Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כיום מחשב רכב - סורק תקלות פשוט של חברת ancel דגם as200 המוצר עלה בסביבות 60 שקלים בעלי אקספרס.

אני רוצה להתקדם למחשב יותר טוב ברמה מקצועית עם יותר אופציות כמו קריאה של abs וכריות אוויר ועוד.

התקציב שלי זה בסביבות 1000 ש’’ח יש הרבה מוצרים עם הרבה אופציות.

אשמח אם מישהו יכול לתת המלצה לחברה טובה ומוכרת, ובכלל לתת הסבר על ההבדלים בין המחשבים ועל מה כדאי להשקיע.

פורסם (נערך)

אין לי ידע בדיאגנוסטיקה יש לי ידע כללי.

אשמח אם תפרט איזה דגם ספציפי

והאם ancel גם חברה טובה בתחום

תודה.

עריכה אחרונה על ידי ישראלל
פורסם
לפני 14 שעות, ישראלל כתב:

אין לי ידע בדיאגנוסטיקה יש לי ידע כללי.

אשמח אם תפרט איזה דגם ספציפי

והאם ancel גם חברה טובה בתחום

תודה.

כן..

FOX WELL יש להם את הסדרה 6 שהיא מצויינת אבל היא למתקדמים..

פורסם

בטווח מחירים הזה ממליץ על FOXWELL NT650 elite

תקבל אפשרות לסרוק קודים של ABS, כריות אויר, TPMS ואולי עוד משהו. תקבל גם אפשרות להריץ בדיקות בסיסיות עבור חלק מהמודולים.

אם תמצא NT680 pro במחיר טוב אז עדיף. תקבל יכולת לדבר גם עם תיבות הילוכים אוטומטיות ורציפות, מערכות היגוי ועוד.

אני חושב שהרצון להתקדם הוא מבורך.. ברכבים של היום כבר אי אפשר לעשות פעולות אחזקה בסיסיות בלי סורק.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

תודה על התגובות.

אני מצרף קישור מעלי אקספרס למחשב שראיתי

אשמח לקבל תגובות. 

אנצ 'ל X6 OBD2 סורק מקצועי ABS כרית אוויר שמן EPB DPF איפוס OBD 2 רכב סורק קוד Reader רכב אבחון כלי
https://a.aliexpress.com/_mKQsltI

עריכה אחרונה על ידי ישראלל
פורסם
לפני 16 שעות, ישראלל כתב:

אנצ 'ל X6 OBD2 סורק מקצועי ABS כרית אוויר שמן EPB DPF איפוס OBD 2 רכב סורק קוד Reader רכב אבחון כלי

אני תמיד חושב לעצמי בקשר לשימוש סופר מוגזם בסופרלטיבים "מקצועי",איזה התדרדרות,זילות עברה המילה הזאת בחסות הסינים בשנים האחרונות :D

עכשיו במקום שתנסה "להצדיק" קניה של סורק על סמך תמונות/ניראות/ניחושים בין מיליוני זבל (מה שכן ללא ספק יש לך חיבה לחברה הזאת),בוא תגדיר את הצרכים שלך.
אתה הולך להשתמש רק לרכב פרטי שלך,אם כן איזה יצרן,או שאתה רוצה להיות מעבר לזה,ללמוד קצת דיאגנוסטיקה כללית,ולהיות ה"מומחה" של המשפחה/חברה ולעזור להם גם כן ? 

מה שיש לך היום וגם מה שאתה מחפש,ממש לא נקרא "מחשב רכב" 

• אהבתי 1
פורסם

קיורטוש,

אשמח לשמוע על מה אתה תמליץ עבור מישהו שרוצה להשתמש בעיקר עבור הרכב שלו, אך חוטא מדי פעם בעזרה לחברים ובני משפחה שלכולם רכבים שונים?

רק דרישה אחת קיימת - תשלום חד פעמי עבור רכישת הסורק, בלי מנויים ובלי תשלומים לאופציות נוספות, אין לי בעיה לא לקבל עידכונים עתידיים, אני שמח לחיות בעבר.

