Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה קלה מי אשם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 דקות, דור-- כתב:

אם זה ביכולות הקוגנטיביות - הרי אף אחד מאיתנו לא מנצל 100% מיכולותיו. גם לא המוכשרים שבינינו.
נקודת הפתיחה שונה ואיתה ההישגים, אבל בחלק גדול מהמקרים אני לא מאמין שאתה מוגבל מלהשיג משהו ביחס למישהו אחר, אלא השאלה מה המחיר שתשלם.

ברור שאני מוגבל ביחס למישהו אחר. יש לי IQ מוגבל. אם אין לי כישורים להיות מהנדס, אני לא אהיה מהנדס, כמו שאני לא אהיה שחקן NBA. זה לא חשוב כמה הייתי מתאמן בתור נער, שחקן NBA לא היה יוצא ממני. גם לא טייס קרב. גם לא פיסיקאי. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 58 דקות, falou כתב:

ברור שאני מוגבל ביחס למישהו אחר. יש לי IQ מוגבל. אם אין לי כישורים להיות מהנדס, אני לא אהיה מהנדס
גם לא טייס קרב. גם לא פיסיקאי. 

אסכים איתך לגבי שחקן NBA, לא כזה מבין בספורט אבל אני מניח שלמימד הגובה יש יתרון ושאותו בינתיים לא ניתן לשנות.
לגבי כל השאר - לא מסכים. יש לי לא מעט דוגמאות מהחברים ומהמשפחה הקרובה של אנשים שהתעקשו והצליחו בהמון יזע להשלים את פערי הכישרון.
אפילו במוזיקה, היה לי חבר עם 0 חוש מוסיקלי. לא שמיעה, לא קצב כלום. הוא התאמן על גיטרה שעות על גבי שעות במשך ימים ארוכים, ובאחת ההופעות הראשונות שלו כנער צעיר אני זוכר שאמרנו בינינו שהוא סתם מתעקש ולא יצא ממנו שום דבר.
אז אמרנו.
20 שנה אחרי הבנאדם גיטריסט ברמה בינלאומית, עבר לארה"ב והוא עוסק בעיקר בנגינה באולפני הקלטות עבור הפקות יקרות. מתפרנס היטב ויש לו אפילו קהל חקיינים וקאברים ביו טיוב.

הבנאדם פיצה על הכשרון שלא היה לו עם 10 שעות נגינה כל יום, שנים על גבי שנים.
לא כל אחד מוכן לשלם מחיר כזה. אבל זה אפשרי.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

רק חמור לא משנה את דעתו...

מסכים, פשוט בד"כ ויכוחים באינטרנט נגמרים בזה שכל אחד מתבצר בעמדתו.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, falou כתב:
לפני 5 שעות, race driver כתב:

מי אמר שהדיונים כאן לא גורמים לאנשים להשתכנע ?

לא הבנת כלום.

רק תזכורת

בתאריך 7.1.2022 בשעה 13:04, falou כתב:
בתאריך 6.1.2022 בשעה 01:20, race driver כתב:

כמו שכתבו הטבע עשה אותנו שונים

שונים באיזה אופן ואיך זה בא לידי ביטוי?

אז כמו שכתבתי אנחנו כבר מסכימים לגמרי,

נשאר רק לבחור אם אתה מעדיף נסיעה בטוחה או מהירה / מדוייקת / ווטאוור.

אגב כל מה שסיפרתי על ילדים שיש לי, הוא בערך כמו שסיפרת על אמא שלך..... 

עריכה אחרונה על ידי race driver
פורסם
לפני 14 שעות, דור-- כתב:

אסכים איתך לגבי שחקן NBA, לא כזה מבין בספורט אבל אני מניח שלמימד הגובה יש יתרון ושאותו בינתיים לא ניתן לשנות.

יש הרבה יותר בכדורסל מגובה.

לפני 14 שעות, דור-- כתב:

לגבי כל השאר - לא מסכים. יש לי לא מעט דוגמאות מהחברים ומהמשפחה הקרובה של אנשים שהתעקשו והצליחו בהמון יזע להשלים את פערי הכישרון.

השאלה היא כמה הפער גדול. אבל לעבור ממחקרים ל-"יש לי חבר", זה לא רציני.

לפני 14 שעות, דור-- כתב:

היה לי חבר עם 0 חוש מוסיקלי

למשל, זו אמירה לא רצינית. מה זה "אפס חוש מוסיקלי"?

אם הוא היה בקצה העקומה ביכולת לשמוע זיופים, הוא לא היה מוסיקאי, לא חשוב מה היה עושה.

