Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה קלה מי אשם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, daniel.asu כתב:

אין היום קונצנזוס בעולם המדע, לגבי האם בכלל יש הבדלים מהותיים במבנה המוח של גברים ושל נשים. 

יש קונצנזוס, אם אתה מוציא מהמשוואה פקולטות של מדעי הרוח, כמו ״מגדר״ ושות׳. יש הבדלים, הם הרבה פחות משמעותיים מאשר אצל בע״ח.

לפני 5 שעות, daniel.asu כתב:

מה אנחנו לומדים מזה? שהמוח פלסטי וגמיש וכל הבדל מולד גם ככה יכול להיות מצומצם עם מספיק נחישות.

אתה אולי למד שאזור אחד במוח הוא פלסטי. אולי. תגיד, מה היכולת ללמד מישהו נטול יכולות יסוד לנגן כינור? להיות מתמטיקאי מצטיין? נהג מירוצים? שחיין אולימפי? להעלות IQ?

כל ההבדל בין גברים לנשים בכל מקצוע (גם לכיוון ההפוך), הוא לחלוטין הסללות חברתיות ותו לא.

זה יודעים בוודאות שלא נכון. ראה מדינות סקנדינביה, שם, בהנתן היכולת לבחור (מבחינת הזדמנות ויכולת כלכלית להסתדר עם מקצועות ״נשיים״), יש יותר נשים במקצועות גבריים וההפך, מאשר מדינות אחרות.

למשל, התחומים הללו נשלטים על-ידי גברים שלפעמים מייצרים סביבה רעילה לנשים או סתם מרגישים מאויימים על-ידן ועל כן דוחים אותן מהקליקה

אז תגיד שאתה בא מלימודי ״מגדר״. לימודים אלו לא מבוססים לא על מדע, לא על ביולוגיה ובטח שלא על אבולוציה או מחקרים. זה לימודי קשקשת.

וכמובן לפני שמישהו ייטען שטענתי משהו שאני לא טוען: אני לא אומר שאין הבדלים פיזיולוגיים בין גברים לנשים. אני רק טוען שהם לא רלוונטיים ליכולות מנטליות

ממש הגיוני שהבדלים קיימים רק במישור הפיסי, בעוד מערכות המוחיות הן עניין נפרד לחלוטין ותלויות רק בעניינים של חברה והחלטה. מאסת שריר - זה גנטי. הבדלי טמפרמנט... זה רק חברתי.

הגיוני.

יש הבדלים, אפשר למדוד אותם, למעשה כבר מדדו אותם. יודעים למפות יפה מאוד את הבדלי הטמפרמנט והכישורים בין גברים לנשים. הם באמת לא כ״כ גדולים, בממוצע, אבל כמו כל הבדל סטטיסטי, כשאתה מגיע לקצוות (וכל מהנדס הוא בקצה של יכולת האוכלוסיה לסוג מסויים של חשיבה וכישורים), אז ההבדלים הופכים להיות מאוד בולטים.

לגבי השאלה, האם נשים נוהגות פחות טוב, אז אנחנו יודעים שהן פחות נוטות לעשות תאונות, ואם זה לא המדד העיקרי, אני לא יודע מהו מדד טוב יותר. אין לזה שום קשר לכישורים מוטורים, שהם נלמדים יחסית בקלות, ולמעשה כמעט לא נחוצים כיום, עם כל המערכות שיש במכוניות, ששומרות את המכונית על הכביש.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

המשפט האחרון שלך הוא העיקרי לדיון ועליו גם הגבתי קודם בשרשור - האם נהג בטוח\זהיר = נהג טוב?

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

זו תיאוריה מאוד עמוקה, אבל איך תסביר את זה שיש כ״כ הרבה גברים מנתחים? ציירים? פסלים?

אנחנו חיים בתוך מנעד רחב של אישיות ולאו דווקא באותה מבנה שגבר הוא זכרי באופן מלא או אישה היא נשית באופן מלא. 

