Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חשמלי SUV - סיניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוקל לרכוש רכב SUV חשמלי, בטווח המחירים שלי (סביב 160,000) יש לא מעט רכבים סיניים עם מותגים לא מוכרים. שקלתי בין חשמלי מלא לבין פלאג-אין היברידי ומכיוון שזה רכב שני בבית (הראשון, מנוע בנזין) היה נראה יותר הגיוני ללכת על חשמלי (גר בבית קרקע עם חצר וחנייה פרטית)

מעוניין לדעת אם כדאי ללכת על הסיניות וגם המלצה על איזה, כזה שיחזיק מחיר לשנים. עד כה הסתכלתי על MG, Aiways U5

פורסם (נערך)

שני הרכבים שהזכרת הם טובים ואמינים, עם רמת אבזור גבוהה. הייתי מוסיף לרשימה את ג'ילי גיאומטרי שנותנת תמורה טובה מאוד לכסף וקיבלה ביקורות מצוינות.

אם יש לך אפשרות לעמדת טעינה חשמלית אז ברור שכדאי לך ללכת על חשמלית. עם מחירי הדלק שמזנקים מידי חודש אתה הולך לחסוך המון כסף.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כמה זמן נמכרת ה aiways שניתן להגיד עליה שהיא אמינה?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

@Gopher  - שאלה רצינית - כבר קנית רכב חשמלי?
אם כן - איזה  ולמה?  אם לא - על איזה דגמים אתה חושב ומה בעד ונגד?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

גילוי נאות: לאחרונה התחלתי לעבוד כמנהל ההדרכה של סקייוול ישראל (לפני כן הייתי 8 שנים עיתונאי רכב, עורך ומנהל האתר הזה, ואני עדיין מנהל את האתר - לכן הסמלון), אז קח את כל מה שאני אומר בכמות העירבון המוגבל המתאימה לך.

עכשיו שעברנו את זה, בתקציב שלך בדיוק יש את ה-U5, שהוא רכב לא רע ולטעמי מתומחר די נכון. לזכותו עומד מחיר כניסה נמוך יחסית, תא נוסעים מרווח ורשימת אבזור לא רעה בכלל (לא מאוד מרשימה בדגם הכניסה, ממש סבבה בדגם הבכיר). לחובתו עומדים כמה דברים כמו טווח של פחות מ-400 ק"מ (חישוב של נתוני צריכת האנרגיה נותן טווח של סביב 380 ק"מ), טעינת DC איטית יחסית (לא מצליח למצוא את הנתון באתר הישראלי אבל לפי החישוב שלי מדובר על 65KW) הנדסת אנוש די לקויה שנובעת מחוסר ניסיון של החברה בייצור מכוניות, תרגום מוזר/מצחיק של התפריטים, איכות חומרים בינונית במקרה הטוב, ורוב הפאשלות של "רכבים חשמליים דור ראשון" כמו כיול מתלים ודוושות לא מוצלח. 

מתחת יש לך את הג'יאומטריC של ג'ילי, שעליה אמנם עוד לא נהגתי אבל אני מתכנן לעשות את זה בהקדם האפשרי. לזכותה עומד מחיר נמוך, טווח ארוך ורשימת אבזור טובה. לחובתה, יבואן גדול שלא ממש "סופר" את לקוחות המותגים הקטנים יותר (ע"ע לקוחות GAC), פלטורמה בנזינית מוסבת ולא חשמלית ייעודית (משפיע על המשקל, החלוקה שלו, היעדר רצפה שטוחה במושב האחורי והיעילות באופן כללי של ניצול המרכב), וממדים (לא יודע אם זה "חיסרון" על מלא, אבל זה פרמטר שצריך לשקול). 

(קצת) מעל התקציב יש את הסקייוול ET5 (זה שאני עובד בו :) ).

לזכותו (לעומת ה-U5) עומדת רשימת אבזור מאוד ארוכה (ארוכה משמעותית מאלה של השניים האחרים), תא מטען גדול יותר, סוללה גדולה יותר וטווח ארוך יותר (63 מול 72 קוט"ש ו-400~ מול 460 ק"מ לפי WLTP) איכות חומרים גבוהה יותר, יבואן קטן שהוא חלק מחברה גדולה (אז מצד אחד זה גב כלכלי ומצד שני זה עדיין קבוצה קטנה של אנשים שרוצים להוציא את הלקוחות באמת מרוצים - אבל זה אני אומר כי אני רואה, אני לא יכול להעיד לגבי האחרים) ואני רוצה להגיד שמרווח אבל אני באמת לא זוכר אם הפער בינו לבין ה-U5 משמעותי - בכל מקרה שניהם מספקים די והותר מרווח. 