כמו שכבר כתבתי, התמדה ואימון זה הכרח, כישרון הוא ברמה משתנה, אבל בלי נתוני בסיס, אין מה לעשות. אתה לא יכול לקחת כל אחד ולהפוך אותו למתכנת, לא משנה כמה הוא יתעקש. לכל אחד מאיתנו יש את התקרות שלו.

לפני 14 שעות, nev כתב:

מסכים, פשוט בד"כ ויכוחים באינטרנט נגמרים בזה שכל אחד מתבצר בעמדתו.

השאלה היא האם המטרה שלך להשתכנע?

המטרה שלי זה ללמוד משהו חדש ואם לא, במינימום, ללמוד מה אחרים חושבים, אפילו אם אני חושב שהם טועים.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

השאלה היא כמה הפער גדול. אבל לעבור ממחקרים ל-"יש לי חבר", זה לא רציני.

יזכיר לי כבודו כמה מחקרים הוא ציטט פה כדי להוכיח את טענותיו (למעט 1)?

לפני שעתיים, falou כתב:

כמו שכבר כתבתי, התמדה ואימון זה הכרח, כישרון הוא ברמה משתנה, אבל בלי נתוני בסיס, אין מה לעשות. אתה לא יכול לקחת כל אחד ולהפוך אותו למתכנת, לא משנה כמה הוא יתעקש. לכל אחד מאיתנו יש את התקרות שלו.

1. תגדיר מה זה נתוני בסיס כדי להפוך למתכנת, ואח"כ אפשר יהיה לנסות לדון בזה.
2. לא אמרתי כל אחד. אמרתי בחלק גדול מהמקרים. אנחנו לא בינאריים של כישרון/חוסר כישרון.
גם מי שלא התברך בכישורים גבוהים להיות מתכנת מבריק (נניח שהם 5% מהאוכלוסייה) עדיין יוכל להשלים את חוסר הכישרון באמצעות תרגול ועבודה קשה.
כן, יהיו נניח 5% בקצה השני, שלא משנה מה הם יעשו הם לא יצליחו. אבל אנחנו מדברים על רוב.

פורסם
לפני 11 דקות, דור-- כתב:

יזכיר לי כבודו כמה מחקרים הוא ציטט פה כדי להוכיח את טענותיו (למעט 1)?

אני יכול להביא מחקרים לכל מה שטענתי פה, כולל לגבי מצב המהנדסות בשוודיה (הוא כבר בפורום), אבל אני לא הבאתי סיפור של ״יש לי חבר שלא היה מסוגל לקפוץ למדרכה והיום הוא אלוף ההטבעות באנביאיי״ כהוכחה...

לפני 11 דקות, דור-- כתב:

1. תגדיר מה זה נתוני בסיס כדי להפוך למתכנת, ואח"כ אפשר יהיה לנסות לדון בזה.
2. לא אמרתי כל אחד. אמרתי בחלק גדול מהמקרים. אנחנו לא בינאריים של כישרון/חוסר כישרון.
גם מי שלא התברך בכישורים גבוהים להיות מתכנת מבריק (נניח שהם 5% מהאוכלוסייה) עדיין יוכל להשלים את חוסר הכישרון באמצעות תרגול ועבודה קשה.
כן, יהיו נניח 5% בקצה השני, שלא משנה מה הם יעשו הם לא יצליחו. אבל אנחנו מדברים על רוב.

1. אני לא יודע להגדיר לכל מקצוע, אבל אפשר להתחיל מ-IQ.

2. אנחנו אף פעם לא בינאריים. תמיד מדובר על סט של תכונות, אבל יש סף. כמה מהאוכלוסיה הם רק מתכנתים? לא מבריקים, סתם מתכנתים? כמה מהאוכלוסיה יכולים בכלל לתכנת? 

אתה אומר 95%?

שירלי, את בטח מתבדחת...

אתה מודע לזה שפחות מחצי האוכלוסיה היא אקדמאית? מתוכם תנפה את מי שלא מסוגל להתקבל למדעים מדוייקים... עם מה נשארת?