אם אני לא טועה באנגלית יש את המילה tendency שהתרגם הכי טוב זה נטייה. יכול להיות שגברים שהם מנתחים\ציירים ופסלים. יש להם נטייה כלשהיא לכיוון של מוטוריקה עדינה יותר מאשר באופן רגיל. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 40 דקות, falou כתב:

אז תגיד שאתה בא מלימודי ״מגדר״. לימודים אלו לא מבוססים לא על מדע, לא על ביולוגיה ובטח שלא על אבולוציה או מחקרים. זה לימודי קשקשת.

באמת מלמדים את החרא הזה פה? חשבתי שזאת מחלה רק של אמריקה

• אהבתי 2

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 4 שעות, Ron Poh כתב:

קראת, את הדיון פה... בטח שהיא אשמה, איך שיצאה מהרחם היא כבר אשמה ;-)

תיקנתי אותך

וכאן, ה-hit הראשון בגוגל על חיפוש בנושא. מעניין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 39 דקות, yairw כתב:

היישר מכספי משלם המיסים שלך.

פורסם
לפני 45 דקות, yairw כתב:

בטח מלמדים.

לפני כמה שנים ניסו לדחוף את הבת שלי ללימודי ״מיגדר״ כקורס בחירה (שהיא לא בחרה) בחטיבה. שלחתי לביצפר מכתב שאני לא מאשר.

אם תבדוק תגלה שבלימודי מגדר באונ׳ ת״א אין קורס אחד שקשור לביולוגיה או לאבולוציה. אחת ״הדיסיפלינות״ המופרכות. לימודי שומכלום שאי אפשר לעשות איתם שומדבר.

לפני 58 דקות, DareDevil כתב:

אנחנו חיים בתוך מנעד רחב של אישיות ולאו דווקא באותה מבנה שגבר הוא זכרי באופן מלא או אישה היא נשית באופן מלא.

בוודאי. אבל מהנדסים הם בקצה. אז אם התכונות שמרכיבות מהנדס טוב בולטות יותר בגברים במשהו כמו חצי סטיית תקן, ורק 5% מהאוכלוסיה מוכשרים מספיק להיות מהנדסים, זה אומר ש-9 מ-10 מהנדסים יהיו גברים, כמו ש-9 מ-10 פושעים יהיו גברים. הסטייה הקטנה בממוצע מובילה להבדל גדול בקצוות.

• אהבתי 3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני שעה, falou כתב:

יש קונצנזוס, אם אתה מוציא מהמשוואה פקולטות של מדעי הרוח, כמו ״מגדר״ ושות׳. יש הבדלים, הם הרבה פחות משמעותיים מאשר אצל בע״ח.

אז הלכתי להתעדכן קצת בספרות בנושא, ואכן התברר לי שאני טועה. נו, עברו כמה שנים מאז שהתעניינתי בזה. אז אקח את חלק מטיעוניי בחזרה.

אחרי שזה נכתב, אשאל: מה הקשר של פקולטות למדעי הרוח ומגדר לנושא מבנה המוח? ממה שאני מכיר מכאלו שכן עשו שם קורסים - כל מה שנחקר שם הוא סוציולוגי-פסיכולוגי-חברתי. היחידים שיטענו משהו רלוונטי על מבנה המוח הם, ובכן, כאלה שחוקרים את מבנה המוח. מה שכתבת פה זו סתם השמצה של תחומים מסוימים שבכלל לא דנים בנושא.

לפני שעה, falou כתב:

אתה אולי למד שאזור אחד במוח הוא פלסטי.

מהדוגמה מעלה אולי. אבל כבר ידוע שחלקים ניכרים מהמוח הם פלסטיים - ביניהם ההיפוקמפוס (כאמור) והקורטקס - שהם האזורים הכי חשובים בלמידה (הרי למידה היא בהגדרתה שינוי של קשרים במוח, וזה המהות בפלסטיסיות). זה שלא נראה הבדל בומבסטי כמו אצל נהגי מוניות, לא אומר שאין הבדלים ביכולות של המוח בהתאם ללמידה. ואם מדברים על מה אהיה כשאהיה גדול, בוודאי שהדרך שבה אני מחונך תקבע מה אעדיף ללמוד, וזה ישפיע על במנה המוח.

לפני שעה, falou כתב:

תגיד, מה היכולת ללמד מישהו נטול יכולות יסוד לנגן כינור? להיות מתמטיקאי מצטיין? נהג מירוצים? שחיין אולימפי? להעלות IQ?

