:

קטע, אני עוקב בעיקר אחרי כול מי שנגד רוסיה ומפיץ פרופוגנדה אוקראינית. ומבלבד שיט ממש מומצא אני לא ראיתי שום דבר ממה שאתה תיארת.

אני מ-7/10 לא עוקב אחרי מה שקורה באוקראינה, מספיק לי מה שמתרחש אצלינו. אפילו על הפשיטה פעם ראשונה קראתי כאן. אבל אצל אשתי נשארו עדיין קרובי משפחה ברוסיה וגם כמה חברים. חוץ מזה אני חבר בקבוצת דוברי רוסית בטלגרם שיותר מ-90% מהם חיים ברוסיה. ישנם בקבוצה גם כמה שנמצאים כרגע באוקראינה. הכל מה שכתבתי שמעתי מאשתי ומאנשים בקבצה שנמצאים בחזית. כמו שכתבתי לא עוקב כרגע אחרי שום פרופגנדה אוקראינית או רוסית. ישנו בקבוצה גם משהו מדונבאס, ביחידות שלהם מצב הרבה יותר גרוע. יש לציין שאנשים בקבוצה משרתים ביחידות מילואים, לא סדירים.

תקשיב, אתה תמיד דורש כבוד כלפי עצמך, אבל לא מאוד מספק אותו כלפי אחרים. זה שאת דעתי אתה לא יודע ולא הבנתי - הבנתי מזמן. אל תדביק לי את התיוגים שלך שנוחים לך כדי לבטל את דעתי. 

איזה תיוגים? שונא ארה"ב? לא אלך לחפש, אבל חזרת על זה הרבה פעמים. לא אוהב ארה"ב יותר מתאים לך?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 שעות, David32 כתב:

ב. אבל הרוסים גרועים, למה מתכלה כול כך הרבה נשק, כול כך הרבה מערכות הגנה אווירית, שצריך להתחנן נון-סטופ "אחרת פוטין ישתלט"? - חייבים להחליט על נרטיב, אי אפשר גם גרועים, גם קורסים כבר 900 יום וגם חייבים אינסוף נשק אחרת הם ינצחו.

ג. או, נכון, או בליצקריג או כלום. ולכן, 10 חודשים בעזה ולא השגנו כלום, לכן כנראה גם צהל גרועים זקנים ושיכורים. המציאות היא שלאט לאט באופן עקבי הם כובשים עוד ועוד כפרים, בשדה קרב לא פשוט בכלל. 

בכלליות, מבאס אותי לראות ספציפית אותך נופל לתוך המחנאות והעיוורון הזה אל מול המציאות. עדיין לא ענית על אף שאלה כמו שצריך. הכול מגיע מנקודה שהרוסים גרועים וזהו. סה טו. 

זה בסדר, אתה לא היחיד. אבל זאת גישה שלי אישית לא מתאימה, לאור זה שאני רואה שהמצב לא חד משמעי והמלחמה בטוח לא פשוטה. ואני מאוד מאוד מאוד לא בטוח שצבא מערבי אחר היה מסתדר שם בלי בעיה.

בדיוק כמו לטעון שאיראן גרועים ואין להם כלום, אבל אז לפחד ממתקפה.  

ב. למה אי אפשר גם גרועים וגם חייבים "אינסוף" נשק? מבחינה מספרית לרוסיה יש בסדרי גודל יותר שריון/ארטילריה/חיל ים/חיל אוויר מאוקראינה, למה זה מפתיע אותך שאוקראינה צריכה הרבה מאוד סיוע מערבי (שמאוד מוגבל בכמות ובאיכות) כדי להתמודד עם זה? אין לה תעשיית נשק עצומה כמו שיש לרוסיה.

מצד שני, אותו צבא רוסי עצום מדשדש במשך שנתיים, מאבד כמויות פסיכיות של ציוד ואנשים, נאלץ לקושש מזל"טים ופגזים מאיראן ופאקינג צפון קוריאה ושולח לקרב טנקי T55 בני 70 ו-T62 בני 60. ועכשיו הוא גם לא מצליח להדוף פלישה לתוך שטח רוסיה עצמה, שזה כשלון קולוסאלי בפני עצמו.

ג. השגנו המון, הרבה יותר ממה שכולם חשבו בהתחלה. בשיא המלחמה פעלו בעזה 6 אוגדות, השלב העצים הסתיים הלכה למעשה עוד בסוף ינואר עם כיבוש חאן יונס, ומאז פועלות בעזה מספר חטיבות בודדות בלבד.  אין שום בסיס להשוואה בין עזה (לוחמה אורבנית במרחב רווי אוכלוסיה אזרחית מול אויב מחופר היטב שבנה תשתיות הגנתיות במשך עשרות שנים) לבין אוקראינה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 13 דקות, MiniMiz3r כתב:

(לוחמה אורבנית במרחב רווי אוכלוסיה אזרחית מול אויב מחופר היטב שבנה תשתיות הגנתיות במשך עשרות שנים) לבין אוקראינה.

אז אוקראינה זה אותו הדבר מלבד האוכלוסיה האזרחית. 

ובמקום עשרות שנים - עשור. 

אבל זה מה שיש שם, בדיוק. 