לחובתו עומדות גם פאשלות של רכב נוסעים ראשון של החברה כמו כיול מתלים ודוושות לא מושלמים (אחרי כמה אלפי ק"מ על הרכב כבר התרגלתי - ואני לא תמיד עליו אז יש לי בסיס קבוע להשוואה), הגה שלא יוצא מספיק החוצה לטעמי, כמה דברים שצריכים עבודה במערכת המולטימדיה (שאנחנו גם עובדים עליהם, אז זה לא סתם "זה מה יש") ובעיקר מחיר גבוה יותר.

אני לא הולך להגיד לך מה "הכי טוב" או "הכי מתאים" כי את זה רק אתה יודע. לא נהגתי בג'אומטריC, אבל כן נהגתי ב-U5 ואני יודע איך לקרוא מבחני דרכים אז אני יכול לחתום לך ששתיהן מכוניות טובות בסך הכל. לגבי ה-ET5 אני יכול גם להעיד שהוא אוטו טוב בסך הכל וגם תעיד העובדה שאם הוא לא היה טוב לא הייתי מצטרף לשורות היבואן הזה. אם אתה שואל אותי, אני לא חושב שאף אחת מהשלוש מביאה איזו שבירת שוק, חבילה מעלפת שהופכת את האחרות למיותרות או נותנת יותר באותו מחיר. כל אחת מהן נמצאת - לדעתי - במקום נכון ביחס של גודל-אבזור-טווח-מחיר ואתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך, מה פחות, ועל מה אתה רוצה לשלם ועל מה לא. אני מן הסתם מעדיף שתקנה את האוטו שאני מוכר, אבל בכנות אני לא חושב שתיפול בשום מקרה.

• מעניין 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

עוד כמה דברים שצריך לקחת בחשבון:

לגבי אמינות - אי אפשר לדעת הדגם הוותיק ביותר הוא ה-MG, והוא איתנו בדיוק שנתיים. רמת שביעות הרצון של הלקוחות די גבוהה, אם כי יש תלונות על בעיות עם עדכוני תוכנה לא לגמרי אפויים. סה"כ השבוע נמסרה המכונית ה-2000 מדגם זה.

AIWAY U5 נמצא איתנו כעשרה חודשים נמכרו כ-400 יחידות, יש קהילה מאד פעילה בפייסבוק של המותג, ורמת שביעות הרצון של הלקוחות גבוהה.

Geely Geometry C - רק הגיע עכשיו, לכן קשה לומר עליו משהו מנסיון. אני חולק על דעתו של @פבל לגבי היחס של היבואן למותגים קטנים, נראה לי שלקוחות GAC ימשיכו לקבל שירות, ובעתיד יגיעו דגמים נוספים של המותג.

(מעבר לעובדה שג'ילי בנקודת הזמן הנוכחית מכר כנראה יותר מה-300 היחידות שנמכרו בסה"כ מה-GAC)

לו אני צריך לבחור בין שלושת אלה, הייתי בוחר ללא ספק ב-Aiways. הוא היחיד שנשען על פלטפורמה של רכב חשמלי במקור (מה שאי אפשר לומר על הג'ילי וה-MG)  יש לו טווח טוב, והחברה חתמה על שת"פ עם מוסכי בוש מה שאומר שיש גם לא מעט נקודות שירות אם צריך.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעה, zvit כתב:

אני חולק על דעתו של @פבל לגבי היחס של היבואן למותגים קטנים, נראה לי שלקוחות GAC ימשיכו לקבל שירות, ובעתיד יגיעו דגמים נוספים של המותג.

(מעבר לעובדה שג'ילי בנקודת הזמן הנוכחית מכר כנראה יותר מה-300 היחידות שנמכרו בסה"כ מה-GAC)

מתחרים/מותגים אחרים וכו' בצד - אני באמת ובתמים מקווה שאתה צודק ואני טועה. השוק עדיין אוכל טיקים מהניסיון של בטר פלייס (אנשים עדיין שואלים אותי על איך אנחנו ביחס אליהם 🤣) אבל אני כן יכול להגיד שהיה שם פוטנציאל לתפעל את האירוע הזה הרבה הרבה יותר טוב.