אבל אנחנו לא מדברים על מקרי הקיצון, אנחנו מדברים על להיות נהג מספיק טוב. ברור שכל מה שמנית מצריך כשרון מובהק מאוד כדי להצטיין בו. הציטוט מטה קצת מתייחס לזה (כי מן הסתם יש נטייה טבעית ויש הבדלים ביכולות בין אנשים):

לפני 7 שעות, daniel.asu כתב:

7. וכמובן לפני שמישהו ייטען שטענתי משהו שאני לא טוען: אני לא אומר שאין הבדלים פיזיולוגיים בין גברים לנשים. אני רק טוען שהם לא רלוונטיים ליכולות מנטליות. אני גם לא טוען שנשים עליונות על גברים במשהו (או להפך, לא משנה) - אלא רק שהרוב המוחלט של ההבדל בין גברים לנשים (כמו גם בין ערבים ליהודים, בין שחורים ללבנים ובין אסיתיים לאירופאיים) נגזר מהבניות והסללות חברתיות והזדמנויות שניתנו או שלא ניתנו. גם אם היה איזשהו הבדל, חינוך ולימוד הם כלים כל כך הרבה יותר חזקים מגנטיקה - שהם מתירים שינוי של כל פרמטר שיכול היה להבדיל בין כל שתי אוכלוסיות. המקרה היחיד שחריג לזה, הוא בספורט מקצועי בטופ של הטופ, איפה שהחוזק של גברים (אין מה לעשות, יותר קל לנו לבנות שריר) בא לידי ביטוי. במוח וביכולות אינטלקטואליות - לפחות לפי הידוע לנו היום - אין ממש הבדל. נא לשים לב, אני לא טוען שאין הבדלים בין אנשים בתוך הקבוצות (מן הסתם יש כאלה שהם יותר טובים במתמטיקה ויש כאלה שטובים יותר בספורט), אלא שאין הבדלים בין הקבוצות באופן גורף.

אז אחרי שכל זה נאמר, מה הייתם מעדיפים, להגיד לבת שלכן שכל הנשים נהגות גרועות, או שהיא היחידה שיכולה להחליט מה היא תהיה? כי בשורה התחתונה - זה ייגזר מהחינוך שלכם.

אפשר להוסיף על זה גם את שאלת מימוש הפוטנציאל - יכול להיות שנולדתי עם פוטנציאל מאוד גבוה להיות נהג מירוצים. אבל אתה, שנולדת עם פוטנציאל הרבה יותר נמוך ממני, הלכת ולמדת והשקעת והתאמצת ונעשית נהג מירוצים. אם שנינו נתיישב מאחורי ההגה - בוודאי שתהיה טוב ממני, למרות הנטייה הטבעית. הטיעונים שהעליתי היו רק כדי לחדד שחלק ניכר למדי מההבדל בין אנשים נגזר מהדבר הזה.

לפני שעה, falou כתב:

זה יודעים בוודאות שלא נכון. ראה מדינות סקנדינביה, שם, בהנתן היכולת לבחור (מבחינת הזדמנות ויכולת כלכלית להסתדר עם מקצועות ״נשיים״), יש יותר נשים במקצועות גבריים וההפך, מאשר מדינות אחרות.

אני כתבתי שההבדל בין גברים ונשים נגזר מהסללה חברתית, קרי ממה שאומרים לנו שאנחנו צריכים לעשות. אתה אומר שכשמצמצים את ההבדלים בין המקצועות האלו ("הזדמנות ויכולת כלכלית"), פתאום רואים פחות העדפה לפי מין. אז מה לא נכון במה שכתבתי? אתה ממש מחזק את הטענות שלי (שממה שראיתי בדיון, דרך אגב, לא כל כך שונות, אבל ניחא). אתה רוצה לטעון שהפערים בשכר בין מקצועות גבריים לנשיים הוא אחד המניעים? מעולה, לא נכנסתי לזה כי זה לא היה נראה לי רלוונטי, אבל גם זה נכון. אם אתה מתעקש, אפשר גם להכניס לפה את עניין חופשות הלידה והציפייה להיות הורה ראשי וכו', אבל שוב, זה פחות קשור.

