Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוסף דלק: BG 44K / BG CF5 / משהו אחר / עדיף בלי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

(אני יודע שהנושא דובר בעבר, אבל לא הצלחתי לגבש דעה, ונראה שיש חילוקי דיעות בנושא, ולכן אני מעלה אותו שוב לדיון)

בטיפול האחרון במוסך הציעו לי תוסף ש״שומר על מנוע נקי״ (כ- 130 ש״ח).

מסתבר שמדובר ב- BG CF5, ונראה שהוא אכן נועד לשמור על מערכת הדלק נקיה:

https://www.bgprod.com/blog/which-fuel-system-cleaner-is-right-for-my-car/

אשמח לשמוע דעות בעד / נגד.

האם יש טעם להשתמש ב- BG CF5? באיזו תדירות?

אולי אין בו טעם ועדיף להשתמש באחיו בעל כושר הניקוי הגבוה יותר (BG 44K)? באיזו תדירות?

אולי שילוב של השניים? כל כמה זמן לשים כל אחד מהם?

אולי עדיף תוסף אחר?

אולי כל הדברים האלה הם בולשיט? אולי עלולים לגרום יותר נזק מתועלת?

אציין כי מדובר ברכב בן שנתיים שנסע 11 אלף ק״מ, אז אני מאמין (מקווה) שאין הצטברות לכלוך משמעותית (למרות שאני מניח שתמיד יכול להיות דלק ש״שקע״ במזרקים כשהמנוע כבוי).

תודה לעוזרים (ומקווה שיהיה דיון פורה)

• מעניין 1
פורסם

לדעתי, מיותר. מבחינת המוסך, זאת עוד דרך להוציא ממך עוד כסף. הדלק בארץ בסה"כ ברמה גבוהה ומתוסף בכל התוספים הנדרשים עוד בבתי הזיקוק לפני השילוח לתחנות הדלק. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

שמתי תוסף פעם ראשונה שהאוטו היה בן 9, רון מהמוסך המליץ. אבל המחיר בחנות חלפים בסביבות 65 לגולד לייבל 10000 או 44kbg ב70 בערך.

אני שם חודש חודשיים לפני הטסט, לא יודע אם עוזר או מזיק. האוטו מתנהג אותו דבר.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

האם יכול להיווצר נזק מהתוספים האלה?

(לשלם 100 ש״ח פעם בשנה זה מעט ביחס לשאר עלויות הרכב, אבל אם יש פוטנציאל נזק זה כבר משהו אחר...)

פורסם

כמו שציינו לפני אין שום צורך בתוספי "אבקת חשמל למינהם"

בנוסף לטיפול שגרתי, אם אתה נוסע מעט, התשדל לפחות אחת לחודש ליצור נסיעה של חצי שעה בכביש מהיר.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

דווקא תוספים עושים רק טוב לרכב ישן במיוחד למזרקים. מנסיון. אבל תמהול אותו בחצי מיכל לא במיכל שלם כדי שיהיה לו אפקט.

לגבי הנזק? יכול להיות , כמו סתימה של פילטר דלק , או אכילת אטמים למינהם.

• תוכן חדש...