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 11 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

עכשיו במקום שתנסה "להצדיק" קניה של סורק על סמך תמונות/ניראות/ניחושים בין מיליוני זבל (מה שכן ללא ספק יש לך חיבה לחברה הזאת),בוא תגדיר את הצרכים שלך.
אתה הולך להשתמש רק לרכב פרטי שלך,אם כן איזה יצרן,או שאתה רוצה להיות מעבר לזה,ללמוד קצת דיאגנוסטיקה כללית,ולהיות ה"מומחה" של המשפחה/חברה ולעזור להם גם כן ? 

מה שיש לך היום וגם מה שאתה מחפש,ממש לא נקרא "מחשב רכב" 

אמנם אתה צודק שמשום מה יש לי חיבה לחברה הזאת, זה לא מתוך הבנה יתרה אלא שזה מה שאני מכיר ונהנתי מהממשק ומההפעלה הקלה.

לגבי הגדרה מדויקת של מה שאני צריך.

אין לי רכב. אני פשוט נהנה מהתחום ומנסה להתקדם, (אני מאמין שבעתיד הלא רחוק אני יקנה רכב אבל זה לא מעניין אותי כרגע).

אני רוצה להשתמש בזה לרכבים של חברים או משפחה או סתם אנשים שחושבים שרכב זה מפתחות ודלק, יותר מעניין אותי משהו ייותר מתקדם שיקדם אותי.

אם תוכל לתת הסבר מה זה כן מחשב רכב, אשמח.

תודה.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, yairw כתב:

קיורטוש,

אשמח לשמוע על מה אתה תמליץ עבור מישהו שרוצה להשתמש בעיקר עבור הרכב שלו, אך חוטא מדי פעם בעזרה לחברים ובני משפחה שלכולם רכבים שונים?

רק דרישה אחת קיימת - תשלום חד פעמי עבור רכישת הסורק, בלי מנויים ובלי תשלומים לאופציות נוספות, אין לי בעיה לא לקבל עידכונים עתידיים, אני שמח לחיות בעבר.

דיסקליימר !!!
עוסק בתחום,יש לי ידע רב-תחומי,ציוד,הבנה לא רע,ממש לא מתעסק בשיווק/קידום ציוד,ביקורת אליהם,ואני אפילו לא חשמלאי/מכונאי רכב לכן גם דיאגנוסטיקה ברמה הזאת ממש לא מעניינת אותי !

עלות סורק מקצועי מורכבת מעלות חומרה + רישוי תוכנה (למי זה "כלי עבודה" ולא תחביב,שלא יכול להרשות לעצמו לא להיות מעודכן וחייב הרבה שירותי אונליין,חייב כל פעם לעדכון בלי זה שום חברה לא יחזיק צוות פיתוח כל הזמן).
כל מה שאתם מדברים פה זה בקטגוריה של סורק OBD2,שזה התקן של גרושים שתפקידו (אחרי שהיצרנים חויבו,לפי תקינה מחייבת מ-1996,שכל רכב  חייב להיות מצויד עם שקע ייעודי OBD2) כולו לשלוף את הנתונים (קוד או DTC שאנחנו אומרים) מהזיכרון הייעודי של הרכב,כי לכל מכונית,המחשב המובנה שלו בודק כל הזמן שהחלקים המכניות והחשמליות/מודולים שלה פועלים כהלכה ,כל יצרן קובע התניות שונות אחרי כמה מחזורי בדיקה ידליק MIL, ולא כל "אי סדר" מדליק מנורת MIL !

עכשיו מתחיל הקטע השיווקי של מיליון יצרנים ש-99% מאנשים הולכים לאיבוד :D
אחרי שרכיב הסופר זול הזה,כי רק תומכים בפרוטוקולים תקשורתיים הכי פשוטים K-LINE המיושן ו-CAN בסיסי,פשוט "מתרגם" את שפת הרכב לתוצר של "קוד".
חוץ מכמה יצרנים,שאוהבים להשתמש בקודים יעודיים (כמו רנו למשל) עובדים לפי קודים סטנדרטיים שזה משהו חינמי,ואין סוף אתרים מנגישים את זה.

https://www.obd-codes.com/trouble_codes/

https://www.obd-data.com/

המחבר הזה,צריך להציג איפשהו את הקוד,אז או שמחברים לאיזה "משהו" כמו 60 ש"ח של פות"ש עם צג מינורי שעלה עוד איזה 2-3 דולר,שופכים פנימה את כל הדאטה בייס של קודים,או יכול להיות מחבר עצמאי שיש לו חיבור USB או בלוטוס,ואז אפשר להשתמש עם הרבה סוגים של תוכנות שונות הרצות על מחשב ווינדוס/מכשיר אנדרואיד או אייפון (לא הרבה).