לפני שעה, falou כתב:

אני יודע שיש לך חיבה לטיעוני אד הומינם, אבל זה כבר אירוני.

אני כנרמז מעלה לא בא מלימודי מגדר. בשבוע שעבר העברתי את הסמינר המסכם של הדוקטורט שלי בביולוגיה של הזדקנות המוח. נכון, אולי דימורפיזם מיני הוא פחות הפורטה שלי, אבל בגדול אני מכיר קצת את המוח. בזאת נגמר נפנוף התעודות המביך הזה.

אחרי שזה נכתב - לימודי מגדר נגזרים מסוציולוגיה בדרך-כלל. סוציולוגיה ופסיכולוגיה הם אמנם לא מדעים מדויקים ולא מתיימרים להיות כאלו (גם ביולוגיה לא, דרך אגב), אבל זה לא אומר שאין בהן שום אפקט ושום מחקר ושאין להן מקום בטענות על העולם.

לפני שעה, falou כתב:

ממש הגיוני שהבדלים קיימים רק במישור הפיסי, בעוד מערכות המוחיות הן עניין נפרד לחלוטין ותלויות רק בעניינים של חברה והחלטה. מאסת שריר - זה גנטי. הבדלי טמפרמנט... זה רק חברתי.

הגיוני.

זה שיש הבדלים בין גברים לנשים, גם אם זה בכמה מבנים במוח - זה לא מעיד על היכולת של אחד המינים ללמוד משהו טוב יותר מהמין השני. שוב, נשים יכולות ללמוד טוב מאוד מקצועות שנחשבים גבריים (ולהפך, כפי שציינת מעלה במדיניות הסקנדינביות וכפי שמראים המאמרים שציינתי מקודם). כמובן שזה תחת ההנחה שטיב הנהיגה נגזר מהיכולת ללמוד לנהוג. לגבי שריר - הבאתי את זה כדוגמה הכי בולטת למשהו שמעיד על הבדל פיזיולוגי. לא כל כך קשה למצוא נשים שחזקות מגברים וגברים שחלשים מנשים, אך אם הגבר והאישה הממוצעים יידחפו את הגוף לקצה - ברור מי סביר שיהיה החזק מביניהם. אבל בניגוד לכוח, שזו תכונה יחסית פשוטה - במוח הכל יותר מורכב. כדי להיות טוב במשהו (בכל דבר), צריך מכלול של יכולות, ומכלולים שונים של יכולות יכולים להביא לאותה התוצאה.

לפני שעה, falou כתב:

יש הבדלים, אפשר למדוד אותם, למעשה כבר מדדו אותם. יודעים למפות יפה מאוד את הבדלי הטמפרמנט והכישורים בין גברים לנשים. הם באמת לא כ״כ גדולים, בממוצע, אבל כמו כל הבדל סטטיסטי, כשאתה מגיע לקצוות (וכל מהנדס הוא בקצה של יכולת האוכלוסיה לסוג מסויים של חשיבה וכישורים), אז ההבדלים הופכים להיות מאוד בולטים.

לגבי הבדלי טמפרמנט - המוסכמה החברתית היא שגברים יכולים להיות אגרסיביים ואצל נשים זה לא מקובל. זה כמובן נגזר מרמות טסטוסטרון, אבל יש פה גם מקובלות חברתית מאוד דרמטית. כמובן, ברור מי פה הביצה ומי התרנגולת - אבל גם ההבדל הזה בין גברים לנשים יכול להיות מרוסן מאוד בקלות עם החינוך הנכון. 

לפני שעה, falou כתב:

יש הבדלים, אפשר למדוד אותם, למעשה כבר מדדו אותם. יודעים למפות יפה מאוד את הבדלי הטמפרמנט והכישורים בין גברים לנשים.