לפני 17 דקות, MiniMiz3r כתב:

ועכשיו הוא גם לא מצליח להדוף פלישה לתוך שטח רוסיה עצמה, שזה כשלון קולוסאלי בפני עצמו.

תענה על זה לעצמך בעצמך. כמה אלפי חיילים עם ציוד מערבי, תומתים, טנקים נגמשים.

- By lifting money bags

פורסם

אז אוקראינה זה אותו הדבר מלבד האוכלוסיה האזרחית. 

נראה לי שאתה באמת לא מבין מה קורה בעזה.

לפי הערכות ישנה שם עיר תת-קרקעית של 500-700 ק"מ. כדי להבין יותר טוב את המספר עורכה של הרכבת התחתית של מוסקבה שהיא אחת הענפות בעולם 440 ק"מ. אתה משווה את זה לחפירות של אוקראינים? בסדיר ומילואים יצא לי להתאמן על לחימה ביעדים מבוצרים. וכבר אחר כך ראיתי אימוני לחימה בתת-קרקע. לפי המורכבות זה יותר מיום ולילה. או שאתה רוצה להגיד שאוקראינים נלחמים ממשהו סוג של מטרו עזה? וכמו שכבר כתבתי לצה"ל אין שום בעיה להגיע לכל ניקודה בעזה אם וכאשר יקבל הוראה. מתנהלת שם מלחמת גורילה כאשר פלסטינאים תוקפים מתוך הפירים ובורחים בחזרה לשם. 

אבדות:

להבדיל מהרוסים בצה"ל מדווחים על כל הרוג ופצוע. מתחילת התמרון נהרגו בקרבות 329 חיילים. אצל מחבלים בסביבות 15000. אתה יכול לשחק עם כמה אלפים לכל כיוון בלי שינוי משמעותי ביחס. נראה לך שזה היחס של אבדות בחזית אצל רוסים/אוקראינים?  

פורסם

אני ממליץ לקרוא שוב ולהגיב בהתאם לתגובה שעליה הגבתי.

האוקראינים מבוצרים ומחופרים היטב. הלחימה בחלקה אורבנית ובחלקה בין חפירות בקצות שדות. האיזורים ממוקשים ובצד האוקראיני עם תשתיות מתאימות - אם כי, הרוסים הכינו גם תשתיות וביצורים מתאימים ולראייה מתקפת הנגד האוקראינית הכושלת.

לפני 12 דקות, mikyl כתב:

להבדיל מהרוסים

ומהאוקראינים.

אגב יחס האבידות לא משנה לי. ואל תשכח שהחמאסניקים הרבה הרבה הרבה פחות מצויידים מהרוסים/אוקראינים.

בסופו של דבר, אתם כול כך רצים לחרבן על הרוסים ולהגן על צהל מתוך פוזיציה ברורה, ובמקום לעצור לרגע ולחשוב שאולי מה שמכרו לכם הוא שגוי, אתם ממשיכים באותו הקו.

אבל בסדר, אני מבין שאין פה מה להתדיין על זה. לצערי זה אפילו לא משעשע, זה עצוב.

כשטיסן של חיזבאללה טס מספר פעמים מעל הבית שלי פחות זורמים התירוצים של צהל והצחוקים על זה שהאוקראינים מטיסים כתבמים מעל רוסיה בלי התנגדות...

- By lifting money bags

פורסם

האוקראינים מבוצרים ומחופרים היטב. הלחימה בחלקה אורבנית ובחלקה בין חפירות בקצות שדות. האיזורים ממוקשים ובצד האוקראיני עם תשתיות מתאימות - אם כי, הרוסים הכינו גם תשתיות וביצורים מתאימים ולראייה מתקפת הנגד האוקראינית הכושלת.

?

זה מה שכתבת:

"אז אוקראינה זה אותו הדבר מלבד האוכלוסיה האזרחית. 

ובמקום עשרות שנים - עשור. 

אבל זה מה שיש שם, בדיוק. "

אז לא, זה לא אותו דבר. גם כאשר מדובר בלחימה אורבנית.

ומהאוקראינים.

ברור. אבל השוואה הייתה בין צבא רוסי וצה"ל.

אגב יחס האבידות לא משנה לי.

בסדר. אבל גם הוא מראה שזה לא אותו דבר.

ואל תשכח שהחמאסניקים הרבה הרבה הרבה פחות מצויידים מהרוסים/אוקראינים.

גם זה ברור. לכן אני עד עכשיו אף פעם לא השוואתי בין 2 המלחמות וכבר כתבתי "מלחמת גורילה".

בסופו של דבר, אתם כול כך רצים לחרבן על הרוסים ולהגן על צהל מתוך פוזיציה ברורה, ובמקום לעצור לרגע ולחשוב שאולי מה שמכרו לכם הוא שגוי, אתם ממשיכים באותו הקו.

דבר ראשון לא חרבנתי כאן על הרוסים. אבל ברור לי מעל 100% שזה לא למה שהם ציפו. אני גם מאמין שפוטין לא ראה את ההתפתחות הנוכחית בחלומות סיוט הכי גרועים שלו. ואם היה רואה לא היה פותח במלחמה הזאת.

למה בדיוק אתה מתכוון "שאולי מה שמכרו לכם הוא שגוי"?

• תוכן חדש...