מפה כדי להסביר הבדלים,חייבים הבנה מה זה פרוטוקולים תקשורתיים,מתי צריך תכנות,קידוד,אדפטציה,האם יש הגנות קשורות IMMO או CP,מה זה יכולות סריקה (למשל MODE 06 או MODE 10),וברכבים המודרניים אני חושב אחד הדברים החשובים זה יכולת דו-כיווני,ממש לתת פקודות למודולים לצורך בדיקת תקינות או נתונים בזמן אמת !

עכשיו כדי לענות לך,תזכיר לי איזה רכב יש לך,ואיזה סוגים/שנתונים של רכבים לרוב החברים שלך מחזיקים,ואיזה מכשיר מחפש,עצמאי,דרך מחשב או פלאפון ?

לפני שעתיים, ישראלל כתב:

אין לי רכב. אני פשוט נהנה מהתחום ומנסה להתקדם, (אני מאמין שבעתיד הלא רחוק אני יקנה רכב אבל זה לא מעניין אותי כרגע).

אז תישאר עם מה שיש לך !
אם אין לך אנגלית מקצועיות תשקיע בזה,ואחרי זה יש לך מיליון אתרים,ספרים שתלמד את יסודות הדיאגנוסטיקה,מעבר לקריאת קוד טיפשי.

2021-12-29_21-27-12.thumb.png.3a6903c5e0286dc74ef8efb6ddaca7e2.png

זה תהליך סדור של דיאגנוסטיקה אמיתית,יש טכניקות/אסטרטגיות שונות שכל אחד עובד איתם,אבל לפחות חייבים להבין את הבסיס של הרכיבים ברכב,שמות של מודולים ולרוב צריך הרבה לוגיקה בריאה !

https://haynes.com/en-us/tips-tutorials/350-automotive-acronyms-make-you-sound-smart

https://www.smmt.co.uk/automotive-acronyms/

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני כשעה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אז תישאר עם מה שיש לך !
אם אין לך אנגלית מקצועיות תשקיע בזה,ואחרי זה יש לך מיליון אתרים,ספרים שתלמד את יסודות הדיאגנוסטיקה,מעבר לקריאת קוד טיפשי.

תודה על התגובה.

תוכל להמליץ על ספר בעברית (אם יש) על כל הנושא של דיאגנוסטיקה ועל חשמל רכב?

פורסם

אין לי שמץ,מעולם לא חיפשתי כי לא היה צורך,וגם בסורקים שניסו לתרגם לעברית זה נראה בדיחה.
אין מנוס ללמוד דיאגנוסטיקה באנגלית מהתחלה,הכי טוב.
אם אתה רוצה חומר רקע של חשמלאות רכב,חפש חומרים של חומר לימוד שבטח זמין ברשת של
https://carcollege.co.il/

פורסם
לפני 13 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

עכשיו כדי לענות לך,תזכיר לי איזה רכב יש לך,ואיזה סוגים/שנתונים של רכבים לרוב החברים שלך מחזיקים,ואיזה מכשיר מחפש,עצמאי,דרך מחשב או פלאפון ?

לי יש וולוו XC60 דור ראשון, ידוע לי שעבור זה ובכללי וולוו עד 2014 יש VIDA ו DICE שהסינים העתיקו, רק הבעיה שבכדי להריץ את התוכנה אזדקק למחשב ישן ונייד ופחות התלהבתי מהרעיון.

קניתי THINKDIAG של THINKCAR, על פניו נראה צעצוע פשוט שעולה 100$+ אבל הוא דורש מנוי שנתי, ומתחלק לשניים, ראשית מנוי לתוכנה של חברת רכב ספציפית (צריך לפחות כל חברת רכב בנפרד), ומנוי שני עבור אפשרויות אחזקה שונות (איפוס/לימוד של רכיבים שונים).