יש הבדל גדול מאוד בין הבדלים בטמפרמנט, במבנה של המוח ובכישורים שזה יתורגם אליהם. כאמור מעלה, אתה מתייחס ליכולות מנטליות כאילו הן תכונה פשוטה, אבל למעשה כדי להיות טוב במשהו צריך סט מסוים של תכונות מוחיות ולא רק תכונה אחת. למשל, המוח של גברים גדול יותר ויש יותר מרחק שמידע צריך לעבור בין נוירונים. על פניו, זה אמור להאט את המהירות בה הם חושבים. אבל יש להם גם יותר חומר לבן (משהו שלמדתי פעם, ואז ראיתי שהופרך, והיום למדתי שוב!), שזה המיאלין שגורם להאצה של העברת הסיגנל. אז איזו תכונה של המוח יותר חשובה כדי לחשוב מהר? וזה עוד רק עם שתי תכונות במטלה יחסית פשוטה ("לחשוב"), מן הסתם גם המוח וגם שילוב התכונות שצריך כדי להיות טוב במשהו הם צירופים הרבה יותר מורכבים. 

בשורה התחתונה, האם גברים ונשים יכולים שניהם להיות מעולים בכל דבר? כן, זה מוגבל רק ע"י החברה, הנחישות שלהם ללמוד (שתושפע גם היא מהחברה) ומהפוטנציאל איתו נולדו, שגם הוא יהיה רלוונטי רק במקרי הקיצון. 

לפני 44 דקות, falou כתב:

בוודאי. אבל מהנדסים הם בקצה. אז אם התכונות שמרכיבות מהנדס טוב בולטות יותר בגברים במשהו כמו חצי סטיית תקן, ורק 5% מהאוכלוסיה מוכשרים מספיק להיות מהנדסים, זה אומר ש-9 מ-10 מהנדסים יהיו גברים, כמו ש-9 מ-10 פושעים יהיו גברים. הסטייה הקטנה בממוצע מובילה להבדל גדול בקצוות.

אין דרך למדוד את זה במבודד מהשפעה חברתית כפי שהתייחסתי אליה מקודם. והמחקרים שציינתי מקודם רק מראים כמה ההשפעה של החברה חזקה פה. 

פותש, מגיעה לך התנצלות על חטיפת השרשור (אם אתה עוד בכלל עוקב).

פורסם
לפני 16 שעות, daniel.asu כתב:

אחרי שזה נכתב, אשאל: מה הקשר של פקולטות למדעי הרוח ומגדר לנושא מבנה המוח?

שאלה טובה מאוד!

מה עניין ״גבריות רעילה״ למבנה המוח?

ואם מדברים על מה אהיה כשאהיה גדול, בוודאי שהדרך שבה אני מחונך תקבע מה אעדיף ללמוד, וזה ישפיע על במנה המוח.

הפוך. הטמפרמנט הטבעי שלך, כמו היכולות, ייקבעו מה אתה תלך ללמוד, בהתאם לאופציות שיהיו לך. ממליץ ממש בחום, אם זה מעניין אותך, לעקוב אחרי מחקרים שנעשו בתאומים זהים שהופרדו בלידתם. הדימיון בבחירות בחיים, מדהים. 

בנוסף, היכולת הקוגנטיבית שלך היא כמו מאסת שריר. אתה יכול להגיע למקסימום, אתה לא יכול להשיג מעבר לזה.

זו כמו הטענה שלך, שרמת השכלה תלויה בשכבה הסוציואקונומית, ולכן רמת ההכנסה. זה בעיקר ההפך. אם אתה מגיע ממעמד יותר גבוה, סביר להניח שההורים שלך יותר אינטיליגנטים וחרוצים. אינטיליגנציה (נמדדת ב-IQ) וחריצות (נמדדת במבחני אישיות) הם המנבאים הכי טובים של הצלחה כלכלית (אם אני זוכר נכון, חריצות יותר מאינטיליגנציה).

כמובן שיש את עניין המוטיבציה, שנכנס לתמונה. ילדים לשפע יש להם הרבה פעמים פחות מוטיבציה מכאלו שנולדו לעוני יחסי והיו בעלי מוטיבציה להתקדם.

אבל אנחנו לא מדברים על מקרי הקיצון, אנחנו מדברים על להיות נהג מספיק טוב

דיברת על מהנדסים והשכלה גבוהה, לא?!

לגבי נהיגה, העובדות מוכיחות שלנשים יש את סט התכונות שמוציא נהגים יותר טובים. עובדה.

