Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה ציטוט

"מומלץ וכדאי לתדלק כאשר מיכל הדלק מגיע לרבע וזאת מכיוון שבתחתית מיכל הדלק מצטברים לכלוכים ומשקעים כאשר הדלק המלוכלך נשאב זה עלול לייצר סתימות, להפריע לזרימת הדלק, ולעיתים גם עלול לפגוע בפעילות המנוע. ולכן עדיף כאשר המיכל מגיע לרבע לעצור ולתדלק ולא לחכות שלא ישאר דלק."

פורסם

יש סיבות יותר טובות למלא קודם - אתה בוחר תחנה מתאימה על המסלול שלך בזמנך החופשי. והחשוב ביותר - מבטל כל חרדת טווח.

אישית אני מתדלק כאשר המחט מראה בין 1/2 ל-1/3 מיכל, בתחנה הקבועה שקרובה לביתי.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, ALÞћÃ כתב:

מבלי לגגל, אם זכרוני אינו מטעה אותי, הציטוט הנ"ל לקוח מכתבה חובבנית להחריד בכל הקשור ל Q&A בנושא רכבים.

גם לי, כתבה פשוט מזעזעת (ואם תחפשו את שם ה"מומחה" בכתבה המדוברת תמצאו הרבה כתבי אישום... רק מציין עובדות ;) )

---

אני לא בטוח במה שאני אומר, אבל להבנתי המשאבה ממוקמת על מצוף בתוך מיכל הדלק ולא בתחתית שלו (ככה שתמיד שואב דלק בלי "משאבים")

בקשר לנסיעה עם מיכל ריק אתה יכול לשרוף את המשאבת דלק שלך אם היא שואבת אוויר, היא משתמשת בדלק בתור קירור (תלוי במשאבה, יש משאבות רטוב\יבש, אבל בספק שיצרני רכב משקיעים על זה)

אני אישית מתדלק שנשאר לי קצת יותר מעשירית מיכל (70 ליטר מיכל, אז יוצא 10 ליטר במיכל ואני מוסיף כ60)

עריכה: ראוי לציין שאני גם משתדל לתדלק אם יש לי זמן + תחנה על הדרך + פחות משליש מיכל, העשירית מיכל זה מינימום שאני מגיע אליו לפני שאני אומר "אוקיי, עכשיו לתחנת דלק" (ויוצא לי מזה איזה 100 ומשהו ק"מ, אז זה לא בעיה-בעיה)

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
  • אהבתי 1
פורסם

אתה טועה, משאבת הדלק תמיד שואבת מתחתית המיכל ולכן כל הטיעון של לכלוך שהצטבר למטה הוא חסר בסיס.

קירור של המשאבה נעשה על ידי הדלק שזורם דרכה ולא הדלק שמקיף אותה אז גם זה לא רלוונטי.

מבחינת לכלוך - אין באמת לכלוך בדלק כמו שמדמיינים, ובכל מקרה יש כמה דרגות סינון בדרך למנוע. 

בקיצור - טכנית אין שום מניעה להגיע לסוף המיכל. 

• אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפני 45 דקות, misterb כתב:

אתה טועה, משאבת הדלק תמיד שואבת מתחתית המיכל ולכן כל הטיעון של לכלוך שהצטבר למטה הוא חסר בסיס.

אתה רואה - זה מה שחשבתי במקור ו3 אנשים תיקנו אותי שזה עם מצוף, בכל מקרה..

לפני 46 דקות, misterb כתב:

קירור של המשאבה נעשה על ידי הדלק שזורם דרכה ולא הדלק שמקיף אותה אז גם זה לא רלוונטי.

בקיצור - טכנית אין שום מניעה להגיע לסוף המיכל. 

כמו שאמרתי, ובזה אני דווקא כן דיי בטוח

לפני 53 דקות, Sparrow420 כתב:

בקשר לנסיעה עם מיכל ריק אתה יכול לשרוף את המשאבת דלק שלך אם היא שואבת אוויר, היא משתמשת בדלק בתור קירור (תלוי במשאבה, יש משאבות רטוב\יבש, אבל בספק שיצרני רכב משקיעים על זה)

כמו שציינת, גם אני דיברתי על המשאבה עצמה ועל הדלק שעובר בה, משאבת רטוב\יבש זה לא משהו ייחודי לעולם הרכב, וזה לדעתי כן מניעה מלהגיע לסוף של המיכל (שהמנוע מתחיל כבר לגמגם ואתה נתקע בלי דלק)

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא יודע , מה שאני כן יודע זה שהיה  לי סתימה במזרק של אחד הבוכנות,

