Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sperial כתב:

בסופו של דבר אותו מבחן פסיכומטרי (עם 3 וריאציות בשקלול הרכיבים) אמור לנבא הצלחה של סטודמט לרפואה, סטודנט להנדסת חשמל, סטודנט לעבודה סוציאלית וסטודנט לארכיאולוגיה. מן הסתם כל מסלול כזה מצריך סט יכולות שונה, אז אני תוהה כיצד כלי אחד יכול לסנן לכולם.

אנשים עם ציונים גבוהים בפסיכומטרי הם אנשים עם אינטלגנציה ויכולות לימודיות גבוהות, זו עובדה.

סבירות גבוהה מאוד שסטודנט עם ציון 750 יצליח בכל אחד מהחוגים שמנית. בחלקים העיוניים לפחות, לא מדבר על השלבים ה'קלינים'/ מקצועיים ברפואה או עו'ס שמצריכים עבודה עם בני אדם, שזה הפסיכומטרי לא יכול לנבא.

עריכה אחרונה על ידי FARM
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אינטליגנציה גבוהה? לא בטוח. יכולות לימודיות, כלומר לשבת עם ספרים ומחברות, לחרוש ולתרגל ולשנן דברים כדי לעבור מבחן? זה כן. יכולות כאלה צריך כדי לסיים תואר.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

השאלה אחרת: למשל - כמה רופאים או פסיכולוגים או מחנכים מצטיינים אתה מפסיד בגלל הפרק הכמותי.  יודע מה - אפילו לא הפסיכומטרי, אלא העובדה שיש להם מיעוט יח"ל במתמטיקה ומדעי הטבע בבגרות.

ה-one size fits all נראה לי בעייתי כשאתה מדבר על תחומים כל כך שונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה לא מפסיד אף אחד, הרי אין מקום לכולם ומטרת המבחן היא סינון, בסוף מתקבלים רק אלה שהכי רוצים ללמוד. מה גם שבגלל שהפסיכומטרי fits all, בהרבה מקצועות אם אתה רוצה לעבור לפקולטה אחרת אחרי שכבר התקבלת זה חוסך לך את כל הפרוצדורה במידה והציון מספיק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

שאלה רצינית ברשותך. 

האם אתה יודע להעיד על כך שהמנטליות שלך לגבי בוגרי מכללה משותפת לעוד אנשים בתעשייה? או שזה יותר משהו שהוא מניסיון אישי שלך בלבד?

פשוט מבאס אותי לדעת שאפילו שהתחלתי בתהליך של לימודים, אני אפסל מראש בהרבה מקרים על סמך המקום שבו למדתי, בלי שאפילו ירצו לדבר איתי...

קודם כל תפריד בין הנדסאי למהנדס. הנדסאים לומדים במכללות ועוברים מבחני הסמכה חיצוניים.

גם בין המכללות יש הבדלים. סמי פסולה מבחינתי אבל אפקה למשל לא.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

אתה תיפסל על זה שאתה אובר

קרה.

לפני שעה, vadim6385 כתב:

/אנדרקווליפייד

קרה.

לפני שעה, vadim6385 כתב:

גבוה

קרה.

לפני שעה, vadim6385 כתב:

נמוך מדי,

לא קרה...

לפני 48 דקות, davemustaine87 כתב:

לא יודע אם אם זה מנחם אותך, אבל אותי העבירו 2 ראיונות, ומבחן פסיכוחרטא של 3 שעות, בשביל לפסול אותי מראש כי המנהל במקום X אוהב אנשים עם תואר שני, גם אין להם שום ניסיון או ידע רלוונטי לתפקיד(ממידע פנימי והיכרות אישית עם מי שנבחר לתפקיד, לא סתם מהנחות שלי) 

הייתי מעדיף שיפסלו אותי כבר מראש. 

קיבלתי כבר הרגשה כמה פעמים שמשהו כזה קרה מאחורי הקלעים, אבל לא הייתה לי דרך לדעת (קרי- לא התקשרתי לשאול מדוע נפסלתי. צריך ללמוד לעשות גם את זה).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 27 דקות, sperial כתב:

השאלה אחרת: למשל - כמה רופאים או פסיכולוגים או מחנכים מצטיינים אתה מפסיד בגלל הפרק הכמותי.  יודע מה - אפילו לא הפסיכומטרי, אלא העובדה שיש להם מיעוט יח"ל במתמטיקה ומדעי הטבע בבגרות.

כמה אנשים בעלי פוטנציאל נולדו להורים הלא נכונים או נקלעו לנסיבות חיים קשות?

מי שבא ממצב סוציו אקונומי סביר וחינוך מהבית יילך לאקדמיה ויצליח.

• רעיון טוב! 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

הפסיכומטרי לא אשם בזה. 

הפסיכומטרי הוא כלי שמשקף את חוסר ההוגנות בחברה. זה שילד א' מגיע מנקודת פתיחה נמוכה יותר יצטרך להשקיע יותר מילד ב', משקף את החברה ולא יוצר אותה. 

פסיכומטרי לא מבחן המודד אינטלגינציה, אבל כמובן שאנשים אינטלגינטיים יותר מצליחים יותר בבחינה (כמו בעוד תחומים בחיים). 

"לחרוש" לבחינה לא תמיד עוזר ולא מבטיח הצלחה. יש גם טכניקות ויש גם יכולות אישיות. 