אבל מהנדסים... מהנדסים הם מקרה קיצון. כולם.

אני כתבתי שההבדל בין גברים ונשים נגזר מהסללה חברתית, קרי ממה שאומרים לנו שאנחנו צריכים לעשות. אתה אומר שכשמצמצים את ההבדלים בין המקצועות האלו ("הזדמנות ויכולת כלכלית"), פתאום רואים פחות העדפה לפי מין

יותר העדפה לפי מין. בסקנדינביה יש פחות מהנדסות מבשאר מדינות ה-OECD, יותר מורות ואחיות וכו׳. רפואה, די חצי חצי. כנ״ל. פוליטיקה. 

אחרי שזה נכתב - לימודי מגדר נגזרים מסוציולוגיה בדרך-כלל. סוציולוגיה ופסיכולוגיה הם אמנם לא מדעים מדויקים ולא מתיימרים להיות כאלו (גם ביולוגיה לא, דרך אגב), אבל זה לא אומר שאין בהן שום אפקט ושום מחקר ושאין להן מקום בטענות על העולם.

בלימודי ״מגדר״ אין שום אפקט ושום מחקר, כמו בכל תחום פוסט מודרניסטי.

קח. אתה תהנה:

https://en.wikipedia.org/wiki/Grievance_studies_affair

בשורה התחתונה, האם גברים ונשים יכולים שניהם להיות מעולים בכל דבר? כן, זה מוגבל רק ע"י החברה, הנחישות שלהם ללמוד (שתושפע גם היא מהחברה) ומהפוטנציאל איתו נולדו,

אישה ספיציפית או גבר ספיציפי, בוודאי. יש גברים שיש להם תכונות יותר ״נשיות״ ולהפך. אבל אנחנו מדבר על הכללה וככלל גברים טובים יותר ואוהבים יותר דברים מסויימים, ונשים דברים אחרים. זה לא אומר שאם אישה מסוגלת ורוצה להיות פיסיקאית צריך לעצור אותה.

יש לי דודה, מאסטרנטית בפיסיקה, חתומה על מס׳ פטנטים (לא לבדה) בתחום ה-MRI (המצאת האנטנה השטוחה) ואלגוריתמיקה (נוסחאות בבסיס כל תורת ה-loseless של כיווץ קבצים). אל תשאל אותי יותר מזה, שלוש דקות איתה והמוח נמס. אמר לה פעם מרצה שחבל שבזבזו מוח כזה על אישה.

מצד אחד, שוביניסט.

מצד שני, היא העדיפה להשאר בבית, לגדל ילדים ולצייר, מאשר להמשיך בקריירה. בחירה של טמפרמנט, לא של כישורים. היא נעדרה את התחרותיות הגברית, למרות שאף אחד לא עצר אותה.

התנייה חברתית?ֿ

סקנדינביה מוכיחה שבהכללה - לא.

אז בזבוז?!

עניין של השקפה

פורסם
לפני 12 דקות, falou כתב:

אז בזבוז?!

כן היא יכולה להיות אחלה של פיסקאית במטבח 😉

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אין דרך למדוד את זה במבודד מהשפעה חברתית כפי שהתייחסתי אליה מקודם. והמחקרים שציינתי מקודם רק מראים כמה ההשפעה של החברה חזקה פה. 

אף אחד לא יכול לטעון שאין השפעה חברתית, אבל זו שאלה של ביצה ותרנגולת. הטענה שכולם יכולים להיות הכל, פשוט לא נכונה. הטענה שאין הבדלים מובנים בכישורים בין גברים ונשים, היא גם לא נכונה. כמו כל דבר, התשובה למה יש יותר מהנדסים ממהנדסות היא שאלה רב מימדית, אבל על דבר אחד אין ויכוח, לא בביולוגיה, לא בפסיכולוגיה ולא בשום דיסיפלינה מחקרית - יש הבדלים מולדים, והם מדידים וברורים. השוני איננו רק תולדה של תרבות.