והמוסכניק שלי שהוא גאון!אמר לי שהיה לכלוך

מהסוג שמצטבר אם נוסעים על הטיפות האחרונות של הדלק אז מה הענין לקחת את ההימור

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

המשאבה חייבת לשאוב מהתחתית אחרת כל סיבוב או עלייה היו גורמים לבעיה בהזנת הדלק. יש מספר מסננים בתוך המיכל עצמו ובכלל, מיכל דלק מודרני זה לא סתם מיכל, יש שם מערך שלם של של צינורות ושסתומים שדואגים להזנת הדלק ולמנוע חוסר איזון בין שני הצדדים של מיכל הדלק. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
  • רעיון טוב! 1
פורסם

סתם שאלה שמסקרת אותי.למה מד הדלק האנולגי לא לינארי?  תמיד ברבע הראשון מראה לך קלומטרז גבוה למשל 200 קמ ברבע הראשון. ואילו אחכ אתה מגיע לרבע התחתון עם מקסימום 500 קמ?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, שלומיש כתב:

סתם שאלה שמסקרת אותי.למה מד הדלק האנולגי לא לינארי?  תמיד ברבע הראשון מראה לך קלומטרז גבוה למשל 200 קמ ברבע הראשון. ואילו אחכ אתה מגיע לרבע התחתון עם מקסימום 500 קמ?

לפי הרבע הראשון של המיכל דלק מתבצע סוג של חישוב, מחשב הרכב מנסה לחזות את הקמ שתוכל לנסוע עם שאר המיכל.

לכן החישוב בהתחלה לא הכי הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי Tom777

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם
לפני 3 שעות, שלומיש כתב:

לפני 20 דקות, Tom777 כתב:

לפי הרבע הראשון של המיכל דלק מתבצע סוג של חישוב, מחשב הרכב מנסה לחזות את הקמ שתוכל לנסוע עם שאר המיכל.

לכן החישוב בהתחלה לא הכי הגיוני.

אני דיי בטוח שזה משתנה מרכב לרכב(או מיצרן ליצרן כנראה), אצלי זה בוודאות* עושה ממוצע של הX ק"מ האחרונים ומכפיל אותו בכמה שנשאר במיכל (פז'ו 406)

*לא בדקתי את התוכנה אבל לפי ההתנהגות זה בדיוק מה שקורה, אולי זמן במקום ק"מ, אבל בוודאות ממוצע כפול ליטרים במיכל

פורסם
בתאריך 14.12.2021 בשעה 09:22, Sparrow420 כתב:

אתה רואה - זה מה שחשבתי במקור ו3 אנשים תיקנו אותי שזה עם מצוף, בכל מקרה..

כמו שאמרתי, ובזה אני דווקא כן דיי בטוח

כמו שציינת, גם אני דיברתי על המשאבה עצמה ועל הדלק שעובר בה, משאבת רטוב\יבש זה לא משהו ייחודי לעולם הרכב, וזה לדעתי כן מניעה מלהגיע לסוף של המיכל (שהמנוע מתחיל כבר לגמגם ואתה נתקע בלי דלק)

המשאבה לא יושבת על המצוף, כי היא כבדה, ואז המצוף לא יצוף.

יש בתוך המיכל מכלול שכולל משאבה, צנרת, מנסן גס (ולפעמים גם מסנן 'דק') ומצוף.
המשאבה בד"כ יושבת בתחתית המיכל, ואם לא אז יהיה מחובר אליה צינור ששואב מתחתית המיכל, המצוף שם הוא נטו לחיווי מפלס הדלק.

ככה שמיסטרB לא טועה כלל.
Fuel Pump 101: The Basics of Fuel Pump Diagnosis and Repair | 2017-10-24 |  Auto Service Professional

לפני 4 שעות, שלומיש כתב:

כי הוא לא אנלוגי.
הוא רק נראה אנלוגי, אבל הוא מקבל אינפוט ממחשב. 
במצב סטנדרטי - המחשב מקבל voltage מחיישן הדלק ומתרגם אותו באופן ישיר למפלס (בד"כ מדובר על פוטנציומטר שמחזיר 0-5 וולט), מכאן - כל יצרן יכול להכתוב איזה קוד שבא לו ולהציג לך מה שהם מחליטים לנכון.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני שעה, shellcase כתב:

הוא רק נראה אנלוגי, אבל הוא מקבל אינפוט ממחשב. 

בהרבה דגמים וספציפית אצל היצרנים הצרפתיים כבר איזה 15-20 שנה, המחשב מתייחס למצוף רק בעת התנעת המנוע. מקבל קריאה ראשונית של מפלס הדלק. במצב הזה אין "גלים" במיכל והקראה יחסית מדוייקת, אלא אם כן הרכב חונה בשיפוע. 

משם המחשב יודע כמה דלק הוא מזריק בכל פעימת עבודה ומעדכן את השעון בהתאם, לא מתייחס למצוף. זה יוצא די מדוייק וליניארי הוכחה לשיטת מדידה זו הוא בכך שבמכוניות כאלה עם מערכת גפ"מ, כשנוסעים על גז עדיין מפלס הדלק

"יורד". 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...