אבל שוב, כאמור, אני מאוד מקווה לטעות בנושא הזה - אם לקוחות GAC יסבלו זה יפגע בהמשך בכל מותג שמנסה להיכנס לשוק.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

כמו שאני ממליץ להמתין בהתקנת ווינדוס 11, ככה אני ממליץ להמתין קצת שאחרים ישתפשפו על הרכבים החדשים. יש לך חניה פרטית בבית פרטי וזה נוח מאוד. לי אישית קשה לחשוב על רכב סיני בתור משהו ששווה להוציא עליו כל כך הרבה כסף - אבל זה אני. תבדוק טוב מה אופי הנסיעה שלך ברכב הראשי והמשני. לי יש פלאג אין מהנה מאוד לנהיגה, לא פוחד להתקע בלי חשמל, חסכוני בנסיעות קצרות ומהיר (מאוד) כשרוצים. אבל הוא חסכוני מאוד בנסיעות שאורכן עד 30-60 ק"מ (תלוי יצרן). פלאג אין זה נוח ונותן בטחון - כל עוד אין מספיק עמדות טעינה פזורות בהרבה נקודות. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, motior כתב:

@Gopher  - שאלה רצינית - כבר קנית רכב חשמלי?
אם כן - איזה  ולמה?  אם לא - על איזה דגמים אתה חושב ומה בעד ונגד?

אני מתכנן לקנות רכב חשמלי באמצע השנה הבאה. יש לי אפשרות להתקין עמדת טעינה ככה שהרכב החשמלי אידיאלי עבורי.

כרגע הדגמים האפשריים זה AIWAYS U5 ו-GEELY GEOMETRY. קראתי הרבה ביקורות על שניהם והם ניראים רכבים איכותיים ברמת גימור ואבזור גבוהה עם טווח מכובד של מעל 400 ק"מ שבהחלט יספיק לי וגם המחיר סביר. כמובן שאעשה נסיעת מבחן לפני הרכישה. רכב נוסף שרלוונטי עבורי זה הדגם החדש של ה-MG שיגיע לארץ בתחילת 2022. אם יגיעו עוד דגמים רלוונטים עד אז, כמובן שאבחן אותם.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, פבל כתב:

גילוי נאות: לאחרונה התחלתי לעבוד כמנהל ההדרכה של סקייוול ישראל (לפני כן הייתי 8 שנים עיתונאי רכב, עורך ומנהל האתר הזה, ואני עדיין מנהל את האתר - לכן הסמלון), אז קח את כל מה שאני אומר בכמות העירבון המוגבל המתאימה לך.

@פבלBig like על הכנות והגילוי הנאות באותיות קידוש לבנה 

פורסם

גם אני בהתכנות גבוהה מאד לחשמלי סיני, וגם אני בהתלבטות.

, סקייוול - חברה חדשה יחסית ממה שהבנתי, הרכב לפי התמונות והמבחנים נראה הגדול מכולם ולטעמי מרשים.

הכי עושה לי את זה, אבל המחיר הגבוה מכולם ופוזל כבר ליצרניות רכב טובות יותר, אתאם נסיעת מבחן

אייוייז יו 5- פלטפורמה לרכב חשמלי, נראה טוב, הטווח יחסית לשאר נמוך יותר לפי מה שהבנתי

ג'ילי גאומטרי סי - טווח נראה מצויין, הרכב עבר הסבה לחשמלי, החשש שלי שהם באים עם

ציפיות בשמיים ל"גיים צ'נייג'ר",

GAC ושלא יתאכזבו מהר ויגמרו כמו

אני עושה נסיעת מבחן עליו שבוע הבא

MG ZS - אמור להגיע חדש עם טווח מוגדל, היתרון המשמעותי הוא מבחן ריסוק ציון 5 בדגם הנוכחי, החסרון שככל הנראה בטווח החדש המחיר יתכן ויעלה

לפני 13 שעות, zvit כתב:

לו אני צריך לבחור בין שלושת אלה, הייתי בוחר ללא ספק ב-Aiways. הוא היחיד שנשען על פלטפורמה של רכב חשמלי במקור (מה שאי אפשר לומר על הג'ילי וה-MG)  יש לו טווח טוב, והחברה חתמה על שת"פ עם מוסכי בוש מה שאומר שיש גם לא מעט נקודות שירות אם צריך.