הסוגייה שאני חושב שאנחנו צריכים לשים אליה לב כחברה היא איך אנחנו עוזרים ליוצאי הדופן להיות יוצאי דופן, בלי לשלם על זה מחיר. זה בסדר ששמונים אחוז מהמהנדסים גברים, אבל חייבים לשים לב שזה לא עוצר (עד כמה שניתן) מנשים שיכולות ורוצות להיות מהנדסות, לממש את השאיפה הזו. אולי אפילו לפני זה, לטפח את השאיפה הזו בעצמן.

הבעיה היא, ואני רואה את זה מסביבי, כשדוחפים נשים לקריירה ועצמאות, חלקן מתעוררות אחרי זה בגיל 40 פלוס עם העובדה שהן איבדו את ההזדמנות לייצר תא משפחתי, ושזה בעצם מה שחשוב להן ואז... אז באמת הצואה מכה במאוורר.

בגלל זה אני אומר שחשוב לאפשר, אבל ממש לא לדחוף. אמרו ״חנוך לילד לפי דרכו״. 

וזה צריך להיות המוטו, לא לקבוע שצריך יותר נשים מהנדסות או שמקומן במטבח, ששניהם גרועים באותה מידה.

פורסם
לפני 10 דקות, falou כתב:

הטענה שאין הבדלים מובנים בכישורים בין גברים ונשים, היא גם לא נכונה.

אבל על דבר אחד אין ויכוח, לא בביולוגיה, לא בפסיכולוגיה ולא בשום דיסיפלינה מחקרית - יש הבדלים מולדים, והם מדידים וברורים. השוני איננו רק תולדה של תרבות.

מי אמר שהדיונים כאן לא גורמים לאנשים להשתכנע ?

פורסם
לפני 7 דקות, race driver כתב:

מי אמר שהדיונים כאן לא גורמים לאנשים להשתכנע ?

לא הבנת כלום.

אני אומר שיש הבדלים בין גברים לנשים, בגלל זה נשים הן נהגות טובות יותר. 

זה שאין לך כוח לילדים, למשל, זה לא עניין מולד, זו בחירה שלך כיחיד. יש מספיק אבות מעורבים שיש להם הרבה מאוד סבלנות ומשקיעים הרבה זמן בילדים שלהם.

לפני 6 דקות, nev כתב:

כי זו בערך תהיה הפעם השניה בתולדות האינטרנט שדבר כזה קרה.

רק חמור לא משנה את דעתו...

גם אני פעם חשבתי שכל ההבדלים בין נשים וגברים הם עניין חברתי. פעם.

הרבה יותר נעים לחשוב שכל האופציות פתוחות לכולם, וזה רק עניין של מוטיבציה.

אז גיליתי שגם מוטיבציה זה גם עניין של גנטיקה, והאמת... זה מאוד לבאס ללמוד שאתה מוגבל, לא רק למה אתה יכול להיות אלא גם למי שאתה.

אבל זה מה יש.

פורסם
לפני 17 דקות, falou כתב:

והאמת... זה מאוד לבאס ללמוד שאתה מוגבל, לא רק למה אתה יכול להיות אלא גם למי שאתה.

אבל זה מה יש.

מוגבל ביכולות או בנסיבות החיים?
אם זה ביכולות הקוגנטיביות - הרי אף אחד מאיתנו לא מנצל 100% מיכולותיו. גם לא המוכשרים שבינינו.
נקודת הפתיחה שונה ואיתה ההישגים, אבל בחלק גדול מהמקרים אני לא מאמין שאתה מוגבל מלהשיג משהו ביחס למישהו אחר, אלא השאלה מה המחיר שתשלם.
סתם לשם ההמחשה:
סטודנט מוכשר מאוד ועם אבא עשיר - יוכל לשלב דוקטורט במתמטיקה ולהשתתף במחקרים פורצי דרך, ועדיין ליהנות מרמת חיים טובה ובילויים.
חברו המוכשר פחות וללא גב כלכלי יוכל להשיג את זה, רק שיצטרך לשלם מחיר כבד יותר בשעות רבות יותר ללימודים, מגורים במעונות, מלצרות בסופ"ש וכמעט 0 חיי חברה וזוגיות במשך לא מעט שנים.

יש יותר מדי משתנים בקבלת ההחלטות שלנו ובבחירת מסלול חיים, וקשה לבודד אותם ולתת לכל אחד מהם משקל בפני עצמו.

• תוכן חדש...