נ.ב. לכשליש מהאוכלוסיה יש פחות מ-90 IQ. אתה יכול לקחת מישהו עם מנת משכל כזו ולהפוך אותו למתכנת?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, falou כתב:

קראתי ברפרוף, האנגלית שלי לא ברמה מספיק טובה כי להבין את הניואנסים, אבל מהתרשמות ראשונית:
success isn’t exclusively a product of determination — that despite even the most hermitic practice routine, our genes might still leave greatness out of reach.
כלומר המחקר מראה שתרגול בלבד לא מביא לגדולה ושזה תלוי בכישרון גנטי. נו ו?
ברור. אתה שוב מודד את ההצלחה בבינאריות. 
אדם שלא מוכשר בטירוף ככל הנראה גם אם יתאמץ מאוד הוא לא יגיע לטופ. כלומר הוא לא יהיה המהנדס הכי מבריק בגוגל. זה ברור. זה עדיין לא מונע ממנו להיות מהנדס ולהצליח.

לפני 1 דקה, falou כתב:

אני יכול להביא מחקרים לכל מה שטענתי פה, כולל לגבי מצב המהנדסות בשוודיה (הוא כבר בפורום), אבל אני לא הבאתי סיפור של ״יש לי חבר שלא היה מסוגל לקפוץ למדרכה והיום הוא אלוף ההטבעות באנביאיי״ כהוכחה...

זאת לא הייתה הוכחה מדעית, זאת הייתה דוגמה להמחשה של טענה. יש הבדל.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם
לפני 3 דקות, דור-- כתב:

כלומר המחקר מראה שתרגול בלבד לא מביא לגדולה ושזה תלוי בכישרון גנטי

לא רק זה. היכולת להתמדה תלויה גם היא בגנטיקה.

לפני 3 דקות, דור-- כתב:

ברור. אתה שוב מודד את ההצלחה בבינאריות. 

אתה לא מבין. 

אנחנו מדברים על מהנדסים או מתכנתים. כל אחד מהמקצועות האלו הוא מקרה קצה, כי יש מעט אנשים באוכלוסיה שמסוגלים לבצע אותםֿ, בניגוד למה שאתה טוען, שרב האוכלוסיה יכולים להיות מהנדסים, אם רק יתאמצו.

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, falou כתב:

אתה אומר 95%?

שירלי, את בטח מתבדחת...

אתה מודע לזה שפחות מחצי האוכלוסיה היא אקדמאית? מתוכם תנפה את מי שלא מסוגל להתקבל למדעים מדוייקים... עם מה נשארת?

כתבתי שזה סתם מספר מומצא.
אבל בכל מקרה כדי "לתכנת" ממש לא צריך אדמיה ומדעים מדוייקים.
לכתוב לולאה פשוטה, תנאי, הגדרת פרמטרים - אפשר ללמד כמעט כל ילד.

לפני 19 דקות, falou כתב:

לא רק זה. היכולת להתמדה תלויה גם היא בגנטיקה.

עם זה אני מסכים.
אבל זו תכונה שונה מכישרון לוגי/מוסיקלי.
ברור שאדם שנעדר כל תכונה שהיא, יתקשה מאוד להתפתח בחיים - אבל אנשים כאלה לרוב נמצאים בקצוות.

לפני 19 דקות, falou כתב:

אתה לא מבין. 

אנחנו מדברים על מהנדסים או מתכנתים. כל אחד מהמקצועות האלו הוא מקרה קצה, כי יש מעט אנשים באוכלוסיה שמסוגלים לבצע אותםֿ, בניגוד למה שאתה טוען, שרב האוכלוסיה יכולים להיות מהנדסים, אם רק יתאמצו.

ממש ממש לא. מתכנתים אלו לא "מקרה קצה", וממש לא מדובר ביחידי סגולה, וזה כן יכול להתאים למכנה רחב של אנשים.
תכנות זו הגדרהרחבה. היא כוללת גם לתכנת HTML בסיסי וגם לכתוב אלגוריתם מסובך.
אפילו כתיבת נוסחה בקובץ אקסל היא סוג של תכנות בסיסי.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם
לפני שעתיים, דור-- כתב:

ממש ממש לא. מתכנתים אלו לא "מקרה קצה", וממש לא מדובר ביחידי סגולה, וזה כן יכול להתאים למכנה רחב של אנשים.

כמה ״רחב״, חצי מהאוכלוסיה?

דברי במספרים...

פורסם
לפני כשעה, דור-- כתב:

דבר. אני גבר.

שורה מהשיר ׳אל תדברי על אריק...״

לפני כשעה, דור-- כתב:

אולי.

אז כשאתה עומד מול כיתה של נערות ואומר להן שהן טובות בדיוק כמו גברים וגם הן יכולות להיות מתכנתות, זה שקר לגבי חצי מהן. 

לא מי יודע מה אופטימי, הא?

• תוכן חדש...