Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנים, שנים שלא התעסקתי עם מערכות לרכב.

פעם ממש ממש מזמן, כשרק הוצאתי את הרישיון, הייתי מייעץ בונה מתקין ומכוון מערכות לכל החבר׳ה בשכונה (וגם הרבה מחוצה לה 😁)

אני מדבר על התקופה של פיונר דולפינים ופאנלים מתהפכים, שכל אחד היה מפרק את הפנל לפני שיוצא מהרכב והיה מסתובב איתו כל היום (או מחביא מתחת למושב..)

אבל איכשהו החיים (והאמת בעיקר ריבוי תחביבים אחרים) דחקו את התחום הזה לתחתית הרשימה אצלי.

והאמת עשור וחצי אחרי, וגם שנתיים וחצי אחרי רכישת הרכב הנוכחי (BRZ 2019) התחיל קצת לדגדג לי לשפר את איכות השמע. וכיון שלא מעט דברים מאז השתנו (או נשכחו😜), כאן אצטרך את עזרתכם.

המטרה - לעבוד עם מה שיש (ועל זה בהמשך) ולשפר את איכות הסאונד עד כמה שניתן במינימום הוצאות.

הכיוון הכללי כרגע הוא כזה -

להשאיר את יחידת הראש המקורית של הרכב (שעושה עבודה ממש סבבה בכל מה שקשור לתפעול ניווט וכו׳)

לבצע איטום של דלתות קדמיות + תא המטען (ממש בקטנה)

להחליף רמקולים קדמיים (וופר בדלת וטויטרים בדש) שיחוברו למערכת דרך התשתית המקורית של הרכב

המטרה כרגע היא מצד אחד להוציא כמה שפחות כרגע, אבל כן לבנות בסיס טוב לשלבים הבאים אם וכאשר זה יבוא.

שלבים אפשריים לעתיד (שיכולים לקחת זמן כמו שבטח הבנתם..) -

לרכוש ולהתקין מגבר בצורה נסתרת 

להוסיף סאב קטנטן 

שלב ראשון:  איסוף כלים וחומרים

השלב הזה האמת נעשה קצת מזמן, איפשהו באיזור של הסגר הראשון.

ניצלתי אז את המשלוח החינמי של אמזון (החינמי האמיתי שהיה, של הכל כולל הכל) והוזמנו כמה דברים לטובת ההתקנה העתידית (כן כן אני יודע, קצת מרחתי עם ההתקנה, כזה אני...)

20200322_153807.thumb.jpg.5eb6575ed567153888dce3c0281bbe27.jpg

המשלוח ההוא כלל -

ארגז מלא ביריעות איטום (40 ליתר דיוק), רולר מתכת לעבודה עם החומר איטום, וכלים לפירוק הפלסטיקים ברכב. שני הכלים התבררו כהכרחיים לעבודה, ולדעתי הם בגדר חובה למי שהולך לבצע משהו דומה.

הערכה של כלים לעבודה עם הפלסטיקים ברכב (מאוד נוח, ופחות סיכוי לשבור משהו) -

20220113_151014.thumb.jpg.28947220a336ed05142bea1be0205aea.jpg20211227_104839.thumb.jpg.37950d5c4a7b37fc4c3524b1ec7cbb76.jpg

לינקים לאמזון (המחירים השתנו ומשתנים כל הזמן, תמיד כדאי לבדוק אם יש מוצר משתלם יותר בזמן הקריאה של הפוסט) - חומר איטום, רולר, ערכת כלים.

המשך - בפוסט הבא שיעלה בקרוב

(לקח לי לרשום את הפוסט הזה קצת יותר זמן ממה שחשבתי..😜)

• מעניין 2
פורסם

ברוך השב! 

נתחיל בכמה דברים שקשורים לבידוד ובכלל דברים שכדאי לך לבדוק - יש לך כאן שני ספונסרים שמציגים כל אחד מהם פתרונות נהדרים בתחום. 

לגבי בידוד תביט כאן בcaraudio.co.il תראה את המחירים - לא צריך לקנות מוצרים תחליפיים ליצרנים הגדולים במחירים שמציגים שם לדעתי - אבל קנית, סה"כ קילמט גם לי יש איתם ניסיון והם עושים את העבודה יפה! אם תזדקק למשהו נוסף - כדאי להביט. 

בBRZ - יצא לי לעזור לשני אנשים כבר עם הרכב הזה - יש רעש אגזוז קשה וכל אזור תא המטען מאוד רועש - הייתי מציע בחום לטפל גם שם. 

לגבי המערכת המקורית - תשאיר אותה! 

לרגע נסטה מהתכנון המקורי שלך.

יש היום מלא מוצרי אינטגרציה - אינטגרטור זה בעצם פרוססור (DSP) משולב מגבר פנימי קלאס D 

ההמלצה שלי תהיה לחפש אינטגרטור שירים טוויטרים ואולי זוג אחוריים - או טוויטרים ותוספת של מידים בשלב מתקדם יותר - ושיהיה לאינטגרטור הזה 3-4 ערוצים להגברה חיצונית בשביל מידבאסים וסאב וופר אותם עדיף להגביר על ספקי כוח נפרדים. 

עכשיו נחזור לתכנית המקורית 

סאב וופר - הייתי שוקל מוצרי סאב אקטיבי אבל לא אלו הזולים שנועדו למשאיות ולהתקנה מתחת למושב - לא, סאב וופר שטוח אבל עם יכולות מלאות של סאב רק משולב הגברה - יש היום המון פתרונות. אני נמנע מלהמליץ ישירות. 

לגבי סט קידמי - יש מבחר כמעט אין סופי - תדאג כל עוד אתה לא מעוניין לשלב הגברה - שהסט יהיה עם מידבאסים נצילים ככל האפשר. 

ושוב חוזר לרגע לספונסרים - אצל EXSOUND אתה תמצא מחבר מטמטם של רמקולים ממותגים מובילים בתחום. 

אצל ESIMPEX אתה מדבר על קונצרן אודיו טק פישר - תענוג! 

בהצלחה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...