אם אני זוכר נכון, במחיר של לפתוח 3 חברות רכב לשנה - אתה מקבל את כל חברות הרכב וכל האפשרויות לשנה.

עם הוולוו זה עובד נפלא, מזהה את הVIN אוטומטית, ונותן אפשרויות דו כיווניות רבות, אני יכול להפעיל כמעט הכל דרך הטלפון, כבר סידרתי תקלה של מייספייר (2 קויילים תקולים) והחלפתי חיישן לחץ דלק בעלות אפסית כיוון שאיבחנתי וטיפלתי בעצמי.

את הניסאן נוט 2014 של אבא זה פחות אוהב, זה דגם שנפל בין הכיסאות, כמעט שום אתר, כולל אתרי דילרים רשמיים של ניסאן, לא מזהים את הVIN שלו, גם במוסך המורשה התקשו, זה המנוע עם הסופרצ'רגר.

חבר עם סובארו B4 2010 - לא זיהה את הVIN

אם אני זוכר נכון, גם עם יונדאי זה עשה לי בושות ולא זיהה סונטה 2010

אז כשהוא עובד - אני מרוצה ממנו, אבל מתבאס שהוא לא מזהה רכבים ספציפיים ואת העובדה שכל שנה אפרד מסכום נאה בכדי לפתוח את כל האפשרויות שלו.

עד כמה שאני נהנה מיכולות דו כיווניות, אני מוכן לוותר עליהן אם זה אומר שלא אצטרך מנוי שנתי (אם יש חיה כזאת)

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 3 דקות, yairw כתב:

לי יש וולוו XC60 דור ראשון, ידוע לי שעבור זה ובכללי וולוו עד 2014 יש VIDA ו DICE שהסינים העתיקו, רק הבעיה שבכדי להריץ את התוכנה אזדקק למחשב ישן ונייד ופחות התלהבתי מהרעיון.

- אין שום בעיה,בגלל זה קיים מנוע וירטואלי,מחשב בתוך מחשב,תפעיל גם XP על WIN11

- אתה בהחלט  נותן יצרנים שאין יותר מדי מבחר של תוכנות ייעודיות חזקות,ואכן המותג הזול של לאנץ' THINKDIAG זה הפתרון החוקי הכי זול,לתפרנים נפתח בחזרה Autocom 2020 ;)

- כמו שכתבתי,שנים לא מתעסק עם ציוד ומה המגוון,לעצמי יודע לחקור ולקנות את הכי מתקדמים,אבל גם סורק ב-20000 ש"ח לפעמים עושה בושות,לכן לעולם אין מספיק ציוד ב"ארגז כלים" :rofl:

לפני 25 דקות, yairw כתב:

את הניסאן נוט 2014 של אבא זה פחות אוהב, זה דגם שנפל בין הכיסאות, כמעט שום אתר, כולל אתרי דילרים רשמיים של ניסאן, לא מזהים את הVIN שלו, גם במוסך המורשה התקשו, זה המנוע עם הסופרצ'רג

מוזר,שלח לי שלדה (בהזדמנות אבדוק לך),אין דבר כזה רכב שלא ניתן לזהות,מי אמר שבכל מורשים יודעים לעבוד :D
בניסאן מי שצריך לעשות דברים רציניים,כל הסורקים האוניברסליים חלשים,בשנתונים שלך עוד יש פתרון רמת יצרן Nissan Consult III+ 

לפני 34 דקות, yairw כתב:

חבר עם סובארו B4 2010 - לא זיהה את הVIN

כנ"ל בשנתון הזה קל,תשתמש Subaru Select Monitor III

לפני 36 דקות, yairw כתב:

אם אני זוכר נכון, גם עם יונדאי זה עשה לי בושות ולא זיהה סונטה 2010

לקוריאניות סורק אוניברסלי הכי חזק זה G-SCAN,כי הם GIT היצרנים של סורקים מקוריים...עד 2016 יש לך פתרון GDS .

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...