בכל ההמוסכים שלהם בכל בארץ? אתה בטוח?

לי כאחד שגר בצפון הרחוק זה פרט חשוב מאד

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם (נערך)

חבר טוב שלי מהעבודה קנה U5 וקיבל אותה לפני חודשיים וחצי (הגרסה הרגילה ב 157K), גם אח שלו קנה את הגרסה המאובזרת יותר ב 170K כחודש לפני. שניהם מאוד מרוצים מהרכב ובשני המקרים מדובר באנשים ש"מבינים ברכבים" ושניהם עשו לא מעט שיקולים ובדיקות לפני שהחליטו על רכב חשמלי בכלל ועל ה U5 בפרט. חבר שלי שבדק גם את ה ZS אמר שאין מה להשוות בכלל, ה U5 הרבה יותר מרווח ועם טווח יותר ארוך.

אני עשיתי נסיעה קצרה על הרכב ואין לי הרבה מה להוסיף מעבר למה שכבר ידוע, הרכב נותן בדיוק מה שעבורו הוא נוצר - שקט, תאוצה חזקה יחסית\ מרווח פנים גדול מאוד ביחס לגודל החיצוני (למשל מרווח רגליים במושב האחורי זה משהו שלא חושב שיש ברכבי בנזין במחירים שפויים), פנים הרכב הרגיש בסדר גמור (לא שיא הפאר אבל גם לא פחון).

המחיר גם לדעתי מאוד אטרקטיבי, 157K לג'יפון חשמלי בסגנון RAV4 (רק יותר מרווח בפנים) זה יפה מאוד. לצורך הענין גיסי קנה וקיבל לפני חודשיים אניאק ביבוא מקביל ב 220K, אולי הסקודה יותר יפה חיצונית אבל בהפרש של 50-60K, לא חושב שהייתי בכלל מתלבט לטובת U5.

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • אהבתי 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני ובת זוגתי עשינו אתמול נסיעת מבחן על ג'ילי גאומטרי c והאמת שהתלהבנו ממש. קודם כל זה הטווח. הוא מצוין יחסית ועומד על 460 ק"מ שנראה שניתן באמת להתקרב לזה. חוץ מזה רכב באמת מרשים. אהבנו את העיצוב הפנימי היפיפה ובעיקר המרווח. הרכב מאוד מרווח. אני בגובה 1.83 מטר ואני יכול לשבת מאחורי עצמי בנוחות. דווקא התא מטען סטנדרטי, לא מרשים במיוחד, וגם התא מתחת למשענת היד קטן. מבחינת אבזור, יש באוטו באמת הכל. נראה שהם לקחו היילייט מיצרנים אחרים, כמו האיתות הדינמי מאודי. או ידיות דלתות נשלפות מטסלה. אליי מאוד דיבר שני דברים: מצלמות שמקליטות את הנסיעה (dvr) מהיצרן והמערכת שמע של bose. לא יודע כמה bose באמת מעורבים שם אבל היא נשמעת מצויין ורמה או שתיים מעל הסטנדרט של 6 רמקולים. 

מבחינת נסיעה: הרכב בסדר גמור. לא מתעלה, גם לא נכשל. מחוץ לעיר הוא דיי שקט, רק רעשי רוח חודרים, אבל רעשי כביש מבודדים היטב. בכל מקרה אפשר לנהל שיחה בשקט בין היושבים מאחורה לקדימה. אני לא יכול להגיד את זה על קיה נירו למשל. 

חייב לציין שהרכב מרגיש מאוד איכותי מבחינת בנייה והרכבה. גם המערכות השונות של הרכב (ויש הרבה) עובדות בצורה חלקה. חייב רק לציין שברכב שנהגנו היתה תקלה כשהוא התריע בצפצופים שהנוסע במושב האמצעי מאחורה לא חגור למרות שלא היה נוסע באמצע מאחורה. 

בחודשים האחרונים בדקנו המוווון רכבים מכל מיני טווחי מחירים. אני יודע שזה בטח ישמע מוגזם אבל עבורנו הג'ילי היתה אהבה ממבט ראשון. שמנו מקדמה 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

חברים שלנו רכשו את ה MG וואללה התרשמתי ממנו ממש לטובה. ישיבה נוחה, יציבה על הכביש, מאוד מרווח מבפנים. אחלה רכב לדעתי ובינתיים הם מאוד מרוצים מהבחירה

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...