בכל אופן, יחד עם ממוצע בגרות הוא מנבא די טוב ובכל מקרה המנבא הטוב ביותר הקיים כיום יחד עם ממוצע בגרויות עבור כישורים קוגניטיביים. אי אפשר לפגוע במאה אחוזים. תמיד יתפספסו טובים ויחמקו פנימה פחות טובים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

זה לא כזה שונה ממה שכתבתי פה לפני כמה עמודים סביב הצורך בהיררכיה שונה בעולם הרפואה.

אבל בכל מקרה, בלי קשר לרפואה ספציפית, כן זה היה יכול להיות עדיף אולי אם חוגים שונים היו בונים מבחני קבלה שמתאימים למה שנלמד, בסופו של דבר. 

הדוגמא הכי קרובה לזה שאני מכיר זה מבחני מיון לבסמ"ח (או לפחות איך שהם נראו לפני מאה שנה), שסבבו סביב יכול לקלוט ולהבין שפת תכנות קוד. ואומנם רוב המוחלט של מי שמגיע לקורס תכנות זה ילדים שלמדו לפחות 5 יח' מחשבים - יש גם כאלו שלא למדו את זה בתיכון ואפילו לא למדו 5 יח' מתמטיקה, ועדיין מתקבלים

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 15 שעות, A_lex כתב:

כל מה שתיארתי עולה כסף, אבל לראיין עשרה אנשים לתפקיד מסוים עולה פחות מלראיין 500, נכון? אז מסננים לפי מה שאפשר כדי להביא לראיון מועמדים עם פוטנציאל הצלחה מירבי, גם אם זה אומר להפסיד מועמדים שיכלו להיות טובים אבל לא זימנת אותם לראיון בכלל.

והסינון הזה הוא בחינם? אם הוא לא גוזל זמן לך אלא למישהו אחר אז זה לא נחשב?

ואם ראיינת 10 עד שמצאת את המתאים אבל לפניהם היה אחד שסונן ובכלל לא הגיע אליך, זה לא זמן וכסף שיכולת לחסוך?

העובדה היא שחברות משלמות הרבה כסף על תהליכי גיוס ונסיון לשפר אותם כי זה תהליך יקר, מאוד. ונכון שלגייס עובד שלא מתאים זה מאוד יקר, אבל גם לפספס כאלה שכן. יש משרות שלפעמים לוקח חודשים לאייש, תחשוב כמה זה עולה וכמה היה נחסך אם המועמד המתאים לא היה נזרק לערימה הלא נכונה.

פורסם

אבל זה בדיוק שיפור התהליכים...

לבזבז זמן לראיין מאה בוגרי סמי כי אולי אחד מהם שווה משהו עולה יותר מלזרוק את כל  מאה קורות החיים שלהם לפח הוירטואלי ולראיין עשרה בוגרי אוניברסיטה כדי למצוא את האחד הטוב מבינהם.

הניסיון אצלינו הוא שסטטיסטית אחוז המועמדים הטובים בין בוגרי האוניברסיטה משמעותית גבוה יותר (לפחות לתפקידים שדורשים יכולת למידה עצמית והתמודדות עם בעיות חדשות).

יש תפקידים (יותר טכניים) שאליהם מראיינים בוגרי מכללות מסוימות. סמי לא בינהן.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Be roo כתב:

והסינון הזה הוא בחינם? אם הוא לא גוזל זמן לך אלא למישהו אחר אז זה לא נחשב?

ואם ראיינת 10 עד שמצאת את המתאים אבל לפניהם היה אחד שסונן ובכלל לא הגיע אליך, זה לא זמן וכסף שיכולת לחסוך?

העובדה היא שחברות משלמות הרבה כסף על תהליכי גיוס ונסיון לשפר אותם כי זה תהליך יקר, מאוד. ונכון שלגייס עובד שלא מתאים זה מאוד יקר, אבל גם לפספס כאלה שכן. יש משרות שלפעמים לוקח חודשים לאייש, תחשוב כמה זה עולה וכמה היה נחסך אם המועמד המתאים לא היה נזרק לערימה הלא נכונה.

כשבא לך אבטיח את יורדת למטה ורואה שתי באסטות. אחת עם אבטיחים גדולים ויפים ואחת עם אבטיחים קטנים ועם כתמים על הקליפה. איפה תלכי לבחור אבטיח?

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

כשבא לך אבטיח את יורדת למטה ורואה שתי באסטות. אחת עם אבטיחים גדולים ויפים ואחת עם אבטיחים קטנים ועם כתמים על הקליפה. איפה תלכי לבחור אבטיח?

זו שאלה מכשילה? בשביל זה יש וולט.

סתם, סתם. אני אוהב להטיל את המטבע עם התפלגות בינומית עם מקדם משתנה, ככה שתמיד יש סיכוי להפתעה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 15 דקות, Gosser1860 כתב:

סתם, סתם. אני אוהב להטיל את המטבע עם התפלגות בינומית עם מקדם משתנה, ככה שתמיד יש סיכוי להפתעה.

תזכור את זה פעם הבאה שאתה בתאילנד.

• מצחיק 4

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

סתם שאלה,

רוב בוגרי סמי עד כדי כך גרועים?

סטודנט שלומד שם הנדסה אין סיכוי שיגיע לתפקיד פיתוח מתישהו?

לומדים שם מאות סטודנטים והרוב הולכים לתפקיד יותר טכני ?

מקריאה פה בפורום אני מבין שהמכללה לא מוערכת מספיק בשוק.

• תוכן חדש...